X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Karolcia a ma problem z uplynnieniem nasienia? Bo na to jest flegamina. Ja mojemu dałam 3 tabletki w dni płodne. Po jednej na dzień

hmm... sama nie wiem. a jak to poznać? :D myślałam że może to ułatwi plemniczkom drogę dlatego zakupiłam, ale powiedz mi kochana bo ja to zielona w tym jestem :/

Magduullina lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Margo mam też na zapas kupiony.. hehe i mimo że wiem że jutro za wcześnie to i tak nie wytrzymam :) już trochę żałowałam rano że nie zrobiłam hah

Ja wczoraj też żałowałam że nie zrobiłam a dzisiaj żałuje że zrobiłam :D I zrozum tu kobietę :P :D

Gizmo, Gaduaaa, Karolina2787, Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dzięki kobietki :* ten cykl w sumie od poczatku pokrecony i na dodatek odpusciłąm sobie temperature ale mam bóle owulacyjne... (natura zaskakuje)...
    jestes jeszcze? Nie ważne ile dni po owu jesteś. Beta hcg wychodzi pozytywna po zagnieżdzeniu a te z kolei u jednej kobiety nastepuje juz 4dpo a u innej 11dpo.

rób teściora albo betę :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja wczoraj też żałowałam że nie zrobiłam a dzisiaj żałuje że zrobiłam :D I zrozum tu kobietę :P :D
    Nie wspolczuje negatywa :)

pozwole sobie powtorzyc po raz enty :D
    nie ma @ jest nadzieja :D

ps chyba alergia mnie dopadła :( nie pamietam kiedy ostatnio takiego gila mialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:12

Margaretka89, Karolina2787, Magduullina, WaldhauzerM, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hmm... sama nie wiem. a jak to poznać? :D myślałam że może to ułatwi plemniczkom drogę dlatego zakupiłam, ale powiedz mi kochana bo ja to zielona w tym jestem :/
    No na badaniu nasienia jest podany czas uplynnienia. U mojego był ponad 2h a norma jest do 30min. Flegaminę wówczas można podać na rozrzedzenie wydzieliny czyli nasienia w tym wypadku :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja się chyba popłaczę ze śmiechu, parsknęłam w robocie na komputer jak to zobaczyłam :D:D:D hahahahahhahhahahahahhahahaha
    Boże, każdy wątpliwy cień jest na wagę złota! hihih- tego życzę wszystkim testującym jutro.
    Margaretka -przykro na maxa, te cholerne testy sa jak ciosy prosto w serce. Ja zawsze żałuję, że zrobiłam, bo póki nie widze 1 krechy to mam nadzieję na mxa, a tak wiesz jak jest.. życie nie?
    Co do spraw owulacyjnych- ja wiem, że pewna owulacja jest jak 3 dni tempka się utrzymuje- to jasne- ale pytanko mam takie: kiedy ona następuje tak naprawdę? Wysoka temp 3 dni ją potwierdza, ale kiedy ona jest? Dzień przed skokiem? w Dzień skoku? Dzień po skoku? Mój luby potrzebowałby dnia przerwy chyba, wymiętolony jest mega, dużo żołnierzyków nie wypada z niego (zauważyłam, ze spermy jest mniej jak się tyle dni pod rząd kochamy), wolałabym oszczędzić mu kolejnych dni... Seks ma być przyjemnością nie?]
    Ale powiem Wam, że mam super nastawienie- BEDZIE GROSZEK. Musi być no :) czuje na maxa uskrzydlenie, będzie będzie będzie :D

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3cs

I obyś kochana miała rację.

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroce do domu to chyba wezmę nospe :(

Gizmo, Magduullina lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A flegamina to lek więc działa od razu. Wystarczy wziąć w dni płodne i koniec, tego się nie suplementuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:21

Karolina2787, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia :/ to jakieś 4 lata temu było ja go jeszcze nie znałam ;) więc może poczekam z tym syropkiem bo jeszcze chłopu krzywdę zrobię :D a na badanie wybieramy się w kwietniu bo już mu oznajmiłam a on się zgodził :) No to w takim razie Sywluś jak możesz to o tym wiesiołku napisz plisek :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Wroce do domu to chyba wezmę nospe :(
    Wrócisz do domu to idź spać :p ale powiem Wam że ja na początku miałam takie bóle jak na najgorszą @ w moim życiu

Kasia1987, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    dziękuje za odpowiedz :* zrobie test tylko się waham czy jutro czy w poniedziałek

Zrób jutro.. Ja też jutro testuje.. Ale betę..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    O cholercia :/ to jakieś 4 lata temu było ja go jeszcze nie znałam ;) więc może poczekam z tym syropkiem bo jeszcze chłopu krzywdę zrobię :D a na badanie wybieramy się w kwietniu bo już mu oznajmiłam a on się zgodził :) No to w takim razie Sywluś jak możesz to o tym wiesiołku napisz plisek :)
    Nie mam pojęcia jak on działa niestety bo nie brałam :(

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś- ciekawie się zrobiło, nie powiem!!! :)
    Dziewczyny, ja muszę uciekać, bo praca czeka. Będę tu do Was zaglądała, ale nie naskrobcie za dużo hahaha :D
    Miłego dnia wszystkim, buźki.

Gaduaaa, Sylwia91 lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie mam pojęcia jak on działa niestety bo nie brałam :(

aaa no to poczytam jeszcze jak tak :) Dzięki z tym syropkiem hehe

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Wrócisz do domu to idź spać :p ale powiem Wam że ja na początku miałam takie bóle jak na najgorszą @ w moim życiu

Niestety musze zabrac sie za sprzatanie bo moj z domu rodzinego chce zabrac swoja silownie a miejsca nie ma .no i salatke trzeba jakas zrobic bo jutro sandra przyjezdza

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Wiesiołek bierzesz od pierwszego dnia cyklu do owulacji. Bo wiesiołek wywołuje skurcze i mógłby wywołać poronienie.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana czyli tak jak myślałam jednak :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Klaudyś- ciekawie się zrobiło, nie powiem!!! :)
    Dziewczyny, ja muszę uciekać, bo praca czeka. Będę tu do Was zaglądała, ale nie naskrobcie za dużo hahaha :D
    Miłego dnia wszystkim, buźki.

Bole malpowe :) albo sie spozni albo przyjdzie dzis wieczorem: p czyli wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:21

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te plamienia czy mogla byc to implantacja nigy sie mi tak nie zdarzylo bo jak byla @ to pierwsze plamienie 2-3h krwawienie a teraz takie jednorazowe plamienia?

• agula888 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jestem tu nowa zastanawialam sie czy na pisac ale mam metlik w glowie bo ostatnim czasem zauważyłam podwyższone tętno serce wali mi jak mlot, wczoraj mialam straszna zgagę, nos zatkany a chora nie jestem, nogi mnie bolą, a denerwuje sie dwa razy szybciej latwo mnie wyprowadzic z równowagi. Na dodatek odstawilam swoja kawe bo coś mi dziwnie pachniała i przerzuciłam sie na inke. Niby mialam okres albo sie mi tak zdawalo a to tylko bylo plamienie bo ani piersi mnie nic a nic nie bolaly i byl wczesniej niz zwykle i trwał krócej. Jak myślicie coś mi sie poprzestawiało czy może być to jakąś oznaką.

Magduullina, Kasia1987 lubią tę wiadomość

agula888
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ