Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, jak dzionek mija? :) dopiero wróciłam i tyle nadrabiania :P matko i córko! :)

nick nieaktualny, Duśka;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    19 marca na test siknie Ewelina17007 lub
    20 marca teściora zrobi Ewelina17007 o ile @ nie będzie :)
    21 marca sikańca robi Mysia89
    20 marca sikańca zrobi Eveli_na
    24 marca siknie na test Kasia1987
    27 marca na test siknie Caro i Szuflada i Ana1122
    31 marca zakończy testowanie Tissaia

Ja jak nie dostanę @ to 22 testuje ale niestety coś tam czuje ze sie wredna zbliża :(

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A przypomnij mi o której będziesz miała tą betę? Bo nie pamiętam w jakich godzinach czatować na forum ;-)

Podobno po 20 ma być ale znając polskie realia to może i jutro z rana

zapachmalin, Caro lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostrzawka wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa choć podczytuje was od pewnego czasu. Razem z mężem od dwóch cykli staramy się o dzidzie. Ostatnią @ miałam 11 lutego i od tej pory cisza. Zrobiłam test dwa razy oba negatywne ale chyba za wcześnie (5 i 9 marca). Dzisiaj popołudniu zrobiłam jeszcze raz i pojawiło się coś takiego.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03ebcf13eeff.jpg

Nie mam pojęcia jak to rozumieć. Co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam! :)

Nigdy czegoś takiego nie wiedziałam więc nie pomogę ale dziewczyny na pewno coś poradzą :) ah i witamy w naszych skromnych progach :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć wszystkim, jak dzionek mija? :) dopiero wróciłam i tyle nadrabiania :P matko i córko! :)

Hej Malinko gdyby nie ta aura za oknem to byłoby wszystko git bo weekendzik a tu taka paskudna pogoda. A jak u Ciebie? ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekać na upragnione Dwie Kreseczki będą
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea876fddd97.jpg

19 marca na test siknie Ewelina17007 lub
    20 marca teściora zrobi Ewelina17007 o ile @ nie będzie :)
    21 marca sikańca robi Mysia89
    20 marca sikańca zrobi Eveli_na
    22 marca zatestuje Elunia
    24 marca siknie na test Kasia1987
    27 marca na test siknie Caro i Szuflada i Ana1122
    31 marca zakończy testowanie Tissaia

Wszystkim przyszłym mamom życzymy powodzenia i trzymamy kciuki &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:22

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko piękne! A ja umieram z głodu, ale byłam u dentystki i nie mogę jeść jeszcze pół godziny, groszku wybacz mi:*:P

zapachmalin, nick nieaktualny, Duśka;) lubią tę wiadomość

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    U mnie słoneczko piękne! A ja umieram z głodu, ale byłam u dentystki i nie mogę jeść jeszcze pół godziny, groszku wybacz mi:*:P

To ja nie wiem gdzie Ty te słonko masz powiedz? A co tam sadysta Ci robił biedulko?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Badania hormonów płciowych u kobiet - normy. Progesteron
    faza folikularna < 0,6 – 3,6 nmol/l
    owulacja 1,5 – 5,5 nmol/l
    faza lutealna 3,0-68,0 nmol/l
    menopauza < 0,6 – 3,2 nmol/l

ana sprawdz na wyniku 32.5 ale czego?
    Normy tez masz tam na pewno
    32,5 ng/ml A norma jest od 1.7 do 27 W fazie lutealnej są fazy też dla ciąży 1 trym od 16.4 do 49

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:09

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 18 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To ja nie wiem gdzie Ty te słonko masz powiedz? A co tam sadysta Ci robił biedulko?

Mysłowice/Katowice Górny Śląsk:))

A byłam na kontroli i piaskowaniu ząbków, chciałam usunąć kamień ale po poinformowaniu dentystki o moim groszku, powiedziała, że ultradźwięki są przeciwwskazane.
    No i psikus będzie kamień na ślubie ale na szczęście nie widoczny, bo to zmiany od wewnątrz, taki mi aparat, a właściwie retiner po aparacie zostawił prezencik:P

nick nieaktualny, sandrula lubią tę wiadomość

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    mój na urlopie w domu i ciągle mamy coś :) takze ciężko mi dziś pisac i was nadrabiać :) czuje się średnio na jeża.... trochę taka obła jestem :)
    widziałam tu śmiesznie pozytywny test hahah takiej kreski to jeszcze nie widziałam !

zapachmalin lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3

Wysłany: 18 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny moje kochane, mam do Was pytanie, nie wiem jak to interpretować, jest mi zimno cały czas a ręce i stopy mam lodowate, zawsze miałam zimne ale nie non stop, po jakimś czasie się rozgrzewały a teraz wieczna zmarzlina.... Co to?

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej Malinko gdyby nie ta aura za oknem to byłoby wszystko git bo weekendzik a tu taka paskudna pogoda. A jak u Ciebie? ;)

Tak się rozpisałam i się usunęło :/ wrrrr. U mnie piękna pogoda i 15 stopni w słonku to bez kurtki się grzałam :P dziś cały dzień na dworze, w końcu czuć wiosnę, mały się wyszalał i odpoczywa oglądając z tatą bajki :) a ja? Staram się jak mogę i jest lepiej. A jak znów gorzej to jest czekolada i znów lepiej :D a szczerze? Walczę! :) i będzie dobrze! :)

czekoladowamufinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    Mysłowice/Katowice Górny Śląsk:))

A byłam na kontroli i piaskowaniu ząbków, chciałam usunąć kamień ale po poinformowaniu dentystki o moim groszku, powiedziała, że ultradźwięki są przeciwwskazane.
    No i psikus będzie kamień na ślubie ale na szczęście nie widoczny, bo to zmiany od wewnątrz, taki mi aparat, a właściwie retiner po aparacie zostawił prezencik:P

ojoj to daleko ode mnie dlatego słonko :) Tobie kochana nic więcej nie potrzeba robić bo błyszczysz szczęściem :)

Kasia1987, czekoladowamufinka lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nowa koleżanka wrzuciła ten test, to zaczęłam ruszać kompem, przyglądać się temu pod kątem, przechylać, dawać pod światło- az się mój mąż zainteresował co ja wyprawiam :D hahahaha :D

Właśnie wrociłam ze spacerku z psem- w wawie szaro buro i lodowaty wiatr brrrr:/
    Ale fajnie bo o tej porze nim wszyscy skończa prace w naszym parku jest pusto i cicho, szaleją tylko kaczki w rzeczce i jeziorkach... :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hej dziewczyny :)
    mój na urlopie w domu i ciągle mamy coś :) takze ciężko mi dziś pisac i was nadrabiać :) czuje się średnio na jeża.... trochę taka obła jestem :)
    widziałam tu śmiesznie pozytywny test hahah takiej kreski to jeszcze nie widziałam !

Też takiego nie widziałam nigdy a odkąd z wami jestem widziałam więcej testów niż w całym dotychczasowym życiu :D może krzywo sikła? :D

nick nieaktualny, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Tak się rozpisałam i się usunęło :/ wrrrr. U mnie piękna pogoda i 15 stopni w słonku to bez kurtki się grzałam :P dziś cały dzień na dworze, w końcu czuć wiosnę, mały się wyszalał i odpoczywa oglądając z tatą bajki :) a ja? Staram się jak mogę i jest lepiej. A jak znów gorzej to jest czekolada i znów lepiej :D a szczerze? Walczę! :) i będzie dobrze! :)

Super! :D No to piękna pogoda rzeczywiście aż zazdraszczam u mnie wiatr normalnie halny aż łeb urywa, szaro buro i ponuro :/ także weekend niezbyt się zapowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Też takiego nie widziałam nigdy a odkąd z wami jestem widziałam więcej testów niż w całym dotychczasowym życiu :D może krzywo sikła? :D

hehe też chciałam to napisać :D strumień skręcił hihi

zapachmalin, Duśka;) lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Super! :D No to piękna pogoda rzeczywiście aż zazdraszczam u mnie wiatr normalnie halny aż łeb urywa, szaro buro i ponuro :/ także weekend niezbyt się zapowiada.

U nas tak pięknie a jak przyjedziemy na święta do pl to pewnie śniegiem sypnie :P choć łudzę się, że skoro nie jadę tam gdzie zawsze to może uda się oszukać przeznaczenie :D

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu obiecałam mojemu że odkurzę......
    Właśnie się biorę, ale mi się nie chce:/
    Jeszcze pies za mną biega ze skarpeta, bo chce żeby jej rzucać ło panie :D

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

Duśka;) lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ