X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Gizmo jesteś! Bez ciebie tu jakoś mniej pozytywnie ;)
    oj tam oj tam :) nie ma ludzi niezastąpionych :)

ja to tylko zwykły szary człowieczek jestem

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Jeżeli to była ciąża biochemiczna a była nią.. To zastanawiam się czy była do uratowania.. W sensie czy luteina albo dupek pomogły by..

Chodzi mi o to że wszyscy naskoczyli na lekarza a może rzeczywiście w takim przypadku nic się nie da.. Co o tym myślicie??
    Jak jest biochemiczna to chyba faktycznie nic nie da rady zrobić, bo organizm wie najlepiej co się dzieje.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Planowałam testować 24.03, ale znając siebie nie wytrzymam aż tak długo ;)
    Ja bym na Twoim miejscu poczekała jeszcze trochę, faktycznie bardzo Ci spadła temperatura :(((

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png
    No to jeszcze masz troche czasu, najgorsza że po owu to strasznie się ciagnie ten czas. ja planuje testa robić 21 jak @ nie przyjdzie, ale sama widzisz, tempka zamiast rosnąc to spada, nie wiem co jest. Może źle mierzę, może termometr sie zepsuł, nie wiem. Ja mierzę pod jęzorem ale może sie przestawię na dowcipnie, jak lepiej?

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim :)
    ja też poproszę te czekoladki. i jeszcze ciacho. dwa. :/

Gizmo lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    No to jeszcze masz troche czasu, najgorsza że po owu to strasznie się ciagnie ten czas. ja planuje testa robić 21 jak @ nie przyjdzie, ale sama widzisz, tempka zamiast rosnąc to spada, nie wiem co jest. Może źle mierzę, może termometr sie zepsuł, nie wiem. Ja mierzę pod jęzorem ale może sie przestawię na dowcipnie, jak lepiej?
    Moim zdaniem dowcipnie, bo w miejscu całego zamieszania ;) a zresztą po językiem cuda mi wychodziły jak raz próbowałam. Ale to już musisz wypróbować, jak tobie jest najwygodniej.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Jeżeli to była ciąża biochemiczna a była nią.. To zastanawiam się czy była do uratowania.. W sensie czy luteina albo dupek pomogły by..

Chodzi mi o to że wszyscy naskoczyli na lekarza a może rzeczywiście w takim przypadku nic się nie da.. Co o tym myślicie??
    Powiem tak:
    rozmawiałam na ten temat z Tii , co byśmy zrobili gdyby to nam się przytrafiło. Podjęliśmy wspólną decyzje, że jeśli kiedykolwiek zdarzy się, że test czy beta wyjdzie pozytywnie a zacznę plamić to nie wezmę żadnych wspomagaczy. Wiem, że to trudna decyzja ale wolę mieć pewność ze dziecko będzie silne i zdrowe i da sobie radę samo przez cała ciąże.

ot moje zdanie

KlaudyŚ, Gaduaaa, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Waldi a skąd wiesz ze to była biochemiczna?

myśka
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Moim zdaniem dowcipnie, bo w miejscu całego zamieszania ;) a zresztą po językiem cuda mi wychodziły jak raz próbowałam. Ale to już musisz wypróbować, jak tobie jest najwygodniej.
    i teraz nie wiem jak głeboko wkładać... planuje od nastepnego cyklu mierzyc dowcipnie jednak, chyba tak lepiej.

myśka
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    cześć wszystkim :)
    ja też poproszę te czekoladki. i jeszcze ciacho. dwa. :/
    A te z truskawkami? Już zjedzone?

Chyba, że pomyliły mi się dni i już dawno je robiłaś :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, 8 dpo. Przez pierwsze 30 sekund była druga kreseczka która potem znikła:( miała któraś tak?
    Co do mierzenia temperatury to jakimi termometrami meirzycie! Bonlasrowyn dowcipnie chyba cieżko :-)))

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Kurcze ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, 8 dpo. Przez pierwsze 30 sekund była druga kreseczka która potem znikła:( miała któraś tak?
    Co do mierzenia temperatury to jakimi termometrami meirzycie! Bonlasrowyn dowcipnie chyba cieżko :-)))
    Ja mam zwykły elektroniczny z Geratherm

Elunia lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Powiem tak:
    rozmawiałam na ten temat z Tii , co byśmy zrobili gdyby to nam się przytrafiło. Podjęliśmy wspólną decyzje, że jeśli kiedykolwiek zdarzy się, że test czy beta wyjdzie pozytywnie a zacznę plamić to nie wezmę żadnych wspomagaczy. Wiem, że to trudna decyzja ale wolę mieć pewność ze dziecko będzie silne i zdrowe i da sobie radę samo przez cała ciąże.

ot moje zdanie
    jestem tego samego zdania

Gizmo, KlaudyŚ, Tuliska lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A te z truskawkami? Już zjedzone?

Chyba, że pomyliły mi się dni i już dawno je robiłaś :D

taaak, przy moich mężczyznach już wczoraj była końcówka, dzisiaj w nocy staruszek opitolił resztę i została sama blacha :D hahahaha.

kozamonia lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się chce spaćććććć.....

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Powiem tak:

ot moje zdanie

I ja właśnie dlatego między innymi nie chciałam do szpitala bo co by było jeśli rzeczywiście to misiu był bardzo chory?? To by było takie wołanie go tutaj na siłę..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

Ja tak nie miałam, ale myślę, że to znaczy że jest groszek! :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Waldi a skąd wiesz ze to była biochemiczna?

Bo czytałam w artykule danym mi przez Gizmo (chwała Ci za to ) że dużo ciąży właśnie biochemicznych kończy się do 6 tygodnia ciąży..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja mam zwykły elektroniczny z Geratherm

Dzięki kozamonia. Lecę pędzę do apteki:-))

kozamonia lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo czytałam w artykule danym mi przez Gizmo (chwała Ci za to ) że dużo ciąży właśnie biochemicznych kończy się do 6 tygodnia ciąży..
    dlatego ja na siłę nie będę Groszka prosić by został. To trudna decyzja ale coś za coś. Jeśli ma być to prędzej czy później i tak będzie :)

takie czekanie nauczy mnie pokory i cierpliwości przynajmniej ;)

WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    dlatego ja na siłę nie będę Groszka prosić by został. To trudna decyzja ale coś za coś. Jeśli ma być to prędzej czy później i tak będzie :)

takie czekanie nauczy mnie pokory i cierpliwości przynajmniej ;)

Rewelacyjne podejście :) Podziwiam :)

Gizmo lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ