X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    To nie jest żaden wyznacznik. Czekamy na wyniki 🤞🏻

Wiem, że to nie wyznacznik i mogą w ogóle nie boleć, ale zaczyna mi się schiza bo w tamtej ciąży gdy przestały mnie boleć to oznaczało poronienie zatrzymane. Ale nic na to nie poradzę, muszę czekać.
    Mam teraz tydzień wolnego, jako że pracuje głównie na doby to bywa że mam 7 dyżurów w miesiącu a reszta wolnego więc mam teraz czas dla siebie i na odpoczynek, ale nic mi się nie chce w taki upał 😁

Echo co do pracy, to z jakiego miasta jesteś i w jakiej branży poszukujesz? Jest nas tu tyle, to może uda się coś pomoc i podpowiedzieć?

JaMiNi lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dobrze Cię rozumiem. Gdybyś potrzebowała się wygadać, to wiesz gdzie mnie znaleźć 😘 <3

Dziękuję za ciepłe słowa, ale niestety szybko nie poczuję się lepiej :( Bardzo chciałabym żyć w idealnym świecie, gdzie mam fajną pracę, dobrze zarabiam i na spokojnie staram się o ciążę... Niestety realia są zupełnie inne. Jeśli dostaję jakiekolwiek oferty, to wymagają ode mnie przeprowadzki do innego miasta - jak miałabym w takim układzie starać się o ciążę? Stoję w miejscu. Mam 34 lata, jestem bezpłodna, bez pracy, bez pieniędzy, bez perspektyw i nie mam ochoty żyć.

Przykro mi, że tak piszesz i myślisz o sobie. A szukałaś może jakieś pracy zdalnej? Po pandemii wiele firm oferuje taką możliwość. Nawet u mnie w firmie zatrudnione są osoby z drugiego końca Polski (pracuję w korpo). Może poszukać Ci jakiś ciekawych ofert?
    Co możesz/chciałabyś robić? Czy jakiś język obcy wchodzi w grę? Jeszcze raz oferuję pomoc w rzuceniu okiem na Twoje CV (oczywiście możesz wykasować wrażliwe dane). Może da się je jakoś podpicować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:57

JaMiNi, Echo lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstawić zdjęcie z wątku miesięcznego https://pl.imgbb.com/

po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!

Kadża, Echo lubią tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo kochana będziecie działać w kierunku IVF, wierze ze to będzie to, z praca to ehh strasznie mi przykro ze masz taki problem, może faktycznie jakaś praca zdalna? Inna branża ? Wyobrażam sobie jak się możesz czuc i to takie cholernie przykre 🥺🥺🥺

Echo lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi dziękuje mam nadzieje że się uda
    Echo nie mam możliwości tu w Irlandii tego zrobić sama.
    Nie wiem sama co teraz powinnam zrobić. Zadzwonić do GP ( lekarza) i niech on zgłasza ciąże ale on uwierzy na słowo że jestem
    Zadzwonić do położnej która kontaktowała się ze mną po poronieniu
    Czy zadzwonić na oddział gdzie miałam zabieg bo tam Polozna mówiła że jak zajdę jeszcze w ciąże to nie mam się martwić bo trafie szybciej do nich niż w 12-14 tc

https://ibb.co/6FF3kP9

JaMiNi, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, Kadża, jaka piękna druga krecha! ❤️ Cudownie :)

Kadża lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża druga kreska jak nic ! 🥰 ile jesteś przed @ albo po terminie po? Nie pamietam ile jesteś po poronieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 10:12

Kadża lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że szukam pracy zdalnej, ale nikt teraz tak nie zatrudnia tylko wolą hybrydę (3 dni w biurze). Dodatkowo, poza moją branżą nikt nie odpowiada na moje cv i dostaję zwrotki systemowe a od znajomych dostaję info, że ludzi zwalniają a nie zatrudniają. W mojej branży z kolei praca jest w Warszawie lub we Wrocławiu, a ja jestem w Krakowie. Alauda, napiszę na priv, dziękuję. Nie wiem kto jeszcze czyta ten wątek, wiecie jacy są ludzie..

alauda lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dobrze Cię rozumiem. Gdybyś potrzebowała się wygadać, to wiesz gdzie mnie znaleźć 😘 <3

Dziękuję za ciepłe słowa, ale niestety szybko nie poczuję się lepiej :( Bardzo chciałabym żyć w idealnym świecie, gdzie mam fajną pracę, dobrze zarabiam i na spokojnie staram się o ciążę... Niestety realia są zupełnie inne. Jeśli dostaję jakiekolwiek oferty, to wymagają ode mnie przeprowadzki do innego miasta - jak miałabym w takim układzie starać się o ciążę? Stoję w miejscu. Mam 34 lata, jestem bezpłodna, bez pracy, bez pieniędzy, bez perspektyw i nie mam ochoty żyć.
    Echo! Jesteś cudowna, ciepła, mądra. Praca się znajdzie. Ale najpierw musisz uporać się ze swoimi myślami. Wpuścić troszkę światła do siebie, widzieć nadzieje na lepsze jutro. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😘 może powinnaś skorzystać z pomocy psychologa?

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    JaMiNi dziękuje mam nadzieje że się uda
    Echo nie mam możliwości tu w Irlandii tego zrobić sama.
    Nie wiem sama co teraz powinnam zrobić. Zadzwonić do GP ( lekarza) i niech on zgłasza ciąże ale on uwierzy na słowo że jestem
    Zadzwonić do położnej która kontaktowała się ze mną po poronieniu
    Czy zadzwonić na oddział gdzie miałam zabieg bo tam Polozna mówiła że jak zajdę jeszcze w ciąże to nie mam się martwić bo trafie szybciej do nich niż w 12-14 tc

https://ibb.co/6FF3kP9

Kochana, kreska jest tak piękna, że aż trudno oderwać wzrok! Jeśli chesz mieć pewność, to zrób jeszcze jutro kolejne dwa testy i zgłoś się do położnej. Ja bym waliła wprost, że mam lekarza w PL, który uważa, że powinnam zrobić betę i przyrost - może to ich przekona?

Butterfly23, Kadża lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża: mocno trzymam kciuki, piękne kreseczki.🥰
    Magdanka: myśl pozytywnie. Będzie dobrze🙂

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny z Krakowa macie do polecenia specjalistów jakiś? Najlepiej takich którzy przyjmują do późnych godzin i w soboty, bo pracuje do 15 30 a do Krakowa mam jakieś 2-2,5h, zawsze można rozważyć czasem 🫣

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini przeciwciała możesz zrobić.Przeciw plemnikom, przeciwjądrowe, przeciw antygenom jajnika. Prolaktyna, androstendion, homocysteina. To o czym mówisz o ochronie zarodka to allo mlr i cross match. Jeszcze możesz sprawdzić kiry. Badań jest multum. Pytanie tylko, czy jest sens np zagłębiać się w immunologię?
    Kadża mocne kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 ja bym zadzwoniła do tej położnej co mówiła, że szybciej się Tobą zaopiekują.

Echo, Kadża lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo! Jesteś cudowna, ciepła, mądra. Praca się znajdzie. Ale najpierw musisz uporać się ze swoimi myślami. Wpuścić troszkę światła do siebie, widzieć nadzieje na lepsze jutro. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😘 może powinnaś skorzystać z pomocy psychologa?

Psycholog mi nie pomoże, nie rozwiąże moich problemów. Po prostu zbyt wiele razy upadłam w ciagu ostatnich dwóch lat (operacje,sepsa,poronienie,itd.) i za długo byłam silna. Znalazłam się też w patowej sytuacji, gdzie nie mogę podjąć pracy bo ciąża, o którą muszę walczyć. Inni budują domy, mają fajną pracę, robią karierę i cieszą sie życiem. Czuję, że odstaję i coraz bardziej muszę się odsuwać od ludzi.

Jesteście kochane, że tak miło o mnie piszecie. To naprawdę wiele dla mnie znaczy <3 Teraz rozumiecie dlaczego nie chcę pisać o sobie.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny 🥰 wg lady com jestem 9 dpo wg tempdrop jestem dzień po oczekiwanej 🐒i Premom dziś 13 dpo. Wydaje mi się ze lady comp jest wiarygodny bardziej.
    Dziewczyny czy ja ten niepokalanek mam jeść dalej i nac ? Tu mi zostało kilka tabletek. Bo te babę witaminowa dla starających się to chyba będę kontynuowała dalej ( tez kilka mi zostało bo to na mc było )
    A zabieg miałam 4 maja :(

• Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Właśnie dziewczyny z Krakowa macie do polecenia specjalistów jakiś? Najlepiej takich którzy przyjmują do późnych godzin i w soboty, bo pracuje do 15 30 a do Krakowa mam jakieś 2-2,5h, zawsze można rozważyć czasem 🫣

Bardzo chcialabym pomóc, ale sama potrzebuje takich info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 06:27

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Psycholog mi nie pomoże, nie rozwiąże moich problemów. Po prostu zbyt wiele razy upadłam w ciagu ostatnich dwóch lat (operacje,sepsa,poronienie,itd.) i za długo byłam silna. Znalazłam się też w patowej sytuacji, gdzie nie mogę podjąć pracy bo ciąża, o którą muszę walczyć. Inni budują domy, mają fajną pracę, robią karierę i cieszą sie życiem. Czuję, że odstaję i coraz bardziej muszę się odsuwać od ludzi.

Jesteście kochane, że tak miło o mnie piszecie. To naprawdę wiele dla mnie znaczy <3 Teraz rozumiecie dlaczego nie chcę pisać o sobie.
    Psycholog nie rozwiąże Twoich problemów, ale sprawi, że Ty poczujesz się lepiej i będziesz mieć siłę do ich pokonania. Praca dobrze Ci zrobi i życzę Ci abyś jak najszybciej coś znalazła ❤️

Echo lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziękuje dziewczyny 🥰 wg lady com jestem 9 dpo wg tempdrop jestem dzień po oczekiwanej 🐒i Premom dziś 13 dpo. Wydaje mi się ze lady comp jest wiarygodny bardziej.
    Dziewczyny czy ja ten niepokalanek mam jeść dalej i nac ? Tu mi zostało kilka tabletek. Bo te babę witaminowa dla starających się to chyba będę kontynuowała dalej ( tez kilka mi zostało bo to na mc było )
    A zabieg miałam 4 maja :(
    Odstaw i nac i niepokalanek. Tylko witaminy bierz

Kadża lubi tę wiadomość

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly prolaktyne,androstenion robiłam na początku roku, homocysteine teraz była 7,07, właśnie ANA1 miałam 1:360 a ANA3 wyszło DSF70 które niby nie ma znaczenia diagnostycznego, a te allo mrl i cross match to robię tylko ja czy robimy oboje? I to w każdym labie?

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Jamini ja chodzę do dr Marzena Kula Prykan, z tego co widzę to nie pracuje w soboty ale w ciagu tygodnia ma czasem terminy nawet na 19.00.
    Z tym że nie wiem jaka ona jest jeśli chodzi o jakieś większe problemy z płodnością bo mi nie zlecała żadnych poważniejszych badań (względnie krótko się wtedy staraliśmy) ale jest mega empatyczna, i w poprzedniej ciąży od razu zauważyła że coś jest nie tak a gin z Medicover wtedy twierdził że wszystko w porządku. Wizyta 300 zł z USG ale siedzisz ile potrzebujesz.

Kadża moje gratulacje!

Kadża lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ