X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę u zębologa i jak wierciła to krwotok dostałam.. Mam nadzieję że krzepliwosc mi nie szwankuje..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomni mi ktoś skład tej mieszanki na drugą fazę cyklu? Od razu bym kupiła..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja po wiesiołku mam dokładnie to samo- wodnisto kremowy śluz...

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazłam..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to zaczynam się obawiać, ze te wszystkie wiesiołki, magnezy, kwasy foliowe i inne cuda coś mi poprzestawiają w cyklu- będzie krótszy albo dłuższy, przesunie sie owulacja..jak myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie biorę nic na śluz i jestem zadowolona. Odnoszę wrażenie, że z Was to nadmiar tych olejów wypływa a nie naturalny śluz. Jednak co natura to natura, może i mniejsze ilości ale jednak własne a nie sztuczne pochodzące z glutów, wiesiołków itp.

Możecie mnie zhejtować za te słowa ale takie moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33

91patka91 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A ja nie biorę nic na śluz i jestem zadowolona. Odnoszę wrażenie, że z Was to nadmiar tych olejów wypływa a nie naturalny śluz. Jednak co natura to natura, może i mniejsze ilości ale jednak własne a nie sztuczne pochodzące z glutów, wiesiołków itp.

kochanie, nikt nie bedzie Cię hejtował, przeciez masz prawo uważać tak a nie inaczej ;) to Twoje zdanie ale jednak się z nim nie zgodzę- te suplementy pobudzają odpowiednie partie naszego organizmu (a nie przelatują przez żołądek i wypływają...dołem hehe :P ), kiedyś ludzie tak właśnie się leczyli- ziołami i tym podobnymi :)

Tissaia, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochanie, nikt nie bedzie Cię hejtował, przeciez masz prawo uważać tak a nie inaczej ;) to Twoje zdanie ale jednak się z nim nie zgodzę- te suplementy pobudzają odpowiednie partie naszego organizmu (a nie przelatują przez żołądek i wypływają...dołem hehe :P ), kiedyś ludzie tak właśnie się leczyli- ziołami i tym podobnymi :)

Ano wlasnie tak :D

• szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż, tak naprawdę to wiecie co- każdy organizm działa inaczej i nie ma co na ten temat dyskutować. komuś coś pomoże, a komuś zaszkodzi, a jesli kogoś na przykład tak strasznie obrzydza siemię to może tez cos w tym jest i organizm daje znak że wcale tego nie chce i nie potrzebuje?? nie wiadomo :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

No niestety dla niektórych takie zioła i suplementy to czasem jedyny ratunek, żeby naturalnie zajść w ciąże.
    Jasne, że w nadmiarze wszystko jest szkodliwe, ale jak się do tego podchodzi z głową to raczej można sobie tylko pomóc, a nie zaszkodzić ;)

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie miałam na myśli, że to szkodzi, tylko że śluz się wytwarza jakby "sztuczny" pod wpływem tego wszystkiego. To i wody jak się opijemy litry w ciągu dnia to też w majtach mokro się zrobi. A chyba chodzi o to, żeby ten śluz naturalny był

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym- te gluty, wiesiołki i tak dalej to nic innego jak sama natura ;) żadne tam chemiczne antybiotyki

Nats, Almanah lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy taki sztuczny. Raczej te wszystkie specyfiki powodują po prostu, że śluzu jest trochę więcej niż naturalnie, a to może pomóc w jego obserwacji i nie tylko.

Almanah lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się po tej wodzie któraś w portki zleje, to pewnie zrobi się jej mokro. ;) Chodzi o to, żeby stworzyć w pochwie odpowiednie warunki dla plemników, o nic więcej. Tak jak już ktoś napisał, to nie jest tak, że ten wiesiołek przepływa przez organizm i magicznie trafia do pochwy (wut?), te zioła pobudzają wydzielanie tego naturalnego śluzu, o którym piszesz. Nie mamy dwóch szyjek, jednej wydzielającej syntetyczny śluz, a drugiej wydzielającej naturalny.

Nats, szuflada lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do was ;)
    Ale dzis na rehabilitacjach sie wymeczylam az sie pod koniec moja fizioterapeutka sie smiala ze mnie ze nogi mi sie trzesa jak galareta

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja również jutro jade zbadać tsh ft 4 ft3 i morfologie krwi .
    Zobaczymy co z tego będzie :)
    Czy można badać krew jak się stara o maluszka?. Mysle że tak ale zawsze warto się upewnić

• Almanah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Czy można badać krew jak się stara o maluszka?. Mysle że tak ale zawsze warto się upewnić

Jasne, że tak. :) Nawet trzeba. ;)

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi niektore kobiety nawet w ciazy musza badać krew, albo i beta czyli test ciążowy z krwi jest

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam poproszę żeby ten wiesiołek to mi dobrze wpłynął ma włosy, paznokcie i cerę :-D :-D

Gizmo, 91patka91, rozowyflaming, Tissaia lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Piąteczka ;)
    Ja też jutro ruszam rano do laboratorium.
    Trzymam kciuki za Twoje wyniki, żeby wszystko było ok. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:59

3500 g 54 cm <3
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ