Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina2787 wrote:Klaudyś biorę kwas foliowy, żurawinę i siemię lniane chociaż na czas antybiotyku przestałam bo pisało że to na nic bo się nie przyswaja wtedy. No i od tego cyklu wieśka zaczynam brać do owulki. Co do snów sprawdzałaś w senniku? Ja słyszałam że jak śnią się osoby które żyją ale jako nie żywe to oznacza wręcz coś odwrotnego, że bedą żyli bardzo długo
A dokup sobie jeszcze jakies suplementy ja z moim bierzemy vitotal od 2 miesiecy.
Wlasnie ze moja babcia od lipca nie zyje -
Karolina2787 wrote:Klaudyś biorę kwas foliowy, żurawinę i siemię lniane chociaż na czas antybiotyku przestałam bo pisało że to na nic bo się nie przyswaja wtedy. No i od tego cyklu wieśka zaczynam brać do owulki. Co do snów sprawdzałaś w senniku? Ja słyszałam że jak śnią się osoby które żyją ale jako nie żywe to oznacza wręcz coś odwrotnego, że bedą żyli bardzo długo
Co do snów, w grudniu śniło mi się, że mój dziadek umarł i powiedziałam o tym wujkowi a on mówi a to będzie długo żył.... Niestety 2 tygodnie to nie długo...28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
nick nieaktualnyKlaudyś to staroświeckie gadanie widzę że nie sprawdza się już w tych czasach co do snów
Suplementy cholercia
tak myślała nad jakimiś witaminami ale mój nie jest do tych suplementów przekonany i za chiny nie będzie brał mówi że najlepiej z jedzenia je wyciągać te witaminy. Hmmm a może lepszy będzie Femibion? Bo tak nie tylko kwasek jest tez i witaminy. Kiedyś brałam.
-
ale macie tematy wrrr....
mi się często śnią trumny, cmentarze... i różne takie... nie lubię tych snów.. kiedyś czytałam senniki teraz już nie.. bo z taką częstotliwością z jaką śnią mi sie zmarli.. i umieranie to chyba powinnam była już pochować całą rodzinę albo powinni żyć po 100lat... a niestety dziadek mój z IV stopniem czerniaka z przerzutami do 100lat nie dociągnie..FabianCyprian
Tymuś
-
Ewelina17007 wrote:dzisiaj pokazało na OF że test ciążowy 18% że wyjdzie jak jestem w ciąży tak? to o to chodzi?
to znaczy że była owulacja i progesteron ładnie działa.. w sensie że jak doszło do zapłodnienia to pomaga się zagnieżdzić i utrzymywać później ciąże...
jakbyś miała niską temp po owulacji albo jakby ci zaczęła spadać wcześniej niż 10dpo to by znaczyło że masz problem z progesteronem... a skoro temp po owu jest ciągle wyższa od twojej podstawowej to znak że progesteron działa a faza lutealna jest prawidłowa póki coKarolina2787, Ewelina17007 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny takie rzeczy wykopałam (giny piszą)- wrzucam dla ciekawości i dla informacji:
Za wzrost temperatury w II fazie cyklu odpowiada rosnące stężenie progesteronu. To hormon konieczny do podtrzymania ciąży. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia, jego stężenia rosną jeszcze bardziej, więc podczas implantacji nie obserwuje się spadku temperatury, ewentualnie niewielkie wahania (czyli np. o 0,3 stopnia), które nie mają dużego znaczenia.
Implantacja zarodka w macicy rozpoczyna się najwcześniej 8-9 dni po zapłodnieniu, czyli 8-10 dni od owulacji (komórka jajowa żyje 24 godziny). Nie mogła więc mieć miejsca 5 dni po owulacji.
Ile ciąż tyle objawów, albo i braku objawów. Tkliwość piersi jak i inny objaw (bądź jego brak) nie jest żadnym wyznacznikiem.
Jeśli chodzi o implantację to jednorazowy pomiar o niczym jeszcze nie wyrokuje- a na ciepłotę ciała wpływa masa czynników.
Zagnieżdżenie zazwyczaj zachodzi bardzo spokojnie i jest słabo bądź w ogóle niezauważalne przez większość kobiet.
Wiele kobiet odczuwa również wyraźne kłucie w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży.
Karolina2787, KlaudyŚ, Gaduaaa, kozamonia, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Karolina2787 wrote:Klaudyś u mojego to bez witamin jest chcica codziennie
hehe no ale cóż czas otworzyć lodziarnię dla niego od dziś
haha
Hahhahahahaha popłakałam się
Też ledwo powiedziałam swojemu, że jesteśmy po owu więc ma u mnie karnety na lody jak chce:PPPKarolina2787, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Hahhahahahaha popłakałam się
Też ledwo powiedziałam swojemu, że jesteśmy po owu więc ma u mnie karnety na lody jak chce:PPP
hehemój biedak tak się za tym stęsknił że już zaczął mi wypominać
a ja na to @ nie ma lodów nie ma
a co hehe u nas lodziarnia otwarta tylko na @ no chyba że zajdę w ciążę to wtedy będzie miał aż mu się znudzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:34
Kasia1987, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:Kasia bardzo mądry artykuł
To zlepek z różnych artykułów.
Wyłapałam kilka rzeczy, o których my sobie tu zawsze piszemy i analizujemy...
Z tą ciążą i implantacją to trochę tak- wiem, że nic nie wiemani sygnały nie są jasne, ani analiza wykresów innych kobiet, bo to strasznie indywidualne.
No i chyba po prostu najlepiej poczekać na @, a jak jej nie ma to zatestować.
Ale łatwo pisać, a później trudno wytrzymać... Sama testuję jak szalona im bliżej @ tym częściej
Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej jestem tu nowa:-) My z Narzeczony również podjęliśmy starania o maluszka to był nasz pierszy cykl niestety nie udało się chociaz bardzo chcialam. Bo lekarz nakierował mnie kiedy będzie kandydowanie i serduszkowaliśmy 4dni pod rząd i potwory lerzałam jeszcze i nic
chociaz wszystko przedpowiadało ciąży. Dziś czar prysł
LAT 22,CYKLE ZAZWYCZAJ 25-27 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe, no ale Ty masz masę innych objawów
myślę, ze możesz być spokojna.
Z tego wnioski są takie:
-nie ma spadku temp na implantację, ale mogą być małe wahania temp (do 0,3 st)
-często napalamy się za szybko, ze to się dzieje(najlepiej od razu nie hahhahaa)
-plamienie może być, ale nie musi
-brzuch może boleć albo kłuć, ale nie musi