X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Justi, autosugestia, czyli sugerowanie sobie, ze sie ma auto;)
    no to sprowadziłas mnie na ziemię:)) już się poprawiam to była ciążosugestia:) albo lepiej skończę z tym sugerowaniem samemu sobie bo się to ciążą urojoną skończy:))

Summerka lubi tę wiadomość

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    A ja sobie pukam w czółko! Ovufriend pokazał owulkę 23.01, a ja ze swoich obserwacji śluzu wywnioskowałam, że chyba już się zaczęła. Rano wstaję i patrzę, i idealnie płodny śluz. Niby dobrze, szansa jeszcze dziś i jutro (i zapewne będzie wykorzystana), tylko wiecie, taka presja się zrobiła w głowie, żeby tego chłopca ustrzelić dla Męża.

Mnie ucieszy sam fakt CIĄŻY i dziecka, ale jakoś podświadomie krążę wokół tej owulacji, żeby jednak Męża ucieszyć..

My całkiem na luzie podchodzimy do sprawy, po prostu cieszymy się z częstotliwości tak owocnych wieczorów :D
    to dokładnie tak jak ja niby sama ciąża starczy ale syn też bardzo mile widziany:) tylko wydaje mi się że przez to przegapiłam ostatnio nie tylko owulację ale i dni płodne:/bo tak się wstrzymywałam żeby trafić że przeminęło z wiatrem:)

Justi2
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    no to sprowadziłas mnie na ziemię:)) już się poprawiam to była ciążosugestia:) albo lepiej skończę z tym sugerowaniem samemu sobie bo się to ciążą urojoną skończy:))

Hmm...myślałam, ze tylko jamniki maja ciąże urojona;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    U mnie dzis test negstywny w dniu spodziewanej miesiaczki wiec czekam na @. No i chyba odpuszczam, bo za dużo mnie to nerwow kosztuje. Powodzenia
    nie poddawaj się tak szybko:) nie wszystko jest takie proste jak myslałysmy pierwsze ciąże były szybko i super ale z drugiej strony to wyczekiwanie mimo że szarpie nerwy też ma swój urok:) teraz dopiero poznałam to uczucie i nie jest ono łatwe ale powiem szczerze że pozwoliło mi zupełnie inaczej podejsć do tego tematu... przede wszystkim docenić to że zaszłam w ciążę( obojętnie kiedy to nastąpi),uczyć się cierpliwosci i opanowania i mimo olbrzymiego pragnienia tego dziecka podchodzenia do tej sytuacji z dystansem więc na dłuższą metę same korzysci:) i przez to ta ciąża jest bardziej wyczekiwana niż poprzednie i będzie największym zaskoczeniem:))

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hmm...myślałam, ze tylko jamniki maja ciąże urojona;)
    u ludzi też niestety występuje to zjawisko więc ostrożnie dziewczynki

Justi2
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, człowiek moze sobie wszystko wmówić;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugh... Naczytałam się o owulacji po porodzie i wychodzi na to, że nie dość iż trzeba w dzień przerwy robić w karmieniu, to i w nocy... Ja to rozumiem, ale kto wytłumaczy mojemu dziecku, które w nocy nadrabia cały dzień? Pfmghf!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ugh... Naczytałam się o owulacji po porodzie i wychodzi na to, że nie dość iż trzeba w dzień przerwy robić w karmieniu, to i w nocy... Ja to rozumiem, ale kto wytłumaczy mojemu dziecku, które w nocy nadrabia cały dzień? Pfmghf!

Moja tez, staram sie ja zapychać kaszka i obiadkiem, ale mleko to jednak mleko. Za miesiąc planuje odstawić ja całkiem, ale miałam nadzieje, ze jak tylko będę ja dokarmiać w nocy to będzie okej, a tu doopa!szok!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny ;)

8b6456d4b6b070100421af771cbad576.jpg

strasznie się boję trzymajcie kciuki aby tym razem los był dla mnie łaskawszy

Mona_M, czekaja, Wszechmiła, Beata83, Summerka, Jagah, Justi2, BATTINKA, majamia, MamaAdasia, kacha 32 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa no pięknie !! Gratuluję :) I mocno trzymam kciuka, żeby było dobrze.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

9ewngzu39q9xq1ud.png
    [*] 13.04.2015 Mały Fasol 9tc
    relgf71x2unwek7b.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja gratulacje!!! Bardzo się cieszę! :)
    Tydzień temu byliśmy na USG całą trójką, dzidziuś w porządku :)

To ja napiszę, jak u mnie było z miesiączką w trakcie karmienia piersią (nadal karmię piersią córkę).
    Ania mając 2 miesiące zaczęła spać w nocy po 7-10h bez budzenia. Luksus! To trwało 3 miesiące, czyli mając 5 miesięcy zaczęła się budzić co 1-2h (częściej, niż jako noworodek...). Dwa tygodnie później wyszedł jej pierwszy ząbek a ja dostałam pierwszy okres. Do tej pory zastanawiam się, czy pobudkom winne jest ząbkowanie czy mój cykl. A i oczywiście w nocy nic nie pomagało, tylko pierś, więc do tej pory doi mnie w nocy po kilka razy ;) Natomiast ja miałam miesiączki regularnie (+/-2 dni).

Summerka, majamia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, złapała mnie jakaś okrutna infekcja. Powlekłam się (dosłownie) do lekarza dzisiaj rano. Dał mi antybiotyk. Na śmierć zapomniałam powiedzieć mu o tym, że się staramy... No i mnie teraz dręczy sumienie. Jeśli miałam w tym cyklu owulację (a nie jestem pewna, bo testy negatywne (a robiłam wcześniej i mi wykrywały), to jestem 5-6 dzień po. W zasadzie przed zagnieżdżeniem i wytworzeniem tych wszystkich połączeń między mną i jajem :) mija trochę czasu, a w tym czasie to co biorę nie powinno mieć na nie wpływu... Brać? Nie brać?

9ewngzu39q9xq1ud.png
    relgf71x2unwek7b.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, super, super - widzisz!!! Trzymam kciuki za szczęśliwy przebieg ciąży!! Odzywaj sie z fioletowej strony mocy:)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina, ,mysle że najlepiej jakbys chociaz zadzwonila do lekarza i zapytała o ten antybiotyk. Bedziesz wiedziala co robic i bedziesz spokojniejsza:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - ogromne gratulacje! :))

Raplina - możesz też zadzwonić do apteki, na pewno farmaceutka też powinna udzielić cennej rady :)

Dzisiaj po powrocie z pracy (o 2 nad ranem) test owulacyjny wyszedł pozytywny, rano wstałam i twarz w trądziku, serduchowanie zaliczone, oby czas mi sprzyjał :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja gadaj kochana jak to zrobiłaś?;) super gratulacje cieszę się ☺ ze Ci się udało!
    Pozdrawiam.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik mojej dzisiejszej bety-22,43. Prosze was trzymajcie kciuki zeby w poniedxialek byl wzrost.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 - niech Ci rośnie ta beta :)

Zapytałam o ten antybiotk - w bardzo wczesnej fazie ciąży natura kieruje się zasadą "wszystko albo nic", czyli albo lek nie zaszkodzi w ogóle (i nie chodzi tu tylko o ten konkretny lek, ale o substancje niedozwolone w ciąży generalnie, albo może dojść do poronienia... Niestety rozwijająca się infekcja też tak może zadziałać. Tak więc biorę. Co będzie to będzie...

9ewngzu39q9xq1ud.png
    relgf71x2unwek7b.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa - super, super! Zdrówka dużo :) trzymam kciuki :) Musi byc dobrze.

Asieńka_86 - wysokiego lotu bety :)

Wszechmiła - czyli wychodzi na to, że i tak wszystko od organizmu kobiety zależy... Można odstawiać i nawet jak dzieć ssać nie będzie nic, to okres może się pojawić po pół roku...

Ralpina - pewnie. Infekcja tak samo jak antybiotyk może wyrządzić szkody. Czasem trzeba mniejsze zło wybrać - a chora mama, nie jest dobrym inkubatorkiem.

Summerka - powodzenia. Ja jakoś nie umiem odstawić calkowicie. Chyba zostaniemy na karmieniach nocnych. Bardzo dobrze mu moje mleko robi, a nie bardzo chcę mieć w domu chorującego brzdąca - zwłaszcza jak lada moment do pracy wracać będę...

Anastazjaaa, Summerka lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Wynik mojej dzisiejszej bety-22,43. Prosze was trzymajcie kciuki zeby w poniedxialek byl wzrost.
    to ja cię tu na duchu podtrzymuję żebys ze starań nie rezygnowała a ty mi taki numer robisz:) no pięknie... ale super trzymam kciuki:)

kacha 32 lubi tę wiadomość

Justi2
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ