Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aga.just wrote:Witam nowe staraczki
Eve to staramy się podobnie Jak z cyklami? Ok? Owulki są?
Iza z pierwszym też się długo staraliście? Bierzesz jakieś leki, wspomagacze czy coś innego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 09:33
-
n wrote:allisa a o pierwsze długo staraliście się ?
-
aga.just wrote:Alisss a w czym u Was tkwi problem? Czy ot tak się nie udaje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 11:08
-
aga.just wrote:Eve ja robiłam tsh, ft3, ft4. Potem hormony LH, FSH - te najlepiej 3 dc. Progesteron - 7 dpo (ja robiłam przed @ i wynik niski tyle, że przed @ zawsze spada więc średnio wiarygodny wynik)
To ja muszę zagadać o jakieś badania. Ja mam drugi cykl po odstawieniu długodystansowca od piersi, więc to mogło też być wcześniej jakąs przeszkodą a teraz organizm dochodzi. Choć i przy karmieniu można zajść bez problemu podobno, nie wiem.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
hej dziewczyny ja rowniez sie staram o rodzenstwo dla mojej 4 letniej córci zaczelismy w tamtym roku udalo sie po 4 miesiacach ale poronilam, odczekalam chwile i teraz 3 cykl leci chcialabym zeby sie udalo ale czas pokaze, ja robie testy owulacyjne ale czy owulka jest to niewiem testy niby wychodza, ale niemam jednego jajnika wiec chybil trafil. pozdrawiammarta
-
aga.just wrote:To faktycznie długo. A tak jak piszesz - najgorsze to, że wszystko ok, że niby wszystko w normie, powinno się udać, a coś idzie nie tak, leczyć nie ma czego
IVF jakie to są koszty w ogóle? Czy można na NFZ?
Spędzilam już w sumie na staraniach 4,5 roku swojego życia i chyba sie przyzwyczailam, ze nie ma lekko
Jednak liczę na to ze ten szczęśliwy dzien nadejdzie, świecie w to wierze, zdarzają sie chwile zwątpienia, ale trzeba wierzyć i dalej próbowaćweronika86 lubi tę wiadomość
-
Co do badań ja robiłam z krwi lh, fsh, amh, estradiol, rozyczke, estrogen, progesteron. Dodatkowo Chlamydie robiliśmy oboje. L miał nadanie zolnierzykow, ja hsg. Moze coś jeszcze, ale nie pamietam.
-
Eve jak po odstawieniu od cyca to trochę trzeba do siebie dojść w większości. Jasne, że zdarzają się ciążę podczas kp, ale to nie reguła. Bardzo chciałam karmić dłużej, zajść w ciążę, potem tandem. Ale po 3 nieudanych cyklach podczas kp, powstałej torbieli i co 10 minutowym pobudkom w nocy mojej 2-letniej panny w nocy na pocycanie zdecydowałam się na odstawienie. Odbyło się b. świadomie i bez płaczu, a tego obawiałam się najbardziej.
A Wam jak poszło? Brawo za dkp!
Marta a może monitoring by wyjaśnił Twoje wątpliwości co do owulki?
Aliss jej nawet nie wiedziałam, że to takie ogromne koszty Życzę Ci jak najszybciej ogromnej zielonej kropy!
Alisss lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:Eve jak po odstawieniu od cyca to trochę trzeba do siebie dojść w większości. Jasne, że zdarzają się ciążę podczas kp, ale to nie reguła. Bardzo chciałam karmić dłużej, zajść w ciążę, potem tandem. Ale po 3 nieudanych cyklach podczas kp, powstałej torbieli i co 10 minutowym pobudkom w nocy mojej 2-letniej panny w nocy na pocycanie zdecydowałam się na odstawienie. Odbyło się b. świadomie i bez płaczu, a tego obawiałam się najbardziej.
A Wam jak poszło? Brawo za dkp!
Marta a może monitoring by wyjaśnił Twoje wątpliwości co do owulki?
Aliss jej nawet nie wiedziałam, że to takie ogromne koszty Życzę Ci jak najszybciej ogromnej zielonej kropy!
My cycaliśmy 3 lata i 3 miesiące równiutko:) przeszło gładko i bez płaczu, a ja wreszcie przesypiam całe noce, uff:) Myslę, że Młody wreszcie sam do tego dorósł. Dlatego podchodzę spokojnie do starań, bo wiem, że karmienie ma wpływ duży na organizm.
A Ty dawno odstawiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 18:38
Alisss lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Witam Dziewczyny To i ja się do Was dopisuję. Mam 15 letnią córkę i staramy się o drugie dziecko. Los mi dał wcześniej straszny scenariusz i dla tego tak późne starania o drugie dziecko. Trzymam kciuki za Was wszystkie !!
FeliceGatto, Eve lubią tę wiadomość
Izaczek -
Izaczek wrote:Witam Dziewczyny To i ja się do Was dopisuję. Mam 15 letnią córkę i staramy się o drugie dziecko. Los mi dał wcześniej straszny scenariusz i dla tego tak późne starania o drugie dziecko. Trzymam kciuki za Was wszystkie !!
Izaczku, a co Twoja córka na przyszłe rodzeństwo? I jeśli to nie ten sam ojciec dziecka, to jak do tego podchodzi?Izaczek lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/