Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudyŚ wrote:Szczeze mi tez sie nie chcialo: p
Ale co sie nie robi dla przyjaciol:)Będziesz testować czy nie?
-
Kasia1987 wrote:Boże, jak czytam Wasze słowa o wieku to aż mi się smutno robi. Ja mam 28 lat i nie czuję, że to ostatni dzwonek, to dopiero początek. Jest tu wiele kobiet w różnym wieku, mało jest takich młodych jak Klaudyś. Nie mówię, że dobrze, ze kobiety tak późno decydują się na dziecko, ale takie są czasy, większość studiuje, trzeba za coś żyć i nie da się mieć tak szybko dzieci w większości przypadków.
28 lat, 3 cskozamonia lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
kozamonia wrote:Takich lekarzy to na palcach jednej ręki można policzyć. Do tej pory to spotkałam chyba jednego, czy dwóch.
Chociaż odkąd chodzę do prywatnej przychodni to nie mogę narzekać, bo z niczym nie miałam problemów i lekarze też jacyś tacy uśmiechnięci są
Ja do niego prywatnie chodziłam..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
kozamonia wrote:Kasia, nie dołuj się wiekiem. Teraz są takie czasy, że najpierw studia, potem praca i małżeństwo. Potem jeszcze chce się pobyć we dwoje, coś zwiedzić, pooglądać kawałek świata i nagle człowiek się budzi a tu 26 lat na karku.
Medycyna poszła do przodu to i my nie mamy się póki co martwić swoim wiekiem
PS. Mój mąż w czerwcu będzie miał 28
Monia właśnie ja się wcale nie przejmuję, bo jestem młoda, żadni z naszych przyjaciół nie mają jeszcze dzieci
Ale nie zgadzam się, żeby młodsze ode mnie osoby pisały, ze czują się staro!
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:Boże, jak czytam Wasze słowa o wieku to aż mi się smutno robi. Ja mam 28 lat i nie czuję, że to ostatni dzwonek, to dopiero początek. Jest tu wiele kobiet w różnym wieku, mało jest takich młodych jak Klaudyś. Nie mówię, że dobrze, ze kobiety tak późno decydują się na dziecko, ale takie są czasy, większość studiuje, trzeba za coś żyć i nie da się mieć tak szybko dzieci w większości przypadków.
28 lat, 3 cs -
Kasia1987 wrote:Monia właśnie ja się wcale nie przejmuję, bo jestem młoda, żadni z naszych przyjaciół nie mają jeszcze dzieci
Ale nie zgadzam się, żeby młodsze ode mnie osoby pisały, ze czują się staro!mysia89 lubi tę wiadomość
-
mysia89 wrote:he he, jak miło to zabrzmiało :* A odnosnie wykresu to taki podobny do mojego że jakbym swój widziałą, tylko ten spadek tempki to od owulacji jakos późno jak na zagnieżdzenie ale mogę sie mylić... Serduszkowanie było widzę więc jest nadzieja. dopuki @ nie ma jest zawsze nadzieja a czasami nawet jak @ przyjdzie to można byc w ciązy
Będziesz testować czy nie?
Mialam testowac jutro ale ta temp.mi odmienila wszystko i jak do piatku sie nie pojawi to wtedy zrobie sikanca:)
No a ten spadek wczorajszy zwiastuje malpe pewnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:34
-
Waldi czytaj szybko fora- ja znalazłam miesiąc temu wspaniałą panią doktor bazując tylko na opiniach z neta, bo mieszkamy w Waw od niedawna, zawsze chodziłam do lekarza w miejscowości skąd pochodzę, ale w końcu musiałam znaleźć kogoś tutaj.
mysia89 lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
kozamonia wrote:A może jakaś koleżanka, albo ktoś z rodziny ma godnego polecenia gina?
Szkoda, że tak daleko mieszkasz
Nie wiem czy do lekarza czy do kliniki..
Moja siostra cioteczna jeździ do Gamety..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szuflada wrote:Święta prawda, ale coraz bardziej mam wrażenie że to ogromny błąd...jeśli komuś się marzy trójka, czy nawet czwórka dzieci to niby kiedy mamy je robić? Skoro nawet na pierwsze upragnione w większości przypadków trzeba trochę poczekac i się pomęczyć...a potem zanim się obejrzymy dobijamy do trzydziestki i płodnośc coraz bardziej spada a utrzymanie ciąży staje się wyzwaniem. Paranoja...
-
WaldhauzerM wrote:Nie wiem czy do lekarza czy do kliniki..
Moja siostra cioteczna jeździ do Gamety..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:36
mysia89 lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Mialam testowac jutro ale ta temp.mi odmienila wszystko i jak do piatku sie nie pojawi to wtedy zrobie sikanca:)
No a ten spadek wczorajszy zwiastuje malpe pewnie
A i odnosnie rodziny, popieram w 100% Twoje podejscie, dobrze ze to zrozumiełas tak wcześnie, masz teraz ogromne szanseJa tez zawsze marzyłam o rodzinie ale najpierw stabilna sytuaja materialna ateraz tak na to nie patrzę
-
WaldhauzerM wrote:Nie wiem czy do lekarza czy do kliniki..
Moja siostra cioteczna jeździ do Gamety.. -
nick nieaktualnyTak czytam i czytam ta waszą dyskusje i nie mogę się nanadziwić.
Ja mam 32 lata i staram się o pierwsze dziecko...
I niby ze co? Zamiast na porodowke zawiaza mnie na geriatrie?
Przykre jest ze osoby mające po 25, 26 lat czują się już "staro". Bo za 10 to mentalnie będą już jedną nogą w grobie
Jakieś 50 lat wstecz czy więcej 30 latków traktowano jako starych, teraz chyba trochę się to zmieniło.
Średnia długość życia się wydłuża znacząco to i ludzie zamiast w wieku 20 to w wieku 30 i więcej zakładają rodziny...
rozowyflaming, Caro lubią tę wiadomość
-
mysia89 wrote:a czujesz się taka jakbyś miała dostać? ja to mam na poniedziałek @ planowo ale juz od wczoraj czuje bole w podbrzuszu i to silne, nigdy tak nie miałam i ten spadek dzisiejszy, 10 dpo może zagniezdza sie w koncu cuś, oby.
A i odnosnie rodziny, popieram w 100% Twoje podejscie, dobrze ze to zrozumiełas tak wcześnie, masz teraz ogromne szanseJa tez zawsze marzyłam o rodzinie ale najpierw stabilna sytuaja materialna ateraz tak na to nie patrzę
Wiesz co przez 3 dni czulam bole pozniej nie a dzis podwojny bol ledwie co wysiedzialam.
U mnie termin @ minal 11 marca
Teraz niech ten cykl sie skonczy i robie przerwe z narzeczonym do maja nie chcemy dziecka stresowac podczas matury:)