Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ale tak zawsze jest, jak się chce, to musi iść coś nie tak, pod górkę...

milola86 - no właśnie :P partner ma syna, to ja chcę teraz córę! :D (na avatarku Tula?)

Tak, to Tula:)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urlopu po macierzynskim i ewentualnej ciąży go chyba w dniu po urlopire zanosisz zwoknienieni po sprawie.
    Ja staram się nie nakrecac i zbyt wiele nie planować w związku z możliwa ciąża.jestem na etapie podejmowania decyzji o pojęciu do jakiejś pracy. Umowa w mojej starej pracy skonczylansie w trakcie macierzynskiego i nie została przedłużona wiec została na lodzie.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• majamia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Tak, to Tula:)
    Hihihi :D a jaka? my żyrafki mamy ;)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie maziaje niebieskawe:) nienwiem jak to opisasc hehe

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Co do urlopu po macierzynskim i ewentualnej ciąży go chyba w dniu po urlopire zanosisz zwoknienieni po sprawie.
    Ja staram się nie nakrecac i zbyt wiele nie planować w związku z możliwa ciąża.jestem na etapie podejmowania decyzji o pojęciu do jakiejś pracy. Umowa w mojej starej pracy skonczylansie w trakcie macierzynskiego i nie została przedłużona wiec została na lodzie.

Nie ma to jak firma prorodzinna;(

A z innej beczki: jakie macie teraz foteliki samochodowe? Ja jestem na etapie poszukiwań i sue zastanawiam...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.zielonamama.pl/product-pol-2758-Nosidlo-Tula-Ikat.html

O takie jak na tym zdjęciu:)takie folkowe trochę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:37

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maxi cosi tobi.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    My mamy maxi cosi tobi.

No wlasnie zastanawiałam sie nad tym albo romer king plus i nie wiem sama...muszę juz niedługo nabyć, no mała robi sajgon w tym, który ma teraz (maxi cosi cabrio fix).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:41

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    http://www.zielonamama.pl/product-pol-2758-Nosidlo-Tula-Ikat.html

O takie jak na tym zdjęciu:)takie folkowe trochę:)
    Fajniaste :) nie spotkałam się z taką ;)

Ja nie wiem, jaki fotelik mamy - dostaliśmy i nawet na firmę nie spojrzałam :P

Z tego co wiem, to w trakcie urlopu można na L4 przejść.

syn 03-2014 <3
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    No wlasnie zastanawiałam sie nad tym albo romer king plus i nie wiem sama...muszę juz niedługo nabyć, no mała robi sajgon w tym, który ma teraz (maxi cosi cabrio fix).

Przeważnie dylemat dotyczy tych dwóch opcji:) wybralismy tobi ze względu na to ze dziecko w nim siedzi wyżej wiec ma lepsza widoczność i nie mantak bardzo zabudowanego zaglowka po bokach co również wpływa nanwidocznisc dzieck . A ze nasza Nina jest bardzo ciekawska i zawsze miała problem w wysiedleniem w pierwszym fotekiku wiec postanowiła zapewnić jej jak największe Poole widzenia żeby jej nie wkurzac :) jeśli chodzi o siedzisko to roomer ma minimalnie szersze, wiec jeśli dzidziuś jest okraglusi to może być mu w nim bardziej wygodnie.jeśli chodzi o bezpieczeństwo to oba są wysoko cenione w testach. Najlepiej dzieciom przy mierzyć do fotelika i zobaczyć reakcje dziecka i samemu ocenić w którym lepiej siedzi.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za składnię, ale pisze na tablecie ze słownikiem i czasem wychodzi jakiś belkot:)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Przepraszam za składnię, ale pisze na tablecie ze słownikiem i czasem wychodzi jakiś belkot:)

No problem, ja z telefonu tez tak mam...

Musimy zatem wypróbować jeszcze maxi cosi, bo przymierzaliśmy romera chwilowo..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelika nie wybierałam, bo dostałam i się cieszę, że nie musiałam wybierać, bo chyba bym zwariowała :P
    Myśmy z kołyski szybko się przenieśli na zwykły - wcześniej jazda to był krzyk, płacz, lament, wrzask... A jak widział wszystko dookoła, to cisza i spokój jest ;)
    W sumie sobie nie wyobrażam, jak kiedyś matki z dzieckiem jeździły autem, jak nie było fotelika, ani pasów. Takie małe dziecko leżało? Czy na kolanach tylko? I sama mama (kierowca) z dzieckiem jechać nie mogła? Bo już kurcze nie pamiętam...

syn 03-2014 <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ja fotelika nie wybierałam, bo dostałam i się cieszę, że nie musiałam wybierać, bo chyba bym zwariowała :P
    Myśmy z kołyski szybko się przenieśli na zwykły - wcześniej jazda to był krzyk, płacz, lament, wrzask... A jak widział wszystko dookoła, to cisza i spokój jest ;)
    W sumie sobie nie wyobrażam, jak kiedyś matki z dzieckiem jeździły autem, jak nie było fotelika, ani pasów. Takie małe dziecko leżało? Czy na kolanach tylko? I sama mama (kierowca) z dzieckiem jechać nie mogła? Bo już kurcze nie pamiętam...

U nas tak wlasnie jest, bo mała juz siedzi i wkurza ja jak mało widzi:( i teraz jazda to istny horror, ale czekam do tych 10. Miesiecy i 9 kg, bo czytając artykuły na temat bezpieczeństwa, doszłam do przekonania, ze warto sid trochę pomęczyć, zeby dziecko było max bezpieczne. Chyba kupie tego romera jednak, ach dylematy, dylematy;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, my jakoś w 8 miesiącu się przesiedliśmy. Chociaż już z dwa miesiące siedział. Ale jazda autem była masakra. Zwłaszcza jak się ciemno zrobiło... A teraz jedyny mankament, to zjeżdżająca na oczy czapa...

syn 03-2014 <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    No, my jakoś w 8 miesiącu się przesiedliśmy. Chociaż już z dwa miesiące siedział. Ale jazda autem była masakra. Zwłaszcza jak się ciemno zrobiło... A teraz jedyny mankament, to zjeżdżająca na oczy czapa...

Powiem Ci, ze czekam jak na zbawienie, zeby juz mogła jeździć w tym foteliku drugim. A z ta czapka to dobre, ale juz niedługo ciepło sie zrobi;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieraz na światłach się wyginam do tyłu i mu ją podciągam, bo inaczej sztywny siedzi, żeby coś widzieć w szparze i łypie jednym okiem... No i ostatnio skończyło nam się spanie w aucie...
    Dobry taki fotelik, ale później przy zmianie auta już tak łatwo nie jest... Zbyt dużo do przenoszenia.

syn 03-2014 <3
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:

Jak dziecko było leżące to chyba na stawiał indie gondole na tylnie siedzenie, z resztabdi tej pory są takie gondole które można przypiax npasami i dziecko może tak podróżować, ale pasy tez konieczne w gondoli. Gdzieś o tym czytalam ale nie widziałam. Ale kiedyś raczej matki same nie jeździły z takimi maluchami samochodami za kierownica. Pamiertam moje siostrzenicę jak były male antonjakies 18-20 lat temu, to jeździły z tylu w samochodzie stojąc za siedzeniami.masakra.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• majamia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gondoli - tej specjalnej - mozna przewozić dziecko tylko w wyjątkowych sytuacjach. Trzeba mieć zgode lekarza (chyba neurologa). I mimo wszystko jest to bardzo niebezpieczne.

No właśnie, ja jeździłam bez pasów, się siedziało pomiędzy siedzeniami, a teraz sobie tego nie wyobrażam.

syn 03-2014 <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok, szok - ale kiedyś, wiadomo. W ogóle wiele rzeczy robiło sie tak, ze dziś włosy stają dęba;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ