X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Flaming, testować powinnam w sobotę przy dobrych wiatrach :D

Ja też mam rewelacje żołądkowe po siemieniu lnianym.
    Ale to chyba dobrze bo organizm oczyszcza się itp...

O mamo! to jeszcze dwa dni - najgorsze dwa dni przed toba - to czekanie zawsze mnie wkurza! oby oplacalo sie czekac!! :D

Kasia1987, Tissaia lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    zrob test zanim wroci z pracy, ja mialam owu 11-12 dc (wg OF ) i serduszkowalam 9,10,11 :D
    za kazdym razem nogi w gore, a w niedziele to nawet rowerek zrobilam :D
    laughing-smiley-face.gif

Kochana, a jak długie masz cykle? :) Ha ha rowerek :D I kaj to zajechałaś? :D

Tissaia lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaming, ja mam jakiś spokój wewnętrzny i nic a nic się nie stresuje tym razem. Cokolwiek wyjdzie będzie ok.

Staramy się krótko. Teraz 4 cykl mija. Ja po prostu zapytałam mojego M czy pójdzie jak go umowie a on ze pójdzie na wszystkie badania jakie mu zorganizuje :D

Gizmo niezależnie tego co się w weekend okaże to plemniki sobie zbada. Tak dla spokoju sumienia :D

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Tissaia, mój miałby z tym problem chyba... może na razie :) Zaczęłam 4 cykl.
    W ogole to widziałyście mój popieprzony wykres? Mi nie spadła temperatura na okres ani w trakcie ani teraz .... Trochę się boję, co jest grane.

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mialam 28-29 dni...i owu 14-15 dc
    a w tym chyba przez niepokalanka mi sie wszystko przesunelo...i ten plodny sluz mialam praktycznie jak mi sie @ skonczyla :D :D

cos niskie mam te temperatury na razie, moze przez wczesna owu dupa z tego bedzie ale jechalam na rowerku, jechalam :D moj chlop sikal ze smiechu :D

aaa i dziewczyny!!!! podobno na godzine przed <3 facet musi napic sie kawy albo coli to wtedy plemniory beda szybsze laughing-smiley-face.gif

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    a w tym chyba przez niepokalanka mi sie wszystko przesunelo...i ten plodny sluz mialam praktycznie jak mi sie @ skonczyla :D :D

cos niskie mam te temperatury na razie, moze przez wczesna owu dupa z tego bedzie ale jechalam na rowerku, jechalam :D moj chlop sikal ze smiechu :D

aaa i dziewczyny!!!! podobno na godzine przed <3 facet musi napic sie kawy albo coli to wtedy plemniory beda szybsze laughing-smiley-face.gif

Właśnie ja 2 dzień biorę niepokalanka i tak się obawiam, czy mi nie przyspieszy owulki. Jestem skołowana, nie wiem kiedy serduszkować, więc postanowiłam po prostu co 2 dzień na razie...
    Ale jak mam poznać owu, jak mam taką temperaturę porąbana??? :(

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Widzę, że jedziemy na tym samym wózku :D Ja też mam 28-29 dni i 14-15 dc owu :D
    Ja odkąd zaczęłam brać wiesiołka to mam wodnisto kremowy śluz, wczoraj mi się rozciągał na jakieś 3-4 cm. Ja piję od ok. 8 dni dziurawca raz dziennie, więc może to on przyspieszy owulkę? Hmm...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - mozliwe, ze i Tobie sie owu przyspieszy takze rob testy owulacyjne!
    ja w zyciu nie pomyslalabym, ze bede miec owu tak szybko...
    i z ciekawosci zrobilam test 9dc..

temperatura powinna tobie niedlugo spasc

rob codziennie testy owu jak wrocisz z pracy i jak wyjdzie krecha to szalej !!!

Kasia1987, Tissaia lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei od 3 dni mam temp. 36,10... W poprzednim cyklu po okresie mi skakało, raz 36,1 potem 36,3 i 36,2 etc... A teraz przez bite 3 dni 36,10 i sama nie wiem, czy to jest dobrze :P

EDIT:

Dodam też, że od pn mam nowy termometr, bo mój poprzedni zrobił KAPUT :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:58

Nats lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 7dc a normalnie owulkę miałam w 16-17 dc, więc od kiedy testować?

16uddqk34v2bfw3k.png

• MrsMi Nowa

Wysłany: 31 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Powtórzył tylko Beta Hcg- serio nie wiem po co.. I nic . Nawet mnie nie zbadał tylko powiedział ze 8 dni to żadne spóźnienie i jak przez 2 tyg kolejne nie dostanę to przyjść. Generalnie mnie olał. Tak wczoraj rozmawialiśmy z moim ze specjalista to on jest dobrym na codzień ale do planowania ciąży sie nie nadaje i szukam nowego gina.

Dziewczyny czy któraś może jakiegoś przyzwoitego gina w Warszawie polecić?

Hej, niedawno dołączyłam do OF i podczytuje Was od jakiegoś czasu, próbując to wszystko rozgryźć :) to mój pierwszy cykl starań.

Elunia, pytałaś o sprawdzonego ginekologa w Warszawie. Mogę polecić dr Annę Jabłonkę-Cieślik (Enelmed), dr Małgorzatę Figat (Boramed) i dr Bożenę Kowalską (CM Damiana), ta ostatnia pomogła po wielu nieudanych próbach zajść mojej przyjaciółce i teraz prowadzi jej ciąże. Do dr Jabłonki-Cieslik generalnie cieżko się dostać, ale warto spróbować, w życiu nie spotkałam tak troskliwego i zaangażowanego lekarza. Poczytaj może opinie na znanylekarz.pl może uda Ci sie od razu złapać jakiś dogodny termin :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam aż mój hardkorowy cykl się wreszcie skończy i czekamy na następny ;)
    Zakupy na następny już zrobione. Olej z wiesiołka, costangus, witaminy i nawet na testy owu się skusiłam. Promocja w rossmanie jest ☺
    A jutro budzik nastawiam i rano do labo zrobic te wyniki wszystkie.

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dzisiaj mam 7dc a normalnie owulkę miałam w 16-17 dc, więc od kiedy testować?
    Mi się wydaje, ze od 14 dnia już możesz zareagować żeby nie przegapić ☺
    Kurde, ale nasz temperature wysoka!!

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a ja zaczelabym jak tylko tempa zacznie leciec testowac, jak masz te tanie testy z allegro, to sikaj ile wlezie :D

Nats lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Tissaia masz ladny wykres ale ja juz nic nie komentuje bo ta temperatura to taka suka jest :D caly czas rosnie, czlowiek ma nadzieje a ta nagle sru w ostatni dzien sie spuszcza w dol :D trzymam mocno kciuki, zebys miala groszka - kiedy testujesz?

Kasia - na mnie takie dzialanie ma siemie lniane...ale dla tego poslizgu w majtach warto :D no co chwila do kibelka latam.... :D

Anula - mi taka sama kreska wyszla, na drugi dzien byla juz mega ciemna - jak 95% tej testowej a na trzeci dzien bylo mocniejsza niz testowa. Kiedy masz normalnie owulki? Zaczynaj moze juz dzialac? I nogi w gore kolezanko! :D

Waldus - duzo tego rozowego? A moze, w drugiej fazie macica przygotowywuje sie na ewentualnego groszka i czysci sie jeszcze? Zeby byla nowka sztuka niesmigana... ? i dlatego takie plamienie? bo zagniezdzenie to chyba za wczesnie? kiedy mialas owu? tak mniej wiecej?

Ovu miałam 6 dni temu.. Niby różowe już sobie poszło.. Nie wiem co o tym myśleć..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A ja czekam aż mój hardkorowy cykl się wreszcie skończy i czekamy na następny ;)
    Zakupy na następny już zrobione. Olej z wiesiołka, costangus, witaminy i nawet na testy owu się skusiłam. Promocja w rossmanie jest ☺
    A jutro budzik nastawiam i rano do labo zrobic te wyniki wszystkie.

Nats ty spiochu!!!! :D :D
    wiesz, ze ja czasem mam nastawionych 5 alarmow w telefonie i wszystkie na spiocha wylaczam? :D notorycznie zasypiam :D i wiecznie spozniona jestem.... :D

proponuje polozyc budzik daleko - jak wstaniesz z lozka to male szanse, ze znowu wrocisz pospac "10 minutek" :D

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldus - a moze to zagniezdzenie jak Gaduka mowila? Glowa do gory! Negatywne mysli to wysoka prolaktyna a my chcemy trzymac ja w normie!
    obserwuj siebie, duzo nie dzwigaj i sprobuj dorwac herbatke z pokrzyw albo te ziola sroki na druga faze cyklu

<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja z kolei od 3 dni mam temp. 36,10... W poprzednim cyklu po okresie mi skakało, raz 36,1 potem 36,3 i 36,2 etc... A teraz przez bite 3 dni 36,10 i sama nie wiem, czy to jest dobrze :P

EDIT:

Dodam też, że od pn mam nowy termometr, bo mój poprzedni zrobił KAPUT :/

Anula - tempka spada zawsze na owu - takze sikaj na tesciory i badz czujna! :D
    bedzie dobrze!

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu,
    Ja mam zawsze na 7 nastwiony. A, ze dzisiaj wolne to z mierzylam temp i poszłam spać "na chwilke". I moja chwilkę się do 11 przyciągnęła.
    A niestety niestety labo robią wyniki tylko do 11 :P
    Ale ogólnie to też że wstawaniem u mnie ciężko. Mój narzeczony się ciągle drze, ze milion drzemek nastawiam, ale ja inaczej nie wstane ☺

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Waldus - a moze to zagniezdzenie jak Gaduka mowila? Glowa do gory! Negatywne mysli to wysoka prolaktyna a my chcemy trzymac ja w normie!
    obserwuj siebie, duzo nie dzwigaj i sprobuj dorwac herbatke z pokrzyw albo te ziola sroki na druga faze cyklu

<3

Zaczyna do mnie docierać że to mogło być to zagnieżdżenie..

Cholera.. Zapomniałam o nich.. A one nie obniżają prolaktynę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:02

Margaretka89, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ