X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • borsuczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)

[img]http:[/img]
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) ciekawosc to koje drugie imie,zatem poszlam na bete.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve to trzymam kciuki za wynik bety ;-)

borsuczka cześć ,co u ciebie?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, mogę dołączyć?
    Jestem tu nowa mam 30 lat i staram się o drugie maleństwo, w sumie to się jeszcze nie staram dopiero zaczniemy ;)

aga.just, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Hej:-) ciekawosc to koje drugie imie,zatem poszlam na bete.
    moje też ;)
    trzymam kciuki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 w takim razie za Was mocno trzymam kciuki będe do Ciebie zaglądać i czekać na zieloną kropeczkę :)

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! @ mnie rozkłada ale daje radę. Już szykuje plan na ten cykl starań :) Ja też chciałam 2 lata różnicy, później 3 ale też już się nie zmieszczę niestety.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve kiedy wyniki? Trzymam kciuki :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdzia u Ciebie też ciekawie wygląda :) beta, test? Myślalaś?

• olitka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) mam nadzieje, ze dzis jakies dobre wiesci przyjda:) Eve trzymam kciuki:)

Ja ja ten cykl trpche odpuscilam i nawet udalo mi sie zapomniec o staraniach az do dzis...
    za 3dni ma przyjsc @ i w zwiazku z tym znowu rozbudzily sie we mnie nadzieje....
    mam niby postanowienie ze test zrobie najwczesniej w poniedzialek... ale cos zaczynam watpic
    w swoja silna wole....

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    u mnie nadchodzi @ a miałam taką nadzieję, że się uda :(

co do różnicy wieku to ja mam planowane 6 lat i uważam, że to bardzo fajna różnica :)

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Hej wszystkim:) mam nadzieje, ze dzis jakies dobre wiesci przyjda:) Eve trzymam kciuki:)

Ja ja ten cykl trpche odpuscilam i nawet udalo mi sie zapomniec o staraniach az do dzis...
    za 3dni ma przyjsc @ i w zwiazku z tym znowu rozbudzily sie we mnie nadzieje....
    mam niby postanowienie ze test zrobie najwczesniej w poniedzialek... ale cos zaczynam watpic
    w swoja silna wole....

Trzymam kciuki Olitka ja bym pewnie nie wytrzymała:)

Ja robiłam wczoraj test i niestety negatywny @ miałam wg owu dostać wczoraj poki co jej nie ma.Jak myślicie czy 14dpo test mógł się mylić pewnie nie ale poki @ nie mam to mam nadzieje:)

katy1986
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, generalnie testy bywaja omylne i poki nie ma @ to jest nadzieja....a moze owulka byla pozniej...ja tak mialam z synkiem test wyszedl dopiero 2 tyg. po terminie @ :)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj oj oj jaki piękny wózek widziałam na mieście.... wiem że to o dużo za wcześnie na oglądanie takich rzeczy, ale jak zobaczyłam go to już wiedziałam - ja taki chcę :)))))) - miłość od pierwszego wejrzenia.

Ps. A dzidzia w nim jeszcze piękniejsza na oko koło miesiąca do dwóch miała - też taką chcę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • angel Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kobietki:)trochę mnie nie było,bo zajęta jestem działaniami...hihi wiecie jakimi,owulacja będzie lada dzień,no a potem to czekanie....14 długich dni....kochane mam pytanie takie w sumie trochę z innej beczki ale że już mamuśkami jesteście to macie doświadczenie.Chodzi mi o opinię na temat mleczka bebiko2,czy ono może powodować uczulenie w postaci czerwonej wysypki na policzkach(tylko policzki?)bo mój Staś ma tak od jakiegoś czasu,byłam u lekarza i powiedział żeby obserwować i jeśli tak będzie właśnie po jedzeniu to muszę iść do niego i zmienimy mleczko.To mleczko podaje mu od pażdziernika.Proszę odpiszcie jeśli coś wiecie na ten temat?

angel
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel, maly tez zle reagowal na mleko tylko, ze mielismy bebilon. Tez mial wysypke na buzi i do tego problemy z kupka. Zmienilismy na Hippa i bylo ok:)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • angel Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitko a jak zauważyliście to uczulenie to poszliście do lekarza czy sami zmieniliście mleczko na inne?podobno ze zmianą mleka trzeba uważać i stopniowo wprowadzać nowe żeby dziecko nie dostało rozstroju żołądka...pytam dlatego że na tydzień wyjeżdżam i nie będę w kontakcie z lekarzem pediatrą i nie wiem czy nie zacząć mu już zmieniać to mleczko?a może odczekam jakiś tydzień i zobaczę czy będzie nadal ta wysypka się utrzymywać?jeszcze podejrzewam może jakiś kosmetyk go uczulił?kupiłam teraz do kąpieli żel i szampon z emolium i krem do twarzy,do tej pory stosowaliśmy z jonsona?poczekam i poobserwuję przez tydzień jak nie minie pójdę do lekarza.

angel
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmieniałam mleko dwa razy - zawsze po konsultacji z lekarzem

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zabijcie mnie nie pamiętam już dlaczego je zmieniałam.....

kiedyś nie do pomyślenia że o takich sprawach zapomnę ;/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jeszcze troche poobserwuj bo moze rzeczywiscie od czegos innego. Chociaz emolium nie powinno uczulac.... Moj synek mial taka 'kaszke' na policzkach i byly troche czerwone. Skonsultowalismy to z pediatra i kazala nam zmienic mleko ale powoli co dwa dni pol miarki podmieniac. Czyli np. Jak dajesz 120 ml + 4 miarki to przez dwa dni 3.5 starego mleka + 0.5 nowego, po dwoch kolejnych dniach 3 starego + 1 miarke nowego itd. I caly czas obserwowac jak maluch na to reaguje:)

Moj ma teraz 2 lata a mamy za soba chyba z 4 mleka takze kazde z nich jest jakies inne a do tego dzieci bardzo roznie je toleruja:)

powodzenia w 'mlecznym kryzysie' zycze:)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ