X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra kochana czy w obu ciążach miałaś jednakowe objawy? Ciekawa jestem jak to jest.
    Eve jak tam wizytka u ginka??

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza dzisiaj. Ciąże potwierdził po zwykłym badaniu ginekologicznym, na jego "palec" jest to początek 6 tygodnia, wg. OM 6 tydzień i 5 dzień, generalnie powtarza się historia z pierwszej ciąży, gdzie przez to, że cykl jest dłuższy to ciąża jest młodsza. Ciąża wewnątrzmaciczna. USG nie robiliśmy, mam kolejną wizytę z USG za 2 tygodnie.

aga.just, Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Byłam u lekarza dzisiaj. Ciąże potwierdził po zwykłym badaniu ginekologicznym, na jego "palec" jest to początek 6 tygodnia, wg. OM 6 tydzień i 5 dzień, generalnie powtarza się historia z pierwszej ciąży, gdzie przez to, że cykl jest dłuższy to ciąża jest młodsza. Ciąża wewnątrzmaciczna. USG nie robiliśmy, mam kolejną wizytę z USG za 2 tygodnie.
    Kochana gratuluję jeszcze raz. I zazdroszczę!!! <3

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!! Ode mnie macie codziennie morze wirusków.
    Nie ukrywam, że chętnie zobaczyłabym już tą moją Pszczołę, ale wytrzymam 2 tygodnie oby wszystko było dobrze tylko.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:

jak cudownie Kochana :)

gratuluję bardzo :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe w obydwu ciążach nie miałam objawów ;) prędzej myślałam, że okresu dostanw niż, że jestem w ciąży ;) z Córcią to w dzień spodziewanej @ nawet podpaskę już brałam do ręki, ale zrobiłam test i tutaj niespodzinka ;) z Synem to wogóle masakra, bo jeszcze karmiłam Córcię, więc cykle na maksa nie regularne, raz 24 raz 42 dni, więc zrobiłam test w 30 dniu i negatyw, ale powiedziałam, że jak za tydzień nie będzie @ to znów zrobię i już za 7 dni był pozytyw :)

żadnych mdłości i tak dalej :) z Synem tylko pod koniec ciąży zgaga straszna, ale dało się żyć :)

za to moja przyjaciółka wszystkie 3 ciąże wymiotowała prawie cały czas masakra biedna :( wszystko co nie poczuła to źle...

jak to dobrze, że ja ciąże znoszę dobrze :)

lithe123, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was było Dziewczyny ? :)

qbxwkvq.png
  • jastjast Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu przyszła @....

• Eve Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży zero objawów miałam, dopiero w trzecim trymestrze mega zgaga nocami. A teraz czasami pobolewają mnie piersi, były takie 4 dni, co bylo mi cały czas niedobrze, jeden wymiot i na razie koniec objawów, czuję się świetnie.

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja w pierwszej ciąży zero objawów miałam, dopiero w trzecim trymestrze mega zgaga nocami. A teraz czasami pobolewają mnie piersi, były takie 4 dni, co bylo mi cały czas niedobrze, jeden wymiot i na razie koniec objawów, czuję się świetnie.

oby tak dalej :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    a jak u Was było Dziewczyny ? :)
    Kas, to masz małą różnicę wieku między dzieciaczkami? Super :)
    Ja właśnie czułam się fatalnie mniej więcej do 10 tygodnia. Mdłości i takie typowe rzeczy przyszły dopiero ok 7tygodnia. Na początku maiałam strasznie nietypowe objawy - totalną bezsenność, kołatanie serca, arytmię. Myślałam, że jestem niewiadomo na co chora :) Dopiero kumaty kardiolog kazałm mi zrobic test :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechwaliłam, po sniadaniu myślałam, że zejdę tak mi było niedobrze, ale już znopwu jest świetnie, także i tak jestem szczęściara jeśli chodzi o samopoczucie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja Wam powiem, że wątek widzę zamiera ;)

różnicę mam 2 lata i 3 miesiące dokładnie :)

eve to wszystko miejmy nadzieję ustąpi :) a ja poprosiłam męża żeby kupił testy pepino w tesco :) czułość 10ml :) zobaczymy w niedzielę czy już coś będzie widać, choć myślę, że nie :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ostatnio mam takie urwanie głowy, że zaniedbuje forum. Wczoraj miałam imprezke pożegnalną przyjaciół bo wyjeżdżają do Dani. I tak sobie piłyśmy winko, że dziś cały dzień umieram. Masakra.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak tam u Was?u nas dziś była piękna pogoda w sam raz na wagary :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam się nie spinać co ma być to będzie!!!mąż uważa że jak może trochę wyluzujemy a na pewno ja to może szybciej nam to pójdzie a tak tylko liczę myślę itp.

• mama hani Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj wiosna w pełni na jutro zaplanowałam trochę wiosennych porządków, pranie mycie okien itp. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór chciałbym się do Was dołączyć jeżeli pozwolicie mam już 4 dzieciaków ale marzy mi się jeszcze jedno towarzysz zabaw dla najmłodszego synka który ma 18 m-cy

aga.just lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy mama78 :) super gromadka :) mnie też się marzy gromadka, ale narazie staramy się o 3 dzidziusia :)

mama78 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta;)

My z mezem rowniez staramy sie o drugiego maluszka. Poki co jestesmy rodzicami Alexandra- 2,5 roku;)

Staramy sie juz sama nie wiem ile... chyba jakos od wrzesnia/sierpnia... Ale z OF pierwszy cykl.
    Obecnie czekam na @ i mam nadzieje ze nie przyjdzie ;pp

Pozdrawiam!

aga.just lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ