Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cfc34d5ebf3.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
11.12 -Amelia pozytywny
11.12 –MamaMery pozytywny
18.12 –Pestka1 pozytywny
23.12 –Kim87 pozytywny
31.01 –Elmo88 pozytywny
02.02 –Bella_Bella pozytywny
06.02 – Caro pozytywny
11.02 – Pola89 pozytywny
13.02 –Wvmvw pozytywny
10.03 –Czarnulka24 pozytywny
14.03 – Mysia09 pozytywny
30.03 – Coco55 pozytywny
13.05 – Marzenia pozytywny
22.06 - Dzezabella pozytywny
- Magnolia pozytywny
TESTUJĄ
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80ba23319f8f.jpg
Emidomi - 17.08.2017
Im się udało Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Pestka -TP->24.08.2017
Caro -TP -> 12.10.2017
Wvmvw -TP -> 20.10.2017
Mysia09 -TP -> 20.11.2017
Czarnulka29 -TP -> 22.11.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e23c8bf345bd.jpg
Basia ur 12.10.2016 córunia Sylwii GRATULUJEMY
Leoś ur 18.11.2016 synek Monii GRATULUJEMY
Olgierd ur 4.12.2016 synek Dusii GRATULUJEMY
Kornelia ur 10.12.2016 , córeczka Szuflady GRATULUJEMY
Lilianka – ur 16.12.2016 , córeczka Anuli86 GRATULUJEMY
Gabryś - ur 19.12.2016 , synuś Eveli_ny GRATULUJEMY
Lucjan - ur 15.01.2017 , synuś Allmity GRATULUJEMY
Błażej – ur. 02.02.17, synuś Sandruli GRATULUJEMY
Zuza – ur 02.02.2016 , córeczka Nats GRATULUJEMY
Mikołaj – ur.19.02.2017, synek Klaudysi GRATULUJEMY
Kubuś – ur.17.03.2017, synek Evelin GRATULUJEMY
Alex - ur 07.04.2017, synek Worldbyme GRATULUJEMY
Artur - ur 07.05.2017, synek Flaming vel Bita Śmietana GRATULUJEMY
Ignaś – ur.22.05.2017, synuś Biedroneczki GRATULUJEMY
Michaś – ur.24.05.2017, synek Lilith GRATULUJEMY
Tymoteusz - ur. 07.06.2017, synek Szatynki GRATULUJEMY
Filip - ur.17.06.2017, synek Ines GRATULUJEMY
Bartuś - ur. 04.08.2017, synek Cherry_Bloosom GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 12:09
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Paula_30 wrote:Witajcie,pozdrawiam z goracej bulgarii gdzie sie urlopuje:D jest bosko,chcialam troche zapomniec o staraniach ale dzisiaj w nocy nie daje mi spac straszny bol.owulacyjny mam go dopiero drugi cykl a wiem,ze to on bo z zeszlym cyklu dzien po t bolu ( tak na marginesie tez.z piatku na sobote )bylam u gina zaniepokojona tym bilem I powiedzial,ze chwile wczensien pekl pecherzyk wiec stad ten bol. Ale powiem wam,ze nie sadzilam,ze to az tak boli. jeszcze raz przesylam pozdr a nadrobie Wasze wpisy po powrocie z urlopu
Fajnie masz
mnie też zawsze boli jak cholera....niech boli jak ma być z tego dzidziuśPaula_30 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Fajnie masz
mnie też zawsze boli jak cholera....niech boli jak ma być z tego dzidziuś
-
Cześć dziewczyny
Jestem na ovu od dzisiaj, ja staram sie z mężem od dzidziusia od 3 miesiecy,juz sama nie wiem co robic. Od poczatku roku badam sie robie wyniki, wszystko niby okej, choruje na niedoczynnosc tarczycy - biore eutyrox 25, ostatnio tsh mialam 2,75 moja gin powiedziala ze jest dobre, progesteron mialam podwyzszony ale spadl mi. Dzisiaj zaczelam brac castagnus i olej z wiesiolka, do tego biore folik i magne b6. Sama juz nie wiem moze za bardzo sie nakrecam. -
Anuś_ku wrote:Cześć dziewczyny
Jestem na ovu od dzisiaj, ja staram sie z mężem od dzidziusia od 3 miesiecy,juz sama nie wiem co robic. Od poczatku roku badam sie robie wyniki, wszystko niby okej, choruje na niedoczynnosc tarczycy - biore eutyrox 25, ostatnio tsh mialam 2,75 moja gin powiedziala ze jest dobre, progesteron mialam podwyzszony ale spadl mi. Dzisiaj zaczelam brac castagnus i olej z wiesiolka, do tego biore folik i magne b6. Sama juz nie wiem moze za bardzo sie nakrecam.
Witam:)
Trzeba być cierpliwym w końcu kazda z nas zajdzie w ciążę. Jedej zajmie to mniej a drugiej więcej czasuPaula_30, magnolia82222 lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Gosiczek wrote:Emidomi masz podobne nastawienie do mnie. Też dałam ja luz. Mam 2 cudownych dzieci więc co będzie to będzie:-)
Co mi pozostaje kochana?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Anuś_ku wrote:Wiem że trzeba być cierpliwym, staram sie, ale sa dni kiedy już pomału nie mam tej cierpliwosci.
-
Paula_30 wrote:Spokojnie to dopiero 3 cykl,niektore sie po pare lat staraja:) czasami musi cos zaskoczyc,mi np dop po 7 miesiacach od odstawienia antykoncepcki jajniki zaskoczyly I.zaczely pracowac. Nawet owu zaczelam odczuwac. Co prawda dziala tylko jeden jajnik ale zawsze cos
Ja antykoncepcje odstawilam 5 lat temu bo chcielismy dzidzie, ale nie nastawialismy sie jak bedzie to bedzie, a te 3 cykle to juz po kontrola gin, bo nie moglo zaskoczyc.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Mam 32 lata, jestem mężatką od 2016, jesteśmy razem od 9 lat, od ponad roku staramy się o dzidziusia. Martwię się, bo znalazłam badania dowodzące, że pary, które współżyją od wielu lat, mają mniejsze szanse na ciążę...
Do tego ja mam niedoczynność tarczycy, biorę Euthyrox 112, prolaktyna też od dawna podwyższona, ale teraz unormowana Dostinexem. Inne hormony mam w normie, regularne cykle. Od 1,5 miesiąca regularnie mam dziwny słodki smak w ustach i nie wiem, co to znaczy.
Biorę olej z wiesiołka, niepokalanek mnisi (Castagnus), B complex, maca, koenzym Q10, K2, jod, multiwitaminę, czasem dong quai, kwas alfa liponowy. Piję ziola ojca Sroki, inofem i siemię lniane. Używam żelu Conceive.
Mąż ma morfologię 1%, teraz trochę się poprawiła (2% po profertilu), reszta parametrów w normie, hormonów jeszcze nie badał. Kolega, który właśnie doczekał się synka, dał mu swoje niepotrzebne opakowanie DHEA AFL, które przepisała mu jakaś słynna androlog. Mówił, że brał też niepokalanek mnisi - w jego przypadku przyniosło to poprawę tragicznych wręcz parametrów nasienia i teraz ma dziecko.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Witam wszystkich serdecznie. Dolaczylam do ovu dzisiaj... Staramy się z mężem o pierwsze dziecko... jesteśmy już po serii badań. Z moich wyników wyszło,ze nie mam owulacji takiej jaka powinna być i obniżony hormon Anti-Mullerin. Poza tym wszystkie hormonalne są ok. Prolaktyna w normie,tsh takze,cytologia idealna. Maz ma troche obnizona ilos plemników.Moja gin z Bydgoszczy nastraszyla mnie,że z tym nasieniem męża i moja owulacja jest tylko 1 wyjście... inseminacja. Po kilku dniach mąż miał wizytę u swojego lekarza i był zdziwiony,ze moja pani dr nie wdrożyła mi żadnej kuracji hormonalnej tylko odrazu wysyła mnie do kliniki niepłodności w Gdyni. Mężowi natomiast zastosował kurację i bierze zastrzyki Pregnyl 5000 żeby jądra zaczęły produkować więcej plemników. Do Gdyni jadę 22 sierpnia na wizytę. Co Wy o tym myślicie? Moja gin mnie poprostu zalamala.
-
Aśka 89r wrote:Witam wszystkich serdecznie. Dolaczylam do ovu dzisiaj... Staramy się z mężem o pierwsze dziecko... jesteśmy już po serii badań. Z moich wyników wyszło,ze nie mam owulacji takiej jaka powinna być i obniżony hormon Anti-Mullerin. Poza tym wszystkie hormonalne są ok. Prolaktyna w normie,tsh takze,cytologia idealna. Maz ma troche obnizona ilos plemników.Moja gin z Bydgoszczy nastraszyla mnie,że z tym nasieniem męża i moja owulacja jest tylko 1 wyjście... inseminacja. Po kilku dniach mąż miał wizytę u swojego lekarza i był zdziwiony,ze moja pani dr nie wdrożyła mi żadnej kuracji hormonalnej tylko odrazu wysyła mnie do kliniki niepłodności w Gdyni. Mężowi natomiast zastosował kurację i bierze zastrzyki Pregnyl 5000 żeby jądra zaczęły produkować więcej plemników. Do Gdyni jadę 22 sierpnia na wizytę. Co Wy o tym myślicie? Moja gin mnie poprostu zalamala.
-
Aśka 89r wrote:Paula 30 mój mąż z pierwszych badań miał 5,25mln/ml A po 3 miesiącach bez żadnej kuracji 0,5 mln/ml. Żywych plemników wykazalo 83%.