Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAllmita wrote:no dokładnie....masakra..ja mam 34 lata i też o I dziecko..teraz czuje sie jak dinozaur...
uważam że każdy ma inne podejście i ja np w WAszym wieku-20-28 nawet lat to nawet nie myslałam o dziecku...studiowałam wymarzony kierunek,podróżowałam, z mężem wzielismy sub w wieku 30 lat- zreszta długo mówiliśmy że nie chcemy dzieci, dopiero niedawno przekonałam męża....mysle że jakbym wczesniej zaszła w ciaże to po prostu nie byłabym gotowa na dziecko, czułabym się niespełniona itp..jeśli jestem juz ZA STARA na dziecko- to trudno-jakoś to przeboleje.....
Weź nie wkurzaj kochana! Stara to dupa bo zębów nie ma! W tych czasach nie jest łatwo o dziecko a że kobiety później się decydują na dziecko to ich własna sprawa. Ja też myślałam że wiecznie bd się opiekować czyimiś ale zapragnęłam mieć własne dlatego że poznałam wspaniałego faceta który bardzo tego pragnie. Jestem szczęśliwa dopiero z nim teraz więc i dziecko będzie upragnione. We wrześniu skoczy mi 29 do tego czasu chciałabym już mieć brzuszekale same wiecie jak to jest...
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rozowyflaming wrote:dziewczyny - dziecko to projekt na cale zycie a przynajmniej na te pierwsze 18 lat, bez urlopu, bez zmian, 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu
kazda z nas jest inna i w roznym wieku wlacza sie zegar "chce byc mama"
podziwiam Klaudys, ze jest taka mloda i chce dzidzie - brawa dla Ciebie
ja w wieku 20 lat mialam kisiel zamiast mozgu
i kazda z nas doczeka sie malego krzykacza srajtuchazobaczycie
kazdej z was tego zycze!!!!
Tak jak pisalam wczesniej u nas liczyła sie rodzina. Jakos mnie nie kreca dyskoteki,wypady nocne . moze dla tego poznalam podobnego do swojego charakteru chlopaka ktory wkrotce bedzie moim mezem:)Karolina2787, rozowyflaming lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Przede wszystkim to temperatura. Ja na ogół mam niską, a na początku miałam w ciągu dnia ponad 37 i czułam się grypowo. W wolnej chwili był kocyk i spanie od razu hehe. W sumie na początku objawów nie było większych, obwódki sutkow zrobiły się ciemniejsze ale u niektórych później to przychodzi. Ja miałam plamienie implantacyjne i wiedziałam że jestem w ciąży tzn. miałam silne przeczucia. Czekałam tylko ze dwa dni po zagnieżdżeniu żeby test robić
-
nick nieaktualny
-
mysia89 wrote:To dwa dni po zagnieżdzeniu juz wyjdzie? Ja czytałam ze trzeba odczekac 6... A mi dzisiaj tempka spadła ale na @ za wczesnie wiec jest nadzieja że to na zagnieżdzenie ale nie chce sie nastawiac zeby sie nie roczarowac później. Przeczucia nie mam zadnego ani ze sie udało ani ze się udało, tylko silne bóle jak przed @. A poza tym nic wiecej. Może jeszcze za wczesniej... fajnie że Tobie się udało, teraz oby szczesliwie do zakończenia :*
-
mysia89 wrote:U mnie babcia juz od 7 lat powtarza mi ze jestem stara i za stara juz na dziecko i moze dlatego tak to odbieram, jestem podatna na sugestie a ona mi ciagle suszy głowę. Ale to pewnie dlatego że keidys bylo inaczej, skonczyło sie szkołe wyszło za mąż i hops dzidzi w drodze a teraz kariera itd. A czytałam artykól ostatnio że połozne jak widza kobiete 30-sto letnią i starsza która ma urodzic pierwsze dziecko to traktuja juz jako tzw. "porodowe emerytki", same się na ten temat wypowiadały, podobno na pierwsze dziecko jest najleszy czas do 25 roku zycia, tak z medycznego punktu widzenia
Heheh akurat w tym względzie cieszę się, że mieszkam w Warszawie bo tu kobiety rodzące 1 dziecko zwykle mają 3 z przodu koduTissaia, rozowyflaming lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
A jeszcze coś- kiedyś na imprezie rodziców powiedziałam że niefajnie być starą mamą, a koleżanka mojej mamy (2 razy poroniła, nie potrafi donosić) mówi- kasia- każda mama jest zajebista....
ma rację. Każda mama. KAżdy ma swój czas, ale mamusia 20 letnia, 30, 40- każda kocha, każda chce dla dziecka wszystkiego co najlepsze... (oczywiście nie biorę pod uwagę patologii).
Tissaia, Nigiel, rozowyflaming, Caro, kozamonia, Tuliska lubią tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:A jeszcze coś- kiedyś na imprezie rodziców powiedziałam że niefajnie być starą mamą, a koleżanka mojej mamy (2 razy poroniła, nie potrafi donosić) mówi- kasia- każda mama jest zajebista....
ma rację. Każda mama. KAżdy ma swój czas, ale mamusia 20 letnia, 30, 40- każda kocha, każda chce dla dziecka wszystkiego co najlepsze... (oczywiście nie biorę pod uwagę patologii).
Dokładnie! Święte słowarozowyflaming, Gizmo lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Matko, taki marazm u mnie w pracy, że zaraz padnę na biurko i zasnę...
Hahaha u mnie to samo, więc odświeżam forumkozamonia lubi tę wiadomość