X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni dzis kawałek i idę lulać.

Turysta w Zakopanym wchodzi do knajpy, siada przy barze i pyta:
    - Barman, co polecisz dziś do picia w ten deszczowy dzień?
    - Ano, panocku, drink "Góracy"! Odpowiada barman.
    - Jak to "Góracy", co to jest?!
    Barman na to:
    - Widzicie, biezemy sklanecke wina...no moze być dwie...góra cy i wlewamy do garnka. Potem biezemy sklanecke piwa...no może być dwie...góra cy i wlewamy do tego samego garnka.
    Następnie sklanecke wódecki...moze dwie...góra cy i wlewamy do tego samego garnecka.
    Na koniec biezemy sklanecke koniacku...no moze dwie...góra cy i wlewamy do garnecka.
    Garnek stawiamy na ogniu i miesając, gzejemy cas jakiś. Później nalewamy i pijemy sklanecke... moze dwie...no góra cy. Po wypiciu wstajemy...robimy krocek...moze dwa...no, góra cy!

Dobranoc

rozowyflaming, Tuliska, Karolina2787, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim!!! :) :)

kolorowych snow :)

Gizmo, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo taa:) ja wróciłam, te spia;)
    Gizmo weź sobie przypomnij, może coś mam podpowiesz na przyszłość :)
    Aleee wiesz:) my tylko te dobre wiadomości przyswajamy;)
    no nico, pora się przytulić i zasypiac:) a jutrooo dyngusssss:) mooookrego swieta:) mokrego na nasz sposob ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    81.gifJak dzionek u Was? Ja już po mierzeniu tempka ciut w górę poszła i owulka się pokazała na 12dc szkoda tylko że testy nic nie podpowiedziały że cokolwiek takiego istniało  mimo to dzionek trza zacząć a ładny i słoneczny więc na spacerek będzie trzeba się udać by spalić świąteczne kalorie

Nats, Elunia, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Karolina nie przejmuj się testami, ważne że tem poszła do góry i się utrzymuje :)

Mój się do pracy zbiera, a ja mam też nadzeję że pogoda pozwoli pospacerować ;)

Karolina2787, Nats, rozowyflaming lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolina:) nie wiem jak to u ciebie jest ale może faktycznie testy kłamią? Ja kiedyś robilam dwa rozne na raz i jeden wyszedł pozytywny drugi nie;) więc głowa do gory:)

Hej Gaduaa:)ja spacerować miałam wczoraj aleeeee wygrała huśtawka na ogrodzie hehe:) pospalam sobie na świeżym powietrzu :)

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - super ;)
    Jak poszła w górę to na pewno była mega owulka.
    A u mnie, żeby było śmiesznie znowu w dół. Nie ogarniam mojego wykresu :P
    Nic do siebie nie pasuje.
    Ale zaraz się zbieramy na wieś do teściów ☺

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie ma to jak wstać specjalnie o 5:20 rano by zmierzyć temperaturę, a tu ZONK :/ Termometr się spierniczył :/ Muszę jak najszybciej kupić nowy...

Laski, mam takie pytanko...

Pisałam Wam ostatnio, że mam jakiś mało obfity okres, jest inny niż zawsze.
    Przez ostatnie 2 dni pojawiło się u mnie plamienie, ale do czasu... zaraz po serduszkowaniu leciała ze mnie krew i tak kolejne 2 dni z rzędu (też po serduszkowaniu). Reasumując - 3 dni miałam okres, 2 dni plamienia, a chwilę po serduszkowaniu znowu leciała ze mnie krew. Czy to jest normalne?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anula:) ja mam takie krwawienia po luteinie. Nie wiem czy też bierzesz?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba jesteś w pierwszej fazie cyklu tak? Więc to nie ten problem

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Hej Karolina:) nie wiem jak to u ciebie jest ale może faktycznie testy kłamią? Ja kiedyś robilam dwa rozne na raz i jeden wyszedł pozytywny drugi nie;) więc głowa do gory:)

Hej Gaduaa:)ja spacerować miałam wczoraj aleeeee wygrała huśtawka na ogrodzie hehe:) pospalam sobie na świeżym powietrzu :)

Dzięki dziewczyny :) może jest tak jak mówisz kurczę, bo powiem Ci że robiłam testy od 9dc i były tylko cienie drugich kresek, jednego dnia był nawet mocniej widoczny ale żeby równy lub mocniejszy od tej pierwszej to niestety :/ dlatego nie wiem czy warto znów robić dziś skoro już i tak po ptokach. Chyba dopiero po wizycie u ginki wyjaśni się co i jak

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

też zdrowo ;) pospać na powietrzu ^_^

Tuliska, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć Anula:) ja mam takie krwawienia po luteinie. Nie wiem czy też bierzesz?

Tak, jestem w pierwszej fazie cyklu. Luteiny nie biorę :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz udostępnionego wykresy więc nic nie wiem :/

A wracając jeszcze do słabych okresów to coś z tego wiem ostatnio. Praktycznie jeden dzien ze mnie leciało, dwa kolejne tylko plamoenia, więc chyba nie ma zasady, tez nie wiem co się ze mną może dziac:/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula kurcze nie wiem co Ci poradzić... nie miałam tak nigdy... może tak jak Tuliska mówi?

• Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuję też jak zaznaczyć to na wykresie? Jako plamienie, czy lekkie krwawienie? :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Anula kurcze nie wiem co Ci poradzić... nie miałam tak nigdy... może tak jak Tuliska mówi?

Czyli nie przejmować się tym, bo jestem w pierwszej fazie cyklu?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Kombinuję też jak zaznaczyć to na wykresie? Jako plamienie, czy lekkie krwawienie? :/
    jesli to było jednorazowe to raczej palemienie , może dopisz w notatatce że po serduszkowaniu

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Czyli nie przejmować się tym, bo jestem w pierwszej fazie cyklu?
    że jeśli coś bierzesz to może luteina to robi?

Tuliska lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) może jest tak jak mówisz kurczę, bo powiem Ci że robiłam testy od 9dc i były tylko cienie drugich kresek, jednego dnia był nawet mocniej widoczny ale żeby równy lub mocniejszy od tej pierwszej to niestety :/ dlatego nie wiem czy warto znów robić dziś skoro już i tak po ptokach. Chyba dopiero po wizycie u ginki wyjaśni się co i jak

Najlepiej kochana u gina się doinformujesz:) będzie wiedział co u jak:) ja też monitoring zaczynam, ciekawe czy się coś wykluhe czy znów będzie bezowulacujny :/
    Ahh i jeszcze ostatnio testy miałam pozytywy a cialka żółtego nie było (owu najprawdopodobniej brak) więc zzielenialam w tym temacie:)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ