X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni dzis kawałek i idę lulać.

Turysta w Zakopanym wchodzi do knajpy, siada przy barze i pyta:
    - Barman, co polecisz dziś do picia w ten deszczowy dzień?
    - Ano, panocku, drink "Góracy"! Odpowiada barman.
    - Jak to "Góracy", co to jest?!
    Barman na to:
    - Widzicie, biezemy sklanecke wina...no moze być dwie...góra cy i wlewamy do garnka. Potem biezemy sklanecke piwa...no może być dwie...góra cy i wlewamy do tego samego garnka.
    Następnie sklanecke wódecki...moze dwie...góra cy i wlewamy do tego samego garnecka.
    Na koniec biezemy sklanecke koniacku...no moze dwie...góra cy i wlewamy do garnecka.
    Garnek stawiamy na ogniu i miesając, gzejemy cas jakiś. Później nalewamy i pijemy sklanecke... moze dwie...no góra cy. Po wypiciu wstajemy...robimy krocek...moze dwa...no, góra cy!

Dobranoc

rozowyflaming, Tuliska, Karolina2787, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim!!! :) :)

kolorowych snow :)

Gizmo, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo taa:) ja wróciłam, te spia;)
    Gizmo weź sobie przypomnij, może coś mam podpowiesz na przyszłość :)
    Aleee wiesz:) my tylko te dobre wiadomości przyswajamy;)
    no nico, pora się przytulić i zasypiac:) a jutrooo dyngusssss:) mooookrego swieta:) mokrego na nasz sposob ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    81.gifJak dzionek u Was? Ja już po mierzeniu tempka ciut w górę poszła i owulka się pokazała na 12dc szkoda tylko że testy nic nie podpowiedziały że cokolwiek takiego istniało  mimo to dzionek trza zacząć a ładny i słoneczny więc na spacerek będzie trzeba się udać by spalić świąteczne kalorie

Nats, Elunia, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Karolina nie przejmuj się testami, ważne że tem poszła do góry i się utrzymuje :)

Mój się do pracy zbiera, a ja mam też nadzeję że pogoda pozwoli pospacerować ;)

Karolina2787, Nats, rozowyflaming lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolina:) nie wiem jak to u ciebie jest ale może faktycznie testy kłamią? Ja kiedyś robilam dwa rozne na raz i jeden wyszedł pozytywny drugi nie;) więc głowa do gory:)

Hej Gaduaa:)ja spacerować miałam wczoraj aleeeee wygrała huśtawka na ogrodzie hehe:) pospalam sobie na świeżym powietrzu :)

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - super ;)
    Jak poszła w górę to na pewno była mega owulka.
    A u mnie, żeby było śmiesznie znowu w dół. Nie ogarniam mojego wykresu :P
    Nic do siebie nie pasuje.
    Ale zaraz się zbieramy na wieś do teściów ☺

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie ma to jak wstać specjalnie o 5:20 rano by zmierzyć temperaturę, a tu ZONK :/ Termometr się spierniczył :/ Muszę jak najszybciej kupić nowy...

Laski, mam takie pytanko...

Pisałam Wam ostatnio, że mam jakiś mało obfity okres, jest inny niż zawsze.
    Przez ostatnie 2 dni pojawiło się u mnie plamienie, ale do czasu... zaraz po serduszkowaniu leciała ze mnie krew i tak kolejne 2 dni z rzędu (też po serduszkowaniu). Reasumując - 3 dni miałam okres, 2 dni plamienia, a chwilę po serduszkowaniu znowu leciała ze mnie krew. Czy to jest normalne?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anula:) ja mam takie krwawienia po luteinie. Nie wiem czy też bierzesz?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba jesteś w pierwszej fazie cyklu tak? Więc to nie ten problem

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Hej Karolina:) nie wiem jak to u ciebie jest ale może faktycznie testy kłamią? Ja kiedyś robilam dwa rozne na raz i jeden wyszedł pozytywny drugi nie;) więc głowa do gory:)

Hej Gaduaa:)ja spacerować miałam wczoraj aleeeee wygrała huśtawka na ogrodzie hehe:) pospalam sobie na świeżym powietrzu :)

Dzięki dziewczyny :) może jest tak jak mówisz kurczę, bo powiem Ci że robiłam testy od 9dc i były tylko cienie drugich kresek, jednego dnia był nawet mocniej widoczny ale żeby równy lub mocniejszy od tej pierwszej to niestety :/ dlatego nie wiem czy warto znów robić dziś skoro już i tak po ptokach. Chyba dopiero po wizycie u ginki wyjaśni się co i jak

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

też zdrowo ;) pospać na powietrzu ^_^

Tuliska, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć Anula:) ja mam takie krwawienia po luteinie. Nie wiem czy też bierzesz?

Tak, jestem w pierwszej fazie cyklu. Luteiny nie biorę :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz udostępnionego wykresy więc nic nie wiem :/

A wracając jeszcze do słabych okresów to coś z tego wiem ostatnio. Praktycznie jeden dzien ze mnie leciało, dwa kolejne tylko plamoenia, więc chyba nie ma zasady, tez nie wiem co się ze mną może dziac:/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula kurcze nie wiem co Ci poradzić... nie miałam tak nigdy... może tak jak Tuliska mówi?

• Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuję też jak zaznaczyć to na wykresie? Jako plamienie, czy lekkie krwawienie? :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Anula kurcze nie wiem co Ci poradzić... nie miałam tak nigdy... może tak jak Tuliska mówi?

Czyli nie przejmować się tym, bo jestem w pierwszej fazie cyklu?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Kombinuję też jak zaznaczyć to na wykresie? Jako plamienie, czy lekkie krwawienie? :/
    jesli to było jednorazowe to raczej palemienie , może dopisz w notatatce że po serduszkowaniu

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Czyli nie przejmować się tym, bo jestem w pierwszej fazie cyklu?
    że jeśli coś bierzesz to może luteina to robi?

Tuliska lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) może jest tak jak mówisz kurczę, bo powiem Ci że robiłam testy od 9dc i były tylko cienie drugich kresek, jednego dnia był nawet mocniej widoczny ale żeby równy lub mocniejszy od tej pierwszej to niestety :/ dlatego nie wiem czy warto znów robić dziś skoro już i tak po ptokach. Chyba dopiero po wizycie u ginki wyjaśni się co i jak

Najlepiej kochana u gina się doinformujesz:) będzie wiedział co u jak:) ja też monitoring zaczynam, ciekawe czy się coś wykluhe czy znów będzie bezowulacujny :/
    Ahh i jeszcze ostatnio testy miałam pozytywy a cialka żółtego nie było (owu najprawdopodobniej brak) więc zzielenialam w tym temacie:)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ