Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
wklejam
wykopane
Istnieje duże zainteresowanie dot. identyfikacji bardzo wczesnych symptomów ciąży z wykresów. Które znaki mogą powiedzieć ci, że możesz być w ciąży? Aby odpowiedzieć na to pytanie przeprowadziliśmy statystykę dużej ilości wykresów.
Najbardziej kontrowersyjnym znakiem implantacji jest spadek temperatury. Jest wiele spekulacji dot. znaczenia spadku temperatury w dniach po owulacji w okolicach ew. implantacji.
Poddaliśmy analizie statystycznej 116 691 wykresów wykonanych w FF - zakończonych ciążą oraz nie zakończonych ciążą. Aby wykres był zaznaczony jako ze spadkiem temp. musiał wystąpić krótki spadek temperatury pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji.
Ustaliliśmy minimum spadku na 0.3 F.
Oto wyniki:
- 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
- 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
- W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.
To tak jako ciekawostka, a poza tym wiedzy nigdy za wieleGizmo, Kasia1987 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
KlaudyŚ wrote:Przygotowania do matury mam a nie chce sie stresowac bedac w ciazy tym bardziej w 1 trymestrze.
Moj tez powiedzial ze lepiej zaczekac ze do tego czasu obnize sobie tarczycę. No i porobie te wszystkie badania progesteron itp.
Rozumiem, pamięta jaki ja stres przeżywałamOdpoczniecie, to wtedy na pewno się uda, nawet nie będziecie wiedzieć kiedy, a będzie fasolka
-
Margaretka przylaczam sie do gratulacji!!! Bajkaaaaaa
Przypomnij ile cykli sie staraliscie??)))
Ja sie troche zdolowalam.
Ta krewka bardzo mnie ucieszyla rano - dla mnie to byl szok bo nigdy przenigdy nie mialam krewki na owulke a tu takie cos- zaraz zamarzylam o zielonym kropku... A potem moje kochane ekspertki napisaly ze to owu a nie kropek i nastal smutek33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:Margaretka przylaczam sie do gratulacji!!! Bajkaaaaaa
Przypomnij ile cykli sie staraliscie??)))
Ja sie troche zdolowalam.
Ta krewka bardzo mnie ucieszyla rano - dla mnie to byl szok bo nigdy przenigdy nie mialam krewki na owulke a tu takie cos- zaraz zamarzylam o zielonym kropku... A potem moje kochane ekspertki napisaly ze to owu a nie kropek i nastal smutek
Dziękuje Ci kochana. Staraliśmy się 14 miesięcy (cykli chyba 16). Nie wierze jeszcze że się udało. Jestem w szoku.
Mi dziewczyny też pisały że z tego wykresu raczej nic nie będzie, a ja czułam że coś wyjdzie!! Mniej więcej w 17dc jak mnie tak coś zakuło w podbrzuszu, jakby mnie co ugryzłoWięc głowa do góry
Posłuchaj swojej intuicji
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Faktycznie margaretka Twoj wykres mega skomplikowany! Wyzsza szkola jazdy!
nie umialabym go zinterpretowac ale najwazniejsze ze zakonczyl sie na zielonoooo
14 to bardzo dlugo... My 3 cykl dopieroMargaretka89 lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:Faktycznie margaretka Twoj wykres mega skomplikowany! Wyzsza szkola jazdy!
nie umialabym go zinterpretowac ale najwazniejsze ze zakonczyl sie na zielonoooo
14 to bardzo dlugo... My 3 cykl dopiero
hehehe noooGóry i doliny
Jeszcze nie zielony, jak betę będzie dobra to dopiero wykres zzielenieje
Już traciłam nadzieje, myślałam, że jestem wtórnie bezpłodna. Jeśli u Was 3 cykle to jeszcze nie ma się co stresować. Ja do gina na badania poszłam po 6 mc i powiedział nam że jeszcze mamy czas i pół roku nie jest bardzo dużo, więc kochana może już ten cykl będzie szczęśliwy -
KlaudyŚ wrote:Bole malpowe mam od ok 3 dni i lewy cycek mnie boli ale nie wien co mam sadzic
Mnie też bolał lewy cycek a potem prawy zaczął ćmić. Jak do poniedziałku nie dostaniesz to może na bete idź, bo ja tym testom już nie wierze za bardzoWychodzą jak im się podoba.
-
Margaretka89 wrote:Mnie też bolał lewy cycek a potem prawy zaczął ćmić. Jak do poniedziałku nie dostaniesz to może na bete idź, bo ja tym testom już nie wierze za bardzo
Wychodzą jak im się podoba.
Wlasnie mam zamiar cos takiego zrobic
oby nie przysla ja sie nie poddam tak łatwo:)
Gizmo, Margaretka89, Sylwia91 lubią tę wiadomość