Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:Nawet zamieszanie, faktyczna zmiana cyklu niczego chyba nie zmieni bo po sluzie pozna plodne, jest wtajemniczony przez poprzednie starania z dziecmi. I sama sobie jestem kurw.a winna teraz....;/
Oj to mój aż takiej świadomości nie ma z resztą u mnie nie ma problemu z wilgotnością, chociaż nigdy nie miałam tak jak niektóre z was opowiadają, że leje się z nich przez cały dzień u mnie to tylko podczas sexu takie cuś co w w sumie mega kręci tego mojego.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
belldandy wrote:Nawet zamieszanie, faktyczna zmiana cyklu niczego chyba nie zmieni bo po sluzie pozna plodne, jest wtajemniczony przez poprzednie starania z dziecmi. I sama sobie jestem kurw.a winna teraz....;/
Serio poznaje?
7 miesiąc staran mój chłop się pyta kiedy plodne dni, dzis 19dc🤦♀️02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
Dziewczynki "koleżanka" z jednej grupy tematycznej o płodności chce założyć bloga o jej staraniach i ogólnie o płodności i kwestach psychologicznych związków, blog ma być i dla kobiet i dla mężczyzn no ale wiadomo, że będzie więcej kobitek...... jaka nazwa waszym zdaniem jest lepsza:
- Pani Płodność
- Pani od Płodności
- Nasza płodność
Chyba, że macie inne fajne pomysły na jakąś krótką, elegancką i łatwą do zapamiętania nazwęStarania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Dziewczynki "koleżanka" z jednej grupy tematycznej o płodności chce założyć bloga o jej staraniach i ogólnie o płodności i kwestach psychologicznych związków, blog ma być i dla kobiet i dla mężczyzn no ale wiadomo, że będzie więcej kobitek...... jaka nazwa waszym zdaniem jest lepsza:
- Pani Płodność
- Pani od Płodności
- Nasza płodność
Chyba, że macie inne fajne pomysły na jakąś krótką, elegancką i łatwą do zapamiętania nazwę
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:50
luśka18, MayMasza, Nativip, Jeżynka, KarolinaMaria, Ania81, Reikja, Natka95, SylwiaG, VianEthel2, Brenda lubią tę wiadomość
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Nawet zamieszanie, faktyczna zmiana cyklu niczego chyba nie zmieni bo po sluzie pozna plodne, jest wtajemniczony przez poprzednie starania z dziecmi. I sama sobie jestem kurw.a winna teraz....;/
Przyznam, że jestem zaskoczona. Ja sama u siebie się dopiero uczę i czekam na pierwszy świadomy śluz płodny. Wcześniej kojarzę, że kiedyś raz go widziałam chyba, no ale wcześniej nie zwracałam na to w ogóle uwagi... No i też w tym cyklu mierzę temperaturę i zobaczymy jak to wyjdzie z moich obserwacji. Aplikacja mi pokazuje, że od poniedziałku będą dni płodne. Trzymajcie kciuki 🙂
--
2 cs -
K92 wrote:Przyznam, że jestem zaskoczona. Ja sama u siebie się dopiero uczę i czekam na pierwszy świadomy śluz płodny. Wcześniej kojarzę, że kiedyś raz go widziałam chyba, no ale wcześniej nie zwracałam na to w ogóle uwagi... No i też w tym cyklu mierzę temperaturę i zobaczymy jak to wyjdzie z moich obserwacji. Aplikacja mi pokazuje, że od poniedziałku będą dni płodne. Trzymajcie kciuki 🙂
--
2 cs
Kochana pewno, ze trzymam😍
Oby się szybko udało ❤K92 lubi tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
belldandy wrote:Tak. u mnie jest susza, a jak plodne, to sie ze mnie leje ... Wie jak mam okres, i potrafi obliczyc z przyblizeniem kiedy plodne.. a raczej ile dni ma bezpieczne czyli np pierwsze 7 dni nowego cyklu..ja mam wszystko regualrne, owulacja zawsze w tym samym dniu itp
Ehhh no i ponosimy konsekwencje tego, że kiedyś się faceta uświadomiło co się z nami dzieje jak są dni płodne Kochana mam nadzieję, że nam się uda :*Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Bellandy to nie dobrze, ze twoj to taki znawca. Im chlop wie mniej w tej materii tym lepiej. Moj naszczescie sie tym przestalo interesowac zanim zabardzo sie w to wciagnal.
Moja przyjaciolka miala podobny problem ze swoim chlopem. Powiedziala mu, ze zaczyna brac antykoncepcyjne, bo ma dosc hustawki. Chlop sie wyluzowal. I dzidzia sie znalazla po kilku miesiacach😂😂😂. Oczywiscie nigdy ich tak naprawde nie brala, tylko trzymala w domu dla sciemy.
Moze Bellandy ta droga sie da. -
Ania81 wrote:Bellandy to nie dobrze, ze twoj to taki znawca. Im chlop wie mniej w tej materii tym lepiej. Moj naszczescie sie tym przestalo interesowac zanim zabardzo sie w to wciagnal.
Moja przyjaciolka miala podobny problem ze swoim chlopem. Powiedziala mu, ze zaczyna brac antykoncepcyjne, bo ma dosc hustawki. Chlop sie wyluzowal. I dzidzia sie znalazla po kilku miesiacach😂😂😂. Oczywiscie nigdy ich tak naprawde nie brala, tylko trzymala w domu dla sciemy.
Moze Bellandy ta droga sie da.
Mój jak przez moment brałam tabletki to za pierwszym razem też wyciągnął gumki... więc się pytam, a to my wracamy do takiego zabezpieczenia? A on na to: A to przy anty już nie trzeba? Taka ich świadomość 😂😂😂
Tak patrzę teraz na swój wykres i w 10 dc miałam skok temp., zignorowałam ją bo tego dnia źle spałam.... 12 dc miałam słabą ale jednak widoczną krechę na owulaku, teraz już niezmiennie jest jaśniejsza. W tym czasie też bolały mnie jajniki jak na owu, potem przestały, ale dopiero w 12 i 13 dc miałam śluz jak białko jajka.... potem już wszedł dupek więc nie wiem czy ten śluz mogę nazwać wodnistym.... i tak się zastanawiam czy w związku z tym owu mogła faktycznie być w tym 10 dc bo faktycznie temp. jest nieco wyższa niż ta sprzed tego 10 dc. Bosze już się pogubiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 19:48
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Ania81 wrote:Bellandy to nie dobrze, ze twoj to taki znawca. Im chlop wie mniej w tej materii tym lepiej. Moj naszczescie sie tym przestalo interesowac zanim zabardzo sie w to wciagnal.
Moze Bellandy ta droga sie da.
Moja koleżanka tez tak zaszła w ciążę 🤷♀️ Chlopina się tak stresował, że ta mu w końcu powiedziała że bierze proszki anty bo lekarz jej kazał. Brała placebo i zaraz zaszła 🤷♀️
Co do śluzu ja w plodne dni mam go tez dużo. Ale dla mnie i tak głównym wyznacznikiem są testy owu.02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Tak. u mnie jest susza, a jak plodne, to sie ze mnie leje ... Wie jak mam okres, i potrafi obliczyc z przyblizeniem kiedy plodne.. a raczej ile dni ma bezpieczne czyli np pierwsze 7 dni nowego cyklu..ja mam wszystko regualrne, owulacja zawsze w tym samym dniu itp
No to u mnie raczej nigdy nie ma suszy, mam wrażenie, że ciągle jest mniej więcej to samo.
Ja jestem bardzo ciekawa czy w tym miesiącu zobserwuję owulację na temperaturze 🙂
Ja to tak raczej bym nie umiała facetowi ściemniać, że np biorę tabletki i wtedy udawać wpadkę... Mimo wszystko to będzie dziecko nas obojga a nie tylko moje. Chociaż z drugiej strony to są bardzo różne sytuacje w życiu i czasem facetowi może być tak nawet lepiej 😉 Ja to powiem wam, że trochę się bałam jak mieliśmy się zacząć starać. Bałam się że tak będzie niby chciał ale będzie się bał tego wszystkiego, że niby będziemy się starać a nie będziemy się kochać. Muszę powiedzieć, że się zaskoczyłam, bo widac że chce. Całe nasze starania przebiegają dokładnie wg mojego planu i bez żadnego "ale".
--
2 cs -
luśka18 wrote:Moja koleżanka tez tak zaszła w ciążę 🤷♀️ Chlopina się tak stresował, że ta mu w końcu powiedziała że bierze proszki anty bo lekarz jej kazał. Brała placebo i zaraz zaszła 🤷♀️
Co do śluzu ja w plodne dni mam go tez dużo. Ale dla mnie i tak głównym wyznacznikiem są testy owu.
Hmmm placebo? Witaminę C mu pokazywała?
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020