X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to mój 4 cykl starań, takich poważniejszych. I chyba dopiero w tym ostatnim cyklu odzyskalam znow rownowage i spokoj. I jak nadeszla @ to jakos to ze spokojem przyjelam.
    No bo cóż się stało? Nie ten cykl to któryś następny. Nie ma co sr..ć ogniem jak to mawiają :D

Ważne żeby zrobić sobie badania i odwiedzić lekarza. Sprawdzić czy wszystko ok jest, czy może coś jest do poprawki. Żeby np po roku nie okazało się że przez jakaś łatwą do naprawienia rzecz nie można było zajść...

Mnie jedynie denerwuje to, że muszę się mega nagimnastykowac żeby zrobić podstawowe badania hormonów w UK. Albo móc odwiedzić gina. Na szczesci poglowkowalam trochę i sobie to zorganizowalam.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia jak CI sie udalo? :D

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    taaa trójkącik był :D

No wiedziałam..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Jeśli chodzi o mnie to mój 4 cykl starań, takich poważniejszych. I chyba dopiero w tym ostatnim cyklu odzyskalam znow rownowage i spokoj. I jak nadeszla @ to jakos to ze spokojem przyjelam.
    No bo cóż się stało? Nie ten cykl to któryś następny. Nie ma co sr..ć ogniem jak to mawiają :D

Ważne żeby zrobić sobie badania i odwiedzić lekarza. Sprawdzić czy wszystko ok jest, czy może coś jest do poprawki. Żeby np po roku nie okazało się że przez jakaś łatwą do naprawienia rzecz nie można było zajść...

Mnie jedynie denerwuje to, że muszę się mega nagimnastykowac żeby zrobić podstawowe badania hormonów w UK. Albo móc odwiedzić gina. Na szczesci poglowkowalam trochę i sobie to zorganizowalam.
    Tez bym chciała miec takie podejscie, jak nie w tym to w nastepnym ale znowu sie nakrecam niepotrzebnie. A jakie badania trzeba wykonac przed staraniem sie? Bo ja nie robiłam badań, po prostu stwierdzilismy że sie postaramy i juz...

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w rosmanie nie wiem nie jestem przekonana do tych z alero , to spróbój zrobic pierwszy test ok 15 dc wyjdzie negatyw to odczekaj dwa dni i powtórz napewno się uda wyznaczyć owulkę tymi testami
    mysia89 wrote:
    Ja mam 33-35 dni cykle, czytałam że w 18 dniu powinnam zacząc testowac ale boję sie że przegapię owulacje, czasami mi się przesuwa cykl i mam nawet 40 dni, nie wiem teraz co zrobic. A gdzie kupiłaś? Bo ja na allegro, słyszałam że są tak samo skuteczne jak te apteczne.

Ewelina
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Tez bym chciała miec takie podejscie, jak nie w tym to w nastepnym ale znowu sie nakrecam niepotrzebnie. A jakie badania trzeba wykonac przed staraniem sie? Bo ja nie robiłam badań, po prostu stwierdzilismy że sie postaramy i juz...

Kilka takich cykli i to samo jakoś przychodzi.. Ja też na początku wariowałam ale z czasem było lepiej..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja Testujących w marcu :)
    dziś 8 testowała Malutka24 czekamy na wynik po godz 15
    12 marca testują Margeretka Klaudyś Gaduaaa Tuliska
    13 marca testują Karolina2787 Smerfetkaa Agatali
    14 marca testują Daga Gizmo
    16 marca testuje Ewelina17007
    19 marca na test siknie Duśka
    20 marca sikańca zrobi Evelina
    27 marca na test siknie Caro
    31 marca zakończy testowanie Tissaia

Ewelina17007, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    I od którego dnia cykle zaczynasz testowanie? Masz regularne cykle? Bo ja mam nieregularne i nie wiem kiedy zacząc testowanie...

Mysia ja też jestem rocznik 89 i mam takie samo wrażenie jak Ty ;-) ja zaczynam robić sobie testy około 9/10 dc, a owu mam zazwyczaj wyznaczane jakoś 14/15. Ale zawsze robię testy dla pewności. Cykle mam raczej regularne 26/27 dni.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bardzo chciałabym wyluzować, ale mój wiek(34 lata) mnie troche nakręca....w Waszym wieku to ja jeszcze męża nie miałam, kończyłam studia, nie w głowie mi były takie rzeczy...;)
    własciwie to dziecko "wymysliłam" sobie dopiero pare msc temu, wczesniej jakos nie czułam potrzeby (nie mam silnego instynktu), a maz tym bardziej...
    ale kurde jak juz zaczęlismy sie starać to zmiana mojego światopoglądu o 180 stopni,nakręciłam się straszliwie....i tak wolałabym porobic sobie badania żeby wiedzieć że wszystko jest ok-ale masakra ile to kosztuje-1 wizyte z monitorwem miałam za 110 zł, dalej sie okaże-ale jak będe miec kilka w tej cenie-to w tym msc mnie chyba mąż spakuje..;)na przyszłej wizycie chyba sie jakos delikatnie zapytam ginki o koszty...
    narazie nie chce robic więcej badan-chce zakończyc monitoring-jesli wszystko jest tam względnie ok to po prostu pare msc będziemy sie normalnie starać, bez jakis badan itp.....jak wyjdą jakieś hocki na monicie to juz nie wiem-bede musiała to przemysleć...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mnie chyba będzie 19 ovu się przesuneło:(

Gizmo wrote:

Ewelina
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kilka takich cykli i to samo jakoś przychodzi.. Ja też na początku wariowałam ale z czasem było lepiej..

Waldi -dokładnie... 1 okres przyjęłam okropnie:/ drugi już zdecydowanie lepiej, a teraz zupełnie spokojna jestem jeśli o to chodzi. Wiem, że się uda w końcu. Dopiero teraz przy owulce jakaś dzika się zrobiłam:P

Mysia zrób na razie normalne badanie ginekologiczne- ja teraz byłam i po prostu zaznaczyłam pani że zaczęłam się o dziecko z mężem starać i żeby obczaiła co i jak pod tym kątem też. Zrobiła mi usg, cytlogię i zwykłe badanie. Określiła budowę ciała i looknęła czy pęcherzyk czeka. Bardzo mnie to uspokoiło, ż emogę z czystym sumieniem się starać :)

A co do innych kobiet w ciąży w moim otoczeniu, to kiepsko to znoszę, przyznaję się.. Wolę unikać takich spotkań, bo siłą rzeczy robi mi się baaardzo przykro i czuję się niewartościową kobietą :///

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

bardzo mnie to cieszy...:) jest nadzieja że nie zwariuje..;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Zapomniałaś o mnie :D 24 marca :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Tissaia jak CI sie udalo? :D

Evelina, od GP udało mi się jedynie wycisnąć morfologie, tarczyce i USG. Bo sciemnilam że u mnie w rodzinie jest problem z tarczyca.
    Te badania wysly wszystkie ok.
    Powiedziałam też ze staram się już prawie rok, oczywiście trochę minelam się z prawdą :D no ale innego wyjścia nie było.

Badania hormonow juz nie dalo rady zrobic przez GP. Niestety.

Poszperalam w internecine I znalazlam prywatny szpital gdzie mozna zrobic sobie badania jakie tylko sie chce. Niestety placi sie jak za zboze :( No I specjalisci ginekolodzy tez przyjmuja.

Przez NHS tez mozna to zrobic, ale trwa to miesiącami i trzeba nauzerac się z GP...
    Na głupie USG na które wysłał mnie GP czekałam 1.5 miesiąca.

Evelina ja gdzieś czytałam że w Reading jest polska przychodnia i ginekolog tam przyjmuje podobno.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No wiedziałam..
    koleżanka była pożegnać się z Tii :)

A tak z innej beczki: co Magister powie o moim wykresie?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    koleżanka była pożegnać się z Tii :)

A tak z innej beczki: co Magister powie o moim wykresie?

Gizmo, nie wiem kogo pytasz, ale mi się Twój wykres zaje..ście podoba :D
    Serduszek aż miło, łooo rety :D
    No i ten spadek a potem skok tempki... fajne to masz :D

Gizmo lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Zapomniałaś o mnie :D 24 marca :)
    już poprawiam :) i psieplasiam :(
    24 marca zatestuje Nasza Kasia1987

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia pytałam o tą fazę lutealną....10 to faktycznie za mało- 12 to tak może byc...idealnie faktycznie powinno byc 14...\
    jak zasugerowałam że na podstawie wykresów wychodzi mi że mam krótką fazę lutealną to gin powiedziała że zobaczymy w czasie monitoringu jak tam wyjdzie

Tissaia lubi tę wiadomość

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    byłam u ginekologa dał mi badania do zrobienia hormony ogólnie i tarczyce robiłam dodoatkowo mąże też zrobił hormony i poxniej byłam z wynikami i wyszły ok przepisał mi tez infoem podobno ma ułatwic zajście w ciąże
    Ja byłam u gina ale wtedy kiedy myslałam że jestem a dokładnie przed wizyta dostałam okres, on stwierdził tylko że to może byc poronienie albo po prostu okres mi sie spóźnił i nic więcej, jakos tak podszedł do tego lekko, wtedy jeszcze nie byłam aż tak nakręcona więc nie powiedziałam mu że sie staramy i tyle z wizyty, dopiero po wyjsciu jak powiedzialam mojemu ze nic z tego stwierdzilismy ze szkoda i ze chyba czas postarac sie o maleństwo, niektorzy mowia zeby najpierw samemu przez kilka cykli sie starac i jak nie wyjdzie to wtedy trzeba sie zgłosić na badania...

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:

Mysia, ja po pierwszym nieudanym cyklu, nakręciłam się bardzo i zrobiła profilaktyczne badania. Sledziłam wątki i zdecydowałam się ma tsh, ft3, ft4, antypo, antytgo, progesteron, prolaktynę i całą morfologia, plus glukozę, profil lipidów,żelazo i takie tam pierdy. I widzisz, dziękuję sobie, bo wyszło że mam niedoczynność tarczycy. Drugi cykl nie wyszło, to byłam nadal w trakcie badań i przed wizytą u endo, a teraz od 3 cyklu smigam na lekach od endo i choć nie wiąże nadzieji z tym cyklem to jednak sobie poserduszkuje ;-) A może tarczyca będzie dla mnie łaskawa ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ