Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emidomi też odbiło mi się o uszy, że nie może być nawet plamień przy HSG. Fajnie, że udało się przełożyć. Trzymam bardzo mocno kciuki
emidomi lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
LILITH.P wrote:Krótko, ale na temat Samo badanie długo trwało - 45 minut dr jeździł głowicą po brzuchu. Raz, że to męczące, dwa...sporo pomiarów. Badają serce, mózg, przepływy w łożysku, kręgosłup, wątrobę, nerki, żołądek. Samego kciuka szukał 4 minuty, bo Mały zacisnął rączki w piąstki i wtulił w buzię. A sama buzia wtulona w ścianę macicy. A jak klejnoty zasłaniał Nóżki po turecku i chowam pitasia No i cudnie ziewał Taka pora drzemkowa się nam trafiła, do tego jazda autem ukołysała Dostaliśmy sporo zdjęć, w tym to buzi właśnie i filmik na płytce Pamiątka jest! No, ale najważniejsze, że Michaś zdrowy
Jak My się staraliśmy, to w sumie ciągle tylko docierały do nas info o 1) porodach... 2) szybkich zajściach w 2 ciążę... Jedni znajomi pierwsze dziecko mają z 1 cyklu, drugie tak samo. Dziewczyna odstawia tabletki i bach! Miesiąc później pozytywny test. Inna znajoma zapomniała o tym, że ma termin @ i po 3 tygodniach się Jej przypomniało. Dzwonimy z życzeniami na Urodziny i co? Czekamy na 2 potomka, a jak Wy??? Taaaa... Trzeba to zostawić za sobą. Zawsze będą pary, którym szybciej wychodzi zaciążenie, innym później. Sama mam znajomych, którym udało się po 8 latach. Inni starają się 5... Rozmawiamy w sumie o wszystkim, tylko nie o mojej ciąży. Ja ich doskonale rozumiem. Sama wyszłam z inicjatywą, że nie muszą pytać, nie chcę sztucznego zainteresowania, bo tak wypada. Rozumiem ich cierpienie, stres... Niedługo przyjeżdżają do nas, bo chcą rozpocząć procedurę in vitro w Gdyni i ich przekimamy
Fajnie mieć takie znajome, jak Ty u mnie niestety 2 przyjaciółki i szwagierka w ciąży, jedna przyjaciółka już urodziła, i żadna nie rozumie sytuacji... One się zwierzają jak to fajnie, albo nie fajnie być w ciąży, a dla mnie to jak nóż w plecy... Ale cóż... Nie będę tłumaczyć, bo mam wrażenie, że traktują to jak użalanie się nad sobą, więc staram zachowywać pozory i czekam na swojego fasolkamysia09 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Emidomi
To fajnie, że udało się przełożyć! :*
Marcia
Ładniutki test teraz do dzieła!emidomi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Ale super! To musi być cudowne przeżycie tak podglądać malucha, który czeka jeszcze w brzuchu cieszę się razem z Tobą :*
Fajnie mieć takie znajome, jak Ty u mnie niestety 2 przyjaciółki i szwagierka w ciąży, jedna przyjaciółka już urodziła, i żadna nie rozumie sytuacji... One się zwierzają jak to fajnie, albo nie fajnie być w ciąży, a dla mnie to jak nóż w plecy... Ale cóż... Nie będę tłumaczyć, bo mam wrażenie, że traktują to jak użalanie się nad sobą, więc staram zachowywać pozory i czekam na swojego fasolka
Kochana, na pewno doczekacie swojego Fasolka Przeżycie wspaniałe. Mąż wzruszony był podczas USG.
Ja mam też Brata z problemami, który nigdy nie miał mieć dzieci. Miał operacje na jajeczka jak był mały. Dokładnie 3 operacje. Szanse 50% na 50%. Ponad dwa lata starań i jest już 2letni Kubuś. Wyniki miał fatalne. I stał się cud
Zasada, której nauczyłam się na tym forum - nikt nie musi rzygać tęczą z powodu mojej ciąży Jak się ktoś zapyta, co u nas, to odpowiem, ale... doskonale rozumiem te kobiety, które się starają i walczą o swoje Szczęście.pola89, mysia09 lubią tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Kochana, na pewno doczekacie swojego Fasolka Przeżycie wspaniałe. Mąż wzruszony był podczas USG.
Ja mam też Brata z problemami, który nigdy nie miał mieć dzieci. Miał operacje na jajeczka jak był mały. Dokładnie 3 operacje. Szanse 50% na 50%. Ponad dwa lata starań i jest już 2letni Kubuś. Wyniki miał fatalne. I stał się cud
Zasada, której nauczyłam się na tym forum - nikt nie musi rzygać tęczą z powodu mojej ciąży Jak się ktoś zapyta, co u nas, to odpowiem, ale... doskonale rozumiem te kobiety, które się starają i walczą o swoje Szczęście.
zazdroszczę :**
trzymajcie się zdrowo -
marciaa wrote:już wczoraj było
więc już działamy
tylko dziwnie bo nie czuję jajników
może zaczniesz czuć czasami bolą przed @, a czasami po, jak już jajeczko się uwolni i krew drażni otrzewną. Nie myśleć za dużo, tylkomysia09 lubi tę wiadomość
-
Luccecita wrote:emidomi super, ze się udalo przelozyć. masz sie stawić w szpitalu rano czy dzień wcześniej ?
Rano na 831 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Caro wrote:Emidomi też odbiło mi się o uszy, że nie może być nawet plamień przy HSG. Fajnie, że udało się przełożyć. Trzymam bardzo mocno kciuki
Jak ty się czujesz Caro ?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Jak ty się czujesz Caro ?
Narazie nerwowo, ale staram się zachować spokój ducha Jutro powtarzam betę. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrzepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ewka
Tulę :* powodzenia w nowym cyklu
Karolcia
Sporo dziewczyn ma wodnisty śluz przed @. Ja mam taki kremowo-wodnisty nie wiem jak to opisać niby kremowy (i tak zaznaczam), ale ma bardziej wodnistą konsystencję, niż śluz kremowy w drugiej połowie cyklu. U mnie to trwa tak 1-2 dniAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy