Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Narazie nerwowo, ale staram się zachować spokój ducha Jutro powtarzam betę. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze
Oczywiście że będzie dobrze trzymam kciuki za betęCaro lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Hej dziewczyny!
Przepraszam, ze mnie tutaj mniej ale mam urwanie głowy w pracy, duzo rzeczy na głowie i po prostu wieczorami padam na twarz.
Emidomi mocno trzymam kciuki aby wszystko sie udało, tak mocno jak nie wiem co!
Marcia ja głupia myslalam, ze na zdjęciu jest test ciążowy i juz chciałam gratulować.
Caro kciukasy za betę, chociaz nie doczytałam co sie stało, test pozytywny?emidomi lubi tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Hej dziewczyny!
Przepraszam, ze mnie tutaj mniej ale mam urwanie głowy w pracy, duzo rzeczy na głowie i po prostu wieczorami padam na twarz.
Emidomi mocno trzymam kciuki aby wszystko sie udało, tak mocno jak nie wiem co!
Marcia ja głupia myslalam, ze na zdjęciu jest test ciążowy i juz chciałam gratulować.
Caro kciukasy za betę, chociaz nie doczytałam co sie stało, test pozytywny?
Dzięki Pesteczka
Ja też bym nie wiedziała że Caro się udało ale mam nawyk ogladania wykresów ,,naszych,, dziewczyn. Wchodzę do Caro a tam zieloniutko31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Dobra... To ja się odważę wpisz mnie na 15.02., ale może zrobię sobie w walentynki
emidomi, LILITH.P, elmo88, Lubię_czekoladę, mysia09, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
LILITH.P wrote:Krótko, ale na temat Samo badanie długo trwało - 45 minut dr jeździł głowicą po brzuchu. Raz, że to męczące, dwa...sporo pomiarów. Badają serce, mózg, przepływy w łożysku, kręgosłup, wątrobę, nerki, żołądek. Samego kciuka szukał 4 minuty, bo Mały zacisnął rączki w piąstki i wtulił w buzię. A sama buzia wtulona w ścianę macicy. A jak klejnoty zasłaniał Nóżki po turecku i chowam pitasia No i cudnie ziewał Taka pora drzemkowa się nam trafiła, do tego jazda autem ukołysała Dostaliśmy sporo zdjęć, w tym to buzi właśnie i filmik na płytce Pamiątka jest! No, ale najważniejsze, że Michaś zdrowy
Jak My się staraliśmy, to w sumie ciągle tylko docierały do nas info o 1) porodach... 2) szybkich zajściach w 2 ciążę... Jedni znajomi pierwsze dziecko mają z 1 cyklu, drugie tak samo. Dziewczyna odstawia tabletki i bach! Miesiąc później pozytywny test. Inna znajoma zapomniała o tym, że ma termin @ i po 3 tygodniach się Jej przypomniało. Dzwonimy z życzeniami na Urodziny i co? Czekamy na 2 potomka, a jak Wy??? Taaaa... Trzeba to zostawić za sobą. Zawsze będą pary, którym szybciej wychodzi zaciążenie, innym później. Sama mam znajomych, którym udało się po 8 latach. Inni starają się 5... Rozmawiamy w sumie o wszystkim, tylko nie o mojej ciąży. Ja ich doskonale rozumiem. Sama wyszłam z inicjatywą, że nie muszą pytać, nie chcę sztucznego zainteresowania, bo tak wypada. Rozumiem ich cierpienie, stres... Niedługo przyjeżdżają do nas, bo chcą rozpocząć procedurę in vitro w Gdyni i ich przekimamy -
emidomi wrote:Dzięki Pesteczka
Ja też bym nie wiedziała że Caro się udało ale mam nawyk ogladania wykresów ,,naszych,, dziewczyn. Wchodzę do Caro a tam zieloniutko
Pestka
emidomi
A bo, po moich przejściach to chciałam Cię Wam pochwalić po tej drugiej becie Czekam na wyniki do 14.emidomi lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Witam. Też jestem nowa tzn od miesiąca korzystam z serwisu a od 2 miesięcy się staram o 2 dziecko. I chciałam was zapytać czy lepiej wierzyć testa owulacyjny czy kalendarzyki ? Bo mam rozbieżności . Mimo że zaznaczyłam że test pozytywny wyszedł 28 styczeń to w kalendarzu ovu pisze że owulacja wykryta 25 stycznia .. teraz robię testy ciążowe i negatywne i brak miesiączki . Wg kalendarza miesiączkę powinnam już mieć ale jeśli źle mi wykryło owulację to miesiączka w niedzielę . Czuje że nic z tego nie wyjdzie . Dodam że temperature też miałam zaznaczona że podwyższona 28 styczeń .
palusia171 lubi tę wiadomość
EwaaBan -
Karolciaaa26 wrote:Ja mam termin @ na jutro ale zatestowalam dzisiaj i niestety biel wizira wiec niewiem czy jest sens testowac jutro.
-
EwaaBan wrote:Witam. Też jestem nowa tzn od miesiąca korzystam z serwisu a od 2 miesięcy się staram o 2 dziecko. I chciałam was zapytać czy lepiej wierzyć testa owulacyjny czy kalendarzyki ? Bo mam rozbieżności . Mimo że zaznaczyłam że test pozytywny wyszedł 28 styczeń to w kalendarzu ovu pisze że owulacja wykryta 25 stycznia .. teraz robię testy ciążowe i negatywne i brak miesiączki . Wg kalendarza miesiączkę powinnam już mieć ale jeśli źle mi wykryło owulację to miesiączka w niedzielę . Czuje że nic z tego nie wyjdzie . Dodam że temperature też miałam zaznaczona że podwyższona 28 styczeń .
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, spokojnie. Niepotrzebnie dziś testowałaś.. Daj sobie czas :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
EwaaBan
-
emidomi wrote:Oczywiście że będzie dobrze trzymam kciuki za betę
Dzisiejsza 344,1
Dziękuję za każdego kciukaLILITH.P, Lubię_czekoladę, mysia09, pola89, 19Biedroneczka91, emidomi lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
EwaaBan wrote: