X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas kciukam mocno:)
    U mnie jakieś góry i doły, uważam, że to cykl bezowulacyjny. Ale pełen spokój:) Chyba powinnam zrobić tą prolaktynę, przypomnijcie proszę jeszcze raz w którym dniu cyklu?Bo jakoś na początku chyba.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za wsparcie :) jeden kometarz pod moim wykresem troszkę mnie zmartwił i dziewczyna troszkę dziwny ten komentarz zostawiła z całym szacunkiem, bo każdy może pisać co chce, ale teraz to już nie wiem sama :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra nie przejmuj się jakimś komentarzem. Według mnie świetny czas serduszkowania. A co do poglądu płci tej osoby to się trochę pomyliła ale na ten temat nie będę się rozpisywała. Także czekaj w spokoju kochana, jesteśmy z Tobą :-)

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuję was dziewczynki:)
    KAs ja nie wiem czy ta dziewczyna się pomyliła czy nie ale niedawno też się zastanawiałam dlaczego nie ma u mnie <3 po owulacji..... ja zazwyczaj zakładam że jak owu była to już mam robotę odwaloną;) a może właśnie trzeba jeszcze po niej??? mnie takie myśli naszły jak tak dziewczyna pisała Ci w komentarzu:)
    u mnie ewidentwnie też coś nie idzie, w tym cyklu mi się najdłużej utrzymywała temperatura wysoko a jednak spada;)

aaaa i dołanczam się do ścisłego grona kibicowania:D bo tu gorąco się zrobiło:) rano na pewno zaglądnę :)

i nie martw się bo nie masz czym:)

Kasandra lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wyczytałam w różnych artykułach bo dość dużo tego przeczytałam to dzień po owulacji jest ostatnia szansa na zapłodnienie. Ale pamiętajmy, że plemniki żyją od kilku godz do kilku dni. A poza tym wiecie dobrze, że wiele czynników wpływa na poczęcie dzidziusia i fizycznych i psychicznych. Jeszcze na koniec dorzucę, że nie jesteśmy maszynami i kochamy się kiedy mamy ochotę.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia racja:) na koniec tez tak o tym przemyślałam :)
    w koncu plemniki żyją te minimum 12 godzin:)

ale nie zmienia to faktu że nie zastanawiałam się jak to jest z tym sexem po owulacji:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) cieszę, że Was mam :) a ja też czytałam, że jeden dzień po ma jeszcze sens, a potem to już nawet nie ma jak, bo przecież szyjka się zamyka, a dokładnie plemniki są zdolne do zapłodnienia właśnie parę dni nawet pod warunkiem dobrego dla nich śluzu :) no kurcze jakby nie popatrzeć na moje objawy to owulkę miałam max w nocy z 17/18, bo potem to już nie sądzę i szyjka zła i śluz nie dobry :/ ehhhh czekam na jutro i obym miała co Wam tutaj wkleić :D bo wtedy jak ja Was zawirusuję to w marcu będzie naprawdę owocnie ;)

sarra lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak mi się przypomniało że na następny dzień po owulacji zazwyczaj mój śluz jest już mocno kremowy i szyjka zamknięta....temu ne kontynuuję stosunków.....coś w tym musi być.

trzymajcie się do jutra:) jutro znowu dzień pełen wrażeń:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie i tak właśnie u mnie było 18dc, tylko rano miałam resztki śluzu płodnego, i to dużo gorszej jakości niż śluz z dnia 17, więc dlatego wszystko mi się pasowało wtedy do owulacji, że najpóźniej miałam ją wtedu w nocy bo 18dc już szyjka była inna mniej płodna, więc jest ok, a ja oczywiście jutro po teście się melduję :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No według mnie w odpowiednim czasie serduszkowaliście. I mam ogromną nadzieję, że się udało. Kochana, a nawet jeżeli nie to walczymy dalej razem. Z takim wsparciem na pewno się w końcu uda :-) Trzymam mocno kciuki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam dziś endokrynologa o prl po obiciążeniu - również ten edno potwierdził, że hiperplr czynnościowej się już nie leczy.
    Za to ja mam guza na tarczycy. W kwietniu biopsja. Jeśli o charakterze nowotworowym to tarczyca/płat do usunięcia... :( aj jak nie urok to sr....ka

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just trzymaj się Kochana :( wszystko będzie dobrze zobaczysz musi przecież być :) trzymaj się :) ja na pewno trzymam kciuki :) mocno mocno :)

aga.just lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Pytałam dziś endokrynologa o prl po obiciążeniu - również ten edno potwierdził, że hiperplr czynnościowej się już nie leczy.
    Za to ja mam guza na tarczycy. W kwietniu biopsja. Jeśli o charakterze nowotworowym to tarczyca/płat do usunięcia... :( aj jak nie urok to sr....ka
    Przepraszam że się wtrącę, ale przez pomyłkę tu weszłam i chyba to nie przypadek...
    Ja miałam biopsję tarczycy i operację więc służę radą. I nie bój się rak tarczycy to rzadkość.
    A mogę zapytać przy okazji czy ta hiperprl czynnościowa to ta po obciążeniu? i jeżeli przed obciążeniem w normie to się nie leczy?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze. Kochana jesteśmy z Tobą i wspieramy mocnooo!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jakaś taka niemoc mnie dopadła.

Vann odezwę się na priv :) dzięki

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve: Prolaktynę należy badać wraz z Estradiolem, w celu sprawdzenia czy zakłóca I fazę cyklu, lub/i wraz z Progesteronem w celu sprawdzenia czy zakłóca II fazę cyklu.
    W celu uzyskania jak najbardziej rzetelnych wyników Prolaktynę należy oznaczać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym odpoczynku.
    Estradiol należy badać w 3 dc, dwie doby przed owulacją oraz 6-8 dni po owulacji. Natomiast Progesteron należy badać 7 dni po owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 22:40

Eve lubi tę wiadomość

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam minusika i spadek temperatury.... masakra... nie ukrywam, że jestem tym przerażona, ale takie jest życie.... trzeba czekać do jutra, bo znów jutro jest decydujące :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra pamiętaj, że jesteśmy z Tobą. Nie możesz się załamywać. Jak nie teraz to może następnym razem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzień 36,8, więc owulka musiała być. Tylko ten śluz w tym cyklu taki kiepski. Płodnego nie zauważyłam. Więc wielkiej nadziei sobie nie robie bo jakoś czuje, że to nie ten cykl. Jutro wizyta u gina :-)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ