Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny może wy coś poradzicie. Po miesiączce przypaletala się jakaś drobną infekcja (delikatne swędzenie). Poszłam szybko do gina żeby coś zaradził. Przepisał mi globulki macmiror complex 500 i doradził żeby zakładać je już po dniach płodnych z racji że to już zaraz sa, i żeby komfortowo się móc starać.. mówił że ten lek jest bezpieczny w ciąży. A teraz odebrałam lek i czytam na necie i mam Watpliwosci😑
Ciężko mi odpuścić bo co chwilę odpuszcamy bo coś nam przeszkadza, typu 👑 , teraz to. ... , Wcześniej zabieg ...
Help 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 19:47
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli masz infekcje to zastosuj się do poleceń lekarza. Jeżeli Ci przepisał te globulki to znaczy ze korzyści przewyższają ryzyko myśle ze bakteryjne albo grzybicze środowisko nie jest dobre dla zagnieżdżenia komórki 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 19:57
-
BusiaT wrote:Jeżeli masz infekcje to zastosuj się do poleceń lekarza. Jeżeli Ci przepisał te globulki to znaczy ze korzyści przewyższają ryzyko myśle ze bakteryjne albo grzybicze środowisko nie jest dobre dla zagnieżdżenia komórki 😉
Też mi się tak wydaje dlatego zastanawiam się czy nie odpuścić i już teraz nie brać leku😑
Tylko zastanawiam się wlasnie że przecież infekcje się czasem zdarzają i staraczki zawsze odpusczaja cały miesiąc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 20:02
-
Lizamichelle wrote:Też mi się tak wydaje dlatego zastanawiam się czy nie odpuścić i już teraz nie brać leku😑
Tylko zastanawiam się wlasnie że przecież infekcje się czasem zdarzają i staraczki zawsze odpusczaja cały miesiąc?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyJa to sobie nie wyobrażam chodzić do ginekologa tylko jakby coś się zaczęło złego dziać, natomiast wiem, że są osoby z takim podejściem. Ja staram się badać regularnie, wręcz czasami mam wrażenie, że aż wymyślam z tym co by tu zbadać. 😉
Kurczę ja to już dzisiaj jestem padnięta po całym tygodniu. Teraz właśnie mam relaks w wannie. 😎 -
Dziewczyny co do nacisków innych i braku zrozumienia długich starań to ja uważam, że to kobieta kobiecie potrafi sprawić największą przykrość. To kobiety szefowe najczęściej komentują L4 ciążowe jako zbędne (w obydwu pracach tak miałam, obgadywanie innych dziewczyn w ciąży). Faceci są bardziej wyrozumiali.
Enigvaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Witam Was kochane w te pochmurną sobotę 🌼
Dziś przyszła 🐒 troszkę za wcześnie, ale chyba wiemy że ten czerwiec jakiś dziwny miesiąc 🤷♀️
Myślałam, że to gorzej zniosę jakimś wielkim płaczem czy wyrzutami, może się już pogodziłam z tym, ze w moim przypadku może to być trochę trudniejsze🤷♀️02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
nick nieaktualnyluśka18 wrote:Witam Was kochane w te pochmurną sobotę 🌼
Dziś przyszła 🐒 troszkę za wcześnie, ale chyba wiemy że ten czerwiec jakiś dziwny miesiąc 🤷♀️
Myślałam, że to gorzej zniosę jakimś wielkim płaczem czy wyrzutami, może się już pogodziłam z tym, ze w moim przypadku może to być trochę trudniejsze🤷♀️
Ja na ten u mnie początek lipca to się nie nastawiam, bo mam ostatnio trochę stresów.
Ja nie wiem jeszcze jaka u mnie pogoda, bo leżę a rolety zasłonięte 🙂 -
Miłego dnia dziewczyny;) u nas też szaro i buro... Byłam wczoraj na wizycie... Dziecko rośnie, glukoza na granicy- mam skonsultować z diabetologiem.... A za tydzień już prenatalne... Wg USG dziecko starsze prawie tydzień... Ma raczki i nóżki i serduszko bije
luśka18, ZielonaHerbata, Gela093, Reikja, SylwiaG, Brenda, Jeżynka, Enigvaa, KarolinaMaria, MayMasza, Ania81, Natka95, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
K92 wrote:Hejo 🙂 no dziwny, u mnie na początku miesiąca też przyszła szybciej niż się spodziewałam. Życzę, żeby przeleciała szybko i bez bólu a dużo szybciej przyszła?
Ja na ten u mnie początek lipca to się nie nastawiam, bo mam ostatnio trochę stresów.
Ja nie wiem jeszcze jaka u mnie pogoda, bo leżę a rolety zasłonięte 🙂
Po pierwsze zazdroszczę rolet 😉
Po drugie na całe szczęście nie mam bolesnych @.
Trzy dni wcześniej tak myślę bo raczej mam 27 dniowe cykle czasem 28 dni. Idzie lato, zbliża się urlop, dużo zmyan, wiec pewno jest tego przyczyna.
Jak byłam na USG trans to mi Pani gina powiedziała, że to jest zupełnie normalne o ile nie zdarza się za często.
Trzeba być dobrej myśli 😚
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
nick nieaktualnyluśka18 wrote:Po pierwsze zazdroszczę rolet 😉
Po drugie na całe szczęście nie mam bolesnych @.
Trzy dni wcześniej tak myślę bo raczej mam 27 dniowe cykle czasem 28 dni. Idzie lato, zbliża się urlop, dużo zmyan, wiec pewno jest tego przyczyna.
Jak byłam na USG trans to mi Pani gina powiedziała, że to jest zupełnie normalne o ile nie zdarza się za często.
Trzeba być dobrej myśli 😚
U nas mamy tak usytuowane mieszkanie, że słońce jest z samego rana i daje w okno sypialni z całej siły, a na przeciw okna mamy lustro. Między oknem a lusterek jest łóżko. Bez rolet to nie da się spać wiosną i latem -
K92 wrote:To tak jak ja ja też mam 27 dni 🙂 i też przechodze dobrze. Z reguły mam tak, że jeden dzień trochę boli naprawdę nie mogę narzekać.
U nas mamy tak usytuowane mieszkanie, że słońce jest z samego rana i daje w okno sypialni z całej siły, a na przeciw okna mamy lustro. Między oknem a lusterek jest łóżko. Bez rolet to nie da się spać wiosną i latem
No to fakt powinnyśmy sie cieszyć 😉 niektóre moje koleżanki to z łóżka wstać nie mogą 😡
Dziś ponownie spędziłam dzień z maluchem brata. Takie dni mnie tylko uświadamiają jak bardzo chce mieć dziecko ❤ zdaje sobie tez sprawę ze może nie być to takie szybkie 🤷♀️
Oj cały ten czas nauczy mnie cierpliwości 🤣02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
nick nieaktualny
-
K92 wrote:Dziękuję i wzajemnie 🙂 u nas bardzo ciepło i słonecznie dzisiaj. Trochę pobiegałam rano i teraz szykuję śniadanie 🙂
Styki w mózgu mi szwankują od czytania i szukania... Jest 1000 lekarzy każdy z podzielonymi opiniami.... Macie jakieś rady jak znaleźć dobrego lekarza? Nie chcę trafić na kolejnego który powie że jestem mloda i sama zaskoczę albo zacznie mnie leczyć anty... -
nick nieaktualnySpuromix wrote:podziel się słoneczkiem u mnie leje od dobrego tygodnia
Styki w mózgu mi szwankują od czytania i szukania... Jest 1000 lekarzy każdy z podzielonymi opiniami.... Macie jakieś rady jak znaleźć dobrego lekarza? Nie chcę trafić na kolejnego który powie że jestem mloda i sama zaskoczę albo zacznie mnie leczyć anty...
Niestety nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam. Ja tylko od mojej Pani ginekolog usłyszałam, że jak przez pół roku się nie uda, to żeby się zgłosić, ale jeszcze pół roku nie minęło.
Długo już się staracie? -
K92 wrote:Niestety nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam. Ja tylko od mojej Pani ginekolog usłyszałam, że jak przez pół roku się nie uda, to żeby się zgłosić, ale jeszcze pół roku nie minęło.
Długo już się staracie?