Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina17007 wrote:JESZCZE TEMPERATURA I ŚLUZ BIORĘ POD UWAGĘ W TYM CYKLU DAŁAM CIAŁA Z TYMI TESTAMI OVULACYJNYMI I SERDUSZKOWANIEM DLATEGO NIE WIEM CZY COŚ BĘDZIE W TYM CYKLU
Ewelina17007 lubi tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:Co do wysokiej tempki to czytam:
"Poziom progesteronu zaczyna się zwiększać kilka dni przed jajeczkowaniem wtedy też obserwujemy wyższy poziom temperatury ciała - o minimum 0.2 stopnie Celsjusza"
Czyli jednak temp świadczy o owulacji??
Bo Ewelinka napisała "Kasia ale wysoka temp to juz po ovu jest zwykle"
Hm? Ktoś wie jaka jest prawda?
Raczej srednio sie to ma przynajmniej do wykresów które wyznaczają ovu zawsze po trzech wyższych i zazwyczaj na dzień przed skokiem -
agatali wrote:hejka wszystkim
pytanie teoretyczne bo nie mam zielonego pojęcia który termin @ podać, bo ja mam inny wg moich obliczeń a wykres podaje inny.
zresztą wpisz jaki pasuje ewentualnie dwa 9 albo 13 -
JA JESTEM Z 88 , W KWIETNIU MINIE ROK JAK BĘDZIEMY PO ŚLUBIE u mnie było tak samo jak i u ciebie z dnia na dzień stwierdziłam że to jest ten czas w którym chce mieć dziecko , dodatkowym punktem było to że które nie spojrze dziewczyny są w ciązy , u mnie kończymy budowę w lato mamy się przeprowadzać mąż sobie wymyślił że jak dokończymy budowę to będziemy się starać dopiero o dziecko, udało mi się go jednak przekonać i staramy sie już drugi cykl:)
mysia89 wrote:A z którego jestes roku? Bo ja 89 i się zaczynam martwic że może jestem juz za stara... wiem to głupie ale jakies takie mysli mnie nachodzą głupie. Strasznie się nakręciłam a zaczęło się od tego że spóźniał mi się okres i myslałam ze wpadlismy, wtedy jeszcze tak nie myslałam ale jak sie p,oźniej okazało że mogłam byc ale poroniłam( nie mam pewności bo okres spóźniał mi się 20 dni i juz zaczynałam sie cieszyc że bedę mamusią to dostałam okesu) to nagle z dnia na dzien stwierdziłam że to jest ten czas, partnerowi tez zrobiło się przykro na mysl że mogłam stracic dzieciatko i też by chciał i tak podjelimy decyzje o staraniach i narazie nic:(Ewelina -
Kasia1987 wrote:Co do wysokiej tempki to czytam:
"Poziom progesteronu zaczyna się zwiększać kilka dni przed jajeczkowaniem wtedy też obserwujemy wyższy poziom temperatury ciała - o minimum 0.2 stopnie Celsjusza"
Czyli jednak temp świadczy o owulacji??
Bo Ewelinka napisała "Kasia ale wysoka temp to juz po ovu jest zwykle"
Hm? Ktoś wie jaka jest prawda?Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
28 dniowe ale ostatnio tak się nakręciłam ta ciążą że miałam 31 dniowy cykl testuje zazwyczaj ok 14 dni cyklu przyznam się ze w tym cyklu kupiłam 4 opakowania testów ovulacyjnychmysia89 wrote:A jak długie masz cykle? I kiedy zaczynasz testowanie? Bo ja mam nieregularne i nie wiem kiedy zacząc testować...Ewelina
-
Ewelina17007 wrote:JA JESTEM Z 88 , W KWIETNIU MINIE ROK JAK BĘDZIEMY PO ŚLUBIE u mnie było tak samo jak i u ciebie z dnia na dzień stwierdziłam że to jest ten czas w którym chce mieć dziecko , dodatkowym punktem było to że które nie spojrze dziewczyny są w ciązy , u mnie kończymy budowę w lato mamy się przeprowadzać mąż sobie wymyślił że jak dokończymy budowę to będziemy się starać dopiero o dziecko, udało mi się go jednak przekonać i staramy sie już drugi cykl:)
-
byłam u ginekologa dał mi badania do zrobienia hormony ogólnie i tarczyce robiłam dodoatkowo mąże też zrobił hormony i poxniej byłam z wynikami i wyszły ok przepisał mi tez infoem podobno ma ułatwic zajście w ciąże
mysia89 wrote:Ja swojego długo nie musiałam namawiać, od razu jak się okazało że mogłam byc to stwierdził że juz jest gotowy żeby zostac tatusiem i zaczeliśmy starania. Teraz jest mi przykro bo nie moge zajść a oboje bardzo bysmy chcieli... Wiem że każda z nas to przezywa, teraz jego bratowa jest w ciąży, udalo im się po pierwszej próbie to aż mnie serce ściska bo sama bym chciała byc w ciąży, wiem ze nie powinnam tak myśleć ale tak jest. A robiłas jakies badania przed staraniami czy tak po prostu stwierdziliście że sie bedziecie starac i juz?Ewelina -
Witajcie Dziewuszki Kurcze ale ciężko za wami nadążyć Właśnie nadrabiam zaległości
zapachmalin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Ewelina17007 wrote:28 dniowe ale ostatnio tak się nakręciłam ta ciążą że miałam 31 dniowy cykl testuje zazwyczaj ok 14 dni cyklu przyznam się ze w tym cyklu kupiłam 4 opakowania testów ovulacyjnych