X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Flaming, testować powinnam w sobotę przy dobrych wiatrach :D

Ja też mam rewelacje żołądkowe po siemieniu lnianym.
    Ale to chyba dobrze bo organizm oczyszcza się itp...

O mamo! to jeszcze dwa dni - najgorsze dwa dni przed toba - to czekanie zawsze mnie wkurza! oby oplacalo sie czekac!! :D

Kasia1987, Tissaia lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    zrob test zanim wroci z pracy, ja mialam owu 11-12 dc (wg OF ) i serduszkowalam 9,10,11 :D
    za kazdym razem nogi w gore, a w niedziele to nawet rowerek zrobilam :D
    laughing-smiley-face.gif

Kochana, a jak długie masz cykle? :) Ha ha rowerek :D I kaj to zajechałaś? :D

Tissaia lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaming, ja mam jakiś spokój wewnętrzny i nic a nic się nie stresuje tym razem. Cokolwiek wyjdzie będzie ok.

Staramy się krótko. Teraz 4 cykl mija. Ja po prostu zapytałam mojego M czy pójdzie jak go umowie a on ze pójdzie na wszystkie badania jakie mu zorganizuje :D

Gizmo niezależnie tego co się w weekend okaże to plemniki sobie zbada. Tak dla spokoju sumienia :D

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Tissaia, mój miałby z tym problem chyba... może na razie :) Zaczęłam 4 cykl.
    W ogole to widziałyście mój popieprzony wykres? Mi nie spadła temperatura na okres ani w trakcie ani teraz .... Trochę się boję, co jest grane.

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mialam 28-29 dni...i owu 14-15 dc
    a w tym chyba przez niepokalanka mi sie wszystko przesunelo...i ten plodny sluz mialam praktycznie jak mi sie @ skonczyla :D :D

cos niskie mam te temperatury na razie, moze przez wczesna owu dupa z tego bedzie ale jechalam na rowerku, jechalam :D moj chlop sikal ze smiechu :D

aaa i dziewczyny!!!! podobno na godzine przed <3 facet musi napic sie kawy albo coli to wtedy plemniory beda szybsze laughing-smiley-face.gif

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    a w tym chyba przez niepokalanka mi sie wszystko przesunelo...i ten plodny sluz mialam praktycznie jak mi sie @ skonczyla :D :D

cos niskie mam te temperatury na razie, moze przez wczesna owu dupa z tego bedzie ale jechalam na rowerku, jechalam :D moj chlop sikal ze smiechu :D

aaa i dziewczyny!!!! podobno na godzine przed <3 facet musi napic sie kawy albo coli to wtedy plemniory beda szybsze laughing-smiley-face.gif

Właśnie ja 2 dzień biorę niepokalanka i tak się obawiam, czy mi nie przyspieszy owulki. Jestem skołowana, nie wiem kiedy serduszkować, więc postanowiłam po prostu co 2 dzień na razie...
    Ale jak mam poznać owu, jak mam taką temperaturę porąbana??? :(

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Widzę, że jedziemy na tym samym wózku :D Ja też mam 28-29 dni i 14-15 dc owu :D
    Ja odkąd zaczęłam brać wiesiołka to mam wodnisto kremowy śluz, wczoraj mi się rozciągał na jakieś 3-4 cm. Ja piję od ok. 8 dni dziurawca raz dziennie, więc może to on przyspieszy owulkę? Hmm...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - mozliwe, ze i Tobie sie owu przyspieszy takze rob testy owulacyjne!
    ja w zyciu nie pomyslalabym, ze bede miec owu tak szybko...
    i z ciekawosci zrobilam test 9dc..

temperatura powinna tobie niedlugo spasc

rob codziennie testy owu jak wrocisz z pracy i jak wyjdzie krecha to szalej !!!

Kasia1987, Tissaia lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei od 3 dni mam temp. 36,10... W poprzednim cyklu po okresie mi skakało, raz 36,1 potem 36,3 i 36,2 etc... A teraz przez bite 3 dni 36,10 i sama nie wiem, czy to jest dobrze :P

EDIT:

Dodam też, że od pn mam nowy termometr, bo mój poprzedni zrobił KAPUT :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:58

Nats lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 7dc a normalnie owulkę miałam w 16-17 dc, więc od kiedy testować?

16uddqk34v2bfw3k.png

• MrsMi Nowa

Wysłany: 31 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Powtórzył tylko Beta Hcg- serio nie wiem po co.. I nic . Nawet mnie nie zbadał tylko powiedział ze 8 dni to żadne spóźnienie i jak przez 2 tyg kolejne nie dostanę to przyjść. Generalnie mnie olał. Tak wczoraj rozmawialiśmy z moim ze specjalista to on jest dobrym na codzień ale do planowania ciąży sie nie nadaje i szukam nowego gina.

Dziewczyny czy któraś może jakiegoś przyzwoitego gina w Warszawie polecić?

Hej, niedawno dołączyłam do OF i podczytuje Was od jakiegoś czasu, próbując to wszystko rozgryźć :) to mój pierwszy cykl starań.

Elunia, pytałaś o sprawdzonego ginekologa w Warszawie. Mogę polecić dr Annę Jabłonkę-Cieślik (Enelmed), dr Małgorzatę Figat (Boramed) i dr Bożenę Kowalską (CM Damiana), ta ostatnia pomogła po wielu nieudanych próbach zajść mojej przyjaciółce i teraz prowadzi jej ciąże. Do dr Jabłonki-Cieslik generalnie cieżko się dostać, ale warto spróbować, w życiu nie spotkałam tak troskliwego i zaangażowanego lekarza. Poczytaj może opinie na znanylekarz.pl może uda Ci sie od razu złapać jakiś dogodny termin :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam aż mój hardkorowy cykl się wreszcie skończy i czekamy na następny ;)
    Zakupy na następny już zrobione. Olej z wiesiołka, costangus, witaminy i nawet na testy owu się skusiłam. Promocja w rossmanie jest ☺
    A jutro budzik nastawiam i rano do labo zrobic te wyniki wszystkie.

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dzisiaj mam 7dc a normalnie owulkę miałam w 16-17 dc, więc od kiedy testować?
    Mi się wydaje, ze od 14 dnia już możesz zareagować żeby nie przegapić ☺
    Kurde, ale nasz temperature wysoka!!

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a ja zaczelabym jak tylko tempa zacznie leciec testowac, jak masz te tanie testy z allegro, to sikaj ile wlezie :D

Nats lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Tissaia masz ladny wykres ale ja juz nic nie komentuje bo ta temperatura to taka suka jest :D caly czas rosnie, czlowiek ma nadzieje a ta nagle sru w ostatni dzien sie spuszcza w dol :D trzymam mocno kciuki, zebys miala groszka - kiedy testujesz?

Kasia - na mnie takie dzialanie ma siemie lniane...ale dla tego poslizgu w majtach warto :D no co chwila do kibelka latam.... :D

Anula - mi taka sama kreska wyszla, na drugi dzien byla juz mega ciemna - jak 95% tej testowej a na trzeci dzien bylo mocniejsza niz testowa. Kiedy masz normalnie owulki? Zaczynaj moze juz dzialac? I nogi w gore kolezanko! :D

Waldus - duzo tego rozowego? A moze, w drugiej fazie macica przygotowywuje sie na ewentualnego groszka i czysci sie jeszcze? Zeby byla nowka sztuka niesmigana... ? i dlatego takie plamienie? bo zagniezdzenie to chyba za wczesnie? kiedy mialas owu? tak mniej wiecej?

Ovu miałam 6 dni temu.. Niby różowe już sobie poszło.. Nie wiem co o tym myśleć..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A ja czekam aż mój hardkorowy cykl się wreszcie skończy i czekamy na następny ;)
    Zakupy na następny już zrobione. Olej z wiesiołka, costangus, witaminy i nawet na testy owu się skusiłam. Promocja w rossmanie jest ☺
    A jutro budzik nastawiam i rano do labo zrobic te wyniki wszystkie.

Nats ty spiochu!!!! :D :D
    wiesz, ze ja czasem mam nastawionych 5 alarmow w telefonie i wszystkie na spiocha wylaczam? :D notorycznie zasypiam :D i wiecznie spozniona jestem.... :D

proponuje polozyc budzik daleko - jak wstaniesz z lozka to male szanse, ze znowu wrocisz pospac "10 minutek" :D

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldus - a moze to zagniezdzenie jak Gaduka mowila? Glowa do gory! Negatywne mysli to wysoka prolaktyna a my chcemy trzymac ja w normie!
    obserwuj siebie, duzo nie dzwigaj i sprobuj dorwac herbatke z pokrzyw albo te ziola sroki na druga faze cyklu

<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja z kolei od 3 dni mam temp. 36,10... W poprzednim cyklu po okresie mi skakało, raz 36,1 potem 36,3 i 36,2 etc... A teraz przez bite 3 dni 36,10 i sama nie wiem, czy to jest dobrze :P

EDIT:

Dodam też, że od pn mam nowy termometr, bo mój poprzedni zrobił KAPUT :/

Anula - tempka spada zawsze na owu - takze sikaj na tesciory i badz czujna! :D
    bedzie dobrze!

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu,
    Ja mam zawsze na 7 nastwiony. A, ze dzisiaj wolne to z mierzylam temp i poszłam spać "na chwilke". I moja chwilkę się do 11 przyciągnęła.
    A niestety niestety labo robią wyniki tylko do 11 :P
    Ale ogólnie to też że wstawaniem u mnie ciężko. Mój narzeczony się ciągle drze, ze milion drzemek nastawiam, ale ja inaczej nie wstane ☺

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Waldus - a moze to zagniezdzenie jak Gaduka mowila? Glowa do gory! Negatywne mysli to wysoka prolaktyna a my chcemy trzymac ja w normie!
    obserwuj siebie, duzo nie dzwigaj i sprobuj dorwac herbatke z pokrzyw albo te ziola sroki na druga faze cyklu

<3

Zaczyna do mnie docierać że to mogło być to zagnieżdżenie..

Cholera.. Zapomniałam o nich.. A one nie obniżają prolaktynę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:02

Margaretka89, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ