Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarolinams wrote:Niestety beta ujemna
Karola tak mi cholernie przykro temp. Czlowieka w konia robi bo niechny spadla i @ przyszla a nie podnosi sie a ciazy nie ma tule do serducha.
Czasu dzisiaj mi brak bo pojechalam z mezem kupic dzieciom chomika bo mam alergie na psy i koty. Rybki mielismy ale dzieci takie smutne ze rybki poglaskac nie moga wiec chomik idealny. A urodzil sie dopiero 2 dni temu i nie bardzo chcieli nam w sklepie go sprzedac ale ze o chomikach wiemy wszystko to sie zgodzili i taki sliczny cieszy nasze oko. Mala Suzi oczywiscie imie ze Swinki Peppy he he
Przyjde wieczorkiem Was poczytac -
Karola, tulę :-*
majamia, ja jestem generalnie zadowolona, ale te małe wymiary sprawiają, że muszę uważać jak wkładam talerze albo coś wyższego obok szufladki na tabletkę, bo czasem przyblokują i tabletka nie wyleci.
A minus 3 szuflady na sztućce taki, że niższe są pozostałe 2 poziomy i rozplanowanie rozmieszczenia naczyć w zmywarce to naprawdę czasem spore wyzwanie logistyczne -
PodwojnaMama no to macie nowego członka rodziny
Ja głównie chomiki miałam w domu, 2 razy świnkę morską, ale swoim dzoeciakom narazie nie planuję.
A Suzi to chyba owca była a nie chomik
A co do przyjęć to ja powoli nad roczkiem młodszej muszę myśleć. Coś rezerwować itp. Na takie większe imprezy za torty się jeszcze nie zabierałam, a już od dłuźszego czasu się zbieram.. Ale dekoracje itp. to też lubię. Zresztą większość dekoracji na swoje wesele robiłam sama, taka dumna byłam jak mi super wyszły winietki-podziękowanie dla gości w formie krzesełek, kilka miesięcy nad tym siedziałam, ale jak po weselu zobaczyłam co większość gości z tym zrobiła, i że w ogóle nie pozabierali, to przykro mi było. Mimo, że wiedzieli, że to własnoręczne, serce w to całe włożyłam, żeby im podziękować za to, że są z nami, w ogóle tego nie docenili..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:59
-
Podwojnamama super pewnie dzieci zadowolone My od półtora roku mamy psa yorka. Miał być dla synka ale on średnio się z nim bawi. Za to młoda zakochana w nim po uszy Jedzeniem się z nim dzieli, targach go za uszy i wpakowuje się do jego posłania hehe
Rybaa kurde też mi by było przykro:/ ja z urodzinami poszłam na łatwiznę i robię razem roczek Werki i 5 urodziny Wiktora i w ogrodzie u teściów bo jak będzie padać to mają taki duży namiot imprezowy. Z jedzeniem też nie będę szaleć bo będzie gril więc kupi się mięsa. Zrobi jakieś szaszłyki. Do tego kilka sałatek. Kilka jakiś przekąsek i ciast. Ozdoby i zabawy już sama mam powymyslane
-
A mi się w końcu udało dostać foremki do lodów. Bo mam dość faszerowanią ich kaktusami nie dość że drogo wychodzi to jeszcze ich skład.... A tak sok kupiłam i mam za 4zl 10lodow a te zadowolone bo jutro obiecałam że zrobimy jakieś owocowe ala sorbet. Ja lubię organizować dziewczyna urodziny w tym roku też zrobię w ogrodzie i oczywiście tort mamusia musi zrobic bo starsza uwielbia masę cukrowa, a ja lubię się bawić takimi rzeczami odpręża mnie to więc wszyscy zadowoleni
Karolina przykro mi tule...
-
Rybaaaa, oj tak. My juz nauczeni, zeby duzych rzeczy nie dawac przy szufladce. Czasem sprawdzam, czy wypadla i własnoręcznie wrzucam
My sie miescimy, czasem troche kombinowania jest. Jednak tez recznie wiele rzeczy myje.
Karolina przykro mi taki piękny wykres, a tu lipa
Ja kilka dekoracji dzieciakom na urodziny kupilam, ale najwieksza radocha dla nich byly balony cyfry, ktore metr mialy. Jakbyscie chcialy, to na aliexpress mozna kupic, albo na www.pantalerzyk.pl (tylko cenowo wiecej, ale szybciej dotrze).syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyKarolina- przykro mi, chociaz moze ovu była troszkę poźniej ...ja do konca mam nadzieję.
Jak czytam rozne historie weselne to dochodzę do wniosku ze nie wiem jakim cudem nam się udalo. We wrzesniu wymyslilismy sobie, ze chcemy slub w zimie, przygotowaniami zajelismy się miesiac wczesniej, o bukiecie mąz mi przypomnial w nocy z czwartku na piątek i dzien przed slubem latałam zeby zamowic. Fakt ze mielismy obiecana sale. I ksiądz poszedł na rękę ( a mąz byl tylko ochrzczony i wszystko musiał ekspresowo nadrabiac) Takie niebieskie ptaki bylismy
Ja dzisiaj zaczynam kurację i w czerwcu mam nadzieje ujrzec 2 kteseczki -
Dziewczynki dziękuję
Rozluznilam się po powrocie z pracy drzemka a teraz skończyłam pazurki na jutro robić, piękna czerwien, ciuszki przygotowala więc jeszcze fryzjer jutro i pobawie sięPodwojnaMama, Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dzieci juz spia to mozna sobie spokojnie poczytac
Ale najpierw przedstawie nowego czlonka rodziny Suzi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d20505bd9f.jpg
I powiedzcie jak tu nie testowac ha ha ha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/688eb3451b24.jpg -
nick nieaktualnyMajamia a lekarz nic nie mowil ze ciaza mu wyszla mlodsza? No teraz jak pojdziesz to tez juz malego czlowieczka zobaczysz
O To Sroda bedzie pelna wrazen bo i Hilary ma USG
Ach Hilary Smerfy, bajka z dziecinstwa, tyle pomyslow mozna zrobic w tym temacie, wiec super ze sama sie za to wezmiesz
Majzu a moze to jest pomysl zeby miec malo testow bo szybko sie zaciazy ale ja zawsze tyle kupuje bo bety u nas sie nie robi tak jak w Pl i zawsze sprawdzam testami. Jak pieknie ciemnieja to z ciaza jest ok a jak nie ciemnieja to zawsze wiem ze nic z tego nie bedzie.
Majzu oj u Ciebie to naprawde musi byc fasolka bo te plamienia podejrzane sa
Karola zdrowka lepiej sie juz czujesz?
Z ta szyjka dziewczyny to dla mnie tez czarna magia i nawet nie probuje tam grzebac
Pari ten oplatek moze zamoknac od tej masy, wiec jutro bym go dala. Tez zawsze dzieciom robie sama uwielbiam
Grochpaproch, Karola ja tez mam nieraz takie mysli czy nie poprzestac na dwojce dzieci, nie zadreczac sie i cieszyc sie ze w ogole dane jest mi byc mama ale to wyjdzie w praniu
Rybaaa a jaki kurs robisz? Tak w peppie Suzi to owca a u nas chomik ha ha
Majamia a z ktorego pietra wozek musisz znosic?
Widze ze wiekszoscz Was ma zmywarke jezeli ktos sie zastanawia to szybko kupowac a pozniej zycia bez niej sie juz nie widzi ,)
Mamabyc tylko jak tu wyluzowac po dniach plodnych jak wiekszosc kobiet najmniejszych objawow u siebie szuka ha ha
A z ta przychodnia to jakas porazka
A mi sie dzisiaj paznokiec dlugi zlamal na srodku, tak boli i zeby niczym nie zachaczyc i poczekac az troszke odrosnie bym go obciac mogla to plaster go zaklejam.
Antybiotyku jeszcze nie biore, dzialam inaczej a ze bol narazie sie nie powieksza to zobacze co weekend przyniesie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:52
-
nick nieaktualnyJeszcze tak o zwierzetach napomkne. Kiedys jako dziecko zawsze przynioslam do domu jakiegos szczeniaka. Chomiki, ptaki ktore wypadly z gniazda no i bylam tak uparta ze majac alergie nie dalam sobie przetlumaczyc ze nie powinnam miec zwierzatek w domu i z alergi zrodzila sie astma. Mialam juz tak silne ataki ze od 8 lat nie mamy z mezem juz zadnego psa i tylko rybki mielismy i szkoda mi moich dzieci ktore w odwiedziny chodzily do kolezanek i kolegow i tak biedne przezywaly ze mama i tata jako dzieci mieli zwierzeta a oni nie maja takiego przyjaciela i ten chomik. Ach co tu duzo gadac. Pokochalismy go wszyscy od pierwszego spojrzenia i od razu dom taki inny sie wydaje
-
No właśnie ja chyba we wtorek pójdę na te usg. Bo nie miałam podanego konkretnego terminu tylko żeby przyjść za ok 2 tygodnie a w środę akurat nie mam z kim Werki zostawić i jeszcze w środę są szczepienia a ja już któryś raz z kolei odkładam jej szczepienie bo miała mieć po roczku a tu zawsze w środę albo moja wizyta albo święta wypadały. Więc na usg pójdę we wtorek
-
Podwójnamama tak jakoś się ogarnęłam, już przełknęłam gorycz. Gdyby nie dzisiejszy skok to bym się tak nie nakkreciła, alr jak widaac potrafi płataać figle mój orrganizm
Zgadzam się mogłabym zrezygnowac z lodowki ale ze zmywarki w zyciuPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Podwojnamama u mnie w domu też zawsze był pies. Na szczęście ja nie mam żadnej alergia więc mogłam mieć. Plus do tego z koleżankami opiekował smyku się bezdomnym pieskami. To było fajne jak np ktoś z nas dostawał kasę a my za nią kupowaliśmy sobie małą paczkę chrupek a za resztę kiełbasę dla psiaków
Dla dzieci też chciałam pieska ale najpierw mieliśmy małe mieszkanie dopiero teraz jak się przeprowadziliśmy to kupiliśmy. Już nie mówiąc o tym że dzieci mają kontakt u teściów z gromada psów, kotów z krowami i kurami:D
-
Hilary kochana umów sie faktycznie na to usg... zobaczymy jak maluszek fika
U nas tez alergicy i nawet chomika niemozemy miec, ale piesek na podworku znalazl miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 21:19
Hilary lubi tę wiadomość