X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa Ty weź poczytaj wszystkie zasady Ojca Sroki. :D
    http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki. Moze akurat cos pyknie :)

Gaduaaa, Margaretka89, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze życzenia dla Was pod te święta
    Easter-Quotes-and-Sayings-2016.jpg

Karolina2787, Margaretka89, WaldhauzerM, Gizmo lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Dziewczyny a jak długo staracie się o dzidziusia :):)

14 miesiąc (cykl 16)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki. Moze akurat cos pyknie :)

A co ten ojciec sroka to chyba był jakiś rozpłodnik dobry skoro tak się promuje :D Ojciec to w końcu pewnie się zna na rzeczy :D buchaj jakiś czy co

Margaretka89, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na razie nie mam żadnych lekarstw na tę gównianą endometrioze może w przyszłym cyklu bo w tym miesiącu miałam podany 2x pregnyl ale niestety nic a co dziwne, wystąpił u mnie jakiś płyn jakby owulacyjny ale On sam mówi, że nie ma pojęcia skąd On się wziął bo pęcherzyk jest duży :) także ciągle coś :):) a jak myślicie co jest lepsze PREGNYL czy OVITRELLE?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    to na pewno zastosuję hahahaha
    4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

Margaretka89, Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A co ten ojciec sroka to chyba był jakiś rozpłodnik dobry skoro tak się promuje :D Ojciec to w końcu pewnie się zna na rzeczy :D buchaj jakiś czy co
    a to widziały?
    wtf?!
    13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    No właśnie na razie nie mam żadnych lekarstw na tę gównianą endometrioze może w przyszłym cyklu bo w tym miesiącu miałam podany 2x pregnyl ale niestety nic a co dziwne, wystąpił u mnie jakiś płyn jakby owulacyjny ale On sam mówi, że nie ma pojęcia skąd On się wziął bo pęcherzyk jest duży :) także ciągle coś :):) a jak myślicie co jest lepsze PREGNYL czy OVITRELLE?
    u mnie i to i to sie sprawdzilo a staramy sie prawie 2 lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 16:24

j36regz209hdv9cb.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:

Ten płyn jest z reguły poowulacyjny.. Ja teraz też chodzę na monitoring i przedwczoraj było jajo i kilka mniejszych.. Dzisiaj było pełno płynu i bardzo duży pęcherz ale to nie ten sam co był przedwczoraj i możliwe że dojdzie do drugiej owulacji.. Ale to we wtorek się okaże..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jeżdże od 11 dnia cyklu to gin i robie u Niego testy owulacyjne plus USG i niestety co miesiąć aktywny jest tylko lewy jajnik ten który ma endometrioze a prawy spi... Ten płyn to dla mnie zagadka a to możliwe było że doszło do zapłodnienia ?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    No właśnie ja jeżdże od 11 dnia cyklu to gin i robie u Niego testy owulacyjne plus USG i niestety co miesiąć aktywny jest tylko lewy jajnik ten który ma endometrioze a prawy spi... Ten płyn to dla mnie zagadka a to możliwe było że doszło do zapłodnienia ?

Być może. To powinien być płyn poowulacyjny.. No bo co innego..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    u mnie i to i to sie sprawdzilo a staramy sie prawie 2 lata

U mnie niestety nie działa PREGNYL i martwię się czy cokolwiek zadziała ;/

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam aktywny tylko prawy jajnik. Na lewym już drugi cykl nic nie ma..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Być może. To powinien być płyn poowulacyjny.. No bo co innego..

Tylko ciekawe skąd On się wziął :) Gin powiedział, że to bardzo dobrze, że on jest tylko zagadka skąd :) może to taki świąteczny prezent :):) Ciekawe jak u Ciebie wyjdzie :)

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko lewy już od 3 cykli. A ten lewy to taki naprawde "lewy" co chwile stan zapalny na nim się robi itd , także moj gin mówi,że czeka aż w kóńcu prawy się obudzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elewela a tak z ciekawości to skąd do nas klikasz? ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Ja tylko lewy już od 3 cykli. A ten lewy to taki naprawde "lewy" co chwile stan zapalny na nim się robi itd , także moj gin mówi,że czeka aż w kóńcu prawy się obudzi :)

To oby się obudził.. Najwyższy czas..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A o 2 ovu w jednym cyklu słyszałaś??

Ja mam dosc często 2 owulacje i zupełnie nie wiem czym to jest swpowodowane. Jak chodzę do ginekologa tak plus minus 10 lat to co średnio drugie usg (robię 2 razy w roku ze względu na rodzinne zagrożenie nowotworem) ginekolog mi mówi ze mam drugą owulacje. Ze jeden pęcherzyk juz pękł a drugi jest tuż tuż.

WaldhauzerM, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja mam dosc często 2 owulacje i zupełnie nie wiem czym to jest swpowodowane. Jak chodzę do ginekologa tak plus minus 10 lat to co średnio drugie usg (robię 2 razy w roku ze względu na rodzinne zagrożenie nowotworem) ginekolog mi mówi ze mam drugą owulacje. Ze jeden pęcherzyk juz pękł a drugi jest tuż tuż.

No proszę.. To nie jestem sama..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chociaż jedną mieć ;)

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ