Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A ja bym chciała już jutro :D :D :D odbiło mi!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaa

mnie też nosi, ale nie czuje zeby to było to
    ajj :(

Dzezabella lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    mnie też nosi, ale nie czuje zeby to było to
    ajj :(
    Kochana, lepiej! Ja jestem pewna, że to nie to :D Ale mam ochotę sobie siknąć :D

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • idalia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej :) Spróbuj po terminie @ albo jak pisze Dzez, leć na betę :)

Myślisz ze jutro, tj 9-10 dpo beta już będzie wiarygodna? Czy lepiej jednak znaleźć w sobie jakimś cudem cierpliwość?

21 CS :)
    8p3ovfxm5kxchu0y.png
    Beta hcg:
    07.05 133,43
    08.05 228,93
    09.05 403,02
    11.05 998,47
    12.05 1562,79
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia jaką miał morfologie i ogólna ilość plemników w ejakulacie ?

Kupuj parenton i daj mu niech żre :-) 2 tabletki dziennie.
    Pali fajki ?

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idalia wrote:
    Myślisz ze jutro, tj 9-10 dpo beta już będzie wiarygodna? Czy lepiej jednak znaleźć w sobie jakimś cudem cierpliwość?
    To wszystko zależy Kochana.. Najlepiej jak jakimś cudem znajdziesz w sobie cierpliwość.. Widziałam gdzieś wykres ciążowy z betą <0,01 w 11dc chyba a potem zielona kropka i piękna beta.. Żeby oszczędzić stresu fajnie poczekać

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEKOLADA, ale u Ciebie to ładnie wygląda

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    CZEKOLADA, ale u Ciebie to ładnie wygląda
    Bo nie mierzę temperatury :P Tak to by już tak ładnie nie było pewnie :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Mysia jaką miał morfologie i ogólna ilość plemników w ejakulacie ?

Kupuj parenton i daj mu niech żre :-) 2 tabletki dziennie.
    Pali fajki ?
    2% a ogolna ilość w ejakulacje 56,7 x10 do 6 a norma jest powyżej 39....pro lem jest jeszcze z koncentracja bo ma 8,7 a norma powyzej 15....ale co mamy iść z tymi wynikami do androloga? Myślicie ze witaminy pomogą? Może trzeba zrobić kriototyp czy to nie genetycznie?Wlasnie nie pali zdrowo sie odżywia, uprawia sport...jedynie to co weekend imprezujemy ostatnio i zawsze jakiś tam alkohol jest:( ale to by bylo przyczyną aż tak słabych wyniki?

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    2% a ogolna ilość w ejakulacje 56,7 x10 do 6 a norma jest powyżej 39....pro lem jest jeszcze z koncentracja bo ma 8,7 a norma powyzej 15....ale co mamy iść z tymi wynikami do androloga? Myślicie ze witaminy pomogą? Może trzeba zrobić kriototyp czy to nie genetycznie?Wlasnie nie pali zdrowo sie odżywia, uprawia sport...jedynie to co weekend imprezujemy ostatnio i zawsze jakiś tam alkohol jest:( ale to by bylo przyczyną aż tak słabych wyniki?
    To kto mu zdiagnozował jak jeszcze nie byliście u androloga? Mysia, na takie wyniki patrzy się ogólnie, całościowo.. Wszystko jest zależne od wszystkiego.. Najlepiej jakby to obejrzał lekarz.. Jak mój odebrał wyniki to ja się załamałam.. A się okazało, że nie są złe :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Mysia, kiedy był badać te plemniory? Zachowaliście abstynencję?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Poza tym Mysia, kiedy był badać te plemniory? Zachowaliście abstynencję?
    3 dni....w uwagach pisze:po za norma-koncentracja i morfologia plemnikow. Pozostałe parametry nasienia w normie.W ejakulacie obecne ciałka zelatynowe.Rozpoznanie: Teratoozospermia.

Ogólnie przeanalizowaliśmy te wyniki i większości jest ponad w normie....wyśle je jeszcze narazie do ginekologa i zobaczymy co powie....

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka beda jaja jak okaże sie ciążenia a ty juz na inseminacje sie nastawiasz ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    3 dni....w uwagach pisze:po za norma-koncentracja i morfologia plemnikow. Pozostałe parametry nasienia w normie.W ejakulacie obecne ciałka zelatynowe.Rozpoznanie: Teratoozospermia.

Ogólnie przeanalizowaliśmy te wyniki i większości jest ponad w normie....wyśle je jeszcze narazie do ginekologa i zobaczymy co powie....
    Daj znac co powie gin :*

mysia09 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Czekoladka beda jaja jak okaże sie ciążenia a ty juz na inseminacje sie nastawiasz ;)
    Pestka kochana, ja juz podswiadomie sie na in vitro nastawiam :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka widziałam Twój wykres - widzę plamienie w 21dc ja też przy 3 ciąży miałam ale w 23dc ;) a w 28dniu cyklu robiłam betę i była 225 ;)

trzymam mocno kciuki za Ciebie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 18:41

mysia09, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella & marciaa hej kochane testujecie w weekend? super trzymam kciuki .. ja też będę testować z tym że ja nie testem ciążowym a owulacyjnym hehe podejrzewam owulację w weekend ale chyba już zrobię sikańca w czwartek .. jestem ciekawa jak tym razem będą u mnie wyglądać owulki czy późno będą czy wcześnie a może w ogóle nie będzie ..;/

dajcie znać jak tam wam wyszły sikańce ..

ja jutro idę do pracy normalnie katastrofa;/ w sumie nie było mnie jakieś 2-2,5 miesiąca ale jakoś czuję się niezręcznie mam wrażenie że będę jak obca ,niechciana .. no ale cóż szef zdecydował że jednak chce żebym wróciła najpierw może na 50% a później jak będę się czuła na siłach to może na 100 % jak wcześniej ewentualne jak zajdę w ciąże to wtedy wiadomo, że pójdę na chorobowe ,bo praca dość ciężka .
    Ja już pomału przygotowuję się do owulki , testy zakupione, termometr naszykowany , jak nic się nie zmieni to powinna być na weekendzie ;)
    Nie będę się napalać, za bardzo w tym cyklu ,bo czuję że na 99% się nie uda , wydaje mi się. że moje endometrium jest w dość kiepskim stanie, żeby doszło do przyjęcia komórki jajowej , okres który właśnie się skończył, był bardzo skąpy bardziej bym tu powiedziała o plamieniu ,niż krwawieniu , do tego kolor był w odcieniu brązu, a nie jak zawsze żywo czerwony i czasami wylatywały jeszcze skrzepy ..zdecydowaliśmy, że już w tym cyklu ,nie będziemy się zabezpieczać ,ale też nie będę się za bardzo napalać ,bo tak jak mówię pewnie i tak w tym cyklu będzie kicha ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:06

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Czekoladka widziałam Twój wykres - widzę plamienie w 21dc ja też przy 3 ciąży miałam ale w 23dc ;) a w 28dniu cyklu robiłam betę i była 225 ;)

trzymam mocno kciuki za Ciebie .
    Teraz sie zastanawiam czy to oby na pewno bylo plamienie i czy mi sie nie przywidzialo na tym papierze i czy czasem to np nie bylo cos przez przypadek nadrukowane na tym papierze ;) bo to tylko tak, teraz czysto..

Ale Kochana kciuki sie zawsze przydaja <3 love

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dzezabella & marciaa hej kochane testujecie w weekend? super trzymam kciuki .. ja też będę testować z tym że ja nie testem ciążowym a owulacyjnym hehe podejrzewam owulację w weekend ale chyba już zrobię sikańca w czwartek .. jestem ciekawa jak tym razem będą u mnie wyglądać owulki czy późno będą czy wcześnie a może w ogóle nie będzie ..;/

dajcie znać jak tam wam wyszły sikańce ..

ja jutro idę do pracy normalnie katastrofa;/ w sumie nie było mnie jakieś 2-2,5 miesiąca ale jakoś czuję się niezręcznie mam wrażenie że będę jak obca ,niechciana .. no ale cóż szef zdecydował że jednak chce żebym wróciła najpierw może na 50% a później jak będę się czuła na siłach to może na 100 % jak wcześniej ewentualne jak zajdę w ciąże to wtedy wiadomo, że pójdę na chorobowe ,bo praca dość ciężka .
    Ja już pomału przygotowuję się do owulki , testy zakupione, termometr naszykowany , jak nic się nie zmieni to powinna być na weekendzie ;)
    Nie będę się napalać, za bardzo w tym cyklu ,bo czuję że na 99% się nie uda , wydaje mi się. że moje endometrium jest w dość kiepskim stanie, żeby doszło do przyjęcia komórki jajowej , okres który właśnie się skończył, był bardzo skąpy bardziej bym tu powiedziała o plamieniu ,niż krwawieniu , do tego kolor był w odcieniu brązu, a nie jak zawsze żywo czerwony i czasami wylatywały jeszcze skrzepy ..zdecydowaliśmy, że już w tym cyklu ,nie będziemy się zabezpieczać ,ale też nie będę się za bardzo napalać ,bo tak jak mówię pewnie i tak w tym cyklu będzie kicha ;/

Kochana, bardzo dobre podejscie <3 na luzie :) mimo to, ze sie nie nastawiacie, nie puszczam kciukow <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek wieczorem pójdę na betę, to bedzie 29dc, bo nie wiem czy będę mogła pić :)
    Swoją drogą, czy we wczesnej ciąży też można mieć pms i frustracje level milion? ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Ja w czwartek wieczorem pójdę na betę, to bedzie 29dc, bo nie wiem czy będę mogła pić :)
    Swoją drogą, czy we wczesnej ciąży też można mieć pms i frustracje level milion? ;)
    O taaaak:) ja sama siebie nienawidzilam przed zrobieniem testu. I wkurzalo mnie naprawde wszystko:)

Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 3977 3978 3979 3980 3981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ