Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Whoosie wrote:Dzięki dziewczyny!
Już widzę, że mi się tu spodoba
oj do 15 maja zleci Ktosialinka! My w tym miesiącu przez pracę trochę za późno się kochaliśmy myślę, ale kto wie W ogóle muszę wam polecić testy elektroniczne, drogie, ale nie trzeba interpretować kresek! Jeśli zbliża się owulacja zaraz widać uśmiechnięta buźkę. Używałyście już może? Jeśli chcecie wstawię zdjęcie.Ktosialinka -
Ktosialinka wrote:Niby tak,ale czekanie jest takie meczace i stresujace:/ a nie stosowalam takich testow, ostatnio ginekologicznie cykl monitoruje oby tym razem sie juz udalo i Tobie tego zycze
Ja też trzymam kciuki! Będę czekać na wieści.
Ja kiedy starliśmy się z moim byłym mężem też miałam monitorowane cykle, to było takie napięcie i niestety seks był już potem obowiązkiem, dlatego teraz się boję znowu tego.... Nie chciałabym, żeby kolejny związek mi przez to padł, chociaż teraz też inaczej do niego podchodzę. -
Whoosie wrote:O mamciu! Ale wam się udało! Ja jestem na takim etapie, że jak zobaczę dwie kreski to chyba z wrażenia zejdę i zrobię z pierdylion testów Ja kupę lat brałam anty nie wiedząc o moich problemach, bo jak pisałam miałam "cudownych" lekarzy....
U mnie z tym PCOS to jedno, ale ja w ogóle jeden jajnik mam w złym miejscu....i nie wiadomo czy działa tak jak powinien, takie combo... Ale staram się nie poddawać, ale też nie nastawiać, bo potem beczę nad testami.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki -
Whoosie wrote:Dzięki dziewczyny!
Już widzę, że mi się tu spodoba
oj do 15 maja zleci Ktosialinka! My w tym miesiącu przez pracę trochę za późno się kochaliśmy myślę, ale kto wie W ogóle muszę wam polecić testy elektroniczne, drogie, ale nie trzeba interpretować kresek! Jeśli zbliża się owulacja zaraz widać uśmiechnięta buźkę. Używałyście już może? Jeśli chcecie wstawię zdjęcie. -
Whoosie wrote:Ja też trzymam kciuki! Będę czekać na wieści.
Ja kiedy starliśmy się z moim byłym mężem też miałam monitorowane cykle, to było takie napięcie i niestety seks był już potem obowiązkiem, dlatego teraz się boję znowu tego.... Nie chciałabym, żeby kolejny związek mi przez to padł, chociaż teraz też inaczej do niego podchodzę.Ktosialinka -
Ewi28 wrote:możesz coś polecić, może skorzystać od czerwca bo w maju męża też nie mam niestety wiec kolejny cykl na straty
A to polecam testy elektroniczne clearblue. Dostajesz taki jakby automacik i do niego wkładasz pasek testowy. W dni niepłodne po chwili pokazuje się puste kółeczko, a na 24- 36 godzin przed owulacją widać uśmiechniętą buźkę. Nie są tanie, ale to dla mnie duża wygoda. Chciałam wkleić zdjęcie, ale niestety nie wiem jak
Ktosialinka, wiadomo, że u gina pewniej, ale jak przytulanko było tak jak mówisz to jest duża szansa na pewno się uda -
Hejooooooo!
Widzę nową koleżankę, piąteczka Whoosie, powodzenia w staraniach!
Ja dziś miałam wizytę, strasznie się naczekałam, ale księżniczka waży już 588g czyli wg pani doktor idealnie na 23 tydzień, szyjka długa i zamknięta, łożysko ok. Miałam już badanie glukozy i wyszło w porządku, jedynie morfologia mogłaby być lepsza więc muszę brać żelazo.
Czarnulka nadal ściskam mocno kciuki za waszą trójeczkę.
Emidomi, Ewi, Czekoladka, Cocco, Kim, Ktosialinka, Biedroneczka, Lilith i cała reszta o których zapomniałam ściskam mocno, wysyłam moc pozytywnej energii i niech Wam wszystkim wyhodują się piękne groszki na wiosnę19Biedroneczka91, Lubię_czekoladę, Ktosialinka, Kasia 25 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Jestem tu nowa, nowiuteńka, choć staramy się z mężem już 8 miesięcy. Pierwszy raz jest inaczej (zawsze nasze nadzieje rozwiewają @ w terminie). Teraz @ spóźnia się 4 dzień. Ciagle robię siku. Beta wyszła <0,1. Testy płytkowe wcześniej tez nic nie pokazały... Ostatnia owu wg. testów i kalendarza była 17.04. Oczywiście działaliśmy dzielnie od kilku dni przed i samym dniu owu. Czy jest szansa ze Beta nie jest jeszcze podniesiona a jestem zafasolkowana? Zaczynam wariować "czuje" podbrzusze jak na @ ale się nie pojawia. Biegam do łazienki co chwile. I tyle. Będę wdzięczna za podpowiedz i wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:24
Alejaktotak -
Whoosie wrote:A to polecam testy elektroniczne clearblue. Dostajesz taki jakby automacik i do niego wkładasz pasek testowy. W dni niepłodne po chwili pokazuje się puste kółeczko, a na 24- 36 godzin przed owulacją widać uśmiechniętą buźkę. Nie są tanie, ale to dla mnie duża wygoda. Chciałam wkleić zdjęcie, ale niestety nie wiem jak
Ktosialinka, wiadomo, że u gina pewniej, ale jak przytulanko było tak jak mówisz to jest duża szansa na pewno się udaKtosialinka -
Ktosialinka wrote:No mam nadzieje ze sie uda, teraz to moj priorytet, sprawa zycia i smierci doslownie.
Dlaczego sprawa życia i smierci ?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Alejaktotak wrote:Hej,
Jestem tu nowa, nowiuteńka, choć staramy się z mężem już 8 miesięcy. Pierwszy raz jest inaczej (zawsze nasze nadzieje rozwiewają @ w terminie). Teraz @ spóźnia się 4 dzień. Ciagle robię siku. Beta wyszła <0,1. Testy płytkowe wcześniej tez nic nie pokazały... Ostatnia owu wg. testów i kalendarza była 17.04. Oczywiście działaliśmy dzielnie od kilku dni przed i samym dniu owu. Czy jest szansa ze Beta nie jest jeszcze podniesiona a jestem zafasolkowana? Zaczynam wariować "czuje" podbrzusze jak na @ ale się nie pojawia. Biegam do łazienki co chwile. I tyle. Będę wdzięczna za podpowiedz i wsparcie
Kiedy robilas betę?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Hejooooooo!
Widzę nową koleżankę, piąteczka Whoosie, powodzenia w staraniach!
Ja dziś miałam wizytę, strasznie się naczekałam, ale księżniczka waży już 588g czyli wg pani doktor idealnie na 23 tydzień, szyjka długa i zamknięta, łożysko ok. Miałam już badanie glukozy i wyszło w porządku, jedynie morfologia mogłaby być lepsza więc muszę brać żelazo.
Czarnulka nadal ściskam mocno kciuki za waszą trójeczkę.
Emidomi, Ewi, Czekoladka, Cocco, Kim, Ktosialinka, Biedroneczka, Lilith i cała reszta o których zapomniałam ściskam mocno, wysyłam moc pozytywnej energii i niech Wam wszystkim wyhodują się piękne groszki na wiosnę
Pestka
Cudownie że u Ciebie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 00:18
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
czarnulka24 wrote:Dziewczyny ja po usg. Maluchy żyją. Ale wciąż krwawie wiec szanse sa 50na 50
czarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Moze ktoras z Was mi powie o co chodzi z moim sluzem. Mianowicie w sobote mialam owulacje, a dzis mam jakis inny sluz niz zazwyczaj, jest dosc gesty kremowy i rozciagliwy,bialy z lekko zoltym odcieniem,infekcji nie mam napewno. nigdy nie mialam takiego, bynajmniej sobie nie przypominam. Czy to moze byc jakis dobry znak w kierunku ciazy? Bardzo bym chciala. Dodam ze dokladnie tydzien temu na monitoringu pecherzyk mial 18mm, zaraz w czwartek bylo przytulanko i oczywiscie w sobote. Wczoraj troszeczke pobolewalo mnie podbrzusze, dzis jeszcze nie czulam, ale to raczej za wczesnie na zagniezdzenie raczej, no chyba ze owulacja wystapila wczesniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 10:10
Ktosialinka -
Ktosialinka wrote:Moze ktoras z Was mi powie o co chodzi z moim sluzem. Mianowicie w sobote mialam owulacje, a dzis mam jakis inny sluz niz zazwyczaj, jest dosc gesty kremowy i rozciagliwy,bialy z lekko zoltym odcieniem,infekcji nie mam napewno. nigdy nie mialam takiego, bynajmniej sobie nie przypominam. Czy to moze byc jakis dobry znak w kierunku ciazy? Bardzo bym chciala. Dodam ze dokladnie tydzien temu na monitoringu pecherzyk mial 18mm, zaraz w czwartek bylo przytulanko i oczywiscie w sobote. Wczoraj troszeczke pobolewalo mnie podbrzusze, dzis jeszcze nie czulam, ale to raczej za wczesnie na zagniezdzenie raczej, no chyba ze owulacja wystapila wczesniej.
Bialy sluz jest typowo nieplodny, występuje po owulacji kiedy wzrasta poziom progesteronu.
Myślę że na tym etapie jest jeszcze za wcześnie żeby mówić o objawach ciąży. Nie piszę tego zlosliwie - po prostu wiem z wlasnego doświadczenia31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne