X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do różnicy wieku to myślę że w każdym przypadku są plusy i minusy ;)
    i nie wiadomo co lepsze ;)
    jedno wiem... chciałbym aby moja córka miała rodzeństwo..
    kiedyś w przyszłości... siostra czy brat będą najważniejsi....
    tak jak teraz w moim wieku nie wyobrażam sobie że nie miałabym braci :)

chociaż jak widzicie niektórzy decydują się tylko na jedno dziecko....

ja sobie tego nie wyobrażam...

oby się tylko udało :)

MOI, celia, unt, missy83 lubią tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Czekamy na wiesci z wizyty!!!

Moi, na szczęście Twoje przeczucie się nie sprawdziło :P jeden bobas prawie 3cm, machal rączkami i nóżkami ;)

celia, unt lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Moi, na szczęście Twoje przeczucie się nie sprawdziło :P jeden bobas prawie 3cm, machal rączkami i nóżkami ;)
    Wooow! Jaki duzy czlowiek! Gratuluje! Jednoczesnie jestem szczesliwa i rozczarowana, ale najwazniejsze, ze jest po Twojej mysli :-D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie córka ma 3,5 roku zawsze chiałam by róznica wieku była 4 lata mam nadzieję że to marzenie sie spełni juz niedługo i będziemy miec niespodzinkę miedzy mna i bratem jest 10 lat różnicy i miedzy siostrą a mna 9 myslę że to troszkę za dużo mam nadzieję że córka nie będzie musiała tak długo czekac na braciszka o którym marzy tym bardziej ża ja w kwietniu kończę 31 lat a maż w lipcu 40 oj miałby prezent na urodzinki ;)

celia, Ola_85, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz faktycznie jak piszesz, to nie wydaje mi się już to takie ciężkie :) a jak np podnosisz z łóżeczka, z wanienki, masz z kim zostawić, jak idziesz do gina?

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie umiem sobie wyobrazić tego że moje dziecko miałoby nie mieć rodzeństwa....a jak braknie nas rodziców, znajomi to nie rodzina...Rozumiem jedynactwo z przyczyn losowych (czyli po prostu mimo chęci nie ma możliwości by dziecko miało brata/ siostrę) ale z wyboru to moim zdaniem bardzo egoistyczne i wygodnickie podejście z krzywdą dla własnego dziecka. Pewnie, że zdarzają się rodzeństwa które nie za sobą ale to chyba rzadkość i jakiś problem w domu, że tak jest...

gabryśka, celia, h_anulka, missy83 lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę rodzeństwa i dla nas oczywistym było, że Justysia musi mieć brata lub siostrę :)

Kornelia też się czasem zastanawiam jak to będzie z dwójką maluchów, ale nie my pierwsze, nie ostatnie, damy radę :) Ja na szczęście mam teściów do pomocy, więc nie martwię się szczegółami ;) A co do ciąży, tak jak MOI, może ze dwa razy wymiotowałam, a poród ekspresowo w 1,5h siłami natury i mam nadzieję na drugi taki ;)

Zgadzam się, że każda różnica wieku niesie ze sobą jakieś zagrożenia, ale i plusy. Najważniejsze, że w końcowym efekcie będą mieli na kogo liczyć :)

missy83 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa DeLaCruz gratulacje :D

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    DeLaCruz faktycznie jak piszesz, to nie wydaje mi się już to takie ciężkie :) a jak np podnosisz z łóżeczka, z wanienki, masz z kim zostawić, jak idziesz do gina?

Franio śpi na materacu, więc sam wstaje :) a z wanny wyciąga mąż, bo mi zabronić. Franio do 12 jest w żłobku, więc mogę załatwić swoje sprawy, a po południu mąż jest już w domu, więc on się może nim zajac

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    poród ekspresowo w 1,5h siłami natury i mam nadzieję na drugi taki ;)
    Kurczaki, Celia!!! Drugi podobno jest jeszcze szybszy :-D :-D :-D Zebys tylko zdazyla do szpitala :-D :-D :-D

celia, h_anulka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Mila30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do Waszego forum:)Mam córeczkę, która w styczniu skończy 4 latka i postanowiliśmy z mężem postarać się o rodzeństwo dla niej. Staramy się 3 cykl, termin @ wypada mi 23 listopada choć bardzo bym chciała żeby tym razem @nie przyszła. Jak na
    razie zero objawów opróżnianie tego, że w piątek miałam strażnik klocie w brzuchu a dziś tak pobierają mnie piersi, tzn to jest takie jakby mrowienie...ale nie jestem pewna czy sama sobie nie wmawiam, bo to czas człowiek fisiuje:) w piątek chce zrobić test.

celia lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Ja mam dwójkę rodzeństwa i dla nas oczywistym było, że Justysia musi mieć brata lub siostrę :)

Kornelia też się czasem zastanawiam jak to będzie z dwójką maluchów, ale nie my pierwsze, nie ostatnie, damy radę :) Ja na szczęście mam teściów do pomocy, więc nie martwię się szczegółami ;) A co do ciąży, tak jak MOI, może ze dwa razy wymiotowałam, a poród ekspresowo w 1,5h siłami natury i mam nadzieję na drugi taki ;)

Zgadzam się, że każda różnica wieku niesie ze sobą jakieś zagrożenia, ale i plusy. Najważniejsze, że w końcowym efekcie będą mieli na kogo liczyć :)

Wow 1,5h to marzenie :) ja z moimi 35h zdazylabym trójkę dzieci urodzić :P

celia lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim za gratulacje :) trzymam za Was kciuki;)

MOI, celia lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez próbuje przywrócić cykl po tabletkach.Jutro lekarz zobaczymy jakie zalecenia beda

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila30 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do Waszego forum:)Mam córeczkę, która w styczniu skończy 4 latka i postanowiliśmy z mężem postarać się o rodzeństwo dla niej. Staramy się 3 cykl, termin @ wypada mi 23 listopada choć bardzo bym chciała żeby tym razem @nie przyszła. Jak na
    razie zero objawów opróżnianie tego, że w piątek miałam strażnik klocie w brzuchu a dziś tak pobierają mnie piersi, tzn to jest takie jakby mrowienie...ale nie jestem pewna czy sama sobie nie wmawiam, bo to czas człowiek fisiuje:) w piątek chce zrobić test.

MIla to mocno ściskam kciuki :D Ja pewnie nie wytrzymam do soboty i też siknę w pt na test :D

MOI, DeLaCruz lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    MIla to mocno ściskam kciuki :D Ja pewnie nie wytrzymam do soboty i też siknę w pt na test :D
    Juz nie moge sie doczekac!!!!! :-D

celia lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję DeLaCruz :) dbajcie o siebie i rośnijcie zdrowo :)

Mam nadzieję, że niebawem i My do Ciebie dołączymy :)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Mila30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

Celia to obie niecierpliwe testujemy w piątek. .oby to był nasz szczęśliwy dzien:)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam miec @ 12 grudnia jak nie dostane to sikac na test bedę 15 w tym dniu 4 lata temu dowiedziałam sieże będę miec córeczkę ;) może bedzie szczęśliwy

celia lubi tę wiadomość

• unt Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Dziękujemy wszystkim za gratulacje :) trzymam za Was kciuki;)

No pięknie!!! Gratuluję i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa(:)

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ