Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Karolcia a ma problem z uplynnieniem nasienia? Bo na to jest flegamina. Ja mojemu dałam 3 tabletki w dni płodne. Po jednej na dzień

hmm... sama nie wiem. a jak to poznać? :D myślałam że może to ułatwi plemniczkom drogę dlatego zakupiłam, ale powiedz mi kochana bo ja to zielona w tym jestem :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Margo mam też na zapas kupiony.. hehe i mimo że wiem że jutro za wcześnie to i tak nie wytrzymam :) już trochę żałowałam rano że nie zrobiłam hah

Ja wczoraj też żałowałam że nie zrobiłam a dzisiaj żałuje że zrobiłam :D I zrozum tu kobietę :P :D

Gizmo, Gaduaaa, nick nieaktualny, Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dzięki kobietki :* ten cykl w sumie od poczatku pokrecony i na dodatek odpusciłąm sobie temperature ale mam bóle owulacyjne... (natura zaskakuje)...
    jestes jeszcze? Nie ważne ile dni po owu jesteś. Beta hcg wychodzi pozytywna po zagnieżdzeniu a te z kolei u jednej kobiety nastepuje juz 4dpo a u innej 11dpo.

rób teściora albo betę :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja wczoraj też żałowałam że nie zrobiłam a dzisiaj żałuje że zrobiłam :D I zrozum tu kobietę :P :D
    Nie wspolczuje negatywa :)

pozwole sobie powtorzyc po raz enty :D
    nie ma @ jest nadzieja :D

ps chyba alergia mnie dopadła :( nie pamietam kiedy ostatnio takiego gila mialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:12

Margaretka89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, WaldhauzerM, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hmm... sama nie wiem. a jak to poznać? :D myślałam że może to ułatwi plemniczkom drogę dlatego zakupiłam, ale powiedz mi kochana bo ja to zielona w tym jestem :/
    No na badaniu nasienia jest podany czas uplynnienia. U mojego był ponad 2h a norma jest do 30min. Flegaminę wówczas można podać na rozrzedzenie wydzieliny czyli nasienia w tym wypadku :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja się chyba popłaczę ze śmiechu, parsknęłam w robocie na komputer jak to zobaczyłam :D:D:D hahahahahhahhahahahahhahahaha
    Boże, każdy wątpliwy cień jest na wagę złota! hihih- tego życzę wszystkim testującym jutro.
    Margaretka -przykro na maxa, te cholerne testy sa jak ciosy prosto w serce. Ja zawsze żałuję, że zrobiłam, bo póki nie widze 1 krechy to mam nadzieję na mxa, a tak wiesz jak jest.. życie nie?
    Co do spraw owulacyjnych- ja wiem, że pewna owulacja jest jak 3 dni tempka się utrzymuje- to jasne- ale pytanko mam takie: kiedy ona następuje tak naprawdę? Wysoka temp 3 dni ją potwierdza, ale kiedy ona jest? Dzień przed skokiem? w Dzień skoku? Dzień po skoku? Mój luby potrzebowałby dnia przerwy chyba, wymiętolony jest mega, dużo żołnierzyków nie wypada z niego (zauważyłam, ze spermy jest mniej jak się tyle dni pod rząd kochamy), wolałabym oszczędzić mu kolejnych dni... Seks ma być przyjemnością nie?]
    Ale powiem Wam, że mam super nastawienie- BEDZIE GROSZEK. Musi być no :) czuje na maxa uskrzydlenie, będzie będzie będzie :D

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3cs

I obyś kochana miała rację.

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroce do domu to chyba wezmę nospe :(

Gizmo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A flegamina to lek więc działa od razu. Wystarczy wziąć w dni płodne i koniec, tego się nie suplementuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:21

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia :/ to jakieś 4 lata temu było ja go jeszcze nie znałam ;) więc może poczekam z tym syropkiem bo jeszcze chłopu krzywdę zrobię :D a na badanie wybieramy się w kwietniu bo już mu oznajmiłam a on się zgodził :) No to w takim razie Sywluś jak możesz to o tym wiesiołku napisz plisek :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Wroce do domu to chyba wezmę nospe :(
    Wrócisz do domu to idź spać :p ale powiem Wam że ja na początku miałam takie bóle jak na najgorszą @ w moim życiu

Kasia1987, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    dziękuje za odpowiedz :* zrobie test tylko się waham czy jutro czy w poniedziałek

Zrób jutro.. Ja też jutro testuje.. Ale betę..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    O cholercia :/ to jakieś 4 lata temu było ja go jeszcze nie znałam ;) więc może poczekam z tym syropkiem bo jeszcze chłopu krzywdę zrobię :D a na badanie wybieramy się w kwietniu bo już mu oznajmiłam a on się zgodził :) No to w takim razie Sywluś jak możesz to o tym wiesiołku napisz plisek :)
    Nie mam pojęcia jak on działa niestety bo nie brałam :(

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś- ciekawie się zrobiło, nie powiem!!! :)
    Dziewczyny, ja muszę uciekać, bo praca czeka. Będę tu do Was zaglądała, ale nie naskrobcie za dużo hahaha :D
    Miłego dnia wszystkim, buźki.

Gaduaaa, Sylwia91 lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie mam pojęcia jak on działa niestety bo nie brałam :(

aaa no to poczytam jeszcze jak tak :) Dzięki z tym syropkiem hehe

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Wrócisz do domu to idź spać :p ale powiem Wam że ja na początku miałam takie bóle jak na najgorszą @ w moim życiu

Niestety musze zabrac sie za sprzatanie bo moj z domu rodzinego chce zabrac swoja silownie a miejsca nie ma .no i salatke trzeba jakas zrobic bo jutro sandra przyjezdza

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Wiesiołek bierzesz od pierwszego dnia cyklu do owulacji. Bo wiesiołek wywołuje skurcze i mógłby wywołać poronienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana czyli tak jak myślałam jednak :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Klaudyś- ciekawie się zrobiło, nie powiem!!! :)
    Dziewczyny, ja muszę uciekać, bo praca czeka. Będę tu do Was zaglądała, ale nie naskrobcie za dużo hahaha :D
    Miłego dnia wszystkim, buźki.

Bole malpowe :) albo sie spozni albo przyjdzie dzis wieczorem: p czyli wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:21

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te plamienia czy mogla byc to implantacja nigy sie mi tak nie zdarzylo bo jak byla @ to pierwsze plamienie 2-3h krwawienie a teraz takie jednorazowe plamienia?

• agula888 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jestem tu nowa zastanawialam sie czy na pisac ale mam metlik w glowie bo ostatnim czasem zauważyłam podwyższone tętno serce wali mi jak mlot, wczoraj mialam straszna zgagę, nos zatkany a chora nie jestem, nogi mnie bolą, a denerwuje sie dwa razy szybciej latwo mnie wyprowadzic z równowagi. Na dodatek odstawilam swoja kawe bo coś mi dziwnie pachniała i przerzuciłam sie na inke. Niby mialam okres albo sie mi tak zdawalo a to tylko bylo plamienie bo ani piersi mnie nic a nic nie bolaly i byl wczesniej niz zwykle i trwał krócej. Jak myślicie coś mi sie poprzestawiało czy może być to jakąś oznaką.

nick nieaktualny, Kasia1987 lubią tę wiadomość

agula888
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ