Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Oczywiście kochana, pytaj o wszystko 💋❤️🫂

Prof Jerzak przyjmuje w Warszawie, ale nie wymaga niezliczonej ilości wizyt, a każde jej zalecenie jest bardzo przemyślane. Zwykle wystarczą dwie wizyty do przygotowania pełnych zaleceń. Na pierwszej wizycie jest prowadzony bardzo dokładny wywiad i przedstawiasz wszystkie badania, które posiadasz. Ona Cię wysłucha i przygotowuje listę badań, których ona wymaga - zawsze indywidualnie ułożone pod pacjentkę. Jak już będziesz mieć dla niej komplet wyników, to na kolejnej wizycie przedstawi konkretną propozycje leczenia. Kolejna wizyta dopiero w ciąży.

Patrząc na Twoją historię powinnas być cały czas pod opieką świetnego lekarza, który będzie Cię bardzo uważnie monitorować i reagować na każde odchylenie od normy. Nasza kochana Kasiek niedawno urodziła córeczkę. Piszę o tym, bo gdyby nie prof Jerzak już dawno miałaby wycięta macicę, bo żaden lekarz nie wierzyl,że ona kiedykolwiek będzie mieć dzieci. Nie poddała się, walczyła jak lew i zwróciła się do prof o pomoc. Dzisiaj tuli przepiękną córeczkę ❤️ Prof reagowała w trakcie jej ciąży na wszystko, nawet na najdrobniejsze objawy typu lekkie plamienie, ból głowy, dosłownie wszystko i modyfikowala zalecenia na bieżąco. Opowiadam o niej, bo głęboko wierzę, że w Twoim przypadku będzie tak samo - wystarczy, że zaopiekuje się Tobą dobry lekarz i niedługo będziesz szczęśliwa mamą ❤️ A ja jestem dopiero w trakcie leczenia i mój przypadek należy do tych najbardziej beznadziejnych - mam niska rezerwe janikowa, prawdopodobnie zespół antyfosfolipidowy (brakuje mi trzeciego poronienia żeby zgodnie z prawem postawić diagnozę), poważny stan zapalny w organizmie i brakuje mi trzech najważniejszych Kirow. Tracę ciążę na bardzo wczesnym etapie i to prawdopodobnie z powodow genetycznych - niska rezerwa powoduje,że mam wieksza szansę trafić na wadliwą komórkę. Mnie też nikt nie daje nadziei i dlatego zwróciłam się o pomoc do prof.

Dziękuję za tak obszerną wiadomość i poświęcenie czasu 😘 poczekam najpierw na te badanie płodu i kariotypy. Potem przemyśle co dalej. Bo póki co wydaje mi się że te dwie rzeczy są najważniejsze na ten moment

Echo lubi tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Uzupełniająco: myślę,że warto zrobić kariotypy, poczekać na wynik badania maluszka i dać sobie czas na żałobę. Jak będziesz gotowa, to wtedy przemysl temat lekarza. Będziesz mamą, wiem to 🫂🌈❤️ Jeszcze będziesz szczęśliwa ☀️

wzruszasz mnie Kochana 😘

Echo lubi tę wiadomość

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziękuję za tak obszerną wiadomość i poświęcenie czasu 😘 poczekam najpierw na te badanie płodu i kariotypy. Potem przemyśle co dalej. Bo póki co wydaje mi się że te dwie rzeczy są najważniejsze na ten moment

Oczywiście kochana, masz 100% rację 💋❤️ Staram się dostarczyć Ci jak najwięcej informacji, żebyś mogła do tego kiedyś wrócić gdy będziesz poszukiwać informacji o lekarzach. Daj sobie czas, nie spiesz się z niczym 🫂🫂🫂 gdybyś miała jakiekolwiek pytania - pomożemy ❤️

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zobaczcie jaka piękna pościel (i nie tylko) w tęczę 🌈 😍

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1011386002.html

S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Oczywiście kochana, masz 100% rację 💋❤️ Staram się dostarczyć Ci jak najwięcej informacji, żebyś mogła do tego kiedyś wrócić gdy będziesz poszukiwać informacji o lekarzach. Daj sobie czas, nie spiesz się z niczym 🫂🫂🫂 gdybyś miała jakiekolwiek pytania - pomożemy ❤️

Dobrze, dziękuję 😘 tak się zastanawiam czy mogę sobie
    Za niedługo ogarnąć dostinex? Piersi mnie bolą. Oczywiście prolaktyna wysoka jak i inne hormony. Czy po pierwszej @ się wyzeruje ?

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Za niedługo ogarnąć dostinex? Piersi mnie bolą. Oczywiście prolaktyna wysoka jak i inne hormony. Czy po pierwszej @ się wyzeruje ?

Hmm... Ja miałam mlekotok po poronieniu i dostałam Dostinex,ale miałam już wcześniej diagnozowana hiperprolaktynemie. Skonsultuj to z lekarzem 🫂❤️

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Hormony zbadać 6 tyg po poronieniu, wtedy będą miarodajne

03.2023💔 6tc ciąża naturalna
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 7tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)
    03.2026 💔 8tc ciąża naturalna
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetki bardzo mi przykro 💔
    Masz bardzo podobną historię do mnie,tez miałam krwiaki z zatrzymaniem akcji serca i teraz w tej donoszonej ciąży infekcje szyjki w 22 tygodniu wykryta po badaniu prenatalnym przez tworzenie lejka a potem posiew, u mnie antybiotyki dożylne na szczęście zadziałały.
    Z tego co ja ci mogę doradzić to badanie kir, kariotyp teraz. Zespół antyfosfolipidowych po 6 tygodniach. A wszystkie badania hormonalne TSH,ft3,ft4, krzywe insulinowe, glukozowe, Wit D, ferrytyna, homocystrina,kwas foliowy po 3 mcach, no i wymazy na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz ureoplasma, mycoplasma, chlamydia, neiseria metoda pcr. To są podstawy które trzeba miec zrobione. Dopiero potem bym robiła cytokiny, a allo i cross to już na samym końcu.

age.png

age.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tych badań możesz zrobić na NFZ, rodzinny może ci wypisać skierowanie do immunologa i genetyka.

age.png

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, jeśli robiłaś trombofilie to cały pakiet na pewno i wyszło Ci tylko pai.
    Też utrzymuję aby poczekać na wyniki badania że szpitala plus zrobić kariotypy na razie. I odpocznij, potrzebujesz tego 🧡 później będziemy wspólnymi siłami Ci doradzać jak najlepiej jak już będzie wiadomo co wyszło w tych badaniach.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę! I melduję 🦍😁 teraz muszę się szykować emocjonalnie na badanie drożności i na samą myśl sie trzęsę. Ale dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia 😁
    Pieknego dnia Wam życzę ☕️❤️

Elza1234, pandzia 🐼, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Witam w niedzielę! I melduję 🦍😁 teraz muszę się szykować emocjonalnie na badanie drożności i na samą myśl sie trzęsę. Ale dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia 😁
    Zazdroszczę :(
    U mnie nadal nic…

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zazdroszczę :(
    U mnie nadal nic…

Oj, to przesyłam dodatkową partię 🦍🦠 w razie gdyby dalej się przeciągało zalecam założenie białych spodni - to zawsze działa 😉😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłej niedzieli ☀️

Roszpunka nie taki diabeł straszny 😁 będzie dobrze

Elza ile jesteś po odstawieniu proga?

Pinkflower lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc ciąża naturalna
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 7tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)
    03.2026 💔 8tc ciąża naturalna
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzień dobry, miłej niedzieli ☀️

Roszpunka nie taki diabeł straszny 😁 będzie dobrze

Elza ile jesteś po odstawieniu proga?
    Ja nie brałam proga. Ten cykl po poronieniu był całkowicie naturalny.
    Tydz temu w czw na usg lekarz powiedział, ze macica wygląda na taką z fazie gestagennej, czyli okres przyjdzie.
    No ale kiedy tylko moja macica wie..

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:

Mnie też przeraża to badanie, ale jest kluczowe i warto 💪 Trzymam kciuki 🤞🤞

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przerażają te kariotypy dziewczyny. Tak się boję 🥹
    Szkoda że nie ma wyniku od razu.

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was słychać dziewczynki? Jakie macie plany na niedzielę? Ja się wygrzewam pod kocykiem. Od czterech dni boli mnie non stop głowa 🙈 mam nadzieję,że się nie rozchoruje przed ivf 🙈

• Echo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    A mnie przerażają te kariotypy dziewczyny. Tak się boję 🥹
    Szkoda że nie ma wyniku od razu.

Kochana 99% osób ma prawidłowe kariotypy. Jeśli jednak byłoby coś nie tak, to rozwiązaniem jest ivf. Nie jest to sytuacja bez wyjścia

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🧡

Coraz więcej nowych cykli się pojawia a więc kolejne działania 💪

Echo, odpoczywaj, dbaj o siebie, to nie dobry moment na chorowanie. Ty już tyle tych supli, leków masz od prof 🤯
    My wczoraj z mężem jakoś do 23 działaliśmy. On fugowal cegłę ja robiłam porządne sprzątanie i trochę mu pomagałam. Dzisiaj dzień odpoczynku, zaraz jedziemy na obiadek do restauracji.

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ