X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejam ;) wykopane

Istnieje duże zainteresowanie dot. identyfikacji bardzo wczesnych symptomów ciąży z wykresów. Które znaki mogą powiedzieć ci, że możesz być w ciąży? Aby odpowiedzieć na to pytanie przeprowadziliśmy statystykę dużej ilości wykresów.

Najbardziej kontrowersyjnym znakiem implantacji jest spadek temperatury. Jest wiele spekulacji dot. znaczenia spadku temperatury w dniach po owulacji w okolicach ew. implantacji.

Poddaliśmy analizie statystycznej 116 691 wykresów wykonanych w FF - zakończonych ciążą oraz nie zakończonych ciążą. Aby wykres był zaznaczony jako ze spadkiem temp. musiał wystąpić krótki spadek temperatury pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji.

Ustaliliśmy minimum spadku na 0.3 F.

Oto wyniki:
    - 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
    - 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
    - W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.

To tak jako ciekawostka, a poza tym wiedzy nigdy za wiele

Gizmo, Kasia1987 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Przygotowania do matury mam a nie chce sie stresowac bedac w ciazy tym bardziej w 1 trymestrze.
    Moj tez powiedzial ze lepiej zaczekac ze do tego czasu obnize sobie tarczycę. No i porobie te wszystkie badania progesteron itp.

Rozumiem, pamięta jaki ja stres przeżywałam ;) Odpoczniecie, to wtedy na pewno się uda, nawet nie będziecie wiedzieć kiedy, a będzie fasolka <3

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka przylaczam sie do gratulacji!!! Bajkaaaaaa :)
    Przypomnij ile cykli sie staraliscie??:))))

Ja sie troche zdolowalam.
    Ta krewka bardzo mnie ucieszyla rano - dla mnie to byl szok bo nigdy przenigdy nie mialam krewki na owulke a tu takie cos- zaraz zamarzylam o zielonym kropku... A potem moje kochane ekspertki napisaly ze to owu a nie kropek i nastal smutek :(

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa dzieki za kopalnie wiedzy. Z tego wynika ze co czwarta zachodzaca miala spadek :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margarita gratulejszyn !!!! <3 <3 <3

20min temu oczy otworzyłam dopiero. Wszyscy dzis se dali na oko u mnie w domu. Pieseł sie zlał :/

Jade biegiem córkę na trening na 11zawiezc :D

Margaretka89 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie czekam na malpe nawet plamien nie mam czyzby zagniezdzenie bylo dzis?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Margaretka przylaczam sie do gratulacji!!! Bajkaaaaaa :)
    Przypomnij ile cykli sie staraliscie??:))))

Ja sie troche zdolowalam.
    Ta krewka bardzo mnie ucieszyla rano - dla mnie to byl szok bo nigdy przenigdy nie mialam krewki na owulke a tu takie cos- zaraz zamarzylam o zielonym kropku... A potem moje kochane ekspertki napisaly ze to owu a nie kropek i nastal smutek :(

Dziękuje Ci kochana. Staraliśmy się 14 miesięcy (cykli chyba 16). Nie wierze jeszcze że się udało. Jestem w szoku.
    Mi dziewczyny też pisały że z tego wykresu raczej nic nie będzie, a ja czułam że coś wyjdzie!! Mniej więcej w 17dc jak mnie tak coś zakuło w podbrzuszu, jakby mnie co ugryzło :P Więc głowa do góry ;) Posłuchaj swojej intuicji <3 <3

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Narazie czekam na malpe nawet plamien nie mam czyzby zagniezdzenie bylo dzis?

Wszystko możliwe :* A jak się czujesz? Jakieś przeczucia? Bóle małpowe?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie margaretka Twoj wykres mega skomplikowany! Wyzsza szkola jazdy! :) nie umialabym go zinterpretowac ale najwazniejsze ze zakonczyl sie na zielonoooo :)
    14 to bardzo dlugo... My 3 cykl dopiero :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole malpowe mam od ok 3 dni i lewy cycek mnie boli ale nie wien co mam sadzic

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Faktycznie margaretka Twoj wykres mega skomplikowany! Wyzsza szkola jazdy! :) nie umialabym go zinterpretowac ale najwazniejsze ze zakonczyl sie na zielonoooo :)
    14 to bardzo dlugo... My 3 cykl dopiero :)

hehehe nooo :D Góry i doliny ;) Jeszcze nie zielony, jak betę będzie dobra to dopiero wykres zzielenieje ;)
    Już traciłam nadzieje, myślałam, że jestem wtórnie bezpłodna. Jeśli u Was 3 cykle to jeszcze nie ma się co stresować. Ja do gina na badania poszłam po 6 mc i powiedział nam że jeszcze mamy czas i pół roku nie jest bardzo dużo, więc kochana może już ten cykl będzie szczęśliwy ;)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Bole malpowe mam od ok 3 dni i lewy cycek mnie boli ale nie wien co mam sadzic

Mnie też bolał lewy cycek a potem prawy zaczął ćmić. Jak do poniedziałku nie dostaniesz to może na bete idź, bo ja tym testom już nie wierze za bardzo :/ Wychodzą jak im się podoba.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 13miesiac a cykl 17.:-\ dojade do 2lat staran zanim Tii wróci hehe

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    U mnie 13miesiac a cykl 17.:-\ dojade do 2lat staran zanim Tii wróci hehe

Jeszcze @ nie masz więc już nie wybiegaj tak myślami przyszłościowo ;) Może już groszek w Tobie siedzi :D :D

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę czy temp odbije jutro. Wtedy bede miala zagwożdżke :D

91patka91 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo mamy podobny wykres (odcinek po owulacji) :D Popatrz się na nasz góry i doliny po owulacji, nawet dzień po owulacji się zgadza ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jak długie cykle miałaś?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Mnie też bolał lewy cycek a potem prawy zaczął ćmić. Jak do poniedziałku nie dostaniesz to może na bete idź, bo ja tym testom już nie wierze za bardzo :/ Wychodzą jak im się podoba.

Wlasnie mam zamiar cos takiego zrobic
    :) oby nie przysla ja sie nie poddam tak łatwo:)

Gizmo, Margaretka89, Sylwia91 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A Ty jak długie cykle miałaś?

Między 25-29, nieraz zdarzały się 30, ale rzadko.

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Wlasnie mam zamiar cos takiego zrobic
    :) oby nie przysla ja sie nie poddam tak łatwo:)
    Ja się też jeszcze nie poddałam :D

Margaretka89, 91patka91 lubią tę wiadomość

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ