Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Mysia, nic im się nie tłumaczysz, wypisujesz na kartce co chcesz zbadać i tyle.
-
Sylwia91 wrote:Ja mam tak: fsh, lh, prolaktyna, estradiol w 2-3 dniu cyklu i w 22-23 dc progesteron. U mnie nie było potrzeby badać tsh bo leczę tarczycę i wiem co mi dolega w tym temacie, ale zbadaj tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo
Teraz problem bo ja pracuje różnie i nie wiem kiedy będę miała chwilę żeby tam skoczyc, długo to trwa?
-
nie powiedz poprostu że chcesz zrobić takie badania że starasz się o dzidziusia i chcesz sprawdzić czy jest ok moje badania to testosteron, TSH, FSH, LH męża prolaktyna , FSH , LH, testosteronmysia89 wrote:A to ide i mówię że nie moge zajśc w ciążę i chce zrobic badania... Dobrze rozumiem?Ewelina
-
mysia89 wrote:Juz sobie spisałam, Dobrze ze wy się znacie na tym bo sama to bym poszła i nie wiedziała co powiedziec
Teraz problem bo ja pracuje różnie i nie wiem kiedy będę miała chwilę żeby tam skoczyc, długo to trwa?
-
Sylwia91 wrote:Zależy u mnie np. Jaka kolejka ale ja bym sobie zarezerwowala wolny poranek. Eee tam. Ja się nie znam, napisałam Ci ze skierowania od mojej gin :p
Teraz wiem za co sie zabirac prznajmniej:)
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Ewelina17007 wrote:nie powiedz poprostu że chcesz zrobić takie badania że starasz się o dzidziusia i chcesz sprawdzić czy jest ok moje badania to testosteron, TSH, FSH, LH męża prolaktyna , FSH , LH, testosteron
Teraz bedę chodziła jak na szpilkach czy dobre wyjdą wyniki...
Ewelina17007 lubi tę wiadomość
-
Mysia i dokładnie posprawdzaj sobie te dni w których robić się poszczególne badania
Progesteron 7 dni po owu lub 7 dni przed @. Tarczyca i wszystkie jej dodatkowe badania obojętnie, tak samo prolaktyna. Co do fsh, Lh, estradiolu to nie wiem. Ale tak jak Sylwia pisała w 2 - 3 dniu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Mysia i dokładnie posprawdzaj sobie te dni w których robić się poszczególne badania
Progesteron 7 dni po owu lub 7 dni przed @. Tarczyca i wszystkie jej dodatkowe badania obojętnie, tak samo prolaktyna. Co do fsh, Lh, estradiolu to nie wiem. Ale tak jak Sylwia pisała w 2 - 3 dniu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi
Gizmo lubi tę wiadomość
-
mysia89 wrote:My? Tak na serio to od trzech miesięcy. Nie mogę chyba wcelowac w owulacje dlatego pytałam o testy owulacyjne, słyszałam ze sa pomocne ale nie wiem. Spróbuję, co mi szkodzi
Tissaia lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Myślę że powinniście się rozluźnić i nie spinac staraniem. 3mce to bardzo krótko z medycznego punktu widzenia. Lekarze dają od 6 do 12 miesięcy. Dla swojego spokoju zrób sobie badania ale wydaje mi się że po prostu nie trafiliście. Niech Twój partner zrobi koniecznie badanie nasienia bo może tam tkwi problem
Sylwia, patrząc na mój przypadek, to powiem brzydko - mam w nosie medyczny punkt widzenia.. Jak bym na to zwracała uwagę to dopiero po pół roku bezowocnych starań dowiedzialabym się o niedoczynności.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)