Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bralyscie może utragestan? Mam jakieś po nim pieczenie w środku, ale nie jest to takie jak na infekcje, po luteinie to miałam jak typowa infekcja. Nie wiem czy to podrażnienie jakieś jakby od wysuszenia śluzówki czy co 🤔
-
JaMiNi wrote:Bralyscie może utragestan? Mam jakieś po nim pieczenie w środku, ale nie jest to takie jak na infekcje, po luteinie to miałam jak typowa infekcja. Nie wiem czy to podrażnienie jakieś jakby od wysuszenia śluzówki czy co 🤔
Brałam Utrogestan. Odczuwałam silne swędzenie. Lekarka uznała, że mam grzybicę, przepisała mi jakieś globulki po których nic nie mijało. Wg mnie nie było żadnej grzybicy. W momencie jak odstawiłam Utrogestan, to wszystkie objawy minęły.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Brałam Utrogestan. Odczuwałam silne swędzenie. Lekarka uznała, że mam grzybicę, przepisała mi jakieś globulki po których nic nie mijało. Wg mnie nie było żadnej grzybicy. W momencie jak odstawiłam Utrogestan, to wszystkie objawy minęły.
-
JaMiNi wrote:Ja jak mam infekcje to mam swędzenie a teraz mnie w środku piecze ale to już od jakiegoś czasu i cały czas mi się wydawało ze to właśnie podrażnienie od tabletek jakbym tam wysuszone miała
Koniecznie zgłoś lekarce, żeby przepisała albo coś innego, albo zeby odstawić Utrogestan.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Koniecznie zgłoś lekarce, żeby przepisała albo coś innego, albo zeby odstawić Utrogestan.
-
Boże, dziewczyny.
Śniło mi się, ze poszłam do ginekologa, do tej babki, do której już nie chodzę. I ze poszłam na usg a ona do mnie, ze mam kilkadziesiąt drobnych pęcherzyków, ze żadnego dominującego, ze trzeb to wyciszyć i ze jest strasznie źle.
Jak ja płakałam …PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Dzień dobry. Życzę Wam udanego i spokojnego weekendu ☀️
U mnie dziś 6 dpo. I spadek tempki. I tak zastanawiam się, czy spadek w okolicach 7 dpo zawsze świadczy o implantacji? To już nie pierwszy raz, kiedy ten spadek mam. I przecież wykres nie jest mechaniczny, sztuczny, że zawsze ten spadek jest. Ale czy zawsze musi to oznaczać implantację… Jeśli tak, to wiem z czym u mnie jest problem i wiem, że nie obejdzie się bez ruszenia immunologii. I wiem też, że ten cykl idzie na straty… -
@Elza1234 sny się na tłumaczy na opak! Głowa do góry:)
Przesyłam wam fotkę z porannego spaceru, jest pięknie!
Mam nadzieję wy też wypoczniecie w weekend!Lia., JaMiNi, Kasiek789, Rosalia_ lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Butterfly23 wrote:Dzień dobry. Życzę Wam udanego i spokojnego weekendu ☀️
U mnie dziś 6 dpo. I spadek tempki. I tak zastanawiam się, czy spadek w okolicach 7 dpo zawsze świadczy o implantacji? To już nie pierwszy raz, kiedy ten spadek mam. I przecież wykres nie jest mechaniczny, sztuczny, że zawsze ten spadek jest. Ale czy zawsze musi to oznaczać implantację… Jeśli tak, to wiem z czym u mnie jest problem i wiem, że nie obejdzie się bez ruszenia immunologii. I wiem też, że ten cykl idzie na straty… -
Dzień dobry dziewczynki ❤️
Rica, ja mam prawie zawsze taki śluz przed @ 🤷🏽♀️
Elza, główka pracuje w nocy i oddaje te wszystkie nagromadzone w ciągu dnia myśli, stresy. Nie przejmuj się, to tylko sen 😘 Może potrzeba Ci troszkę odpoczynku? Głupoty się lubią śnić jak człowiek jest przemęczony.
Wron Kraa, jak pięknie tam macie, zazdroszczę! 😍
Butterfly, dobry immuno będzie umiał zinterpretować Twoje wykresy. Moja doktor (naprotechnolog) potrafiła się wypowiedzieć, czy dochodzi do zapłodnienia / zagnieżdżenia na podstawie obserwacji cykli, długości fazy lutealnej czy sprawdzaniu progesteronu i estradiolu. Myślę, że po tak długich staraniach warto się faktycznie przyjrzeć immunologii, może jesteś już bardzo blisko! 🍀
U mnie dziś 10 dpo, idę zaraz testować jak zalecił Sydor 😜Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Rica, ja też mam taki śluz przed @
Elza, wiem jak sny potrafią wystraszyć 😪przytulam 🫂
Butterfly23, ja niestety nie mam pojęcia ale obstawiam że u mnie też coś z immunologią jest nie tak. Masz plan co zbadac czy uderzyć juz do doktora S ?
Wron Kraa ale piękne widoki 🥰 u mnie pada już od rana i tak ma być cały weekend 😅
Lia, trzymam mocno 🤞🤞🤞🤞❤ za testowanie
Echo, Magdanka co u Was ? 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 09:02
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Wron Kraa gdzie to tak ładnie? 🤩
Lia trzymam kciuki 🍀
Butterfly ja się niestety zupełnie nie znam na wykresach więc nie pomogę
W Krakowie dziś typowa jesień, właśnie wróciłam z pobrania krwi, tak mi było niedobrze przez to że nic nie zjadłam że musiałam użyć swojego ciążowego przywileju wchodzenia bez kolejki 🫣 -
Butterfly u mnie wykresy tak wyglądają, każdy jeden, wydaje mi się, że każdy spadek nie oznacza implantacji. Ja ile nie mierzyłam temp. to ten spadek był, owu na tym wykresie była potwierdzona u gin i też badałam proga, było jakoś 15 z hakiem, w 7dpo go robiłam.
https://ibb.co/yXbyv97 -
Cześć w sobotę.
Butterfly, implantacja i spadek implantacyjny nie musi być akurat w 6dpo.
Tu mój wykres jak byłam w ciąży z Madzią. Implantacja była w 9-10dpo. Był spadek i było plamienie.
No i ogólnie nie zawsze muszą być spadki implantacyjne 🙂 w ostatniej ciąży nie miałam żadnego spadku, ani plamienia, a ciąża była 🙂
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny, z ta immunologia to na dwoje babka wróżyła.
Ja jestem zdrowa immunologiczne, przebadalam się naprawdę wszerz i wzdłuż. Dwójka naprawdę dobrych lekarzy sama stwierdziła, ze immunologia to dosłownie maks 10% wszystkich problemów. I ze dużo częściej to chodzi o jakość naszych komórek.
Ja nie mówię, ze na pewno nic Wam tam nie świszczy w tym immuno, ale po prostu nie zakładajcie z góry ze na pewno coś tam jest.
Ja założyłam, wydałam kilka tysięcy i w tych badaniach nic a nic nie wychodzi.PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Elza1234 wrote:Dziewczyny, z ta immunologia to na dwoje babka wróżyła.
Ja jestem zdrowa immunologiczne, przebadalam się naprawdę wszerz i wzdłuż. Dwójka naprawdę dobrych lekarzy sama stwierdziła, ze immunologia to dosłownie maks 10% wszystkich problemów. I ze dużo częściej to chodzi o jakość naszych komórek.
Ja nie mówię, ze na pewno nic Wam tam nie świszczy w tym immuno, ale po prostu nie zakładajcie z góry ze na pewno coś tam jest.
Ja założyłam, wydałam kilka tysięcy i w tych badaniach nic a nic nie wychodzi.
Elza, wiem bardzo się tego boję 😪29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Roszpunka ja nie mówię, że implantacja musi być w 6 dpo. Tylko u mnie jest spadek tego dnia. Praktycznie w każdym cyklu, w którym mierzę temperaturę od poronienia. I mocno mnie to zastanawia.
Syska, miałam w planach wizytę u dr Sydora, ale narazie się wstrzymam. Za dwa tygodnie idę do swojej dr i może też będzie umiała określić co w trawie piszczy na podstawie moich wykresów. A badania jakie chce jeszcze zrobić to allo mlr i cross match.
Elza, tak ja wiem i zgadzam się z Tobą, ale po tylu latach w tym pokładam nadzieję, że coś tam jest nie tak. No i stosowałam diety, poprawiłam wyniki, biorę przeróżne suplementy, AMH mam w normie i tak nie chce mi się wierzyć, że nie mogę wyhodować jednej dobrej komórki.Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Roszpunka ja nie mówię, że implantacja musi być w 6 dpo. Tylko u mnie jest spadek tego dnia. Praktycznie w każdym cyklu, w którym mierzę temperaturę od poronienia. I mocno mnie to zastanawia.
Syska, miałam w planach wizytę u dr Sydora, ale narazie się wstrzymam. Za dwa tygodnie idę do swojej dr i może też będzie umiała określić co w trawie piszczy na podstawie moich wykresów. A badania jakie chce jeszcze zrobić to allo mlr i cross match.
Elza, tak ja wiem i zgadzam się z Tobą, ale po tylu latach w tym pokładam nadzieję, że coś tam jest nie tak. No i stosowałam diety, poprawiłam wyniki, biorę przeróżne suplementy, AMH mam w normie i tak nie chce mi się wierzyć, że nie mogę wyhodować jednej dobrej komórki.
W ramach ciekawostek, mnie w dniach płodnych dorwała pokrzywka alergiczna przez Hashimoto 😂. Więc podzialalismy w tych dniach aż raz, bo raz, że nie dało się wytrzymać, dwa, że jak patrzyłam na ten wysyp to ble. Jak wzięłam zyrtecr na uspokojenie tej pokrzywki, to przed dwa dni zamulałam 😂. Cykl stracony i to bez dwóch zdań. 😂