Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Dziewczyny, przepraszam że nie odpisze każdej z osobna. Jak się już wszystko uparło to nie mam prądu do 14 a pracuje z domu i nie wiem na ile mu wystarczy baterii w laptopie. To jest aż śmieszne.
Ściskam Lia z biel. 🫂
Butterfly23, mam nadzieje ze te zastrzyki z heparyny Tobie pomogą a w przyszłości i mi. 🫂
Dobija mnie mysl, że kolejne starania to pewnie dopiero w grudniu o ile się czegoś dowiemy. -
Echo wrote:No co za małpa... niech się wreszcie zdecyduje... Dziewczynki wcześniej pisaly, że infekcje mogą zaburzyć cykl. Może faktycznie trzeba dać sobie jeszcze chwilę. A jak się ogólnie czujesz?
Jedyny plus jest taki że wzięłam cały antybiotyk. Teraz mam probiotyk i po tydzień po probiotyku idę na wymazDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo wrote:W nocy wstaję co chwilę, bo cierpię na pecherz nadreaktywny/częstomocz (skutek uboczny moich przygód z nerkami spotęgowany progesteronem). W nocy wstałam 3 razy, w tym jeden raz przed 6:00, a ten z którego robiłam test był 8:00.
Zobaczymy jutro czy beta wciąż jest pozytywna
Musi byc pozytywna🤞🤞🤞
Echo, ja również w nocy często wstaję do toalety. Wiele lat temu, jak wspomniałam o tym mojemy ówczesnemu ginekologowi, to powiedział, że to nie jest normalne i zlecił badanie moczu. Wynik był super, więc stwierdził, że jednak to taki mój urok. Ja myślę, że u mnie to jest na tle nerwowym, ale jest to mega denerwujące. Kilka razy muszę wstać do wc. A wystarczy, że zmoczę usta wodą przed spaniem albo w nocy to będę wstawać co godzinę /pól godziny siku. Nie ma zadnych doleglowosci ze strony pecherza czy nerek, wiec tu muszą byc nerwy.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Mam pytanko. Gdzieś pojawił się temat, że nie powinno się brać inozytolu w ciąży i nie wiem czy mi się to przywidziało. Czyli powinnam odstawić Prenacaps OVI?
Poza tym biorę: Pregna Start (zaraz Pueria uno), wit. c 1000, wit. e 400, bee polen, maca, ubichinol 200, dha, melatonina, ale te chyba są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 10:25
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
alauda wrote:Musi byc pozytywna🤞🤞🤞
Echo, ja również w nocy często wstaję do toalety. Wiele lat temu, jak wspomniałam o tym mojemy ówczesnemu ginekologowi, to powiedział, że to nie jest normalne i zlecił badanie moczu. Wynik był super, więc stwierdził, że jednak to taki mój urok. Ja myślę, że u mnie to jest na tle nerwowym, ale jest to mega denerwujące. Kilka razy muszę wstać do wc. A wystarczy, że zmoczę usta wodą przed spaniem albo w nocy to będę wstawać co godzinę /pól godziny siku. Nie ma zadnych doleglowosci ze strony pecherza czy nerek, wiec tu muszą byc nerwy.
Biedna dobrze wiem jak to jest Niestety stres rzeczywiście może się tak ujawniać,a przez to chodzisz jeszcze bardziej zmęczona i niewyspana. U mnie czasem po wypiciu kilku łyków wody może być tak, że będę biegać nawet co 10min Raz jest lepiej, raz gorzej. Chodziłam nawet na fizjo z tego powodu, ale laska mnie denerwowała, bo traktowała mnie jak gorszą bo nie byłam w ciąży, wiec zrezygnowałam.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Dziękuję że pytasz, sutki mnie bolą tak że nie mogę dotknąć. Poza tym zupelnie normalnie.
Jedyny plus jest taki że wzięłam cały antybiotyk. Teraz mam probiotyk i po tydzień po probiotyku idę na wymaz
A jest dla Ciebie normalny objaw przed @? Dla mnie wrażliwe i nabrzmiałe sutki były jedynym objawem, który skłonił mnie do zastanowienia się nad testem2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Dziewczyny, przepraszam że nie odpisze każdej z osobna. Jak się już wszystko uparło to nie mam prądu do 14 a pracuje z domu i nie wiem na ile mu wystarczy baterii w laptopie. To jest aż śmieszne.
Ściskam Lia z biel. 🫂
Butterfly23, mam nadzieje ze te zastrzyki z heparyny Tobie pomogą a w przyszłości i mi. 🫂
Dobija mnie mysl, że kolejne starania to pewnie dopiero w grudniu o ile się czegoś dowiemy.
Jeśli u mnie się nie powiedzie i jednak okaże się to biochem, to wraz z rozpoczęciem @ mam zacząć przyjmować leki stymulujące. To oznacza, że Ty też będziesz mogła od razu się starać. Wystarczy, że beta spadnie i pojawi się krwawieie. Organizm się oczyści i za chwilę będzie gotowy do działania. Jeśli będziesz jednak potrzebować przerwy żeby w spokoju przejść przez żałobę i dać sobie czas na powrót na stare tory, to nie ma w tym nic złego2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Mam pytanko. Gdzieś pojawił się temat, że nie powinno się brać inozytolu w ciąży i nie wiem czy mi się to przywidziało. Czyli powinnam odstawić Prenacaps OVI?
Poza tym biorę: Pregna Start (zaraz Pueria uno), wit. c 1000, wit. e 400, bee polen, maca, ubichinol 200, dha, ale te chyba są ok.
Echo, ja nie wiem, czy trzeba odstawić. Ale jeśli ja wysikałabym dwie kreski, to odstawiłabym koenzym, inozytol, melatoninę. Przed drugą ciążą brałam jedynie ubichinol i odstawiłam od razu. I pewnie teraz zrobiłabym to samo. Tak po prostu. Im mniej tym lepiej w ciaży.Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:Mam pytanko. Gdzieś pojawił się temat, że nie powinno się brać inozytolu w ciąży i nie wiem czy mi się to przywidziało. Czyli powinnam odstawić Prenacaps OVI?
Poza tym biorę: Pregna Start (zaraz Pueria uno), wit. c 1000, wit. e 400, bee polen, maca, ubichinol 200, dha, ale te chyba są ok.Echo, alauda lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Echo, ja nie wiem, czy trzeba odstawić. Ale jeśli ja wysikałabym dwie kreski, to odstawiłabym koenzym, inozytol, melatoninę. Przed drugą ciążą brałam jedynie ubichinol i odstawiłam od razu. I pewnie teraz zrobiłabym to samo. Tak po prostu. Im mniej tym lepiej w ciaży.
No tak, jeszcze melatonina. To niedobrze, że to wszystko już wzięłam no nic, to od jutra będę brać tylko Pregne/Pueria + DHA.
Dziękuję2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Biedna dobrze wiem jak to jest Niestety stres rzeczywiście może się tak ujawniać,a przez to chodzisz jeszcze bardziej zmęczona i niewyspana. U mnie czasem po wypiciu kilku łyków wody może być tak, że będę biegać nawet co 10min Raz jest lepiej, raz gorzej. Chodziłam nawet na fizjo z tego powodu, ale laska mnie denerwowała, bo traktowała mnie jak gorszą bo nie byłam w ciąży, wiec zrezygnowałam.
Mam tak samo! Jeśli za późno wezmę jakies leki, to wtedy zanim zasnę, będę biegać, co 15 minut. I zawsze zastanawiam się, skąd się tego tyle bierze, skoro wypiłam kilka łyków. Myślisz, że fizjo/urofizjo mógłby w tym jakoś pomóc?
Ja jako dziecko długo moczyłam się do łóżka. I wydaje mi się, że zostało mi to w głowie. Kiedyś w ogóle jedna pani w punkcie pobrań powiedziala mi, że jak pracowała kiedys na oiomie, to zauważyli, że pacjenci z wysokim poziomem kortyzolu, własnie czesto musieli korzystać z toalety. Wiec pewnie cos w tym jest/83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Mam tak samo! Jeśli za późno wezmę jakies leki, to wtedy zanim zasnę, będę biegać, co 15 minut. I zawsze zastanawiam się, skąd się tego tyle bierze, skoro wypiłam kilka łyków. Myślisz, że fizjo/urofizjo mógłby w tym jakoś pomóc?
Ja jako dziecko długo moczyłam się do łóżka. I wydaje mi się, że zostało mi to w głowie. Kiedyś w ogóle jedna pani w punkcie pobrań powiedziala mi, że jak pracowała kiedys na oiomie, to zauważyli, że pacjenci z wysokim poziomem kortyzolu, własnie czesto musieli korzystać z toalety. Wiec pewnie cos w tym jest/
Fizjo uroginekologiczna może trochę pomóc. Dostałam wtedy jakieś ćwiczenia oddechowe do domu, a poza tym dała mi wskazówki jak np. kichać czy coś podnosić żeby nie obciążać dna miednicy. Ona koncentruje się na tym żeby Cie troche przygotować do ciąży i porodu, głównie koncentrując się na napięciach mięsni dna miednicy. Moglabyś spróbować. Niestety przy naszych dolegliwościach to jest bardzo długi proces leczenia, a i tak może nie udać się tego wyeliminować Ja się trochę już przyzwyczaiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 10:25
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Wspólczuje Wam dziewczyny z tymi zastrzykami. Ja odetchnelam z ulga, jak okazało się, że jednak nie mam zespołu anytfosfolipidowego.
Akurat nie mam problemu z kłuciem się, bo przed iui mialam stymulację gonadotropinami. No i po cc, nie ominely mnie tez przeciwzakrzepowe. Ale to było przez krótki czas, wiec do przeżycia. Siniaki zeszły i sie zapomniało.
Czego się nie robi dla posiadania dzieciątka❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:Fizjo uroginekologiczna może trochę pomóc. Dostałam wtedy jakieś ćwiczenia oddechowe do domu, a poza tym dała mi wskazówki jak np. kichać czy coś podnosić żeby nie obciążać dna miednicy. Ona koncentruje się na tym żeby Cie troche przygotować do ciąży i porodu, głównie koncentrując się na napięciach mięsni dna miednicy. Moglabyś spróbować. Niestety przy naszych dolegliwościach to jest bardzo długi proces leczenia, a i tak może nie udać się tego wyeliminować Ja się trochę już przyzwyczaiłam
Bylam w pierwszej ciazy u urofizjo. Własnie zeby mi pokazała cwiczenia na przygotowanie się do porodu itp.
Tylko nie byłam w stanie tego wykorzystać, bo córka po 12 tyg obróciła się pupą w dół i i już nie zamierzała się ruszyć.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo wrote:No tak, jeszcze melatonina. To niedobrze, że to wszystko już wzięłam no nic, to od jutra będę brać tylko Pregne/Pueria + DHA.
Dziękuję
Nic się nie stało, że wzięłaś. Tak naprawdę musiałybyśmy odstawić wiekszość supli, od razu po owulacji. Jeden dzień w tą czy tamtą nie robi różnicy. A poza tym to nie są jakieś suplementy niebezpieczne dla Kropka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 10:30
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Bylam w pierwszej ciazy u urofizjo. Własnie zeby mi pokazała cwiczenia na przygotowanie się do porodu itp.
Tylko nie byłam w stanie tego wykorzystać, bo córka po 12 tyg obróciła się pupą w dół i i już nie zamierzała się ruszyć.
O rany Czy było konieczne cc ?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:O rany Czy było konieczne cc ?
Gdybym nie chciała cc, to lekarze oczywiście by mnie nie zmusili. Ale ja nie wyobrażałam sobie rodzić dziecka obróconego miednicowo.
Żaden z lekarzy nie chciał też się podjąć próby obrotu zewnetrznego, więć było cc.
Mam w rodzinie tragiczną historię porodu pośladkowego. Nie mogli wyjąć Małej i doszło do licznych złamań. Nie przeżyła. Teraz miałabym kuzynkę mniej więcej w moim wieku. Fakt, że to było wiele lat temu ale lekarze nawet teraz boją się przyjmować takich porodów - wiele może pójść nie tak. A przez to, że przy takim ułożeniu dziecka zaleca sie cc, nie maja też doswiadczenia w odbieraniu porodów pośladkowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 11:00
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
syska wrote:Elza podpowiesz mi czy to badanie robilsicie w diagnostyce czy może szukałaś jakiegoś innego miejsca ?
Chce się zorientować na przyszłość bo też mamy je zrobić.
Ja wczoraj czekałam na wizytę a na ktg była kobieta i było wszystko słychać, cała pracę dziecka na poczekalni plus babki w ciąży a ja czekałam na potwierdzenie żeby to nie była pozamaciczna. Czułam się żałośnie.
Rozumiem Cię, bardzo ściskam 🫂
Z tego co wiem niektóre Diagnostyki tez wysyłają do APC. Zależało mi na APC, bo w grudniu mam tego Pasnika i on woli to badanie akurat od nichPinkflower lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Elza1234 wrote:Lia - a ja za to widziałam mnóstwo dziewczyn z AA, które zaszły w ciąże, w ogóle Cię to nie przekreśla.
Ja mam niby Bx a jak widać ch*ja to daje.
Właśnie oddaliśmy z mężem krew na allo mlr, jesteśmy lżejsi o 770 zł..
to jest moje ostatnie tak drogie badanie jakie robię, naprawdę
Obok siedziało z 5 kobiet w ciąży na usg, oczywiście się popłakałam. Mąż mi ciagle mówił „nie wiesz, jaka maja historie, może taka jak my”. Ale mnie i tak szlag trafił
Ja prowadziłam ciążę u lekarza w klinice niepłodności, bo tam tez robiłam iui tam tez mielismy podchodzic do ivf. Trudno mi to ubrać w słowa, ale było mi głupio tam przychodzić. Wiedziałam, że ci wszyscy ludzie na poczekalni czekają na swój mały cud i patrząc na mnie na pewno nie jest im łatwiej.
Przykro mi, że tak bardzo to przeżyłaś83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Nie kochana. To była wczesna ciąża, powinnaś sama zacząć krwawić. I jak beta osiągnie 0 i macica będzie pusta, będziecie mogli zacząć się starać.
Butterfly23, jakieś 30 minut temu zaczęło się krwawienie. Wiem że niby byśmy mogli ale będziemy się bać bez badan i tego na czym stoimy. Odpuścimy na pewno narazie za dużo to kosztuje29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳