X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Witam :) Jestem tutaj nowa. Od ponad roku staramy się się wraz z mężęm o dzidziusia. Wykryto u mnie endometrioze przez co nie pękają mi pęcherzyki . Co miesiąc jeżdżę na testy owulacyjne ktore co prawda są pozytywne jednak pęcherzyki nawet po podaniu Pregnylu nie pękają... Sama nie wiem co już o tym myśleć... biorę OVARIN na owulacje i na razie nic więcej... Może któraś z Was ma podobną sytuacje do mojej... Pozdrawiam

Witam Cię serdecznie w naszej rodzinie :) niestety ja nie mam pojęcia o tych sprawach ale na pewno jakaś kobitka się znajdzie co ma podobny przypadek. Miłego pobytu ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi ma endometrioze. Brala cos na pękanie pęcherzyków to na pewno cos podpowie :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy czytałyście zalecenia Ojca Sroki co do poczęcia :) ale tam jest miedzy innymi taki warunek, który kobieta musi spelnic żeby zaszla :D A oto i on: Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    Tak więc kochane po przygotowaniach świątecznych jeszcze na spacer ruszacie i do dzieła :D

Karolina2787, Duśka;), Margaretka89, WaldhauzerM, 91patka91 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trza na przebieżkę mykać , na siłownię itp :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie wiem czy czytałyście zalecenia Ojca Sroki co do poczęcia :) ale tam jest miedzy innymi taki warunek, który kobieta musi spelnic żeby zaszla :D A oto i on: Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    Tak więc kochane po przygotowaniach świątecznych jeszcze na spacer ruszacie i do dzieła :D
    no nie :) bez jaj !!! :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Coś w tym jest :P Pierwszy cykl ze szkołą weekendową, pracą i kończeniem inżynierki i co ... pykło :P

Gizmo, Tissaia, 91patka91 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle tu same newsy dziś... ja Cię kręce co tu z tym zrobić ;)

ja za to nagrzeszyłam bo jajka poświęcone i najdłam sie bigosu... i obżarłam ciastem !

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Coś w tym jest :P Pierwszy cykl ze szkołą weekendową, pracą i kończeniem inżynierki i co ... pykło :P

To tak jak u mnie, remont, sprzątanie, bieganie po sklepach i przygotowania ślubne.

Gizmo lubi tę wiadomość

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jak to sie sprawdzi to maj bedzie dla mnie szczęśliwy :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do swego grona hehe. Miło mi będzie dzielić z kimś swoje poglądy i problemy jakie nas spotykają aby Nasze marzenie się w końcu spełniły :D

Karolina2787, Margaretka89, WaldhauzerM, Gaduaaa, Duśka;) lubią tę wiadomość

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Oo jak to sie sprawdzi to maj bedzie dla mnie szczęśliwy :)
    No pewnie ze bedzie <3
    Wogole ja kiedyś słyszałam ze kobieta która straci odprnosc to łatwiej jej zaciążyć bo ze niby ciąża troche jak wirus ze obcy sie nam pojawia to organizm taki nie w pełni zdrowy da musz szanse sie rozwijać.
    I moze ta teoria łączy sie tez z tym ze po antybiotykach czy na antybiotykach organizm tez jest osłabiony i wtedy duzo kobiet zachodzi.
    U mnie dwie koleżanki zachorowały grypa/ przeziębienie i obie za niedługo dowiedziały sie ze sa w ciazy.

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kuźwa ja niedawno po antybiotykach teraz mój jechał na antybiotykach to musi być teraz dzidzia jak nic :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    No pewnie ze bedzie <3
    Wogole ja kiedyś słyszałam ze kobieta która straci odprnosc to łatwiej jej zaciążyć bo ze niby ciąża troche jak wirus ze obcy sie nam pojawia to organizm taki nie w pełni zdrowy da musz szanse sie rozwijać.
    I moze ta teoria łączy sie tez z tym ze po antybiotykach czy na antybiotykach organizm tez jest osłabiony i wtedy duzo kobiet zachodzi.
    U mnie dwie koleżanki zachorowały grypa/ przeziębienie i obie za niedługo dowiedziały sie ze sa w ciazy.

A o 2 ovu w jednym cyklu słyszałaś??

Karolina2787 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się pochorowałam i się napracowałam :D Więc jak teraz nic nie pyknie to znaczy że ta zasada się nie sprawdza :P :P :P hehe Margarita prawdę Wam powie :D :D

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo staracie się o dzidziusia :):)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem.. na mnie nie działa chyba już nić.. staramy się od wrzesnia tamtego roku.. w grudniu brałam antybiotyk.. i co? i nic.. hah
    cały czas ciężko pracowałam... i to bardzo ciężko... i co? i nic...
    teraz nie pracuję i co? i dalej nic ! czasem, bywa że nie ma orgazmu i co? i nic!
    jakieś jeszcze rady? hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 16:17

Gizmo, Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj. mnie pechrzyki tez nie chcialy pekac albo mialam owulacje po zlej stronie(brak jajowodu). W styczniu mialam podane ovitrelle na pekniecie i sie udalo ale juz pozniej dalszy ciag nie byl happy endem. w tym miesiacu mialam podany pregnyl i pecherzyk rozniez pekl. jak pojde na bete w przyszly piatek o ile okres sie nie pojawi to zobacze jak sie sprawy maja

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:

Ja już przestałam liczyć ale niech będzie że 14cs w przybliżeniu ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    ja 7 miesięcy :)
    witaj w Naszym klubie ^_^

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do swego grona hehe. Miło mi będzie dzielić z kimś swoje poglądy i problemy jakie nas spotykają aby Nasze marzenie się w końcu spełniły :D

Kochana. Ja mam to cholerstwo ale ja 4 lata się leczyłam potem lekarz dał mi na 50 dni Danazol.. I po tym pykło.. Jak urodziłam to 4 lata później czyli prawie rok temu okazało się że nie mam owulacji i dostałam bromergon który źle znosiłam i przeszłam na Dostinex.. Bo dodatkowo Prolaktyna za duża. Zrobiłam jeden cykl stymulacji jajeczkowania i zaszłam w ciążę.. W poniedziałek będzie 2 tygodnie jak ją straciłam.. Więc teraz w tym cyklu różne dziwne rzeczy się dzieją..

Ja takich leków jak piszesz nie brałam..
    Ale życzę Ci z całego serca aby już niedługo się udało..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ