X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę u zębologa i jak wierciła to krwotok dostałam.. Mam nadzieję że krzepliwosc mi nie szwankuje..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomni mi ktoś skład tej mieszanki na drugą fazę cyklu? Od razu bym kupiła..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja po wiesiołku mam dokładnie to samo- wodnisto kremowy śluz...

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazłam..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to zaczynam się obawiać, ze te wszystkie wiesiołki, magnezy, kwasy foliowe i inne cuda coś mi poprzestawiają w cyklu- będzie krótszy albo dłuższy, przesunie sie owulacja..jak myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie biorę nic na śluz i jestem zadowolona. Odnoszę wrażenie, że z Was to nadmiar tych olejów wypływa a nie naturalny śluz. Jednak co natura to natura, może i mniejsze ilości ale jednak własne a nie sztuczne pochodzące z glutów, wiesiołków itp.

Możecie mnie zhejtować za te słowa ale takie moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33

91patka91 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A ja nie biorę nic na śluz i jestem zadowolona. Odnoszę wrażenie, że z Was to nadmiar tych olejów wypływa a nie naturalny śluz. Jednak co natura to natura, może i mniejsze ilości ale jednak własne a nie sztuczne pochodzące z glutów, wiesiołków itp.

kochanie, nikt nie bedzie Cię hejtował, przeciez masz prawo uważać tak a nie inaczej ;) to Twoje zdanie ale jednak się z nim nie zgodzę- te suplementy pobudzają odpowiednie partie naszego organizmu (a nie przelatują przez żołądek i wypływają...dołem hehe :P ), kiedyś ludzie tak właśnie się leczyli- ziołami i tym podobnymi :)

Tissaia, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochanie, nikt nie bedzie Cię hejtował, przeciez masz prawo uważać tak a nie inaczej ;) to Twoje zdanie ale jednak się z nim nie zgodzę- te suplementy pobudzają odpowiednie partie naszego organizmu (a nie przelatują przez żołądek i wypływają...dołem hehe :P ), kiedyś ludzie tak właśnie się leczyli- ziołami i tym podobnymi :)

Ano wlasnie tak :D

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż, tak naprawdę to wiecie co- każdy organizm działa inaczej i nie ma co na ten temat dyskutować. komuś coś pomoże, a komuś zaszkodzi, a jesli kogoś na przykład tak strasznie obrzydza siemię to może tez cos w tym jest i organizm daje znak że wcale tego nie chce i nie potrzebuje?? nie wiadomo :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

No niestety dla niektórych takie zioła i suplementy to czasem jedyny ratunek, żeby naturalnie zajść w ciąże.
    Jasne, że w nadmiarze wszystko jest szkodliwe, ale jak się do tego podchodzi z głową to raczej można sobie tylko pomóc, a nie zaszkodzić ;)

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie miałam na myśli, że to szkodzi, tylko że śluz się wytwarza jakby "sztuczny" pod wpływem tego wszystkiego. To i wody jak się opijemy litry w ciągu dnia to też w majtach mokro się zrobi. A chyba chodzi o to, żeby ten śluz naturalny był

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym- te gluty, wiesiołki i tak dalej to nic innego jak sama natura ;) żadne tam chemiczne antybiotyki

Nats, Almanah lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy taki sztuczny. Raczej te wszystkie specyfiki powodują po prostu, że śluzu jest trochę więcej niż naturalnie, a to może pomóc w jego obserwacji i nie tylko.

Almanah lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się po tej wodzie któraś w portki zleje, to pewnie zrobi się jej mokro. ;) Chodzi o to, żeby stworzyć w pochwie odpowiednie warunki dla plemników, o nic więcej. Tak jak już ktoś napisał, to nie jest tak, że ten wiesiołek przepływa przez organizm i magicznie trafia do pochwy (wut?), te zioła pobudzają wydzielanie tego naturalnego śluzu, o którym piszesz. Nie mamy dwóch szyjek, jednej wydzielającej syntetyczny śluz, a drugiej wydzielającej naturalny.

Nats, szuflada lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do was ;)
    Ale dzis na rehabilitacjach sie wymeczylam az sie pod koniec moja fizioterapeutka sie smiala ze mnie ze nogi mi sie trzesa jak galareta

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja również jutro jade zbadać tsh ft 4 ft3 i morfologie krwi .
    Zobaczymy co z tego będzie :)
    Czy można badać krew jak się stara o maluszka?. Mysle że tak ale zawsze warto się upewnić

• Almanah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Czy można badać krew jak się stara o maluszka?. Mysle że tak ale zawsze warto się upewnić

Jasne, że tak. :) Nawet trzeba. ;)

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi niektore kobiety nawet w ciazy musza badać krew, albo i beta czyli test ciążowy z krwi jest

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam poproszę żeby ten wiesiołek to mi dobrze wpłynął ma włosy, paznokcie i cerę :-D :-D

Gizmo, 91patka91, rozowyflaming, Tissaia lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Piąteczka ;)
    Ja też jutro ruszam rano do laboratorium.
    Trzymam kciuki za Twoje wyniki, żeby wszystko było ok. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:59

3500 g 54 cm <3
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ