Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Mijaziu wy macie piękne wykresy. Życzę z całego serducha by rosły w was kolejne serduszka...

Pari na migreny to żadna tabletka niestety nie pomoże tylko przeczekać trzeba

Majamia ojjj kręgosłup jedno z najgorszych
    Współczuję.

Hilary bo zmywarka wasza to kobieta i się obraża czasem heh :)

Pari nie my musimy jechac do strarogardu Gdańskiego bo tam najbliżej robią w czasie snu. Bo w Bydgoszczy robią tylko w czuwaniu. Najgorsze dla mnie będzie czekanie na wynik ale dam radę.

A dziewczyny nie poddawajcie się jedynie co czasem można odpuścić takie starania że wszytskim by trochę głową odpoczela. A nie ze zaraz po ovu siedzieć jak na szpilkach czy aby się udało;)

Ja dziś znów z córką siedziałam w przychodni do pobrania krwi ponad godzinę tragedia co tam się dzieje chyba muszę zmienić laboratorium. Tylko że mam tam wyniki po 14 zawsze... A u nas pogoda dziś do dupy poprostu mam dość tych chmur jeszcze ja jestem podatna na pogody całe dnie bym spała i łeb boli zawsze ratował się tabletka, ale teraz przecież nie będę ciągle brać. Jutro ma być 18 stopni i słonko:)

karolinams, Hilary lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    torta kiedyś robiłam podobnego z elsa ... coś jak ten tu: https://i.ytimg.com/vi/2oVvEs7wMyQ/maxresdefault.jpg

teraz jest wedle życzenia koń z rozwianą grzywą i chce tą grzywę z masą pomalowac
    wow zdolniacho :) super

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    torta kiedyś robiłam podobnego z elsa ... coś jak ten tu: https://i.ytimg.com/vi/2oVvEs7wMyQ/maxresdefault.jpg

teraz jest wedle życzenia koń z rozwianą grzywą i chce tą grzywę z masą pomalowac
    Piękny woow

• Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a ja tak z zupełnie innej beczki,bo mnie Hilary natchnęła.
    Jaką zmywarkę polecacie?Jakiej marki?
    Od dwóch lat ją kupuję i kupić nie mogę i stwierdziłam,że koniec,trzeba sobie w końcu życie ułatwić i postanowiłam w tym miesiącu kupić

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten nie mój żeby nie było haha .. idealny nie wyszedł bo miałam problem z masą ale solenizantce się bardzo podobał a to najważniejsze :)

Mamabyc3 a chyba, że tak.. w czasie snu to zapewne w nielicznych robią i stąd takie terminy., czekanie na wyniki zawsze najgorsze

idę zaparzyć świeżej kawki :) i obiad odgrzać, bo z wczoraj nam zostało - uff
    i wnet do pracy

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grochpaproch wrote:
    Od dwóch lat ją kupuję i kupić nie mogę i stwierdziłam,że koniec,trzeba sobie w końcu życie ułatwić i postanowiłam w tym miesiącu kupić

my mamy simensa .. od już ..hmm z 5 lat chyba ... i nie narzekam ... ale mamy ubogą wersję ;) ..teraz pewnie za tą kasę z większą liczbą programów by kupił .. ale lepsza taka niż żadna hihihi ... bo teraz to sobie nie wyobrażam życia bez zmywarki

karolinams czemu uważasz abym nie brała wiesiołka ? niby na śluz dobrze robi ... do owulki dotychczas brałam, potem już nie -

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    karolinams czemu uważasz abym nie brała wiesiołka ? niby na śluz dobrze robi ... do owulki dotychczas brałam, potem już nie -
    Ja czytałam że trzeba przed owulacją skończyć przyjmować ..
    Grochpaproch wrote:
    ja mam 10 lat Boscha...

Mamabyc3 wrote:
    Karolina Mijaziu wy macie piękne wykresy. Życzę z całego serducha by rosły w was kolejne serduszka...

Ja dziś znów z córką siedziałam w przychodni do pobrania krwi ponad godzinę tragedia co tam się dzieje chyba muszę zmienić laboratorium. Tylko że mam tam wyniki po 14 zawsze...
    Dziękuję za kciukasy, a co do przychodni ja też zmieniłam ostatnio laboratorium by nie stać w kolejnkach wielkich.

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams to mamy sprzeczne info ..bo ja czytałam, że do owu można a po niej przestać bo jakieś mikroskurcze czy coś powoduje

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa widzisz :) ja gdzieś na necie czytałam więc moze być fałszywą informacją, to sorki za wprowadzanie w błąd

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grochpaproch wrote:
    Ja mam beko DFN 28330B co prawda ma tylko 9miesievy ale jestem mega zadowolona. Ogólnie zwróciłam uwagę że mam wszytsko beko heh tak zadowolona z pralki byłam że później tylko beko kupowałam he:) najlepiej na necie wybrać kilka modeli i szukać opini ja tak zawsze robię.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to trzymamy kciuki!!!

Mamabyc też kciuki zaciśnięte, będziemy czekać na wieści co z córką.

My mamy zmywarkę amica. Tylko malutka, 45 cm, ale większa nam się nie zmieściłaby, więc narazie musi wystarczyć. Sama w sobie ok, w sumie jedna z niewielu co nam odpowiadała, bo mamy z 3 szufladą na sztućce, bo skoro taka mała to jakby jeszcze koszyk z sztućcami dołożyć to masakra. To zależy czego oczekujesz od zmywarki. Ja koniecznie chciałam z tą 3 szufladą i z elektronicznym wyświetlaczem i czasem do końca mycia. I tu już grono modeli do wyboru baaardzo się zawęziło.
    I przyciski od góry, bo przy małych dzieciach... ewentualnie z blokadą.

A migreny... grrr. nawet nie wspominajcie. Choć ostatnio szybko reagowałam więc źle nie było. Ale ciąża... Jak pomyślę, że znowu ma mnie to czekać to ciary przechodzą.. i to z 2 dzieci.. W obu ciążach do 12 tc miałam takie migreny straszne... dzień w dzień. Mi często mąż funduje. W telefonie ma ustawione błyski jak ktoś dzwoni i często obraca telefon tą stroną właśnie ze światełkiem. Mnie porazi w oczy i od tego się zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:34

karolinams lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa, tez mam zmywarke Amica :) z trzema szufladami na 45cm :D bardzo sobie ja chwale. W sumie i piekarnik i plyta indukcyjna tez Amica. Piekarnik dlatego, bo ma blokade przed otwieraniem drzwi i blokade panelu - a przy dzieciach na tym mi zalezalo.

Bylo piekne slonce! Na naszym termometrze 21 stopni! Poszlismy na spacer, a po drodze sie zachmurzylo i zlalo deszczem. Achm... :/

Rybaaaa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzydko, zimno , pada... gdzie ta wiosna...

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie ta 3 szuflada na sztućce jest chyba najlepsza w tych nowych zmywarkach. Wogole mam wrażenie że one wtedy są lepiej umyte niż w tym koszyku bo zawsze ktoś tam narzekał że ma niedomyte.

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Karola, to trzymamy kciuki!!!.
    nie dziekuje, dam znać jak tylko się dowiem ... ale zaczyna mnie tak brzuch boleć, że chyba niepotrzebnie jechałam.

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bosha 60 cm ale dopiero od grudnia więc mało mogę powiedzieć póki co jest ok. Karola kciuki zaciśnięte !!!!!!

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu dziękuję z ciebie też trzymam :)
    Czuje że jutro wypije na weselichu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:23

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari opłatek się roztopi na tej masie więc przykleja go przed podaniem

Ja swojej zmywarki nie polecam z wiadomych względów xd ale ogólnie to jest dobra bo ma już sporo lat (nie wiem ile bo ona tu była jak się wprowadziłam ale wujek mówił że już trochę ma) i oprócz tych dziwnych przerw w działaniu to sprawuje się bardzo dobrze :) a jest firmy beko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:32

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety beta ujemna :(

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak mi się nic dzisiaj nie chce...ale się rozogodziło to idziemy z Werką do sklepu bo owoców mi się zachciało.
    Miałam w planach kuchnie sprzątnąć ale wkurza mnie że mam tak mało sił, po spacerze wtoczę się na górę i pewnie będę miała dość na dzisiaj...

Jedyne co mi się chce to planowanie przyjęcia :) Pól dnia szukałam balonów na allegro :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ