X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Szczeze mi tez sie nie chcialo: p
    Ale co sie nie robi dla przyjaciol:)
    he he, jak miło to zabrzmiało :* A odnosnie wykresu to taki podobny do mojego że jakbym swój widziałą, tylko ten spadek tempki to od owulacji jakos późno jak na zagnieżdzenie ale mogę sie mylić... Serduszkowanie było widzę więc jest nadzieja. dopuki @ nie ma jest zawsze nadzieja a czasami nawet jak @ przyjdzie to można byc w ciązy :) Będziesz testować czy nie?

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Boże, jak czytam Wasze słowa o wieku to aż mi się smutno robi. Ja mam 28 lat i nie czuję, że to ostatni dzwonek, to dopiero początek. Jest tu wiele kobiet w różnym wieku, mało jest takich młodych jak Klaudyś. Nie mówię, że dobrze, ze kobiety tak późno decydują się na dziecko, ale takie są czasy, większość studiuje, trzeba za coś żyć i nie da się mieć tak szybko dzieci w większości przypadków.

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs
    Święta prawda, ale coraz bardziej mam wrażenie że to ogromny błąd...jeśli komuś się marzy trójka, czy nawet czwórka dzieci to niby kiedy mamy je robić? Skoro nawet na pierwsze upragnione w większości przypadków trzeba trochę poczekac i się pomęczyć...a potem zanim się obejrzymy dobijamy do trzydziestki i płodnośc coraz bardziej spada a utrzymanie ciąży staje się wyzwaniem. Paranoja...

kozamonia lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • kozamonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    W dzisiejszych czasach nie da się inaczej jak prywatnie..
    I potem już nawet prywatnie niektórzy to konowały :/

Gizmo lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Takich lekarzy to na palcach jednej ręki można policzyć. Do tej pory to spotkałam chyba jednego, czy dwóch.

Chociaż odkąd chodzę do prywatnej przychodni to nie mogę narzekać, bo z niczym nie miałam problemów i lekarze też jacyś tacy uśmiechnięci są

Ja do niego prywatnie chodziłam..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Kasia, nie dołuj się wiekiem. Teraz są takie czasy, że najpierw studia, potem praca i małżeństwo. Potem jeszcze chce się pobyć we dwoje, coś zwiedzić, pooglądać kawałek świata i nagle człowiek się budzi a tu 26 lat na karku.
    Medycyna poszła do przodu to i my nie mamy się póki co martwić swoim wiekiem ;)

PS. Mój mąż w czerwcu będzie miał 28 ;)

Monia właśnie ja się wcale nie przejmuję, bo jestem młoda, żadni z naszych przyjaciół nie mają jeszcze dzieci ;)
    Ale nie zgadzam się, żeby młodsze ode mnie osoby pisały, ze czują się staro! :P

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Boże, jak czytam Wasze słowa o wieku to aż mi się smutno robi. Ja mam 28 lat i nie czuję, że to ostatni dzwonek, to dopiero początek. Jest tu wiele kobiet w różnym wieku, mało jest takich młodych jak Klaudyś. Nie mówię, że dobrze, ze kobiety tak późno decydują się na dziecko, ale takie są czasy, większość studiuje, trzeba za coś żyć i nie da się mieć tak szybko dzieci w większości przypadków.

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs
    Bo to nasz piekny kraj w którym żeby się czegos doborbic to trzeba poświęcic najlepsze lata swojego zycia na harówkę a jak nie to żyj i rób co chcesz za najnizszą krajową. Chory system, powinny byc jakies programy wsparcia dla matek, dziwia sie ze jest niz demograficzny jak nie wspierają matek, a za co maja zyć

myśka
  • kozamonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja do niego prywatnie chodziłam..
    A może jakaś koleżanka, albo ktoś z rodziny ma godnego polecenia gina?

Szkoda, że tak daleko mieszkasz :(

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Monia właśnie ja się wcale nie przejmuję, bo jestem młoda, żadni z naszych przyjaciół nie mają jeszcze dzieci ;)
    Ale nie zgadzam się, żeby młodsze ode mnie osoby pisały, ze czują się staro! :P
    Ja się czuję na 18 :D :D :D

mysia89 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    he he, jak miło to zabrzmiało :* A odnosnie wykresu to taki podobny do mojego że jakbym swój widziałą, tylko ten spadek tempki to od owulacji jakos późno jak na zagnieżdzenie ale mogę sie mylić... Serduszkowanie było widzę więc jest nadzieja. dopuki @ nie ma jest zawsze nadzieja a czasami nawet jak @ przyjdzie to można byc w ciązy :) Będziesz testować czy nie?

Mialam testowac jutro ale ta temp.mi odmienila wszystko i jak do piatku sie nie pojawi to wtedy zrobie sikanca:)
    No a ten spadek wczorajszy zwiastuje malpe pewnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:34

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi czytaj szybko fora- ja znalazłam miesiąc temu wspaniałą panią doktor bazując tylko na opiniach z neta, bo mieszkamy w Waw od niedawna, zawsze chodziłam do lekarza w miejscowości skąd pochodzę, ale w końcu musiałam znaleźć kogoś tutaj.

16uddqk34v2bfw3k.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dobrze kojarzę, że ty pochodzisz ze śląska? ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A może jakaś koleżanka, albo ktoś z rodziny ma godnego polecenia gina?

Szkoda, że tak daleko mieszkasz :(

Nie wiem czy do lekarza czy do kliniki..

Moja siostra cioteczna jeździ do Gamety..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Święta prawda, ale coraz bardziej mam wrażenie że to ogromny błąd...jeśli komuś się marzy trójka, czy nawet czwórka dzieci to niby kiedy mamy je robić? Skoro nawet na pierwsze upragnione w większości przypadków trzeba trochę poczekac i się pomęczyć...a potem zanim się obejrzymy dobijamy do trzydziestki i płodnośc coraz bardziej spada a utrzymanie ciąży staje się wyzwaniem. Paranoja...
    No i się zgdzam, ja na przykład marze o trójce a kulam się z pierwszym juz 3 cykle, dobra może na poczatku jest trudno bo nie znamy swpjego ciała i nie obserwujemy zanim zaczniemy sie starac ale póxniej faktycznie płodność spada i co, pierwsze w wieku 30 lat a dalej co? kiedy nastepne?

myśka
  • kozamonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

To spróbuj tam i zobaczysz jakich mają lekarzy. Często w większych prywatnych przychodniach jest więcej możliwości niż w zwykłym gabinecie lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:36

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mialam testowac jutro ale ta temp.mi odmienila wszystko i jak do piatku sie nie pojawi to wtedy zrobie sikanca:)
    No a ten spadek wczorajszy zwiastuje malpe pewnie
    a czujesz się taka jakbyś miała dostać? ja to mam na poniedziałek @ planowo ale juz od wczoraj czuje bole w podbrzuszu i to silne, nigdy tak nie miałam i ten spadek dzisiejszy, 10 dpo może zagniezdza sie w koncu cuś, oby.
    A i odnosnie rodziny, popieram w 100% Twoje podejscie, dobrze ze to zrozumiełas tak wcześnie, masz teraz ogromne szanse :) Ja tez zawsze marzyłam o rodzinie ale najpierw stabilna sytuaja materialna ateraz tak na to nie patrzę

myśka
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Waldi dobrze Ci kasia mówi, sprawdz na necie opinie, czesto to bardzo pomaga w wyborze kogos kompetentnego, w koncu wypowiadaja sie tam osoby które maja jakies doswiadczenia z tm akurat lekarzem i masz obiektywna opinie

myśka
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Kasia, dobrze kojarzę, że ty pochodzisz ze śląska? ;)

Pochodzę ze śląska, teraz 5ty rok w Warszawie mieszkamy...

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany w końcu ktoś blisko mnie :) ja do Wawy mam nie całe 100km :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam ta waszą dyskusje i nie mogę się nanadziwić.
    Ja mam 32 lata i staram się o pierwsze dziecko...
    I niby ze co? Zamiast na porodowke zawiaza mnie na geriatrie? :)

Przykre jest ze osoby mające po 25, 26 lat czują się już "staro". Bo za 10 to mentalnie będą już jedną nogą w grobie :D

Jakieś 50 lat wstecz czy więcej 30 latków traktowano jako starych, teraz chyba trochę się to zmieniło.
    Średnia długość życia się wydłuża znacząco to i ludzie zamiast w wieku 20 to w wieku 30 i więcej zakładają rodziny...

rozowyflaming, Caro lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    a czujesz się taka jakbyś miała dostać? ja to mam na poniedziałek @ planowo ale juz od wczoraj czuje bole w podbrzuszu i to silne, nigdy tak nie miałam i ten spadek dzisiejszy, 10 dpo może zagniezdza sie w koncu cuś, oby.
    A i odnosnie rodziny, popieram w 100% Twoje podejscie, dobrze ze to zrozumiełas tak wcześnie, masz teraz ogromne szanse :) Ja tez zawsze marzyłam o rodzinie ale najpierw stabilna sytuaja materialna ateraz tak na to nie patrzę

Wiesz co przez 3 dni czulam bole pozniej nie a dzis podwojny bol ledwie co wysiedzialam.
    U mnie termin @ minal 11 marca
    Teraz niech ten cykl sie skonczy i robie przerwe z narzeczonym do maja nie chcemy dziecka stresowac podczas matury:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ