Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj to jajecznice jadłby co dziennie uwielbia ostatnia była wczoraj ;)

MOI lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, z tą jajecznicą ;-)

miłego dnia dla Staraczek :-)

Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:59

Ola_85 lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tradycyjnie przez weekend na śniadanie jest jajecznica z parówką bo tak sobie życzy nasza córeczka ;)

MOI lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nemka Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć bo ciężko tak samej. Staramy się już 18 miesięcy o drugiego maluszka. Przy pierwszej ciąży zero problemów, a teraz wciąż brak dwóch kreseczek. Podziwiam Was za optymizm, bo ja już tracę siły, nawet z nadzieją już ostrożnie, żeby przy kolejnej @ mniej bolało. Myślę że z Wami będzie raźniej pozdrawiam :)

MOI, missy83, Ola_85, Martek32 lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemka witamy! Razem razniej! A im nas wiecej tym weselej :-D :-D :-D Powiedz nam jeszcze ile masz lat i w jakim wieku jest Twoj pierwszy skarb.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nemka - witaj!
    Ja byłam pełna nadziei i optymizmu na ten cykl,ale niedługo go muszę zamknąć,a z powodu nadchodzącej @,która niech się już rozkręci,bo te jej skąpe początki są bardzo frustrujące i mnie niepokojące...
    Już myślałam,że tak trochę castagnus pomoże na te plamienia..
    ale nie..przecież on jest na pms i bolesne miesiączki pewnie głównie,bo to owszem,mi się zmniejszyło.Natomiast chyba w tych plamieniach,to suplementacja prog mi by pomogła.
    Coś czuję,że w tym siedzi problem.A lekarze...ciągle ta śpiewka:"Jak pani będzie już wiedziała,że jest w ciąży,to wtedy dopiero zacząć brać luteinę..".
    No i krew mnie zaczyna zalewać...ale w mózgu (!) , tam na dole skąpizna już od piątku,brudzenie,znikome plamienie/krwawienie i takie tam...no niestety,to raczej objaw zbyt niskiego prog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:26

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy a badalas progesteron? O ile sie nie myle magnez i wit b6 moze pomoc w tych sprawach, zreszta ogolnie dobrze robia plodnosci :-)

missy83 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jak u was starania??ja czekam na ...sama nie wiem na co moj wykres jest jakis dziki,dzis jest w miare ok nic mnie nic nie boli,ale wczoraj była tragedia...

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Dobrze wiedzieć, z tą jajecznicą ;-)

miłego dnia dla Staraczek :-)

Pozdrawiam :-)
    aaa ciebie to gdzies widzialam moja kolezanko :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    Nie wiem dziewczyny skąd bierzecie tyle optymistycznej wiary w to że się uda.. ;) u mnie to już będzie 6 cykl starań i powoli tracę nadzieję, że w końcu nam się uda..
    u mnie tez 6 cs bedzie jesli okaze sie ze moj cykl diabeł ogonem nakrył.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie u mnie jak na razie bez zmian nadal chodzę co chwile siku bola mnie strasznie piersi plecy i krzyż jestem zmeczona senna wczoraj robiłam test ciazowy PINK i po godzinie pokazała się 2 kreseczka mąż ja widział ale dziś wieczorem miałam jakieś dziwne plamienia przez chwile bolał mnie brzuch tak jak na @ i juz jest po wszystkim jak na razie nie plamię nie wiem co to mogło byc rano powtórze test .

A mam jeszcze pytanie do babeczek które maja juz 2 dzieci czy jak byłyscie w ciazy z 2 maluszkiem to starszak przytulał sie więcej jeszcze gdy nie wiedział że bedzie miał rodzeństwo ? bo córka 3,5 roku od jakiegos tygodnia jakby była nie moja częściej mnie przytula całuje głaszcze mi brzuch nic jej jeszcze nie mówilismy bo nie ma na rzie czego jej mówić > Kolezanka twierdzi że mała czuje że jej czas jedynaczki się skończy czy to prawda ?

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    A mam jeszcze pytanie do babeczek które maja juz 2 dzieci czy jak byłyscie w ciazy z 2 maluszkiem to starszak przytulał sie więcej jeszcze gdy nie wiedział że bedzie miał rodzeństwo ? bo córka 3,5 roku od jakiegos tygodnia jakby była nie moja częściej mnie przytula całuje głaszcze mi brzuch nic jej jeszcze nie mówilismy bo nie ma na rzie czego jej mówić > Kolezanka twierdzi że mała czuje że jej czas jedynaczki się skończy czy to prawda ?

Ja w prawdzie nie mam dwójki dzieci ale moja córeczka też ostatnio ma takie dziwne nawyki, ciągle przychodzi i chce się przytulać i powtarza, że mamusia jest tylko jej :) a w ciąży na pewno nie jestem..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nemka! wiadomo, że razem łatwiej. Z tego powodu i ja tutaj jestem :) staramy się 11 cykl o rodzeństwo... Trzeba myśleć pozytywnie, co nie?? :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączę się i przedstawię, bo tu u Was raźniej :) od stycznia chcemy rozpocząć starania o rodzeństwo. Najlepiej o siostrę ;) mam 31 lat, cudownego syna, a przed nim 1 krótką ciążę. Póki co czekam na okres. Ograniczyła karmienia, ale jak dotąd plamę co drugi dzień. Mam mikro okres, albo wielokrotną owulację ;) czas wrócić do mierzenia temperatury.

Gosiaczek lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeja pamiętam Cie z Grudniówek , mm rację ? To niesamowite że wiele z nas wraca tu po roku,by znów się starać :)

Meginka, zokeia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nemka Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie. Lat mam 30, a mój smyk 4. Pisałam w 1-szym dniu nowego cyklu, a pewnie i u Was jest on trudny. Teraz mimo wszystko rosną nadzieje, bo przecież znów jest wszystko możliwe.

• unt Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, widziałam wpis... wszystko ok? bardzo mi przykro:-(

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tu już chyba kiedyś chyba przez chwilkę byłam ale się zawieruszyłam :)
    Mam córkę,lat 6,panienka już :) o rodzeństwo walczymy 16 cykl! Na razie mąż bierze swoje męskie witaminki,dajemy sobie czas do grudnia a potem zaczniemy wałęsać się dalej po lekarzach. Lat mam 29 :)
    Miłego dnia wszystkim :) niech Wam przyniesie duuuuuużo dobrego <3

• Meginka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    zokeja pamiętam Cie z Grudniówek , mm rację ? To niesamowite że wiele z nas wraca tu po roku,by znów się starać :)
    Hej :) ja też wracam na forum :) Mam 26 lat i prawie dwuletniego brzdąca :) właśnie zaczynamy starania o rodzeństwo :) na ten cykl nie liczę raczej, bo miałam zapalenie pęcherza i brałam furaginę, wiec mogła mi coś tam poprzesuwać w cyklu, ale zobaczymy :) Teraz zupełnie inaczej do tego podchodzę, w pierwszej ciąży strasznie się nakręcałam, było mierzenie temp, testy owu, cuda wianki, i wielka panika gdy w pierwszym cyklu starań się nie udało. Teraz się z tego śmieję, po co tak się spinałam? Nie wiem. Luzik, będzie co ma być :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na @ :/ powinnam mieć 2 października... nie miałam... poszłam po duphaston a teraz jestem 3 dzień po ostatniej tabletce i dalej czekam... Chciałabym już zacząć nowy cykl bo w tej chwili mój bieżący liczy sobie 44 dni :/

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ