X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja się tak czasami zastanawiam, mamy tyle siły w sobie i dlaczego nie powstała nigdy partia gdzie byłby tylko kobiety?? Przecież jesteśmy potężną siłą, moglibyśmy rządzić a faceci zobaczyliby jak świat można zmienić na lepsze.Faceci się jakoś dogadują a my kobiety mamy z tym problem. Ktoś kiedyś gdzieś napisał kobieta kobiecie jędzą hmm szkoda, że tak jest mamy najtrudniej i sobie jeszcze dokładamy...

Moim córkom mówię wspierajcie dziewczyny, promujcie dziewczyny, pewnie nie dożyję czasów gdzie kobiety będą tak promowały się nawzajem jak to potrafią faceci....,ale może w następnych pokoleniach coś ruszy.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Aria :) ja ją mam w głowie od lat hihihi, wyobrażacie sobie na odwrót jak to Wasz mąż zachodzi w ciążę, chodzi w niej 9 m-cy ,rodzi, ma połóg,karmi piersią, wraca do pracy i zajmuje się dziecimi i sprzątaniem,gotowaniem, zarządzaniem całym domem??? ha , i który tak dałby radę?
    Moj to by popełnił samobójstwo jakby 2 razy dostał @ i musiałam żyć w tych dniach normalnie a wy o porodzie mówicie haha

aria40, karolinams, Justi77, Hilary, Grochpaproch lubią tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 :) :) :) umarłam

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi a mi się wydaje, że to zależy od kultury osobistej. Spójrzmy na nas tu na forum, kultura jakiej gdzie indziej nie ma, a to tylko szacunek jaki mamy do siebie. ja jakoś staram się z wszytskimi kobietami dogadać ( chociaż wiadomo nie każda muszę lubić, ale wspólny temat zawsze jakiś się znajdzie) jeśli ktoś ma mentalność psa ogrodnika to zawsze będzie chamski i robił pod górkę innymi. Niezależnie czy jest się kobieta i mężczyzna. Chociaż tu w stwiedzeniu kobieta kobiecie jedzą chodzi o zazdrośc, która jest elementem naszego życia ( mi już bol tyłka minął i nie przeszkadza mi lepsze zabroki znajomej, lepsza figura, pomocny facet itp nie przeszkodza-trzeba dorosnąć) ale niektórzy zazdroszcza innym całe życie a teraz to i faceci to takie PIZD.. , że myślę oni bardziej by zazdoroslili znajomemu ladnej fryzury niż kobiety. I to określenie jest mocno nieaktualne bo rolę się odwracają kobieta-twarda facet-miękka faja... więc moment kiedy kobiety zaczną rządzić jest kwestia czasu :)

karolinams, Justi77, Enii lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajunkichane nadrobie zaleglosci alr na te ostatnie postt to normalnie padam ze smiechu, facet i @ , a facet i porod nie miesci mi sie w glowie hahaha

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada, tylko rozmowa... nic innego nie pomoże. Mój M jak byłam w 2 ciąży zarzekał się, że kolejne dziecko.. no way! Że to za dużo stresu go kosztuje... A nie mamy za sobą takich przeżyć jak Wy.. Bał się wszelkich badań, a jak na 1 prenatalnych lekarz nastraszył bo przezierność wychodziła mu nie tak i nosek nieskostniały w ogóle i już na milion badań chciał wysyłać bo podejrzenie ZD... Ale badania z krwi wyszły dobrze i kolejne usg po tygodniu już też, ale M przez ten tydzień prawie nie spał. Nie potrafię ocenić czy denerwował się bardziej niż ja, ale po nim było widać to strasznie, kobiety jakoś bardziej potrafią sobie radzić ze stresem.
    A po czasie zapomniał. Obiecałam mu tylko, że tych pierwszych prenatalnych badań robić nie będziemy bo i tak nic one nie zmienią..

Justi, Enii oby szybko przyszła @ i było już po..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 14:34

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ nie chce przyjść, co jest grane nigdy tak nie miałam....
    Mąż twierdzi,że powinnam przestać pisać,czytać tutaj bo za bardzo mi energię zżera :) hihi

• Lila36 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co można łykać, pić aby endometrium ładnie rosło. Ja mam chyba gdzieś problem z drugą fazą cyklu. Temperatura mi spadała już 4 dni przed @ i endometrium mam cienkie. Z owulacją jest ok a ciąży brak.

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    winko ,orzechy,ryby

• majamia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Aria :) ja ją mam w głowie od lat hihihi, wyobrażacie sobie na odwrót jak to Wasz mąż zachodzi w ciążę, chodzi w niej 9 m-cy ,rodzi, ma połóg,karmi piersią, wraca do pracy i zajmuje się dziecimi i sprzątaniem,gotowaniem, zarządzaniem całym domem??? ha , i który tak dałby radę?
    Hahahahahahahahahahahahahahahahaha...
    Leze i kwicze, jak to sobie wyobrazilam...
    ALE! Ja leze na lozku, odpoczywam, a moj sprzata pokoj dzirciakow. Prawie jak ja zwykle hahaha :D

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia a nie będziesz po nim poprawiać? ;-P

ja to się często łapię na tym, źe M jak już coś zrobi to ja zawsze swoje 3 gr muszę dołożyć. Najbardziej jak zmywarkę rozładuje. Nic później znaleźć nie umiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 17:41

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak bedzie lepiej niz bylo :P

syn 03-2014 <3
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się się się z wami wieczornie. Ja dziś od rana na wysokich obrotach, umylam okna w całym domu, wysprzatalam łazienkę, potem do klientki na uzgodnienia dotyczące projektu. Tak się dziś wkurzyłam na dzieci, że myślałam, że mnie trafi cos :-( ze ich gardła nie bolą od tego darcia buziek od rana... no ale wzięłam tych starszych ze sobą, mąż został najmłodszym. Zabrałam ich na pizze i lody. Jak wróciłam to mąż kończył myć podłogi :-) teraz kapie dzieci i mam nadzieje na wspólny wieczór tylko z mężem;-) pozdrawiam Was wszystkie :-) ps . zdj wrzuciłam na fb żebyście tylko Wy miały dostęp:-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie negatyw. Szykuję się na następną Komunię

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Enii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria przykro mi. Baw sie dobrze na Komunii

Edit Dzień Dobry dziewczyny ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 07:42

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, tulę :-* ale widzę, że owu pozytywny. Oby to był dobry znak :-* trzymam kciuki.

Witam się i ja. My standardowo cieszymy się dniem od samego świtu.. :-P ach te dzieci ;-)

Enii lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i siknęłam..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4142c7b44e33.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 09:44

Enii, majamia, Justi77, Grochpaproch, MamaTuśka, karolinams, Hilary, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ❤

Rybaaaa, Justi77 lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa tu tez ci pogratuluje:)))a kto mi zabroni:)))))ale super!!!!

Rybaaaa lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • majamia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♡♡♡
    Czadowoooo :D

Rybaaaa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ