X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle się napisałam i mi się skasowalo. Konsultowalam z lekarzem. Ja w ogóle brałam progesteron bo miałam straszny niedobór a potem odstawiłam go na własną rękę. Jak się udało zajść to przypomniało mi się że gin kazała wtedy nie odstawiac a ja mialam małe plamienia więc wzięłam. Jak zbadalam to okazalo się że miałam bardzo ladny wynik progesteronu ale gin kazała już brać bo nagłe odstawienie może grozić gwałtownym spadkiem a to może być niebezpieczne

91patka91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kurde tyle się napisałam i mi się skasowalo. Konsultowalam z lekarzem. Ja w ogóle brałam progesteron bo miałam straszny niedobór a potem odstawiłam go na własną rękę. Jak się udało zajść to przypomniało mi się że gin kazała wtedy nie odstawiac a ja mialam małe plamienia więc wzięłam. Jak zbadalam to okazalo się że miałam bardzo ladny wynik progesteronu ale gin kazała już brać bo nagłe odstawienie może grozić gwałtownym spadkiem a to może być niebezpieczne
    w takim razie na pewno wie co robi :) nic się nie martw :)

Sylwia91, 91patka91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dzięki! :* ja też wiem że jeżeli byłaby kwestia łykania leków na podtrzymanie albo nie to bym łykała. Nie mówię o ratowaniu ciąży za wszelką cenę, jakimiś operacjami czy leczeniem w szpitalu i innymi zabiegami, ale bardzo dużo kobiet łyka progesteron bo mają niedobór a wiadomo że bez tego ciąża się nie utrzyma. Nie sądzę żeby każda miała chore dziecko, po prostu ich organizm nie wytwarza tyle odpowiedniego hormonu...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram z pracy do domu ;) dzisiaj mam fryzjera i spotkanie z koleżanką także wpadnę do was wieczorem!

91patka91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    w takim razie na pewno wie co robi :) nic się nie martw :)
    Niby tak.. Ale jak się naczytałam Waszych wypowiedzi że pewnie są jakieś wady płodu i stąd plamienia więc lepiej tego nie podtrzymywać... To ja już wariuje :( też bym nie chciała za wszelką cenę ściągać na nasz bezlitosny świat chorego groszka żeby się męczył bo to egoistyczne... :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże niech ten czwartek już nastanie... Chcę żeby już było po wizycie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Niby tak.. Ale jak się naczytałam Waszych wypowiedzi że pewnie są jakieś wady płodu i stąd plamienia więc lepiej tego nie podtrzymywać... To ja już wariuje :( też bym nie chciała za wszelką cenę ściągać na nasz bezlitosny świat chorego groszka żeby się męczył bo to egoistyczne... :(
    ejjj przestań... tu była mowa o skrajnych przypadkach podtrzymywania na siłę.. takie coś jak uzupłenianie progesteronu to jak uzupełnianie kwasu foliowego czy magnezu :)

Sylwia91, Gizmo lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Boże niech ten czwartek już nastanie... Chcę żeby już było po wizycie...
    Nie masz co się martwić. grunt to pozytywne myślenie. Udało ci się zajść W ciążę więc to już dużo A groszek na pewno będzie piękny I zdrowy ( kurde jakbym zobaczyła swojego to chyba bym ryczala) a za 9 miesięcy będzie mamy dzidziuś . . . musi być wszystko dobrze I to powtarzaj

Sylwia91, rozowyflaming lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ejjj przestań... tu była mowa o skrajnych przypadkach podtrzymywania na siłę.. takie coś jak uzupłenianie progesteronu to jak uzupełnianie kwasu foliowego czy magnezu :)
    Obyś miała rację :(

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nie masz co się martwić. grunt to pozytywne myślenie. Udało ci się zajść W ciążę więc to już dużo A groszek na pewno będzie piękny I zdrowy ( kurde jakbym zobaczyła swojego to chyba bym ryczala) a za 9 miesięcy będzie mamy dzidziuś . . . musi być wszystko dobrze I to powtarzaj
    I tak się boję że coś będzie nie tak... Ale wierzę że jak Bóg mnie obdarzył maleństwem to nie po to żeby mi je zaraz zabrać :(

ana1122 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Odbiegając od tematu. Zamówiłam sobie po wypłacie ten zestaw startowy z hybrydami, o których pisałam kiedyś. Przyszły w poniedziałek i od razu robiłam pazurki. Powiem wam, że to żadna filozofia nie jest :D a wyglądają naturalnie i całkiem ładnie jak na mój pierwszy raz z hybrydami :D
    ciekawe tylko jak się je będzie ściągać...
    Zmywacz do paznokci koniecznie z acetonem. Waciki namoczone w nim na pazurki i owinąć pazlotkiem na 15min. Po tym hybryda sama odchodzi. Ewentualnie można troche poskrobac patyczkiem drewnianym :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I tak się boję że coś będzie nie tak... Ale wierzę że jak Bóg mnie obdarzył maleństwem to nie po to żeby mi je zaraz zabrać :(
    No właśnie. Ja wierzę że będzie dobrze. Czeka cię jutro piękny dzień:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli tylko tak będzie to na pewno Wy się o tym dowiecie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie miej czarnych mysli i nie wkrecaj sobie nie wiadomo czego.
    Moja znajoma ma troje zdrowych dzieciaczkow, wszystkie 3 ciaze brala progesteron z powodu niedoboru.
    Inna znajoma urodzila zdrowe blizniaki, tez majac problemy z progesteronem.

Gaduaa ma racje, to tak jak suplementowanie magnezu, kwasu czy zelaza w czasie ciazy.

Bedzie dobrze! Nie stresuj sie na zapas :)

Sylwia91, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jeżeli tylko tak będzie to na pewno Wy się o tym dowiecie :*
    Pamiętaj na 100 będzie dobrze sory na 1000%

Sylwia91, Duśka;) lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w żaden sposób nie chciałam Cie nastraszyć i od razu przepraszam ze zsczelam ten temat. Gaduaaa troche mi pomogla wyjaśnić o co mi tak na prawdę chodzilo. Jesli kobieta od poczatku wie ze ma niedobór progesteronu tak jak Ty to zupełnie inna sytuacja. Nie masz wtedy wyjscia i łykasz go tak jak inne suplementy. Co innego jak kobieta jest zdrowa w sensie np hormonów i zaczyna krwawić. Juz nawet nie plamic. Ja w takim wypadku nie widzę sensu.

Nie wiem jak mam lepiej to wyjaśnić i opisac :( nie chciałam sprawić Ci przykrosci

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Sylwia w żaden sposób nie chciałam Cie nastraszyć i od razu przepraszam ze zsczelam ten temat. Gaduaaa troche mi pomogla wyjaśnić o co mi tak na prawdę chodzilo. Jesli kobieta od poczatku wie ze ma niedobór progesteronu tak jak Ty to zupełnie inna sytuacja. Nie masz wtedy wyjscia i łykasz go tak jak inne suplementy. Co innego jak kobieta jest zdrowa w sensie np hormonów i zaczyna krwawić. Juz nawet nie plamic. Ja w takim wypadku nie widzę sensu.

Nie wiem jak mam lepiej to wyjaśnić i opisac :( nie chciałam sprawić Ci przykrosci
    Nie no rozumiem :* masz buziaczka. Hehe nie jest mi przykro tylko się bardzo boję przed jutrem i wariuje...

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie no rozumiem :* masz buziaczka. Hehe nie jest mi przykro tylko się bardzo boję przed jutrem i wariuje...
    nic się nie bój :) wszystko jest pod kontrolą !
    zobaczysz że jutro przyjdziesz z samymi super wiadomościami, jak pięknie bije serduszko i ile mm ma już fasolinka

Gizmo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mysle ze to normalny i zdrowy odruch STRACH. Kazda z Nas na Twoim miejscu czulaby to samo. Ale ja wierze ze wszystko u Ciebie bedzie ok. Mloda, madra, wysportowana kobieta :) czego chcieć więcej ?

A jeszcze u Bozi tak ładnie grasz ;)

Sylwia91, 91patka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam was ale mam problem z napisaniem czegokolwiek, czuje sie jakbym miala betonowy klocek zamiast mozgu :D

nie pamietam nic co przeczytalam :D wiem tylko, ze jest wam mokro a muffinka ma sluz jak w kremie vichy :D

moze mnie stary w nocy oklada a ja nie pamietam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:26

Sylwia91, Tissaia lubią tę wiadomość

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ