X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, nie martw się kochana 😘 z pewnością jest to wynik infekcji i na szczęście jest to rzecz, na którą mamy wpływ i można ją poprawić. Wszystko będzie dobrze 😘🍀

Elza, trzymaj się słońce 💔❤️ to bardzo trudny i wymagający czas, to normalne jak się teraz czujesz 😞jesteśmy tu jakbyś czegokolwiek potrzebowała.

Syska, bardzo dobrze robisz, że idziesz zrobić przyrost o podobnej godzinie. Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🍀❤️

Alauda, dobrze Cię widzieć 😘 dawaj znać jakbyś potrzebowała się wygadac, w szczególności jeśli się zamartwiasz.

JaMiNi, bardzo mocno Cię przytulam 💔 wiem jak się czujesz, przerabiam to co miesiąc 😞

Roszpunko, myślę tak samo jak Butterfly, weź 4-8dc o będzie ok 🤞🤞

Butterfly, co u Ciebie? Wszystko w porządku?
    Bezimienna zniknęła, pewnie goni złodziei 😉😘 albo odpoczywa jak Lia ❤️

Magdanka, trzymam kciuki za przyrost 🤞🤞🍀❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Moje nadzieje na ten cykl zostały zmiecione, już plamie przed @ i nawet nie pociesza mnie ze w ostatniej ciąży tez plamilam a byłam w ciąży biorąc pod uwagę jak się skończyło 😩 tak mi smutno tyle działaliśmy i miałam nadzieje ze się uda bez biegania po lekarzach na szczegółowe badania a teraz po @ musze iść na kolposkopie i pewnie mnie to wyłączy ze starań na ten rok

Do końca roku jeszcze daleko, nie martw się tym teraz😘 kiedy mogłabyś pójść na kolposkopię?

JaMiNi lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Do końca roku jeszcze daleko, nie martw się tym teraz😘 kiedy mogłabyś pójść na kolposkopię?
    Mam iść po @ szperam w inernecie jak ma się zabieg do późniejszych starań ale nic nie ma, na dodatek kolonoskopia z biopsja wiąże się z łyżeczkowanie szyjki macicy przecież dopiero miałam łyżeczkowanie

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    O tak, jak umarli moi rodzice to te kilka dni przed pogrzebem było dla mnie najlepsze w całej żałobie, biegałam załatwiałam różne sprawy, miałam milion rzeczy na głowie, bez przerwy ktoś coś chciał. Nie miałam czasu myśleć, a potem po pogrzebie jak wszystko się uspoiło dotarło do mnie co się stało, wtedy w człowieka uderza pustka....
    Bardzo mi przykro z powodu Twoich rodziców....😔to musi być bardzo trudne. Ja nie mam taty i świat nie jest już taki sam...
    Trzymam kciuki za drożność, aby wszystko był w porządku 🙂🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 06:49

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jest względnie ok. Pierwszy szok już zszedł, myśle, ze teraz kolejne trudne chwile przed nami przy pożegnaniu i pogrzebie, ale to dopiero w przyszłym tygodniu.
    Ale powiem Wam, może to głupio zabrzmi, ale całkowicie oderwało to moje myśli od starań i ciąży

To normalne kochana, ciężko skupić się na staraniach jak Twoja głowa pewnie ciągle analizuje co i dlaczego się stało. Przynajmniej ja tak miałam, jak zmarł mój Tata to nawet nie miałam ochoty się zbliżać do męża a co dopiero obliczać dni płodne. Przez długi czas czułam jakby ktoś wyrwał mi serce, można powiedzieć że taki fizyczny ból, ciężar w klatce...
    Teraz potrzebny wam jest czas na zrozumienie.

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy szok minął, głowa jest chłodna. Nie jest tak źle z tymi wynikami. Pewnie jak P. Wyleczu infekcję to wszystko wróci do normy z resztą morfologię można poprawić.

Teraz już myślę tylko o swoich badaniach

Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, daje znać jeśli macie pakiet w luxmed. Weszłam sprawdzić jak wygląda dostępność endokrynologow. I wyskocyzlo mi pytanie czy powodem jest odnowienie recepty, dałam że nie i wyskoczyła taka informacjami że by uniknąć straty czasu pacjenta i lekarza, zalecają najpierw wykonać badania Tsh I było zamów badanie, kliknęłam i pojawiło mi się skierowanie na TSH. Szok
    Zawsze musiałam wypraszać lekarza o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 08:41

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌤️ Powodzenia dziewczynki, trzymam kciuki za każdą z Was🤞🤞🍀🌈

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego dnia dla was, ja to będę mało się udzielała strasznie mnie to zdołowało, jeszcze jakbym miała w perspektywie ze teraz się nie udało ale będziemy działać kolejny miesiąc a tu niestety, pokladalam takie nadzieje ze w tym miesiącu się uda przed tym badaniem 😩 czuje ze już za stara jestem na szczęśliwa ciąże, w tym roku 36 lat, za chwile 37 moje AMH na początku roku 1,6. Tak bardzo pragnę tego maleństwa i czuje ze mam takiego pecha w życiu ze się nie uda.
    Syska, Magdanka trzymam kciuki za przyrosty!
    Tak pomyślałam ze skoro będę miała przerwę w staraniach to może jeszcze jakieś badania porobić? Drożność napewno odpada po złej cytologi skoro musi być wazna do badania. Na poczatku roku robiłam wymazy MUCHA, androgeny, estrogeny, teraz robiłam trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, mam to Ana, b12,d3,homocysteina, mąż robił na początku roku badanie nasienia i wyszła morfologia 4% wiec bez dramatu, może jakieś bardziej specjalistyczne ? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:32

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Dziewczyny miłego dnia dla was, ja to będę mało się udzielała strasznie mnie to zdołowało, jeszcze jakbym miała w perspektywie ze teraz się nie udało ale będziemy działać kolejny miesiąc a tu niestety, pokladalam takie nadzieje ze w tym miesiącu się uda przed tym badaniem 😩 czuje ze już za stara jestem na szczęśliwa ciąże, w tym roku 36 lat, za chwile 37 moje AMH na początku roku 1,6. Tak bardzo pragnę tego maleństwa i czuje ze mam takiego pecha w życiu ze się nie uda.

Jamini, no coś Ty! Nie myśl tak. Ja w wieku 38, przy AMH 0,96 urodziłam córkę.

Ja wiem, że każda @ dołuje i podkopuje wiarę, że się uda. Ale zobaczysz jeszcze dwie kreski, jestem tego pewna ❤️ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:24

JaMiNi lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już oddałam krew na badania, na wyniki pewnie znowu będę czekać do nocy 😁 ale cycki przestają mnie boleć więc boję się że może być spadek ☹️

Echo, Butterfly23, alauda, JaMiNi, Gradiola, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:

JaMiNi, doskonale wiem jakie to jest uczucie gdy dowiadujemy się o złym wyniku badania i spada na nas lawina informacji co należy zrobić dalej, więc zamarwiamy się jak bardzo ten temat wydłuży nasze starania. Jestem jednak nadwyraz spokojna o Ciebie, bo jesteś bardzo dobrze zaopiekowana. Twój lekarz nie zwleka z reakcją i od razu po @ będziecie działać. Jeśli ten temat odsunie starania, to nie sądzę żeby na dłużej niż jeden lub dwa cykle. Jesteś młoda, masz sporą rezerwę jajnikową, a to co dzisiaj się dzieje, jest tylko chwilową przeszkodą, która niedługo zniknie <3

JaMiNi lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia.
    Syska dzięki za info, u mnie niestety nie przejdzie, bo mam wystawione skierowanie na tsh. Myślę, że to jednorazowe jest tylko. A uważam, że dla osób leczących się na tarczycę czy io, takie badania jak tsh, insulina z automatu powinny się pojawiać skierowania co 3 miesiące.
    Echo ja jestem w dołku psychicznym. Muszę sobie poradzić z pewną kwestią. Nie chcę o tym mówić, bo to dość nawet nie, że prywatne, ale muszę się z tym zmierzyć sama ze sobą. Ale ja wyznaje zasadę, że jutro będzie lepiej i faktycznie tak jest. I tak dzień po dniu i będzie dobrze.
    Czekam, aż Ty się dobrze poczujesz ❤️
    Dziewczyny ogromne kciuki za przyrost 🤞🏻💚🍀

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Ja już oddałam krew na badania, na wyniki pewnie znowu będę czekać do nocy 😁 ale cycki przestają mnie boleć więc boję się że może być spadek ☹️

Polubiłam za oddanie krwi. Trzymamy wszystkie bardzo mocno kciuki 🍀 <3!!

Czy masz możliwość zapełnić sobie dzień tak, żeby nie myśleć o tym za dużo?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    To nie jest żaden wyznacznik. Czekamy na wyniki 🤞🏻

• Kadża Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Chciałam wkleić zdjęcie ale nie wiem jak to zrobić z telefonu. Chyba mam 2 kreseczki 🥰 ta jedna blada ale chyba jest. Proszę was trzymajcie kciuki i otocznie modlitwa żeby tym razem wszystko było dobrze.

Echo, alauda, JaMiNi, Gradiola, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini szczerze nie wiem co mogłabyś jeszcze zrobić. Podstawy to hormony, wymazy, poziom witamin. Jak panel tarczycowy? Sprawdzałaś glukozę i insulinę na czczo?

• Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny, miłego dnia.
    Syska dzięki za info, u mnie niestety nie przejdzie, bo mam wystawione skierowanie na tsh. Myślę, że to jednorazowe jest tylko. A uważam, że dla osób leczących się na tarczycę czy io, takie badania jak tsh, insulina z automatu powinny się pojawiać skierowania co 3 miesiące.
    Echo ja jestem w dołku psychicznym. Muszę sobie poradzić z pewną kwestią. Nie chcę o tym mówić, bo to dość nawet nie, że prywatne, ale muszę się z tym zmierzyć sama ze sobą. Ale ja wyznaje zasadę, że jutro będzie lepiej i faktycznie tak jest. I tak dzień po dniu i będzie dobrze.
    Czekam, aż Ty się dobrze poczujesz ❤️
    Dziewczyny ogromne kciuki za przyrost 🤞🏻💚🍀

Dobrze Cię rozumiem. Gdybyś potrzebowała się wygadać, to wiesz gdzie mnie znaleźć 😘 <3

Dziękuję za ciepłe słowa, ale niestety szybko nie poczuję się lepiej :( Bardzo chciałabym żyć w idealnym świecie, gdzie mam fajną pracę, dobrze zarabiam i na spokojnie staram się o ciążę... Niestety realia są zupełnie inne. Jeśli dostaję jakiekolwiek oferty, to wymagają ode mnie przeprowadzki do innego miasta - jak miałabym w takim układzie starać się o ciążę? Stoję w miejscu. Mam 34 lata, jestem bezpłodna, bez pracy, bez pieniędzy, bez perspektyw i nie mam ochoty żyć.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dzień dobry dziewczyny
    Chciałam wkleić zdjęcie ale nie wiem jak to zrobić z telefonu. Chyba mam 2 kreseczki 🥰 ta jedna blada ale chyba jest. Proszę was trzymajcie kciuki i otocznie modlitwa żeby tym razem wszystko było dobrze.

Jeszcze niczego nie wrzucałam, więc może ktoś inny podpowie jak to się robi.

Trzymam bardzo mocno kciuki <3 <3 Czy wybierasz sie na betę? Który to dc/dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:48

Kadża lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jamini szczerze nie wiem co mogłabyś jeszcze zrobić. Podstawy to hormony, wymazy, poziom witamin. Jak panel tarczycowy? Sprawdzałaś glukozę i insulinę na czczo?
    Tak sprawdzałam to wszystko przed ciąża w lutym było w porządku, coś mi tsh wyszło koło 3 ale po powtórzeniu badania wyszło już prawidłowo, po poronieniu nie sprawdzałam bo chyba trzeba 3 msc odczekać ? Ale za to byłam na usg tarczycy i mam jakieś łagodne zmiany ale to od lat. Wiem ze są tez jakieś badania ze się bada ochronę zarodka czy coś, ale nie wiem jak to się nazywa i przeciwciała przeciw plemnikom czy jakoś tak 🫣
    Echo dziękuje kochana 😚 ja po postu należę do osób które nie maja cierpliwości plus wrodzony pesymizm i tak to jest ze takie rzeczy mnie załamują i ze nie będzie mi nigdy dane znowu doświadczyć własnego maleństwa. Dołuje mnie tez mysl ze badanie wiąże się z łyżeczkowanie szyjki macicy.
    Alauda, ja wiem ze wiek to nie wyznacznik, moja kuzynka urodziła pierwsze dziecko w wieku 42 lat a drugie 44, ale ja już oczami wyobraźni widzę ze to AMH mi przez rok spadło na łeb i szyje 🤞
    Ja jeszcze mam te plamienia przed @ i żaden lekarz nie jest w stanie podać powodu, mieszkam w mieście gdzie nie da się chodzić na monitoring co pare dni bo do lekarza to kolejki na pare tygodni 🫣 nawet nie ma w jakich przebierać i wybierać
    Kadża 😍🤞

Kadża lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ