Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się staramy o rodzeństwo dla naszego Łobuza, na dobre starania trwają od lipca, za pierwszym razem udało się od razu.

hajka lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :)

Eve to staramy się podobnie :) Jak z cyklami? Ok? Owulki są?

Iza z pierwszym też się długo staraliście? Bierzesz jakieś leki, wspomagacze czy coś innego?

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle są ok, owulki też są tylko ciąży brak. Idę w środę do gina i poproszę o jakieś badania. Co na początek? Macie jakieś doświadczenia?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Witam nowe staraczki :)

Eve to staramy się podobnie :) Jak z cyklami? Ok? Owulki są?

Iza z pierwszym też się długo staraliście? Bierzesz jakieś leki, wspomagacze czy coś innego?
    Z pierwszym udalo sie z drugim cyklem nie biore zadnych wspomagaczy, lekow tez nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 09:33

20150409580413.png

200707184670.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja robiłam tsh, ft3, ft4. Potem hormony LH, FSH - te najlepiej 3 dc. Progesteron - 7 dpo (ja robiłam przed @ i wynik niski tyle, że przed @ zawsze spada więc średnio wiarygodny wynik)

• Alisss Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n wrote:
    allisa a o pierwsze długo staraliście się ?
    O synka staraliśmy sie półtora roku, ale wtedy myslalam ,ze zajsc w ciaze to prosta sprawa bo przciez wszystkim bliskim udawalo sie bez problemu,tym razem podeszłam do tematu inaczej, spokojnie, bez stresów, bo wiedziałam, ze moze nam to zając trochę czasu, ale 3 lata bez żadnego powodzenia to dla mnie ju bardzo długo.

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Alisss a w czym u Was tkwi problem? Czy ot tak się nie udaje?
    Miałam robione wszystkie badania hormonów, kilkukrotnie usg, hsg, Moj L tez został przebadany. Cykle jak w zegarku, piękna ovu za każdym razem. Przyczyny nie odnaleziono, wszystko jest w normie. Lekarze z kliniki nieplodnosci załamała ręce, nie leczą bo nie ma czego, każą odczekać kilka muesiecy na spokojnie, bez badań i zastanowić sie nad IVF. Teraz to Moj 37 cykl :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 11:08

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie długo. A tak jak piszesz - najgorsze to, że wszystko ok, że niby wszystko w normie, powinno się udać, a coś idzie nie tak, leczyć nie ma czego :(
    IVF jakie to są koszty w ogóle? Czy można na NFZ?

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Eve ja robiłam tsh, ft3, ft4. Potem hormony LH, FSH - te najlepiej 3 dc. Progesteron - 7 dpo (ja robiłam przed @ i wynik niski tyle, że przed @ zawsze spada więc średnio wiarygodny wynik)

To ja muszę zagadać o jakieś badania. Ja mam drugi cykl po odstawieniu długodystansowca od piersi, więc to mogło też być wcześniej jakąs przeszkodą a teraz organizm dochodzi. Choć i przy karmieniu można zajść bez problemu podobno, nie wiem.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja rowniez sie staram o rodzenstwo dla mojej 4 letniej córci zaczelismy w tamtym roku udalo sie po 4 miesiacach ale poronilam, odczekalam chwile i teraz 3 cykl leci chcialabym zeby sie udalo ale czas pokaze, ja robie testy owulacyjne ale czy owulka jest to niewiem testy niby wychodza, ale niemam jednego jajnika wiec chybil trafil. pozdrawiam

marta
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    To faktycznie długo. A tak jak piszesz - najgorsze to, że wszystko ok, że niby wszystko w normie, powinno się udać, a coś idzie nie tak, leczyć nie ma czego :(
    IVF jakie to są koszty w ogóle? Czy można na NFZ?
    Ja mieszkam w Anglii i dla mnie kosztowałoby to ok 5000 funtów ( ok 25000 zł), na NHS (NFZ) sie nie lapiemy no bo starania o drugie malenstwo, gdyby to było pierwsze mielibyśmy 2 darmowe próby... Nas w tej chwili nie stać na taki luksus więc daliśmy sobie jeszcze trochę czasu naturalnie.
    Spędzilam już w sumie na staraniach 4,5 roku swojego życia i chyba sie przyzwyczailam, ze nie ma lekko :(
    Jednak liczę na to ze ten szczęśliwy dzien nadejdzie, świecie w to wierze, zdarzają sie chwile zwątpienia, ale trzeba wierzyć i dalej próbować ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Alisss Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań ja robiłam z krwi lh, fsh, amh, estradiol, rozyczke, estrogen, progesteron. Dodatkowo Chlamydie robiliśmy oboje. L miał nadanie zolnierzykow, ja hsg. Moze coś jeszcze, ale nie pamietam.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve jak po odstawieniu od cyca to trochę trzeba do siebie dojść w większości. Jasne, że zdarzają się ciążę podczas kp, ale to nie reguła. Bardzo chciałam karmić dłużej, zajść w ciążę, potem tandem. Ale po 3 nieudanych cyklach podczas kp, powstałej torbieli i co 10 minutowym pobudkom w nocy mojej 2-letniej panny w nocy na pocycanie zdecydowałam się na odstawienie. Odbyło się b. świadomie i bez płaczu, a tego obawiałam się najbardziej.
    A Wam jak poszło? Brawo za dkp! :)

Marta a może monitoring by wyjaśnił Twoje wątpliwości co do owulki?

Aliss jej nawet nie wiedziałam, że to takie ogromne koszty :( Życzę Ci jak najszybciej ogromnej zielonej kropy!

Alisss lubi tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just no wlasnie jesli sie nie uda teraz to bede szla w 11dc do lekarza zobaczymy czy w ogole robi mi sie pecherz niby testy owulacyjne wychodza ale niewiadomoa jak to do konca jest.moglo byc z jajnika ktorego niemam.

marta
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatnie testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji, jedynie świadczą o wyższym LH, a ono może rosnąć a owulki może nie być, pęcherzyk może przerosnąć

• Eve Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Eve jak po odstawieniu od cyca to trochę trzeba do siebie dojść w większości. Jasne, że zdarzają się ciążę podczas kp, ale to nie reguła. Bardzo chciałam karmić dłużej, zajść w ciążę, potem tandem. Ale po 3 nieudanych cyklach podczas kp, powstałej torbieli i co 10 minutowym pobudkom w nocy mojej 2-letniej panny w nocy na pocycanie zdecydowałam się na odstawienie. Odbyło się b. świadomie i bez płaczu, a tego obawiałam się najbardziej.
    A Wam jak poszło? Brawo za dkp! :)

Marta a może monitoring by wyjaśnił Twoje wątpliwości co do owulki?

Aliss jej nawet nie wiedziałam, że to takie ogromne koszty :( Życzę Ci jak najszybciej ogromnej zielonej kropy!

My cycaliśmy 3 lata i 3 miesiące równiutko:) przeszło gładko i bez płaczu, a ja wreszcie przesypiam całe noce, uff:) Myslę, że Młody wreszcie sam do tego dorósł. Dlatego podchodzę spokojnie do starań, bo wiem, że karmienie ma wpływ duży na organizm.
    A Ty dawno odstawiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 18:38

Alisss lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve tak całkowicie to w połowie września.

Eve lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też się dołączam. Jestem mamą Kubusia, ma 2 latka i 3 miesiące. Łobuz kochany. Nam też z nim udało się za pierwszym razem, a teraz drugi miesiąc starań i zobaczymy jak będzie. Trzymam kciuki za wszystkie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Izaczek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :) To i ja się do Was dopisuję. Mam 15 letnią córkę i staramy się o drugie dziecko. Los mi dał wcześniej straszny scenariusz i dla tego tak późne starania o drugie dziecko. Trzymam kciuki za Was wszystkie !! :)

FeliceGatto, Eve lubią tę wiadomość

Izaczek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaczek wrote:
    Witam Dziewczyny :) To i ja się do Was dopisuję. Mam 15 letnią córkę i staramy się o drugie dziecko. Los mi dał wcześniej straszny scenariusz i dla tego tak późne starania o drugie dziecko. Trzymam kciuki za Was wszystkie !! :)

Izaczku, a co Twoja córka na przyszłe rodzeństwo? I jeśli to nie ten sam ojciec dziecka, to jak do tego podchodzi?

Izaczek lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ