X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    o rany w końcu ktoś blisko mnie :) ja do Wawy mam nie całe 100km :)
    Z której strony? Ja mam 80,na południe od wawy :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny jestem sobie już po pracy w domku :) o czym gadka bo żeście naklikały że aż mózg się lasuje.

A toś do cholery z Mazur będzie kiedyś?!? Czy nie istnieje już żadna ludzkość mieszkająca tam poza mną? ;) Bo widzę że każdy do kogoś a do mnie nikt nie wpadnie na kawunię :( oooo ja biedna nieszczęśliwa łeee...

Sylwia91, Kasia1987, Anula1986, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lat mam 25 i wygladam na 16 hehe. Dziecko pierwsze baaaardzo długo wyczekiwane

Tissaia, Karolina2787, 91patka91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hejo dziewczyny jestem sobie już po pracy w domku :) o czym gadka bo żeście naklikały że aż mózg się lasuje.

A toś do cholery z Mazur będzie kiedyś?!? Czy nie istnieje już żadna ludzkość mieszkająca tam poza mną? ;) Bo widzę że każdy do kogoś a do mnie nikt nie wpadnie na kawunię :( oooo ja biedna nieszczęśliwa łeee...
    Jak zapraszasz to wpadnę haha :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Z której strony? Ja mam 80,na południe od wawy :)
    ja z północy Ciechanów się kłania :d

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja już wcześniej pisałam że czasem jadę w Twoją stronę na Warmię i Mazury :) Z reguły w Nidzicy odbieram zawsze Tii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:56

Karolina2787 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Tak czytam i czytam ta waszą dyskusje i nie mogę się nanadziwić.
    Ja mam 32 lata i staram się o pierwsze dziecko...
    I niby ze co? Zamiast na porodowke zawiaza mnie na geriatrie? :)

Przykre jest ze osoby mające po 25, 26 lat czują się już "staro". Bo za 10 to mentalnie będą już jedną nogą w grobie :D

Jakieś 50 lat wstecz czy więcej 30 latków traktowano jako starych, teraz chyba trochę się to zmieniło.
    Średnia długość życia się wydłuża znacząco to i ludzie zamiast w wieku 20 to w wieku 30 i więcej zakładają rodziny...
    U mnie babcia juz od 7 lat powtarza mi ze jestem stara i za stara juz na dziecko i moze dlatego tak to odbieram, jestem podatna na sugestie a ona mi ciagle suszy głowę. Ale to pewnie dlatego że keidys bylo inaczej, skonczyło sie szkołe wyszło za mąż i hops dzidzi w drodze a teraz kariera itd. A czytałam artykól ostatnio że połozne jak widza kobiete 30-sto letnią i starsza która ma urodzic pierwsze dziecko to traktuja juz jako tzw. "porodowe emerytki", same się na ten temat wypowiadały, podobno na pierwsze dziecko jest najleszy czas do 25 roku zycia, tak z medycznego punktu widzenia

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Jam jest z mazur :)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

myśka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Przykre jest ze osoby mające po 25, 26 lat czują się już "staro". Bo za 10 to mentalnie będą już jedną nogą w grobie :D

Jakieś 50 lat wstecz czy więcej 30 latków traktowano jako starych, teraz chyba trochę się to zmieniło.
    Średnia długość życia się wydłuża znacząco to i ludzie zamiast w wieku 20 to w wieku 30 i więcej zakładają rodziny...

pewnie juz ci strzyka w kosciach jak chodzisz i nie trzymasz moczu... :D :D :D aaahahahah :D

(zarcik ;) )

(ja mam 28, maz kilka lat starszy i tez sie staram o pierwsze .. wczesniej nie chcialam... ;) )

Klaudys, Koza i Mysia - mlode dupy jestescie, prosze tu nie gadac, ze jestescie jak antyki :P splodzicie jeszcze cale druzyny pilkarskie! :D

kazdy ma swoj odpowiedni moment na dziecko, kazdy czuje w swoim momencie ze to to, mam kolezanki w wieku 38 lat ktore dopiero co zostaly mamami... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:59

kozamonia, Allmita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jak zapraszasz to wpadnę haha :D

Sylwuś Ciebie kiedy tylko chcesz :D

Gizmo do Olsztyna zajeżdżaj! :)

Sylwia91, Gizmo lubią tę wiadomość

• mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Karolina ja już wcześniej pisałam że czasem jadę w Twoją stronę na Warmię i Mazury :) Z reguły w Nidzicy odbieram zawsze Tii ;)
    mój ukochany tez mieszka w Nidzicy i byc może ja juz niedługo tam sie przeniose :)

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

myśka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    mój ukochany tez mieszka w Nidzicy i byc może ja juz niedługo tam sie przeniose :)

No w końcu będzie ktoś bliżej :D jupiii

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    pewnie juz ci strzyka w kosciach jak chodzisz i nie trzymasz moczu... :D :D :D aaahahahah :D

(ja mam 28, maz kilka lat starszy i tez sie staram o pierwsze .. wczesniej nie chcialam... ;) )

Klaudys, Koza i Mysia - mlode dupy jestescie, prosze tu nie gadac, ze jestescie jak antyki :P splodzicie jeszcze cale druzyny pilkarskie! :D

kazdy ma swoj odpowiedni moment na dziecko, kazdy czuje w swoim momencie ze to to, mam kolezanki w wieku 38 lat ktore dopiero co zostaly mamami... :)
    Obys Ty wykrakała nam to :) dziekuję za pocieszenie, jakos lepiej mi sie zrobiło :*

myśka
  • Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

no dokładnie....masakra..ja mam 34 lata i też o I dziecko..teraz czuje sie jak dinozaur...;) uważam że każdy ma inne podejście i ja np w WAszym wieku-20-28 nawet lat to nawet nie myslałam o dziecku...studiowałam wymarzony kierunek,podróżowałam, z mężem wzielismy sub w wieku 30 lat- zreszta długo mówiliśmy że nie chcemy dzieci, dopiero niedawno przekonałam męża....mysle że jakbym wczesniej zaszła w ciaże to po prostu nie byłabym gotowa na dziecko, czułabym się niespełniona itp..jeśli jestem juz ZA STARA na dziecko- to trudno-jakoś to przeboleje.....

rozowyflaming, Tissaia, Kasia1987 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Ja tam nie czuje ze antyk jestem ale tez nie czuje sie jak nastolatka:p
    Kosci juz szczelaja:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sylwia nie wiem czy czytałas wczesniejsze posty ale napisz mi swoje objawy zanim sie dowiedziałas. Jestem mega ciekawa...

myśka
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się będzie z brzuchem nudziło bede jeździć po Polsce i odwiedzać koleżanki z forum :D

Gizmo, WaldhauzerM, Caro lubią tę wiadomość

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mialam testowac jutro ale ta temp.mi odmienila wszystko i jak do piatku sie nie pojawi to wtedy zrobie sikanca:)
    No a ten spadek wczorajszy zwiastuje malpe pewnie
    KlaudyŚ jest jeszcze nadzieja. nie poddajemy się a nawet jak @ przyjdzie to nie koniec swiata, bedą następne cykle i sie uda zobaczysz :)

myśka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - dziecko to projekt na cale zycie a przynajmniej na te pierwsze 18 lat, bez urlopu, bez zmian, 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu ;)

kazda z nas jest inna i w roznym wieku wlacza sie zegar "chce byc mama"
    podziwiam Klaudys, ze jest taka mloda i chce dzidzie - brawa dla Ciebie :)
    ja w wieku 20 lat mialam kisiel zamiast mozgu ;)

i kazda z nas doczeka sie malego krzykacza srajtucha :) bez roznicy kto ile ma lat - zobaczycie rok 2016 bedzie nasz :)

kazdej z was tego zycze!!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:05

Tissaia, Karolina2787, Gizmo, Anula1986, Caro, Kasia1987, Allmita, Gaduaaa, 91patka91, Tuliska lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A Sylwia nie wiem czy czytałas wczesniejsze posty ale napisz mi swoje objawy zanim sie dowiedziałas. Jestem mega ciekawa...
    Przede wszystkim to temperatura. Ja na ogół mam niską, a na początku miałam w ciągu dnia ponad 37 i czułam się grypowo. W wolnej chwili był kocyk i spanie od razu hehe. W sumie na początku objawów nie było większych, obwódki sutkow zrobiły się ciemniejsze ale u niektórych później to przychodzi. Ja miałam plamienie implantacyjne i wiedziałam że jestem w ciąży tzn. miałam silne przeczucia. Czekałam tylko ze dwa dni po zagnieżdżeniu żeby test robić

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ