SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle się napisałam i mi się skasowalo. Konsultowalam z lekarzem. Ja w ogóle brałam progesteron bo miałam straszny niedobór a potem odstawiłam go na własną rękę. Jak się udało zajść to przypomniało mi się że gin kazała wtedy nie odstawiac a ja mialam małe plamienia więc wzięłam. Jak zbadalam to okazalo się że miałam bardzo ladny wynik progesteronu ale gin kazała już brać bo nagłe odstawienie może grozić gwałtownym spadkiem a to może być niebezpieczne

91patka91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kurde tyle się napisałam i mi się skasowalo. Konsultowalam z lekarzem. Ja w ogóle brałam progesteron bo miałam straszny niedobór a potem odstawiłam go na własną rękę. Jak się udało zajść to przypomniało mi się że gin kazała wtedy nie odstawiac a ja mialam małe plamienia więc wzięłam. Jak zbadalam to okazalo się że miałam bardzo ladny wynik progesteronu ale gin kazała już brać bo nagłe odstawienie może grozić gwałtownym spadkiem a to może być niebezpieczne
    w takim razie na pewno wie co robi :) nic się nie martw :)

Sylwia91, 91patka91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dzięki! :* ja też wiem że jeżeli byłaby kwestia łykania leków na podtrzymanie albo nie to bym łykała. Nie mówię o ratowaniu ciąży za wszelką cenę, jakimiś operacjami czy leczeniem w szpitalu i innymi zabiegami, ale bardzo dużo kobiet łyka progesteron bo mają niedobór a wiadomo że bez tego ciąża się nie utrzyma. Nie sądzę żeby każda miała chore dziecko, po prostu ich organizm nie wytwarza tyle odpowiedniego hormonu...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram z pracy do domu ;) dzisiaj mam fryzjera i spotkanie z koleżanką także wpadnę do was wieczorem!

91patka91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    w takim razie na pewno wie co robi :) nic się nie martw :)
    Niby tak.. Ale jak się naczytałam Waszych wypowiedzi że pewnie są jakieś wady płodu i stąd plamienia więc lepiej tego nie podtrzymywać... To ja już wariuje :( też bym nie chciała za wszelką cenę ściągać na nasz bezlitosny świat chorego groszka żeby się męczył bo to egoistyczne... :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże niech ten czwartek już nastanie... Chcę żeby już było po wizycie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Niby tak.. Ale jak się naczytałam Waszych wypowiedzi że pewnie są jakieś wady płodu i stąd plamienia więc lepiej tego nie podtrzymywać... To ja już wariuje :( też bym nie chciała za wszelką cenę ściągać na nasz bezlitosny świat chorego groszka żeby się męczył bo to egoistyczne... :(
    ejjj przestań... tu była mowa o skrajnych przypadkach podtrzymywania na siłę.. takie coś jak uzupłenianie progesteronu to jak uzupełnianie kwasu foliowego czy magnezu :)

Sylwia91, Gizmo lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Boże niech ten czwartek już nastanie... Chcę żeby już było po wizycie...
    Nie masz co się martwić. grunt to pozytywne myślenie. Udało ci się zajść W ciążę więc to już dużo A groszek na pewno będzie piękny I zdrowy ( kurde jakbym zobaczyła swojego to chyba bym ryczala) a za 9 miesięcy będzie mamy dzidziuś . . . musi być wszystko dobrze I to powtarzaj

Sylwia91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ejjj przestań... tu była mowa o skrajnych przypadkach podtrzymywania na siłę.. takie coś jak uzupłenianie progesteronu to jak uzupełnianie kwasu foliowego czy magnezu :)
    Obyś miała rację :(

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nie masz co się martwić. grunt to pozytywne myślenie. Udało ci się zajść W ciążę więc to już dużo A groszek na pewno będzie piękny I zdrowy ( kurde jakbym zobaczyła swojego to chyba bym ryczala) a za 9 miesięcy będzie mamy dzidziuś . . . musi być wszystko dobrze I to powtarzaj
    I tak się boję że coś będzie nie tak... Ale wierzę że jak Bóg mnie obdarzył maleństwem to nie po to żeby mi je zaraz zabrać :(

ana1122 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Odbiegając od tematu. Zamówiłam sobie po wypłacie ten zestaw startowy z hybrydami, o których pisałam kiedyś. Przyszły w poniedziałek i od razu robiłam pazurki. Powiem wam, że to żadna filozofia nie jest :D a wyglądają naturalnie i całkiem ładnie jak na mój pierwszy raz z hybrydami :D
    ciekawe tylko jak się je będzie ściągać...
    Zmywacz do paznokci koniecznie z acetonem. Waciki namoczone w nim na pazurki i owinąć pazlotkiem na 15min. Po tym hybryda sama odchodzi. Ewentualnie można troche poskrobac patyczkiem drewnianym :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I tak się boję że coś będzie nie tak... Ale wierzę że jak Bóg mnie obdarzył maleństwem to nie po to żeby mi je zaraz zabrać :(
    No właśnie. Ja wierzę że będzie dobrze. Czeka cię jutro piękny dzień:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli tylko tak będzie to na pewno Wy się o tym dowiecie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie miej czarnych mysli i nie wkrecaj sobie nie wiadomo czego.
    Moja znajoma ma troje zdrowych dzieciaczkow, wszystkie 3 ciaze brala progesteron z powodu niedoboru.
    Inna znajoma urodzila zdrowe blizniaki, tez majac problemy z progesteronem.

Gaduaa ma racje, to tak jak suplementowanie magnezu, kwasu czy zelaza w czasie ciazy.

Bedzie dobrze! Nie stresuj sie na zapas :)

Sylwia91, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jeżeli tylko tak będzie to na pewno Wy się o tym dowiecie :*
    Pamiętaj na 100 będzie dobrze sory na 1000%

Sylwia91, Duśka;) lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w żaden sposób nie chciałam Cie nastraszyć i od razu przepraszam ze zsczelam ten temat. Gaduaaa troche mi pomogla wyjaśnić o co mi tak na prawdę chodzilo. Jesli kobieta od poczatku wie ze ma niedobór progesteronu tak jak Ty to zupełnie inna sytuacja. Nie masz wtedy wyjscia i łykasz go tak jak inne suplementy. Co innego jak kobieta jest zdrowa w sensie np hormonów i zaczyna krwawić. Juz nawet nie plamic. Ja w takim wypadku nie widzę sensu.

Nie wiem jak mam lepiej to wyjaśnić i opisac :( nie chciałam sprawić Ci przykrosci

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Sylwia w żaden sposób nie chciałam Cie nastraszyć i od razu przepraszam ze zsczelam ten temat. Gaduaaa troche mi pomogla wyjaśnić o co mi tak na prawdę chodzilo. Jesli kobieta od poczatku wie ze ma niedobór progesteronu tak jak Ty to zupełnie inna sytuacja. Nie masz wtedy wyjscia i łykasz go tak jak inne suplementy. Co innego jak kobieta jest zdrowa w sensie np hormonów i zaczyna krwawić. Juz nawet nie plamic. Ja w takim wypadku nie widzę sensu.

Nie wiem jak mam lepiej to wyjaśnić i opisac :( nie chciałam sprawić Ci przykrosci
    Nie no rozumiem :* masz buziaczka. Hehe nie jest mi przykro tylko się bardzo boję przed jutrem i wariuje...

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie no rozumiem :* masz buziaczka. Hehe nie jest mi przykro tylko się bardzo boję przed jutrem i wariuje...
    nic się nie bój :) wszystko jest pod kontrolą !
    zobaczysz że jutro przyjdziesz z samymi super wiadomościami, jak pięknie bije serduszko i ile mm ma już fasolinka

Gizmo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mysle ze to normalny i zdrowy odruch STRACH. Kazda z Nas na Twoim miejscu czulaby to samo. Ale ja wierze ze wszystko u Ciebie bedzie ok. Mloda, madra, wysportowana kobieta :) czego chcieć więcej ?

A jeszcze u Bozi tak ładnie grasz ;)

Sylwia91, 91patka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam was ale mam problem z napisaniem czegokolwiek, czuje sie jakbym miala betonowy klocek zamiast mozgu :D

nie pamietam nic co przeczytalam :D wiem tylko, ze jest wam mokro a muffinka ma sluz jak w kremie vichy :D

moze mnie stary w nocy oklada a ja nie pamietam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:26

Sylwia91, Tissaia lubią tę wiadomość

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ