Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem mamą 4-letniego mężczyzny i staramy sie z mężem od stycznia. Z pierwszą ciążą zaskoczyło od razu. Teraz musimy sie chyba bardziej nagimnastykowac :P tym bardziej że mąż ma prace wyjazdową,w więc nie zawsze jest możliwość na prokreacje. Miłego dnia dziewuszki ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, tak! Znamy się z Grudniówek :) Cieszę się, że jesteś, bo kiedy podzieliłam się z paroma osobami informacją, że zaczynamy starania, to spotykałam się z zaskoczeniem, że tak szybko :) A my chcemy mieć ten niewyspany, niemowlęcy okres za nami... JAK NAJSZYBCIEJ! ;)
    Ale tylko neiwyspania nie będzie mi szkoda. Cała reszta jest cudowna :) Niech coś na ten temat powiedzą dziewczyny, które mają 6, 7 letnie maleństwa - fajnie zatęsknić za niemowlakiem, prawda? :)

missy83 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unt wrote:
    MOI, widziałam wpis... wszystko ok? bardzo mi przykro:-(
    Fizycznie w miare ok, choc boli mnie bok. Zaciskam zeby przy byly kichnieciu lub glebszym wdechu, po prostu jestem poobijana. Psychicznie chyba gorzej, choc pomalu ukladam sobie to wszystko w glowie. Bog mial inny plan, nie mialam byc teraz w ciazy! Najpierw infekcja, teraz to...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciesze sie, ze jest nas tu coraz wiecej! Trzymam za was kciuki!!!

missy83, Marta29, Ola_85 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brudzenia i plamienia skonczyly sie z dniem 10.11 i zzczęłam @. Teraz już ją kończę... no i obaczymy jak z tym cyklem. Myślę o monitoringu. Już sama nie jestem pewna kiedy mi pęka pęcheezyk ... no i myślę nad zbadaniem prog 3 razy pod rząd.

Moi - no życzę by przyszły cykl bez żadnych infekcjowych niespodzianek się odbył i na spokojnie żebyś cieszyła się staraniami.

Życzę wszystkiego najlepszego również reszcie starających się.
    Oby coraz więcej szczęśliwych cykli :-) !

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dynamiczna, tak! Znamy się z Grudniówek :) Cieszę się, że jesteś, bo kiedy podzieliłam się z paroma osobami informacją, że zaczynamy starania, to spotykałam się z zaskoczeniem, że tak szybko :) A my chcemy mieć ten niewyspany, niemowlęcy okres za nami... JAK NAJSZYBCIEJ! ;)
    Ale tylko neiwyspania nie będzie mi szkoda. Cała reszta jest cudowna :) Niech coś na ten temat powiedzą dziewczyny, które mają 6, 7 letnie maleństwa - fajnie zatęsknić za niemowlakiem, prawda? :)
    Potwierdzam,oj potwierdzam....tak bardzo zaluje,ze tyle odkladalam starania o kolejne dziecko. Teraz corcia ma 6 lat a z bobaska zostaly nam zdjecia. Wysypiam sie ile chce I marze o nocnym kwileniu. Sama Natalcia czesto pyta dlaczego jest sama,czemu inni maja siostre,brata a ona jest sama. Maz rowniez bierze mala w ramiona I z czuloscia wspomina jakie to bylo malenstwo...

missy83, zokeia lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jest tu juz jakas foasolka??jak ida starania??

km5s8ribs34fnes6.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz jest w ciazy (obstawiam bliznieta) i chyba tyle...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi nic nam nie napisałaś na październikowych! Albo ja nic nie widziałam! Trzymaj się zdrowo! I nie martw się zajdziesz w następnym cyklu. A może i ten będzie szczęśliwy :-) nic straconego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:22

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Moi nic nam nie napisałaś na październikowych! Albo ja nic nie widziałam! Trzymaj się zdrowo! I nie martw się zajdziesz w następnym cyklu. A może i ten będzie szczęśliwy :-) nic straconego
    Oj pisalam na biezaco ze szpitala... No i wlasnie to nie jest nic straconego, bo tomograf zabija mlode komorki i nie mam szans na ciaze w tym cyklu (tak powiedzial lekarz). Moj wykres zdaje sie to potwierdzac...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie my zaczynamy kolejny cykl starań i tym razem ni będe czekac do kolejnej @ tylko jak poczuje objawy to natychmiast na bete i do lekarza bo na 80 % wiem że to co miałam w tym cyklu to była ciaza biochemiczna niestety bo inaczj nie było by tych objawów i delikatnej 2 kreseczki jest żal troche poczucia winy alei nadzieja że kolejnym razem wyjdzie jedno co mnie cieszy to to że chyba cykle mi sie zmniejszyły z 37 na 32 dni oby tak zostało

• letty Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Oj pisalam na biezaco ze szpitala... No i wlasnie to nie jest nic straconego, bo tomograf zabija mlode komorki i nie mam szans na ciaze w tym cyklu (tak powiedzial lekarz). Moj wykres zdaje sie to potwierdzac...

to musiałam w jakiś sposób przegapić :/ dobrze, że Julci nie było z Tobą... może jest Ci pisane urodzić w październiku? ;)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Delacruz jest w ciazy (obstawiam bliznieta) i chyba tyle...

W poniedziałek się przekonamy :P :P

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz od razu pisz ile Fasolinek w brzuszku siedzi :D

Ja w zeszły poniedziałek wróciłam do pracy po 15 miesiącach :O Miałam nadzieję zajść w ciążę wcześniej, ale cykl wrócił dopiero po odstawieniu Żabki od piersi. W każdym razie obym długo tam miejsca nie zagrzała, trzymajcie kciuki -dziś 6 dpo ...

MOI a może jednak, jakimś cudem, lekarz się mylił... ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    dzięki CELIA za zaproszenie :) szukałam, ale jakoś nie znalazłam forum o drugim dziecku :)
    Mam córeczkę i marzy mi się rodzeństwo dla mojej Niusi :)
    Za kilka miesięcy chciałabym się zacząć starać... tylko muszę namówić męża :P

km5sgu1rsgnmyz2x.png

bfaregz2oa0msiyl.png

zokeia, celia, Gosiaczek, Ola_85 lubią tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, przybywa nas :)

missy83 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia hej :) będziesz się starać o drugie dziecko? Czy już się starasz? :)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam od stycznia. Póki co próbuje przywrócić cykl. Miałam wyluzować ale znając mnie, to będę spieta jak przy staraniach o pierwsze dziecko. :)
    Dziewczyny jak wyglądały Wasze cykle/miesiączki po porodzie? Czy którejś zdarzyło się kilkudniowe plamienie, czy okres był normalny?

Ola_85 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia wow super :) Jesteś na urlopie rodzicielskim teraz? Ja na zaległym urlopie wypoczynkowym do końca roku, później idę na wychowawczy, niestety bezpłatny :( Jak Twój synek ma na imię? :)
    Ja okres po porodzie dostałam po 4 miesiącach, ale co się dzieje to szok. Pierwsze dni leje się ze mnie :( cykle mam nieregularne, z ostatnich miesięcy np. 39, 27, 30, 34, 29... masakra co? Bez testów owulacyjnych się nie obędzie :P

• celia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy okres po porodzie dostałam właśnie 20 października czyli po 14 miesiącach ;) Ale karmiłam piersią i niestety dopiero po odstawieniu cykl powrócil. Ten pierwszy (i oby jedyny) był w zasadzie skąpy co mnie zdziwiło, bo spodziewałam się powodzi. Drugie moje zdziwienie, że wszystko natychmiast powróciło do rytmu sprzed porodu czyli owulka ok 19/20dc no i zobaczymy :)
    Ja wróciłam do pracy w tym tygodniu i bardzo chciałabym jak najszybciej znów być z Żabką, czekając na rodzeństwo ;) Zokeia ja z przyjemnością wróciłam do pomiarów i tego oczekiwania, odliczania, ale ja jestem dziwna :P

Gosiaczek, missy83 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ