Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Niestety beta ujemna :(

Karola tak mi cholernie przykro :( temp. Czlowieka w konia robi bo niechny spadla i @ przyszla a nie podnosi sie a ciazy nie ma :( tule do serducha.

Czasu dzisiaj mi brak bo pojechalam z mezem kupic dzieciom chomika :) bo mam alergie na psy i koty. Rybki mielismy ale dzieci takie smutne ze rybki poglaskac nie moga wiec chomik idealny. A urodzil sie dopiero 2 dni temu i nie bardzo chcieli nam w sklepie go sprzedac ale ze o chomikach wiemy wszystko to sie zgodzili i taki sliczny cieszy nasze oko. Mala Suzi ;) oczywiscie imie ze Swinki Peppy he he

Przyjde wieczorkiem Was poczytac :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tulę :-*

majamia, ja jestem generalnie zadowolona, ale te małe wymiary sprawiają, że muszę uważać jak wkładam talerze albo coś wyższego obok szufladki na tabletkę, bo czasem przyblokują i tabletka nie wyleci.
    A minus 3 szuflady na sztućce taki, że niższe są pozostałe 2 poziomy i rozplanowanie rozmieszczenia naczyć w zmywarce to naprawdę czasem spore wyzwanie logistyczne ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama no to macie nowego członka rodziny :-)
    Ja głównie chomiki miałam w domu, 2 razy świnkę morską, ale swoim dzoeciakom narazie nie planuję.
    A Suzi to chyba owca była a nie chomik :-P

A co do przyjęć to ja powoli nad roczkiem młodszej muszę myśleć. Coś rezerwować itp. Na takie większe imprezy za torty się jeszcze nie zabierałam, a już od dłuźszego czasu się zbieram.. Ale dekoracje itp. to też lubię. Zresztą większość dekoracji na swoje wesele robiłam sama, taka dumna byłam jak mi super wyszły winietki-podziękowanie dla gości w formie krzesełek, kilka miesięcy nad tym siedziałam, ale jak po weselu zobaczyłam co większość gości z tym zrobiła, i że w ogóle nie pozabierali, to przykro mi było. Mimo, że wiedzieli, że to własnoręczne, serce w to całe włożyłam, żeby im podziękować za to, że są z nami, w ogóle tego nie docenili..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:59

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jejku szkoda :(

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama super pewnie dzieci zadowolone :) My od półtora roku mamy psa yorka. Miał być dla synka ale on średnio się z nim bawi. Za to młoda zakochana w nim po uszy :D Jedzeniem się z nim dzieli, targach go za uszy i wpakowuje się do jego posłania hehe

Rybaa kurde też mi by było przykro:/ ja z urodzinami poszłam na łatwiznę i robię razem roczek Werki i 5 urodziny Wiktora i w ogrodzie u teściów bo jak będzie padać to mają taki duży namiot imprezowy. Z jedzeniem też nie będę szaleć bo będzie gril więc kupi się mięsa. Zrobi jakieś szaszłyki. Do tego kilka sałatek. Kilka jakiś przekąsek i ciast. Ozdoby i zabawy już sama mam powymyslane

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się w końcu udało dostać foremki do lodów. Bo mam dość faszerowanią ich kaktusami nie dość że drogo wychodzi to jeszcze ich skład.... A tak sok kupiłam i mam za 4zl 10lodow :) a te zadowolone bo jutro obiecałam że zrobimy jakieś owocowe ala sorbet. Ja lubię organizować dziewczyna urodziny w tym roku też zrobię w ogrodzie i oczywiście tort mamusia musi zrobic bo starsza uwielbia masę cukrowa, a ja lubię się bawić takimi rzeczami odpręża mnie to więc wszyscy zadowoleni :D

Karolina przykro mi tule...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka <3

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa, oj tak. My juz nauczeni, zeby duzych rzeczy nie dawac przy szufladce. Czasem sprawdzam, czy wypadla i własnoręcznie wrzucam :P
    My sie miescimy, czasem troche kombinowania jest. Jednak tez recznie wiele rzeczy myje.

Karolina przykro mi :( taki piękny wykres, a tu lipa :(

Ja kilka dekoracji dzieciakom na urodziny kupilam, ale najwieksza radocha dla nich byly balony cyfry, ktore metr mialy. Jakbyscie chcialy, to na aliexpress mozna kupic, albo na www.pantalerzyk.pl (tylko cenowo wiecej, ale szybciej dotrze).

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magada Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi :(

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- przykro mi, chociaz moze ovu była troszkę poźniej ...ja do konca mam nadzieję.
    Jak czytam rozne historie weselne to dochodzę do wniosku ze nie wiem jakim cudem nam się udalo. We wrzesniu wymyslilismy sobie, ze chcemy slub w zimie, przygotowaniami zajelismy się miesiac wczesniej, o bukiecie mąz mi przypomnial w nocy z czwartku na piątek i dzien przed slubem latałam zeby zamowic. Fakt ze mielismy obiecana sale. I ksiądz poszedł na rękę ( a mąz byl tylko ochrzczony i wszystko musiał ekspresowo nadrabiac) Takie niebieskie ptaki bylismy :)
    Ja dzisiaj zaczynam kurację i w czerwcu mam nadzieje ujrzec 2 kteseczki :)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję <3
    Rozluznilam się po powrocie z pracy drzemka a teraz skończyłam pazurki na jutro robić, piękna czerwien, ciuszki przygotowala więc jeszcze fryzjer jutro i pobawie się :)

PodwojnaMama, Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzieci juz spia to mozna sobie spokojnie poczytac :)

Ale najpierw przedstawie nowego czlonka rodziny ;) Suzi
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d20505bd9f.jpg

I powiedzcie jak tu nie testowac ha ha ha
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/688eb3451b24.jpg

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej suzi:)
    Hehe no pokaźny zestaw :D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamamaa ale zapas... Szalona kobietko :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia a lekarz nic nie mowil ze ciaza mu wyszla mlodsza? No teraz jak pojdziesz to tez juz malego czlowieczka zobaczysz :)

O To Sroda bedzie pelna wrazen bo i Hilary ma USG :)

Ach Hilary Smerfy, bajka z dziecinstwa, tyle pomyslow mozna zrobic w tym temacie, wiec super ze sama sie za to wezmiesz :)

Majzu a moze to jest pomysl zeby miec malo testow bo szybko sie zaciazy ;) ale ja zawsze tyle kupuje bo bety u nas sie nie robi tak jak w Pl i zawsze sprawdzam testami. Jak pieknie ciemnieja to z ciaza jest ok a jak nie ciemnieja to zawsze wiem ze nic z tego nie bedzie.

Majzu oj u Ciebie to naprawde musi byc fasolka bo te plamienia podejrzane sa ;)

Karola zdrowka :) lepiej sie juz czujesz?

Z ta szyjka dziewczyny to dla mnie tez czarna magia i nawet nie probuje tam grzebac ;)

Pari ten oplatek moze zamoknac od tej masy, wiec jutro bym go dala. Tez zawsze dzieciom robie sama :) uwielbiam ;)

Grochpaproch, Karola ja tez mam nieraz takie mysli czy nie poprzestac na dwojce dzieci, nie zadreczac sie i cieszyc sie ze w ogole dane jest mi byc mama :) ale to wyjdzie w praniu ;)

Rybaaa a jaki kurs robisz? Tak w peppie Suzi to owca a u nas chomik ha ha

Majamia a z ktorego pietra wozek musisz znosic?

Widze ze wiekszoscz Was ma zmywarke :) jezeli ktos sie zastanawia to szybko kupowac a pozniej zycia bez niej sie juz nie widzi ,)

Mamabyc tylko jak tu wyluzowac po dniach plodnych jak wiekszosc kobiet najmniejszych objawow u siebie szuka ha ha

A z ta przychodnia to jakas porazka :/

A mi sie dzisiaj paznokiec dlugi zlamal na srodku, tak boli i zeby niczym nie zachaczyc i poczekac az troszke odrosnie bym go obciac mogla to plaster go zaklejam.

Antybiotyku jeszcze nie biore, dzialam inaczej a ze bol narazie sie nie powieksza to zobacze co weekend przyniesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak o zwierzetach napomkne. Kiedys jako dziecko zawsze przynioslam do domu jakiegos szczeniaka. Chomiki, ptaki ktore wypadly z gniazda no i bylam tak uparta ze majac alergie nie dalam sobie przetlumaczyc ze nie powinnam miec zwierzatek w domu i z alergi zrodzila sie astma. Mialam juz tak silne ataki ze od 8 lat nie mamy z mezem juz zadnego psa i tylko rybki mielismy i szkoda mi moich dzieci ktore w odwiedziny chodzily do kolezanek i kolegow i tak biedne przezywaly ze mama i tata jako dzieci mieli zwierzeta a oni nie maja takiego przyjaciela i ten chomik. Ach co tu duzo gadac. Pokochalismy go wszyscy od pierwszego spojrzenia ;) i od razu dom taki inny sie wydaje :)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja chyba we wtorek pójdę na te usg. Bo nie miałam podanego konkretnego terminu tylko żeby przyjść za ok 2 tygodnie a w środę akurat nie mam z kim Werki zostawić i jeszcze w środę są szczepienia a ja już któryś raz z kolei odkładam jej szczepienie bo miała mieć po roczku a tu zawsze w środę albo moja wizyta albo święta wypadały. Więc na usg pójdę we wtorek

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójnamama tak jakoś się ogarnęłam, już przełknęłam gorycz. Gdyby nie dzisiejszy skok to bym się tak nie nakkreciła, alr jak widaac potrafi płataać figle mój orrganizm :)

Zgadzam się mogłabym zrezygnowac z lodowki ale ze zmywarki w zyciu :)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama u mnie w domu też zawsze był pies. Na szczęście ja nie mam żadnej alergia więc mogłam mieć. Plus do tego z koleżankami opiekował smyku się bezdomnym pieskami. To było fajne jak np ktoś z nas dostawał kasę a my za nią kupowaliśmy sobie małą paczkę chrupek a za resztę kiełbasę dla psiaków :)
    Dla dzieci też chciałam pieska ale najpierw mieliśmy małe mieszkanie dopiero teraz jak się przeprowadziliśmy to kupiliśmy. Już nie mówiąc o tym że dzieci mają kontakt u teściów z gromada psów, kotów z krowami i kurami:D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary kochana umów sie faktycznie na to usg... :) zobaczymy jak maluszek fika :)

U nas tez alergicy i nawet chomika niemozemy miec, ale piesek na podworku znalazl miejsce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 21:19

Hilary lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ