Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze, że Ci się uspokoiło ☺️ Trzymam kciuki za ostatnie 16 dni ✊☺️😀
U nas w sumie bez większych zmian. Od wczoraj wieczora Mała jest mniej aktywna, ale jeszcze nie panikuję, bo miała już takie spokojniejsze dni. Jeszcze obserwuję. Mam nadzieję, że wszystko ok jest. Jutro jadę zrobić badanie krwi. W poniedziałek wizyta na NFZ, w kolejny poniedziałek USG, więc trochę teraz pojeżdżę sobie 😅 W środę zaczynamy 31 tc, więc już niedużo zostało 😅Maddalena89, aliciaaa lubią tę wiadomość
-
U mnie jak tylko przychodzą upały to młody robi się mniej aktywny. Jak ostatnio trochę temperatura się uspokoiła to dostawałam takie kopniaki, że aż zebra mnie bolą do teraz. Nie wspomnę o wypychaniu wszystkich części ciała gdzie się da. Naprawdę czułam się sponiewierana. A w pierwszej dni upałów też już miałam myśli co jest grane bo mało się rusza, bo nie jest taki aktywny🙈 wbrew pozorom dzieci w brzuszku też odczuwają temperary i ich zmiany 😋
Aż ci zazdroszczę tych wizyt haha u mnie w sumie dwie ostatnie. Miała być jedna ale idę w ten piątek sprawdzic czy wszystko okej i odebrać wynik GBS. W sobotę jesteśmy w roli świadkowej to wolę wiedzieć czy wszystko jest dobrze 🙈
Jeju aż nie wierzę, że już 31tc! Chwila moment i będziesz też tulić swojego malucha. Jak tam przygotowania wyprawki? -
Kilka dni mnie nie było a tu takie informacje! Ala, trzymam kciuki! 30.06 to piękna data, oby Oskarek był grzeczny i dał mamie jeszcze kilka dni odpoczynku 😊
Nadziejka jak tam szyjka? Nadal wszystko okej? Daj znac po wizycie w poniedziałek czy wszystko okej.
Ja mam wizytę dopiero w przyszłym tygodniu, dostanę skierowanie do okulisty w końcu, zobaczymy co tam słychać i na morfologię, bo już dawno nie robiłam. Jestem już po USG III trymestru i póki co wszystko ok. Mały czasami tak kopie że aż mnie wszystko boli. Już mam tyle na plusie że nie wiem jak dotrwam do końca sierpnia 😊 już mi ciezko spać.
Ja już wszystko wybrałam do wyprawki, ale jeszcze nie zamawialam nic. Czekam na wczasowe i jak w końcu wpłynie na konto będę szaleć 😂aliciaaa lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Martuska ominęły cię takie emocje haha a teraz widzisz zniwu cisza na pokładzie 🙈
W piątek idę na wizytę taka dodatkową. Sam mówił, że jak będę chciała to bym przyszła więc skorzystam. Przy okazji dowiem się jak sytuacja wygląda bo w sobotę świadkuje na ślubie. Na szczęście moja rola tylko w kościele się kończy 😀
Marta daj znać koniecznie jak po wizycie! Czekam z niecierpliwością bo teraz głównie ja wizytuje 🙈
Cieszę się też, że na USG wszystko dobrze ❤️
Co do kopniaków to rozumiem bo sama mam kopacza zawodowego w brzuchu 🙈
Ile na plusie masz jeśli można widzieć? U mnie 13 kg i czuję się fatalnie - plecy bolą mnie okropnie, ciężko mi się przewraca z boku na bok a chodzenie to tylko krótkie dystanse... Brzuszek może mam mały ale jak na mnie to jest on już duży i ciąży strasznie.
Miłego kupowania wyprawki 😍martuśka737 lubi tę wiadomość
-
Ala, już na drugi dzień Mała mi się rozruszała, więc panika odeszła w niepamięć 😅 Ogólnie to zauważyłam, że jak ja jestem bardziej aktywna to ona jest spokojnazl, a jak więcej leżę czy siedzę to kopie jak szalona 😁 Dzisiaj więcej siedziałam i się wypychała chyba nóżkami. Ale to takie były wolne ruchy i mocne jakby się hmmm, może przeciągała ☺️ Też nie wiem, kiedy mi zleciało tyle tygodni 🙈 Ja to mówię, żeby jeszcze przetrwać czerwiec i lipiec, a później już mogę rodzić 😁😅😀 Wyprawka już w większości ogarnięta. Ubranka na kwarantannie poprałam i poprasowałam, teraz jeszcze jak coś dokupię albo dostanę to tylko dokładam do reszty. Jeszcze kilka rzeczy nie jest kupione, ale w sumie jak u Marty wybrane, czekają tylko na przypływ gotówki 😁 Z najdroższych rzeczy to musimy kupić fotelik (na 99% będzie to maxi cosi) i wanienkę do kąpania mam wypatrzoną już też (na stelażu z chicco). Poza tym w koszyku allegro jest jeszcze butelka, smoczek, termometr, szczotka do główki i chyba tyle. Ach, jeszcze jakiś zestaw do manicure chyba powinnam ogarnąć 😁 Muszę też zrobić zapas pampersów, narazie za wczasu kupiłam jedną paczkę jakby była wcześniej potrzebna. Ale zastanawiam się czy dużo kupić w rozmiarze 2-4 kg, bo mam przeczucie, że duże dziecko mi się urodzi i nie wiem jak szybko z nich wyrośnie 🤔 Dla mnie też już chyba praktycznie wszystko ogarnęłam: koszule do karmienia, staniki odpinane, majtki siateczkowe, podkłady, podpaski, trochę wkładek laktacyjnych, a resztę pierdółek, tj. kosmetyki czy klapki to mam w domu.
Marta, po wprowadzeniu luteiny szyjka wydłużyła mi się 2 mm 😁 Dodałam sobie też większe dawki magnezu, tj. 2*2 dziennie i wydaje mi się, że lepiej się po nim czuję. W poniedziałek pewnie nawet mnie nie zbada, tylko wyniki krwi i moczu obejrzy. W następny poniedziałek mam USG 32 tc, tam akurat też nie sprawdzają szyjki, ale może poproszę doktora, opiszę całą sytuację i może ją zmierzy. A jak nie to pójdę prywatnie na sprawdzenie 🤷martuśka737, aliciaaa lubią tę wiadomość
-
Marta, a na ile określili wagę Twojego Maleństwa? Ja też duuużooo przytyłam. Aż się boję, ile przybiorę przez te 2 miesiące 🙈 Najbardziej odczuwają to niestety moje plecy. Zapisałam się już na masaż l, ale muszę jeszcze ponad tydzień czekać na wizytę
-
Nadziejaaaaaa! Przypomniałaś mi, że muszę się rozejrzeć za wanienką 🤩 zapomniałam zupełnie. Mi został jeszcze wózek i ogólnie produkty do szpitala dla mnie, smoczek, butelki i na pewno kilka innych rzeczy.
W poniedziałek miałam usg, niunia prawie 1200g wagi, super rośnie i wszystko Oki. Akrobatka miała ręce i nogi na głowie 🤪 nie bardzo chciała się pokazać do 3D.
Jeszcze 3 dni i zaczynam urlop, w środę wyjeżdżamy... Zepsuła mi się klima w gabinecie w pracy i powiem Wam, że nie jest lekko 😅 na wadze +8kg, ale ogólnie czuję, ze głównie w brzuch idzie.Nadziejaaa, martuśka737, aliciaaa lubią tę wiadomość
🌿31lat,
🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
U mnie już +11 kg. Mama twierdzi że wyglądam jakbym niewiele przytyła, ale brzuch mam już naprawdę duży, a jeszcze tyle czasu przede mną.
Małego ocenila na 1148 g, przynajmniej tak mi wpisała na zdjęciu z USG.
Nie wiem czy jest sens Nadziejaaa żebyś kupowała duży zapas pampersów. Raz że nie wiadomo jakie będzie twoja mała nosiła, bo to różnie bywa (uczulenia), a dwa też nie wiadomo ile ci ponosi ten rozmiar 1. Ja chyba miałam jedno duże opakowanie 1- 80 sztuk w domu i jedno małe do szpitala ok. 20 szt. Rozmiar 0. I zaraz przerzuciłam się na 2, bo moja mała ważyła 4 kg. Różnie z tym bywa. Pampersów pod dostatkiem w każdym sklepie, mąż ci dokupi bez problemu.
Moje plecy już za to lepiej, masaże pomogły. Za to odbiera mi prawą nogę, ciągle czuję mięsień/więzadło, nawet jak leżę, to boli. Fizjo już mi rozmasowywał to, ale mam wrażenie że boli jeszcze bardziej niż wcześniej. Możliwe też że to dlatego że dużo chodzę/robię, ale też ciężko usiąść na laurach i tylko leżeć i pachnieć.
Jak tam Ala? Trzymam kciuki, jesteś pierwsza do rozpakowania 😊Nadziejaaa, Maddalena89, aliciaaa lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Madzia współczuję ci tej klimatyzacji. Ja kilka dni temu zaszłam na chwilę do pracy, a u mnie w ogóle nie ma klimy. Powiedziałam z godzinę z dziewczynami, ale ledwo wytrzymałam. Już zapomniałam jak było ciężko latem, a teraz jeszcze więcej krwi w organizmie, szybciej łapiemy zadyszkę, szybciej się męczymy, gorzej z oddychaniem. Już nie dałabym rady siedzieć u siebie
Maddalena89 lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Te upały mnie wykańczają... najchętniej bym już urodziła 🥵🥵🥵
W piątek na wizycie bez zmian, główka niżej tylko i jej już na USG nawet nie widać. Powinniśmy wytrzymać do następnej wizyty i planowanego cc. Ale gdyby pojawiły się skurcze to od razu szpital. Naprawdę byle dotrwać jakoś bo w takie pogody mam dosyć
Młody ma 2844g 💙 wynik GBS ujemny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 09:16
-
Prawie 3 kg to już kawał chłopaka 😊 do 30 już tylko kilka dni, dasz radę!
Mi też już jest ciężko. Ostatnie dwa dni u mnie ponad 30 stopni i całe dni z małą na najwyższych obrtowach, zakupy, gotowanie, sprzątanie.i plac zabaw. Doba z nią od 8-21 i mam wrażenie że ledwo żyje. Ciężko mi wejść z zakupami do domu na 4 piętro. Mam wrażenie że nie dam rady, a jeszcze 2 miesiące przede mną. Niedługo będę chyba płakać 😂13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
martuśka737 wrote:Prawie 3 kg to już kawał chłopaka 😊 do 30 już tylko kilka dni, dasz radę!
Mi też już jest ciężko. Ostatnie dwa dni u mnie ponad 30 stopni i całe dni z małą na najwyższych obrtowach, zakupy, gotowanie, sprzątanie.i plac zabaw. Doba z nią od 8-21 i mam wrażenie że ledwo żyje. Ciężko mi wejść z zakupami do domu na 4 piętro. Mam wrażenie że nie dam rady, a jeszcze 2 miesiące przede mną. Niedługo będę chyba płakać 😂
No ciekawe ile faktycznie będzie ważyć po urodzeniu 😀 USG w przychodni zawsze wychodzi wagowo mniej niż w rzeczywistości (kilka koleżanek przede mną rodziło i prowadziło ciaze u tego samego lekarza). Ale czuję, że kawał chłopa już jest i mu ciasno bardzo 😌 odliczam już każdy dzień jak zbawienie 🙏🏻 jeszcze 9!
Ja to wam dziewczyny współczuję jeszcze tyle czasu kulania się w dwupaku 🥵 nigdy nie znosiłam źle takiej pogody. Zawsze cieszyłam się. A w ciąży kur..wie co nie tylko by chociaż popadał deszcz lub spadło kilka stopni 😂 Martuska ty to jesteś niezniszczalna, ja też staram się z młodym ogarniac wszystko ale teraz już coraz mniej mi się udaje haha ja też mieszkam na 3 (poddaszowym) piatrsze w kamienicy więc rozumiem twój ból 😂 ja już płacze😂 -
Hej, tym razem ja się melduje ze szpitala 🥴
Ale ja jeszcze nie rodzę i liczę, że wypiszą mnie jutro jak obiecał ordynator jeśli będzie dobrze wszystko.
Koło 14 w domu zaczęłam nagle źle widzieć, w moment wzrok mi zaczął szaleć, zaczęłam widzieć podwójnie i słabo mi się robiło. Przeszło po czasie ale osłabienie było cały czas i raz się nasilało a raz słabło. Wystraszyłam się, zapakowałam walizkę do końca i jestem. A i dodam, że ciśnienie mierzyłam w domu i było dobre.
W szpitalu też kilka razy mierzone ciśnienie i w normie. Stwierdzili, że to przez upał. Zrobili mi badanie ręczne, mamy 1 cm rozwarcia. Przy badaniu widać było krew. Miałam ktg i były jakieś skurcze ale tylko jeden taki porządny. Ordynator powiedział, że jak 3 zapisy ktg będą dobre i wyniki z krwi i moczu to jutro mnie wypuszczą. Na to bardzo liczę. Teraz czuję się lepiej bo też temperatura spadła i idzie jakoś oddychać. Teraz oczywiście leci mi trochę krwi ale zgłaszałam i położne nie kazały się martwić bo jest to w normie po badaniu.
No i czekam co dalej i naprawdę modlę się o wypis jutro 🙏🏻 -
Ala, nie strasz tak, kobieto! Dobrze że już lepiej z tobą. Trzymam kciuki żebyś dotrwała jeszcze te parę dni, a jak się nie uda, to i tak u ciebie już 37 tydzień, to naprawdę super że udało ci się tak długo trzymać, zwłaszcza z twoją historią. Czekamy na Oskarka w takim razie!
Moja koleżanka kiedyś miała podobną sytuację, nagle przestała widzieć. Też w ciąży, pojechała do szpitala, zrobili jej od razu cc. Okazało się że cierpi na jakąś chorobę, bardzo rzadko spotykana właśnie. Ale wzrok normalnie wrócił. Mam nadzieję że u ciebie to rzeczywiście tylko upały.
Ja czasami też sama siebie podziwiam, a co 😂 nie znoszę upałów,chociaż ja z tych ciepłolubnych, ale im więcej stopni, tym ze mną jakoś gorzej. Dzisiaj u mnie pogoda katastrofalna, nie wiem ile było stopni, ale zdecydowanie mój termometr tego nie ogarnal. Mała zasmarkana więc została w domu, jutro też nie wiem czy pójdzie, zobaczymy. We środe wizyta, więc mam na co czekać! Trzymajcie się dziewczyny jeszcze w dwupaku!
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Ala, widziałam właśnie na Insta ❤️ Trzymaj się tam. Ciąża to ogromne wyzwanie dla organizmu, do tego taki upał, może kwestia spadku elektrolitów, pijesz dużo płynów? To niesamowite, że już tylko 9 dni🤩
Mi też pogoda daje w kość, chociaż normalnie kocham ciepło. Jutro musimy zrobić testy na Covid i masa ogarniania przed wyjazdem.
Dziewczyny dzieciate, ja Was ogromnie podziwiam... Ja sama z trudem wszystko organizuję, nie wiem co by było z małym dzieckiem 🙈 i to jeszcze 4. piętro... Boziu!!! Szacun!
Wybrałam szpital 😁 Międzyleski Szpital Specjalistyczny, jest świeżo po remoncie, ma super zespół i II stopień referencyjności, więc będę się czuła bardziej bezpiecznie w razie „w”. Muszę jeszcze zrobić badanie okulistyczne, bo ostatnio miałam wysokie ciśnienie w gałce ocznej, a okazuje się, że to może być bezwzględne przeciwwskazanie do naturalnego porodu 🤨martuśka737 lubi tę wiadomość
🌿31lat,
🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
Martuska sama byłam przerażona co się dzieje. Na szczęście to przeszło i dziś czuję się dużo lepiej. Co prawda męczą mnie jakieś bóle w dole brzucha ale one nie są jakieś typowo porodowe albo znaczące. Czekam na jeszcze dwa ktg i obchód. Liczę, ze mnie wypiszą jeszcze dziś jak ordynator powiedział 🙏🏻 nie znoszę szpitali i każdy dłuższy pobyt kojarzy mi się z pierwszą ciąża i że zaraz coś wymyślą 😞
Chce wrócić na planowane cięcie i żeby już na tym zakończyć wizytowanie w szpitalu.
Maddalena wczoraj to lekko 3 litry poszły w domu a jeszcze w szpitalu wypiłam 3 butelki wody filtrowanej. Mimo to lekarz stwierdził, że odwodniona jestem. Tylko jak w maseczce nie mieć sucho w buzi? 🙄 Jeju ja sama jestem w szoku, że to już dziś 8 dni do planowanego cc i za równy tydzień mam być już w szpitalu czekając na ten wielki dzień 🤩 -
Ala, trzymaj się! Już niedługo zostało do terminu ✊✊ Dziewczyny, łączę się z Wami w upałowym bólu, dla mnie jest masakra. Czekałam wczoraj na deszcz i ochłodzenie, ale nic z tego 😭 W domu mam 27-28 stopni. Zaczynam szukać klimy do zakupu, bo normalnie się ugotuję 😩
Na wczorajszej wizycie Pani Doktor stwierdziła, że szyjka trzyma się nieźle Sama z siebie ją sprawdziła, a to sukces jak na wizytę na NFZ 😁 Potem pojechałam do Rossmana i spotkałam tam moją prywatną Panią Doktor i zdałam jej relacje z wizyty i wyników. Bardzo się ucieszyła i widzę się z nią dopiero w połowie lipca, a za tydzień mam jeszcze w szpitalu USG 32 tc Także można powiedzieć, że miałam dwie wizyty jednego dnia 😁😁😁 -
Informacyjnie dziś wychodzę do domu 🥳
Wracam za 6 dni i za równy tydzień cięcie 🍀
Jakieś skurcze się piszą na ktg ale to nic wielkiego i możemy wyjść 😀Nadziejaaa, Maddalena89, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Super Ala! To dobra wiadomość!
Ja wczoraj byłam u lekarza, moja kluska waży już 1,6 kg. Jutro 25.06 - od jutra zostanie rowniutko 2 miesiące do tp. Czas szybko leci!
Jak tam dziewczyny żyjecie w te upały?Nadziejaaa, aliciaaa lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
No to ma piękną wagę twój maluch Marta 😍
Dwa miesiące i będziesz tulić swój skarb ❤️ ale to zleciało 😁
Ja dziś byłam na ostatniej wizycie 😃 Oskarek waży 2912g, lekarz przewiduje około 3100g przy urodzeniu. Z szyjka i rozwarciem dalej tak samo. Do 30.06 powinniśmy spokojnie wytrwać
A upały same widzicie jak znoszę... Fatalnie. Na szczęście teraz trochę mnie oszczędziło z tą pogodą.
Co słychać u was dziewczyny? 😘