X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Witam :) Jestem tutaj nowa. Od ponad roku staramy się się wraz z mężęm o dzidziusia. Wykryto u mnie endometrioze przez co nie pękają mi pęcherzyki . Co miesiąc jeżdżę na testy owulacyjne ktore co prawda są pozytywne jednak pęcherzyki nawet po podaniu Pregnylu nie pękają... Sama nie wiem co już o tym myśleć... biorę OVARIN na owulacje i na razie nic więcej... Może któraś z Was ma podobną sytuacje do mojej... Pozdrawiam

Witam Cię serdecznie w naszej rodzinie :) niestety ja nie mam pojęcia o tych sprawach ale na pewno jakaś kobitka się znajdzie co ma podobny przypadek. Miłego pobytu ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi ma endometrioze. Brala cos na pękanie pęcherzyków to na pewno cos podpowie :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy czytałyście zalecenia Ojca Sroki co do poczęcia :) ale tam jest miedzy innymi taki warunek, który kobieta musi spelnic żeby zaszla :D A oto i on: Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    Tak więc kochane po przygotowaniach świątecznych jeszcze na spacer ruszacie i do dzieła :D

Karolina2787, Duśka;), Margaretka89, WaldhauzerM, 91patka91 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trza na przebieżkę mykać , na siłownię itp :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie wiem czy czytałyście zalecenia Ojca Sroki co do poczęcia :) ale tam jest miedzy innymi taki warunek, który kobieta musi spelnic żeby zaszla :D A oto i on: Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    Tak więc kochane po przygotowaniach świątecznych jeszcze na spacer ruszacie i do dzieła :D
    no nie :) bez jaj !!! :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Coś w tym jest :P Pierwszy cykl ze szkołą weekendową, pracą i kończeniem inżynierki i co ... pykło :P

Gizmo, Tissaia, 91patka91 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle tu same newsy dziś... ja Cię kręce co tu z tym zrobić ;)

ja za to nagrzeszyłam bo jajka poświęcone i najdłam sie bigosu... i obżarłam ciastem !

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Coś w tym jest :P Pierwszy cykl ze szkołą weekendową, pracą i kończeniem inżynierki i co ... pykło :P

To tak jak u mnie, remont, sprzątanie, bieganie po sklepach i przygotowania ślubne.

Gizmo lubi tę wiadomość

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jak to sie sprawdzi to maj bedzie dla mnie szczęśliwy :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do swego grona hehe. Miło mi będzie dzielić z kimś swoje poglądy i problemy jakie nas spotykają aby Nasze marzenie się w końcu spełniły :D

Karolina2787, Margaretka89, WaldhauzerM, Gaduaaa, Duśka;) lubią tę wiadomość

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Oo jak to sie sprawdzi to maj bedzie dla mnie szczęśliwy :)
    No pewnie ze bedzie <3
    Wogole ja kiedyś słyszałam ze kobieta która straci odprnosc to łatwiej jej zaciążyć bo ze niby ciąża troche jak wirus ze obcy sie nam pojawia to organizm taki nie w pełni zdrowy da musz szanse sie rozwijać.
    I moze ta teoria łączy sie tez z tym ze po antybiotykach czy na antybiotykach organizm tez jest osłabiony i wtedy duzo kobiet zachodzi.
    U mnie dwie koleżanki zachorowały grypa/ przeziębienie i obie za niedługo dowiedziały sie ze sa w ciazy.

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kuźwa ja niedawno po antybiotykach teraz mój jechał na antybiotykach to musi być teraz dzidzia jak nic :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    No pewnie ze bedzie <3
    Wogole ja kiedyś słyszałam ze kobieta która straci odprnosc to łatwiej jej zaciążyć bo ze niby ciąża troche jak wirus ze obcy sie nam pojawia to organizm taki nie w pełni zdrowy da musz szanse sie rozwijać.
    I moze ta teoria łączy sie tez z tym ze po antybiotykach czy na antybiotykach organizm tez jest osłabiony i wtedy duzo kobiet zachodzi.
    U mnie dwie koleżanki zachorowały grypa/ przeziębienie i obie za niedługo dowiedziały sie ze sa w ciazy.

A o 2 ovu w jednym cyklu słyszałaś??

Karolina2787 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się pochorowałam i się napracowałam :D Więc jak teraz nic nie pyknie to znaczy że ta zasada się nie sprawdza :P :P :P hehe Margarita prawdę Wam powie :D :D

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo staracie się o dzidziusia :):)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem.. na mnie nie działa chyba już nić.. staramy się od wrzesnia tamtego roku.. w grudniu brałam antybiotyk.. i co? i nic.. hah
    cały czas ciężko pracowałam... i to bardzo ciężko... i co? i nic...
    teraz nie pracuję i co? i dalej nic ! czasem, bywa że nie ma orgazmu i co? i nic!
    jakieś jeszcze rady? hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 16:17

Gizmo, Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj. mnie pechrzyki tez nie chcialy pekac albo mialam owulacje po zlej stronie(brak jajowodu). W styczniu mialam podane ovitrelle na pekniecie i sie udalo ale juz pozniej dalszy ciag nie byl happy endem. w tym miesiacu mialam podany pregnyl i pecherzyk rozniez pekl. jak pojde na bete w przyszly piatek o ile okres sie nie pojawi to zobacze jak sie sprawy maja

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:

Ja już przestałam liczyć ale niech będzie że 14cs w przybliżeniu ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    ja 7 miesięcy :)
    witaj w Naszym klubie ^_^

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do swego grona hehe. Miło mi będzie dzielić z kimś swoje poglądy i problemy jakie nas spotykają aby Nasze marzenie się w końcu spełniły :D

Kochana. Ja mam to cholerstwo ale ja 4 lata się leczyłam potem lekarz dał mi na 50 dni Danazol.. I po tym pykło.. Jak urodziłam to 4 lata później czyli prawie rok temu okazało się że nie mam owulacji i dostałam bromergon który źle znosiłam i przeszłam na Dostinex.. Bo dodatkowo Prolaktyna za duża. Zrobiłam jeden cykl stymulacji jajeczkowania i zaszłam w ciążę.. W poniedziałek będzie 2 tygodnie jak ją straciłam.. Więc teraz w tym cyklu różne dziwne rzeczy się dzieją..

Ja takich leków jak piszesz nie brałam..
    Ale życzę Ci z całego serca aby już niedługo się udało..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ