Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • unt Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    ja mam miec @ 12 grudnia jak nie dostane to sikac na test bedę 15 w tym dniu 4 lata temu dowiedziałam sieże będę miec córeczkę ;) może bedzie szczęśliwy

No cóż nie pozostaje nic innego jak trzymać mocno kciuki!Oby Twoje marzenie zmieniło się w rzeczywistość!!

Karola0704 lubi tę wiadomość

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unt wrote:
    No cóż nie pozostaje nic innego jak trzymać mocno kciuki!Oby Twoje marzenie zmieniło się w rzeczywistość!!
    dokładnie chyba wszystkim sie marzy taki prezent świąteczny oby to był czas spełnionych marzeń w końcu w grudniu marzenia sie spełniają :)

missy83, unt lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje DeLaCruz :-)

Ola_85 - powodzenia Kochana :-)

Ola_85, DeLaCruz lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • BlacKAngel1989 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i Ja tez dolacze :) Moj pierworodny skonczyl wlasnie 8 lat i od dluzszego czasu nie daje mi zyc z pytaniami o rodzenstwo. Tak dlugo juz sie wykrecam z "siostrzyczka", ze przestaje wierzyc w moje coraz to nowsze wymysly na ten temat. Dorasta w oszalamiajacym tempie, a nadal jest jedynakiem. Dziecinstwo ucieka, a on nadal nie ma kompana do wspolnych zabaw, smiechu, a nawet i klotni.
    Ale mam ogromna nadzieje,, ze juz niedlugo bede najszczesliwsza mama dwojki szkrabow :)

missy83, celia lubią tę wiadomość

• unt Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlacKAngel1989 wrote:
    ...i Ja tez dolacze :) Moj pierworodny skonczyl wlasnie 8 lat i od dluzszego czasu nie daje mi zyc z pytaniami o rodzenstwo. Tak dlugo juz sie wykrecam z "siostrzyczka", ze przestaje wierzyc w moje coraz to nowsze wymysly na ten temat. Dorasta w oszalamiajacym tempie, a nadal jest jedynakiem. Dziecinstwo ucieka, a on nadal nie ma kompana do wspolnych zabaw, smiechu, a nawet i klotni.
    Ale mam ogromna nadzieje,, ze juz niedlugo bede najszczesliwsza mama dwojki szkrabow :)

rozumiem to doskonale... mój 6 latek też zaczyna pytać kiedy? a czemu? a inni? ale wierze, że się udaa!!! leki lekami... a wszystko w rękach Boga! Zbliża się magiczny czas więc działamy!!!!

gabryśka, missy83, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczyny :) u Mnie to samo :)

missy83 lubi tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlacAngel,unt,gabryśka - no mój już 5,5 l.ma,i tez zaczął mówić coś w tym stylu: "A kiedy będziemy mieć w domu dzidzię, to..." I gada o planach. Urocze urocze :-)

unt, Ola_85 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest problem z tym żeby nie nosić córci (jedyne 14 kg żywej wagi).. Bo rano do żłobka i biegiem do pracy więc żeby się nie spóźnić to biorę ją na ręce.. w domu też różnie bywa.. dziś w nocy miała jakieś koszmary więc znów musiałam ją na rękach nosić i uspokajać.. A niestety te kilogramy dają się we znaki mojemu kręgosłupowi..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma 3.5 i od roku nam marudzi i braciszka ale nie mogliśmy teraz gdy bardzo chcemy to jakos nie wychodzi ale mam nadzieję że sie uda jeszcze w tym roku

missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie deklaruje jakiej płci ma być Jej rodzeństwo, tylko jak widzi małe dzieci to mówi że to jej dzidzia :D

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę do szanownych pań wstąpić? :)
    Mój ma 3,5 i publicznie obnaża mój brzuch wrzeszcząc do pępka- "czy masz tam już dla mnie braciszka".Rzuca się na wózki z bobasami i piskliwym głosem mówi" mamusiu wsadź tego słodkiego dzidizusia do brzuszka". Także nie ma co się opierniczać, tylko spiąć się muszę:)

MOI, missy83, celia, Gosiaczek lubią tę wiadomość

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś była moja koleżanka z 2 córeczkami jedna tez 3.5 roku chodzi z moją córką do przedszkola a 2 ma 5 miesięcy cudowna dziewczynka taka maleńka jak ja trzymalam na rękach przypomniało mi sie jak córcia byla malutka ten zapach jak ja marzę o takim maluszku :) córcia tez powiedziała żebyśmy zostawili sobie malutką że ona chce siostrzyczkę :)oby miała prezent na gwiazdkę :)

MOI, missy83 lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wzruszajace sa wasze opowiesci!!! Jak to mozliwe, ze tak male dzieci odczuwaja tak silna potrzebe posiadania rodzenstwa??? Ale sie wzruszylam...

celia, h_anulka, missy83 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no córcia mi sie pyta dlaczego Kacper ma Mateuszka ( brat ma 2 dzieci ) Agataka ma Asię ( siostra ma 2 dzieci ) Ola ma Norberta ( siostra męza tez ma 2 ) nawet Wiki ma Gabrysie ( crci kolezanka ) a ja nie mam nikogo :( i co takiemu maluszkowi powiedzieć ostatnio ogladała zdjęcie jak byłam w ciązy i sie pytała jak ona się dostałado brzucha to jej powiedzieliśmy że mama z tata sie przytulała i tak znalazła sew brzuszko to wiecie co zrobiła? powiedziała mama przytulaj się do taty zamknęła nas w pokoju a sama poszła do siebie przyszła po chyba 20 minutach z pytaniem czy już braciszek jest w brzuszku :) a jak pytalismy się co chciała by na prezent od gwiazdorka to powiedziała że chce brata

MOI, Gosiaczek, missy83 lubią tę wiadomość

• unt Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloo, dziewczyny ja dzisiaj po poradę .... no cóż wszystko wskazuje na to, że mam cykl bezowulacyjny :( chyba juz nie ma na co czekać i zacząć brać duphaston?? poradźcie proszę? Nie wiem czy czekać... chociaż z drugiej strony po co - żeby się jajniki zapchały znowu? kolejny cykl z clo wiec nie potrzebne mi teraz torbiele :(... brać dzisiaj?

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unt, nie mialam stycznosci z progesteronem, ale skoro nie bylo owulacji, to chyba nie ma sensu go brac? Moze niech jeszcze ktos sie wypowie w tym temacie?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unt ja zaczekałam do 36 dnia, wzięłam przez 5 dni po 2 tabletki i 2 dni po odstawieniu dupka miałam okres :) test owu miałaś pozytywny to bym poczekała jeszcze te 2 dni

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Letty :)
    ale już wzięłam dupka, i poczekam na @, ten cykl spisany na straty raczej.... nie wiem czy dobrze zrobiłam.... myślisz, że owulka mogła być?

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    no córcia mi sie pyta dlaczego Kacper ma Mateuszka ( brat ma 2 dzieci ) Agataka ma Asię ( siostra ma 2 dzieci ) Ola ma Norberta ( siostra męza tez ma 2 ) nawet Wiki ma Gabrysie ( crci kolezanka ) a ja nie mam nikogo :( i co takiemu maluszkowi powiedzieć ostatnio ogladała zdjęcie jak byłam w ciązy i sie pytała jak ona się dostałado brzucha to jej powiedzieliśmy że mama z tata sie przytulała i tak znalazła sew brzuszko to wiecie co zrobiła? powiedziała mama przytulaj się do taty zamknęła nas w pokoju a sama poszła do siebie przyszła po chyba 20 minutach z pytaniem czy już braciszek jest w brzuszku :) a jak pytalismy się co chciała by na prezent od gwiazdorka to powiedziała że chce brata
    piękne ! :-)

Karola0704 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unt wrote:
    Dzięki Letty :)
    ale już wzięłam dupka, i poczekam na @, ten cykl spisany na straty raczej.... nie wiem czy dobrze zrobiłam.... myślisz, że owulka mogła być?
    Ja niestety w tym temacie nie pomogę...
    Sama teraz idę po raz pierwszy w ogóle w życiu na monitoring owulacji.
    Wg mnie,ja mam wskazania do brania progesteronu,bo jak sobie badałam te 7-8 dpo w jakichś poprzednich cyklach wstecz,to miałam przeważnie niski...no i mam brudzenia przed @.
    Ale ... lekarz mi nie zaleca brać wcześniej,aniżeli jak będę wiedzieć,że już w ciąży jestem.
    Problem w tym,że mogę mieć przez niski prog problem z odpowiednią owulką lub zapłodnieniem,zagnieżdzaniem; w końcu sama sobie "zaleciłam" monitoring! Może jakoś przekonam lekarza,by dostać pozwolenie na te branie proga (miałam już dwie straty,więc raczej mam wskazania...).

Pozdrawiam i miłego dnia.
    U nas leje i wieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:05

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ