Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fiona83 pozdrawiam i też trzymam kciuki :)

fiona83 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona83 powodzenia oczywiście trzymam kciuki za Ciebie siebie i reszte dziewczyn:-) Oczywiscie dam znac jak po wizycie bede. Wizyta 21.01.14. Dzis zaczynam kolejny cykl wiec w dniu wizyty mysle ze cos bedzie widac co i jak. Pozdrawiam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi moze wiecie bo pomimo zalozenia new postu nikt nie odp.jeszcze :-( jakie badania hormonalne majace wplyw na cykle i np.rozwoj ciazy warto zrobic i w jakich dniach cyklu? Wiem np.ze progesteron hmm prolaktyna co jeszcze i kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :] Mam już synka Michasia prawie 2latka (1 rok i 10 mies). Trafił się nam niespodziewanie bo bez zupełnego planowania :D przy informacji fdla mnie ze raczej na żadną ciążę szans nie ma. A tu o :D Niespodzianka :]

Staramy się w sumie 4 cykle, jeden spontaniczny i reszta już z obserwacją. Ja mam pcos wiec u mnie głównie cykle bezowulacyjne, ale nie poddajemy się.

Jak dowiedzialam isę że w ciązy jestem to też pomyślałam, że widocznie się nam tak trafiło bo potem może nie będę już mogla mieć dzieci? Kocham tego małęgo Babla i chciałabym rodzeństwo dla niego, ale jak się nie będzie dało to trudno :)

• bilibili Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane i ja dołączam do grona staraczek o rodzeństwo ;) Mój Kacperek ma 3 i pół miesiąca i myslimy już o nastepnym ;) Za pierwszym razem udało się w 3 cyklu teraz się okażę, jak na razie czekam na @ po karmieniu piersią!

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadziaaa87 wrote:
    A powiedzcie mi moze wiecie bo pomimo zalozenia new postu nikt nie odp.jeszcze :-( jakie badania hormonalne majace wplyw na cykle i np.rozwoj ciazy warto zrobic i w jakich dniach cyklu? Wiem np.ze progesteron hmm prolaktyna co jeszcze i kiedy?

Progesteron najlepiej - 7 dpo
    Lh, FSH - 3 dc.
    Mi gin kazała jeszcze TSH, ft3, ft4 - tu chyba nie ma różnicy który dzień cyklu

maaadziaaa87 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bili wow jakie tempo :) podziwiam :) a z kp się nie udało czy nie chciałaś?

• fiona83 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal jeszcze trochę karmię (ale mam nadzieję, że nie będzie to przeszkodą...)

aga.just, lithe123 lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilibili szybko się staracie o rodzeństwo :) Ale to fajnie. Powiem szczerze, że jak byśmy mieli możliwość to też byśmy się zaczęli starać wcześniej. Mała różnica wiekowa i w ogóle. Moja siostra też szybko zaszła w drugą ciąże. Pierwszego synka urodziła 17 sierpnia 2012, a córcie ( moją chrześnice :) ) 14 pażdziernika 2013 :) Więc powodzenia życzę!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona widziałam właśnie i szacun. Szacun ogromny. Ale ja mam fioła na punkcie kp :)Pozytywnego oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Lh, FSH - 3 dc.

7dpo tzn.7 dni po owulacji? A co jesli niewiem kiedy mam te owulacje:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyna?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzaia - tak, 7dpo to 7 dzień po owulacji. Mierzysz tempkę? Wtedy widać kiedy był skok i łatwiej wycelować :) Albo pozostaje monitoring.
    Prolaktynę badałam przed @, tutaj chyba nie ma jakiś wytycznych, ale sprawdź albo dopytaj bo nie chcę wprowadzać Cię w błąd.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Lh, FSH - 3 dc.
    dokładnie takie same badania robiłam, włąścnie dziś odbierać będę LH i FSH :)
    ja mam już córę prawie 6 lat. i bardzo żałuje że od razu nie machnełam sobie drugiego:) choć do roczku miałam baaardzo chęć, niestety potem zrobłam się anty dzieciowa i mówiłam że wystarczy, ale kiedy młoda skońćzyła 4 lata instynkt wrócił:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anastazja Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę ... już ok dwa lata się staramy (nie zabezpieczamy) 10 cykl z OVU. Moja 4 lenia teraz córusia bardzo chce mieć rodzeństwo ;) ... A tu guzik ;P ... brak mi powoli cierpliwości.

Pozdrawiam ;)

• bilibili Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane karmiłam 3 miesiące ale musiałam ściągać laktatorem bo syn nie był chętny do współpracy ;) mam nadzieje,ze jakos szybko nam pojdzie :)

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dokładnie takie same badania robiłam, włąścnie dziś odbierać będę LH i FSH :)
    ja mam już córę prawie 6 lat. i bardzo żałuje że od razu nie machnełam sobie drugiego:) choć do roczku miałam baaardzo chęć, niestety potem zrobłam się anty dzieciowa i mówiłam że wystarczy, ale kiedy młoda skońćzyła 4 lata instynkt wrócił:)

Ja też żałuję,że w przeciągu roku nie postaraliśmy sie o drugie jednakże mieszkaliśmy u rodziców w jednym pokoju i niestety warunki nie pozwalały aby mieć drugie dziecko. Ważne dla nas było i jest żeby mieć za co i gdzie wychować dziecko a nie zrobić by było. Teraz mamy własne "m" więc można się starać :)

• olitka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Witam i ja :] Mam już synka Michasia prawie 2latka (1 rok i 10 mies). Trafił się nam niespodziewanie bo bez zupełnego planowania :D przy informacji fdla mnie ze raczej na żadną ciążę szans nie ma. A tu o :D Niespodzianka :]

Staramy się w sumie 4 cykle, jeden spontaniczny i reszta już z obserwacją. Ja mam pcos wiec u mnie głównie cykle bezowulacyjne, ale nie poddajemy się.

Jak dowiedzialam isę że w ciązy jestem to też pomyślałam, że widocznie się nam tak trafiło bo potem może nie będę już mogla mieć dzieci? Kocham tego małęgo Babla i chciałabym rodzeństwo dla niego, ale jak się nie będzie dało to trudno :)

Hej, je tez mam synka Michasia w wieku 21 miesiecy:-) to nasz 3 cykl staran poki co bezskuteczny..... a ja caly czas myslalam, ze bedzie powtorka z rozrywki i za pierwszym cyklem zaskoczy:-) a tu tym razem trzeba sie bedzie napracowac... dobrze, ze ta praca nalezy do przyjemnych;-)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się o trzeciego potomka . Mam dwóch synów 8 i 5 lat i jakoś mi tak chętka na trzecie przyszła ... może wreszcie wymarzona dziewczynka :) się trafi .

FeliceGatto lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiona83 wrote:
    A ja nadal jeszcze trochę karmię (ale mam nadzieję, że nie będzie to przeszkodą...)
    Ja też jeszcze karmię córcię 16 miesięczną. I pracujemy nad rodzeństwem - aktualnie 3CS :)
    Dlatego temat długiego KP i starań baaardzo mnie ciekawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 13:30

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ