Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Oczywiście kochana, pytaj o wszystko 💋❤️🫂
Prof Jerzak przyjmuje w Warszawie, ale nie wymaga niezliczonej ilości wizyt, a każde jej zalecenie jest bardzo przemyślane. Zwykle wystarczą dwie wizyty do przygotowania pełnych zaleceń. Na pierwszej wizycie jest prowadzony bardzo dokładny wywiad i przedstawiasz wszystkie badania, które posiadasz. Ona Cię wysłucha i przygotowuje listę badań, których ona wymaga - zawsze indywidualnie ułożone pod pacjentkę. Jak już będziesz mieć dla niej komplet wyników, to na kolejnej wizycie przedstawi konkretną propozycje leczenia. Kolejna wizyta dopiero w ciąży.
Patrząc na Twoją historię powinnas być cały czas pod opieką świetnego lekarza, który będzie Cię bardzo uważnie monitorować i reagować na każde odchylenie od normy. Nasza kochana Kasiek niedawno urodziła córeczkę. Piszę o tym, bo gdyby nie prof Jerzak już dawno miałaby wycięta macicę, bo żaden lekarz nie wierzyl,że ona kiedykolwiek będzie mieć dzieci. Nie poddała się, walczyła jak lew i zwróciła się do prof o pomoc. Dzisiaj tuli przepiękną córeczkę ❤️ Prof reagowała w trakcie jej ciąży na wszystko, nawet na najdrobniejsze objawy typu lekkie plamienie, ból głowy, dosłownie wszystko i modyfikowala zalecenia na bieżąco. Opowiadam o niej, bo głęboko wierzę, że w Twoim przypadku będzie tak samo - wystarczy, że zaopiekuje się Tobą dobry lekarz i niedługo będziesz szczęśliwa mamą ❤️ A ja jestem dopiero w trakcie leczenia i mój przypadek należy do tych najbardziej beznadziejnych - mam niska rezerwe janikowa, prawdopodobnie zespół antyfosfolipidowy (brakuje mi trzeciego poronienia żeby zgodnie z prawem postawić diagnozę), poważny stan zapalny w organizmie i brakuje mi trzech najważniejszych Kirow. Tracę ciążę na bardzo wczesnym etapie i to prawdopodobnie z powodow genetycznych - niska rezerwa powoduje,że mam wieksza szansę trafić na wadliwą komórkę. Mnie też nikt nie daje nadziei i dlatego zwróciłam się o pomoc do prof.
Dziękuję za tak obszerną wiadomość i poświęcenie czasu 😘 poczekam najpierw na te badanie płodu i kariotypy. Potem przemyśle co dalej. Bo póki co wydaje mi się że te dwie rzeczy są najważniejsze na ten momentEcho lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Echo wrote:Uzupełniająco: myślę,że warto zrobić kariotypy, poczekać na wynik badania maluszka i dać sobie czas na żałobę. Jak będziesz gotowa, to wtedy przemysl temat lekarza. Będziesz mamą, wiem to 🫂🌈❤️ Jeszcze będziesz szczęśliwa ☀️
wzruszasz mnie Kochana 😘Echo lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Dziękuję za tak obszerną wiadomość i poświęcenie czasu 😘 poczekam najpierw na te badanie płodu i kariotypy. Potem przemyśle co dalej. Bo póki co wydaje mi się że te dwie rzeczy są najważniejsze na ten moment
Oczywiście kochana, masz 100% rację 💋❤️ Staram się dostarczyć Ci jak najwięcej informacji, żebyś mogła do tego kiedyś wrócić gdy będziesz poszukiwać informacji o lekarzach. Daj sobie czas, nie spiesz się z niczym 🫂🫂🫂 gdybyś miała jakiekolwiek pytania - pomożemy ❤️Smerfetkaa lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dziewczynki, zobaczcie jaka piękna pościel (i nie tylko) w tęczę 🌈 😍
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1011386002.htmlS.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Oczywiście kochana, masz 100% rację 💋❤️ Staram się dostarczyć Ci jak najwięcej informacji, żebyś mogła do tego kiedyś wrócić gdy będziesz poszukiwać informacji o lekarzach. Daj sobie czas, nie spiesz się z niczym 🫂🫂🫂 gdybyś miała jakiekolwiek pytania - pomożemy ❤️
Dobrze, dziękuję 😘 tak się zastanawiam czy mogę sobie
Za niedługo ogarnąć dostinex? Piersi mnie bolą. Oczywiście prolaktyna wysoka jak i inne hormony. Czy po pierwszej @ się wyzeruje ?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Dobrze, dziękuję 😘 tak się zastanawiam czy mogę sobie
Za niedługo ogarnąć dostinex? Piersi mnie bolą. Oczywiście prolaktyna wysoka jak i inne hormony. Czy po pierwszej @ się wyzeruje ?
Hmm... Ja miałam mlekotok po poronieniu i dostałam Dostinex,ale miałam już wcześniej diagnozowana hiperprolaktynemie. Skonsultuj to z lekarzem 🫂❤️Smerfetkaa lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Smerfetkaa wrote:Dobrze, dziękuję 😘 tak się zastanawiam czy mogę sobie
Za niedługo ogarnąć dostinex? Piersi mnie bolą. Oczywiście prolaktyna wysoka jak i inne hormony. Czy po pierwszej @ się wyzeruje ?Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Smerfetki bardzo mi przykro 💔
Masz bardzo podobną historię do mnie,tez miałam krwiaki z zatrzymaniem akcji serca i teraz w tej donoszonej ciąży infekcje szyjki w 22 tygodniu wykryta po badaniu prenatalnym przez tworzenie lejka a potem posiew, u mnie antybiotyki dożylne na szczęście zadziałały.
Z tego co ja ci mogę doradzić to badanie kir, kariotyp teraz. Zespół antyfosfolipidowych po 6 tygodniach. A wszystkie badania hormonalne TSH,ft3,ft4, krzywe insulinowe, glukozowe, Wit D, ferrytyna, homocystrina,kwas foliowy po 3 mcach, no i wymazy na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz ureoplasma, mycoplasma, chlamydia, neiseria metoda pcr. To są podstawy które trzeba miec zrobione. Dopiero potem bym robiła cytokiny, a allo i cross to już na samym końcu.Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Smerfetko, jeśli robiłaś trombofilie to cały pakiet na pewno i wyszło Ci tylko pai.
Też utrzymuję aby poczekać na wyniki badania że szpitala plus zrobić kariotypy na razie. I odpocznij, potrzebujesz tego 🧡 później będziemy wspólnymi siłami Ci doradzać jak najlepiej jak już będzie wiadomo co wyszło w tych badaniach.Smerfetkaa lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Witam w niedzielę! I melduję 🦍😁 teraz muszę się szykować emocjonalnie na badanie drożności i na samą myśl sie trzęsę. Ale dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia 😁
Pieknego dnia Wam życzę ☕️❤️Elza1234, pandzia 🐼, Pinkflower lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Witam w niedzielę! I melduję 🦍😁 teraz muszę się szykować emocjonalnie na badanie drożności i na samą myśl sie trzęsę. Ale dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia 😁
Pieknego dnia Wam życzę ☕️❤️
U mnie nadal nic… -
Elza1234 wrote:Zazdroszczę
U mnie nadal nic…
Oj, to przesyłam dodatkową partię 🦍🦠 w razie gdyby dalej się przeciągało zalecam założenie białych spodni - to zawsze działa 😉😅Elza1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dzień dobry, miłej niedzieli ☀️
Roszpunka nie taki diabeł straszny 😁 będzie dobrze
Elza ile jesteś po odstawieniu proga?
Tydz temu w czw na usg lekarz powiedział, ze macica wygląda na taką z fazie gestagennej, czyli okres przyjdzie.
No ale kiedy tylko moja macica wie.. -
S.Roszpunka wrote:Witam w niedzielę! I melduję 🦍😁 teraz muszę się szykować emocjonalnie na badanie drożności i na samą myśl sie trzęsę. Ale dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia 😁
Pieknego dnia Wam życzę ☕️❤️
Mnie też przeraża to badanie, ale jest kluczowe i warto 💪 Trzymam kciuki 🤞🤞S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Co u Was słychać dziewczynki? Jakie macie plany na niedzielę? Ja się wygrzewam pod kocykiem. Od czterech dni boli mnie non stop głowa 🙈 mam nadzieję,że się nie rozchoruje przed ivf 🙈2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Smerfetkaa wrote:A mnie przerażają te kariotypy dziewczyny. Tak się boję 🥹
Szkoda że nie ma wyniku od razu.
Kochana 99% osób ma prawidłowe kariotypy. Jeśli jednak byłoby coś nie tak, to rozwiązaniem jest ivf. Nie jest to sytuacja bez wyjścia2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dzień dobry 🧡
Coraz więcej nowych cykli się pojawia a więc kolejne działania 💪
Echo, odpoczywaj, dbaj o siebie, to nie dobry moment na chorowanie. Ty już tyle tych supli, leków masz od prof 🤯
My wczoraj z mężem jakoś do 23 działaliśmy. On fugowal cegłę ja robiłam porządne sprzątanie i trochę mu pomagałam. Dzisiaj dzień odpoczynku, zaraz jedziemy na obiadek do restauracji.
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'