Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama - prywatny na USG w zeszly wtorek stwierdzil 7tc.
    Z NFZ przy badaniu, teraz w czwartek okreslil 7tc. Zobaczymy co na USG wyjdzie temu z NFZ.

Z drugiego pietra w kamienicy z Mlodszym w środku wozek znosze. I pozniej wnosze...

U nas tez alergicy. Wole zwierzat nie wprowadzac, na wszelki wypadek.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia, to się natachasz kobieto...
    Ja ze starszą pierwsze tygodnie z 3 piętra znosiłam wózek. Tzn. nie cały, bo odpinalam gondolę i kładłam tam małą i znosiłam stelaż i wracałam po gondolę. Całegobym się bała, bo ciężki i jeszcze by mi zjechał z małą w środku...

PodwojnaMama, ja księgowa, więc w tym zakresie się kształcę, rachunkowości ciąg dalszy :-)

Moja mama ma alergię na sierść a i tak biedna z tymi gryzoniami w domu wytrzymywała :-) czego nie robi się dla dzieci. Ja może kiedyś jakoeś małe zwierzątko dzieciom kupię, ale niech trochę podrosną najpierw.

Dziś dałam mężowi odpocząć, heh. Czas spać. Dobranoc :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tto nieźle sie nadzwigacie...
    U nas dzis słoneczko od rana zapowiada się ladny dzien

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa, z gondola wozek to mam ciezki. Ale spacerowke mam fajna. Rownie dobrze Mlodszego moge wrzucic na plecy w nosidlo i znosic reszte w rekach, albo wnoszac, to Mlody na czworakach po schodach - ale troche malo uwagi byloby na asekuracje. No tak krok w krok za synem ide, a z wozkiem w rekach ciezko byloby.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 8dpo zrobilam dzisiaj bobo test. Jak tylko zakropilam mocz to maz zabral test zebym sie nie denerwowala i ze on sprawdzi. po czym leci do mnie po 3 min. i mowi zobacz jest kreseczka. I jest. Widac golym okiem, jednak robilam zdjecia i praktycznie nic nie widac widac. Nie robilam nigdy bobo test wiec nie wiem czy wychodza czasami falszywie dodatnie. Mialam zrobic inny test ale wylalam mocz zanim maz mi o kresce powiedzial i dupa blada.

Wstawiam zdjecie, ale pewnie nic nie zobaczycie, jednak na zywo ladnie ja widac, nie trzeba przygladac sie z lupa ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4083771c5c7.jpg

evve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tel. Jak patrze na foto to zdjecie widac a na kompie nie.

• magada Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama trzymam kciuki:) powtorz jutro test, a jak masz możliwość to zrob bete. Bedziesz miala pewnosc.
    U mnie spadek, wiec w tym miesiacu sie nie udalo.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety nie zrobie bo zeby ja zrobic to najpierw wizyta u gina. Oni pobieraja krew na bete i po tygodniu dopiero sa wyniki. Nie ma tak dobrze jak w Polsce. Ale ja spokojnie podchodze. Nie latam z testem jak szalona. Jezeli inny wyjdzie i kolejny to w tedy bedzie pewne a tak to wiadomo. Jeden potwierdzenia nie daje tym bardziej 8dpo

• Pari Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama no na kompie nie widzę .. ale na foto to często ciężko uchwycić dobrze..
    chomik słodziak... u nas starsza miała kiedyś chomika .. ale już zakończył swój żywot... ale była faktycznie wyjątkowa i wytrzymała na akcje młodszej.
    teraz u nas i pies i kot.

karolinams tulę

evve u nas ze ślubem też szybko poszła załatwianie ..no ale to 10 lat temu ;)

u mnie dziś wyskok temp. choć testy owu negatywne były..hmm się zobaczy

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8dpo cos zamajaczylo i zniklo. A 9dpo juz bardziej widoczna krecha byla :)
    Na zdjęciu cos majaczy. Cos tam widac :) ale jak maz widzi :D to raczej jest :D

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama ja na tel widzę kreskę! Teraz tylko żeby ciemiała :)

Ja mieszkam na 4 piętrze...z Werką robiłam tak że stelarz był na dole na klatce a gondole zabierałam do domu bo się bałam żeby nie ukradli. Teraz z maleństwem też będę tak robić tylko będę jeszcze musiała wracać po Weronikę :p

U nas dzisiaj ma być 20 stopni. Słoneczko od rana świeci. Przyjechałam do teściów bo ma być gril. Mąż w pracy do 19 a wieczorem zostawiamy tutaj dzieci i jedziemy do kolegi na urodziny. A jak u Was sobota ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 16:52

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna mama to teraz trzymamy kciuki

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!!!
    Jaka piekna pogoda dzisiaj!!!
    Wlasnie wrocilismy z rowerow:))))

Podwoja mama ja widze delikatna kreske:)))ale najwazniejsze,ze maz widzi!!!!
    Koniecznie powtarzaj codziennie-az w koncu bedzie bardzo wyrazna:)))

Karolinams...przykro mi z powodu bety...kurcze a twoj wykres wyglada tak ciazowo...
    Moze teraz jest jakies drugie podejscie do owu?moze idz na usg i sie przekonasz co tam sie dzieje?

Basik jak sie czujesz?krwawienie juz ustalo?robicie sobie przerwe czy od razu podchodzicie do staran?

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane przepraszam że się nie odzywałam ale nie dość że całą majówkę w pracy spedziłam to jeszcze jak na złość nic tylko problemy po drodze.

Karolinams mnie również przykro z powodu bety :-(

Podwojnamama trzymam kciuki :-)

Ja w poniedzialek mam wizyte zobaczymy co mi ginka powie...

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś test owu całkiem blada mi ta krecha testowa wyszła ostatnie dwa dni była mocniejsza ... więc chyba juz po owulce albo w trakcie.. jak ostatnio się opóźniała to teraz wcześniej niż w standardzie przyszła (jeśli faktycznie była - ale jajnik czuje cosik trochę to może)
    licho z serduszkowaniem ale może ten jeden raz poranny starczy ;) urok pracy zmianowej :/ a że nie chciałam na siłę bo staram się ten cykl z "luzem" przejść to wyszło jak wyszło

nam goście urodzinowi nie dopiszą choć sama rodzina ..chociaż jedna babcia będzie .. dzieci pociesza się właśnie upragnionym prezentem od nas ... szkoda :(

i w końcu koniec widać przesyłania zdjęć ..bo w empiku promocja to chciałam wywołać .. i tak mi się przesyłają od północy (parodia ... fakt, że 600 zdjęć no ale kurde bez przesady)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:34

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari moze w koncu sie uda paulinato daj koniecznie znac jak po wizycie

Madzik chyba odrazu jezeli nie bedzie przeciwskazan

Ciezaroweczki jak dzis samopoczucie ?

Karolina milej zabawy na weselu

A ja troszke w miedzyczasie chce zrzucic kg dzis nawet troche cwiczylam

Mam pelno imbiru w domu i dzis sobie ugotowalam napoj z niego ponoc wplywa na odchudzanie poprawia zdrowie a do tego u facetow dobrze wplywa na plodnosc zobaczymy..

Oczyszcza z toksyn organizm

Ponoc cynamon dobrze robi na plodnosc u kobiet hehe co ja sie dzis naczytalam nana temat ziol itd

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kobietki mamy Wiosne co :D albo i lato juz bo u nas 25 stopni i na krotko biegamy :)

Maz zabral dzieci po calym dniu szalenstw jeszcze na plac zabaw a ja mam juz dosc i upajam sie w domu cisza ;)

Hilary to pewnie smigaj we Wtorek na USG jak Ci pasuje i nie mialas konkretnej daty ustalonej :)

Majamia to ciekawa tez jestem czy teraz tc beda Ci sie na USG zgadzac. A z tym targaniem wozka to super ze nie masz problemow ciazowych. Wyobraz sobie ze ja dzwignelam torbe z zakupami i od razu krwotok. Takze ciesze sie ze juz mam starsze dzieci gdyby w 3 znowu byly problemy.

Rybaaa ja tez tak kiedys synka znosilam ze najpierw wozek znosilam a pozniej wracalam po malego ;) a z ksiegowoscia mega podziwiam, jeju jak ja nie lubilam matmy ;)

Magada a moze jutro temp. Cie zaskoczy i ladnie odbije :)

Majamia o to Tobie tez wczesnie testy wychodzily :)

Hilary i Karola udanych imprezek zycze :)

P_aulinaaa oj biedna Ty, nie masz kiedy odpoczac :/ zycze by wszystkie problemy poszly precz!

Pari a jakich testow owulacyjnych uzywasz? Bo ja jak sprawdzalam na tych z ebaya to jakas porazka a apteczne pieknie pokazaly krechy w momencie kiedy byla owulka bo mnie zawsze z bolu lamie w pol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik a ja wlasnie pije herbate z imbirem na tr bolace migdalki ;) trzymam kciuki za Twoje spadajace kg :)

Ja tez powoli je gubie. Razem z mezem przeszlismy na odzywianie wege i kg same zaczely spadac :) a my czujemy sie tak lekko po przejsciu na wege ze ciezko to opisac. Moj maz miesozerca na maxa ktory rekoma i nogami sie zarzekal ze on bez miesa zyc nie moze jednak poznal nowe smaki i teraz nie wyobraza sobie jak mogl codziennie jesc mieso, wedliny itp. he he

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe musialabym jakos mojego przekonac on to tylko miecho najlepiej to co wy jecie ?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik bardzo wiele smacznych dan :) ja ogolnie mam bzika na punkcie ksiazek o zdrowym odzywianiu, mam ich podan 200 :) mega duzo ksiazek z przepisami. Np. dzisiaj jedlismy taki chlopski garnek warzywny z ziemniakami, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza i fasola czerwona, duszone w sosie pomidorowym. Na jutro mamy krokiety z kapusta i grzybami. na chleb robimy rozne pasty warzywne lub pasztety. Ryz, makaron na tysiac sposobo itd. a by przetrwac na tej diecie to trzeba smacznie jesc bo bez tego ani rusz.

No i dzieciom gotujemy osobno bo dzieci mieso jedza. na moja cukrzyce ta dieta idealna jest bo widze jak mi cukry pieknie spadaja :)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ