X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa Ty weź poczytaj wszystkie zasady Ojca Sroki. :D
    http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki. Moze akurat cos pyknie :)

Gaduaaa, Margaretka89, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze życzenia dla Was pod te święta
    Easter-Quotes-and-Sayings-2016.jpg

Karolina2787, Margaretka89, WaldhauzerM, Gizmo lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Dziewczyny a jak długo staracie się o dzidziusia :):)

14 miesiąc (cykl 16)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki. Moze akurat cos pyknie :)

A co ten ojciec sroka to chyba był jakiś rozpłodnik dobry skoro tak się promuje :D Ojciec to w końcu pewnie się zna na rzeczy :D buchaj jakiś czy co

Margaretka89, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na razie nie mam żadnych lekarstw na tę gównianą endometrioze może w przyszłym cyklu bo w tym miesiącu miałam podany 2x pregnyl ale niestety nic a co dziwne, wystąpił u mnie jakiś płyn jakby owulacyjny ale On sam mówi, że nie ma pojęcia skąd On się wziął bo pęcherzyk jest duży :) także ciągle coś :):) a jak myślicie co jest lepsze PREGNYL czy OVITRELLE?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    to na pewno zastosuję hahahaha
    4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

Margaretka89, Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A co ten ojciec sroka to chyba był jakiś rozpłodnik dobry skoro tak się promuje :D Ojciec to w końcu pewnie się zna na rzeczy :D buchaj jakiś czy co
    a to widziały?
    wtf?!
    13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    No właśnie na razie nie mam żadnych lekarstw na tę gównianą endometrioze może w przyszłym cyklu bo w tym miesiącu miałam podany 2x pregnyl ale niestety nic a co dziwne, wystąpił u mnie jakiś płyn jakby owulacyjny ale On sam mówi, że nie ma pojęcia skąd On się wziął bo pęcherzyk jest duży :) także ciągle coś :):) a jak myślicie co jest lepsze PREGNYL czy OVITRELLE?
    u mnie i to i to sie sprawdzilo a staramy sie prawie 2 lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 16:24

j36regz209hdv9cb.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:

Ten płyn jest z reguły poowulacyjny.. Ja teraz też chodzę na monitoring i przedwczoraj było jajo i kilka mniejszych.. Dzisiaj było pełno płynu i bardzo duży pęcherz ale to nie ten sam co był przedwczoraj i możliwe że dojdzie do drugiej owulacji.. Ale to we wtorek się okaże..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jeżdże od 11 dnia cyklu to gin i robie u Niego testy owulacyjne plus USG i niestety co miesiąć aktywny jest tylko lewy jajnik ten który ma endometrioze a prawy spi... Ten płyn to dla mnie zagadka a to możliwe było że doszło do zapłodnienia ?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    No właśnie ja jeżdże od 11 dnia cyklu to gin i robie u Niego testy owulacyjne plus USG i niestety co miesiąć aktywny jest tylko lewy jajnik ten który ma endometrioze a prawy spi... Ten płyn to dla mnie zagadka a to możliwe było że doszło do zapłodnienia ?

Być może. To powinien być płyn poowulacyjny.. No bo co innego..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    u mnie i to i to sie sprawdzilo a staramy sie prawie 2 lata

U mnie niestety nie działa PREGNYL i martwię się czy cokolwiek zadziała ;/

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam aktywny tylko prawy jajnik. Na lewym już drugi cykl nic nie ma..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Być może. To powinien być płyn poowulacyjny.. No bo co innego..

Tylko ciekawe skąd On się wziął :) Gin powiedział, że to bardzo dobrze, że on jest tylko zagadka skąd :) może to taki świąteczny prezent :):) Ciekawe jak u Ciebie wyjdzie :)

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko lewy już od 3 cykli. A ten lewy to taki naprawde "lewy" co chwile stan zapalny na nim się robi itd , także moj gin mówi,że czeka aż w kóńcu prawy się obudzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elewela a tak z ciekawości to skąd do nas klikasz? ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Ja tylko lewy już od 3 cykli. A ten lewy to taki naprawde "lewy" co chwile stan zapalny na nim się robi itd , także moj gin mówi,że czeka aż w kóńcu prawy się obudzi :)

To oby się obudził.. Najwyższy czas..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A o 2 ovu w jednym cyklu słyszałaś??

Ja mam dosc często 2 owulacje i zupełnie nie wiem czym to jest swpowodowane. Jak chodzę do ginekologa tak plus minus 10 lat to co średnio drugie usg (robię 2 razy w roku ze względu na rodzinne zagrożenie nowotworem) ginekolog mi mówi ze mam drugą owulacje. Ze jeden pęcherzyk juz pękł a drugi jest tuż tuż.

WaldhauzerM, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja mam dosc często 2 owulacje i zupełnie nie wiem czym to jest swpowodowane. Jak chodzę do ginekologa tak plus minus 10 lat to co średnio drugie usg (robię 2 razy w roku ze względu na rodzinne zagrożenie nowotworem) ginekolog mi mówi ze mam drugą owulacje. Ze jeden pęcherzyk juz pękł a drugi jest tuż tuż.

No proszę.. To nie jestem sama..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chociaż jedną mieć ;)

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ