X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila u nas z rysowaniem i pisaniem jest tak samo z tym że mój urodzony o czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:36

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • magada Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula witaj:) na tym watku dziewczyny bardzo szybko zachodza, wiec pewnie nie długo wasza rodzina się powiekszy:)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 18 a w drugiej 13.

Ja dzis dostalam @. Nowy cykl, nowa nadzieja. Hilary jak tu zajrzysz, to wpisz mi prosze testowanie na 30.06:)

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Karolinams - ja chuda. 11kg i 13kg w ciazach. Z wymiotami w pierwszej do porodu. W drugiej na wiele produktow musialam uwazac, bo mdlilo okropnie.
    Teraz tez sadze, ze tyle bedzie... chociaz wolalabym 60kg nie przekraczac... a przytyc tylko 9kg w ciazy moze byc malo realne...
    Ty chudzinko nie musisz się obawiac tych kg, ja chcialabym 12 kg to by było tak super.

Kasiula witaj :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada trzymam kciuki za nowy cykl :)

magada lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • majamia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Ty chudzinko nie musisz się obawiac tych kg, ja chcialabym 12 kg to by było tak super.

Kasiula witaj :)
    Obawiam sie tylko teraz upalow i zbierania wody... chociaz jednak licze, ze mnie ominie.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Tak, mój partner wykonał badanie nasienia - i tu dziwne zjawisko, pierwsze wyniki były tragiczne, podłamały nas zupełnie, drugie po dwóch miesiącach - w normie. Ja robiłam w 13 dniu cyklu hormony:

tsh - 3,276 ulU/ml (norma 0,38-5,33)

fsh - 7,50 mlU/ml (norma faza f.- 3,85-8,78, środek cyklu- 4,54-22,5
    faza l.-1,79- 5,12)

LH - 5,29 mlU/ml (faza f.- 2,12-10,89, środek cyklu- 19,18-103,
    faza l.-1,20-12,86)

estradiol 91,44 pg/ml (norma: faza f.-27-122, środek cyklu-95-433,
    faza l.-49-291)

progesteron 8,34 ng/ml (faza f.-0,31-1,52 faza l.-5,16-18,56)

prolaktyna 7,75 ng/ml (norma: 3,34-26,72)

testosteron <10ng/dl (norma 10-75)

Progesteron powtórzony w 18d.c. -10,5

Cykle 24-25 dni, krótkie, kilka dni plamień przed okresem :(

Kasiula hormony ok(pewnie to byla faza lutealna,albo tuz przed owu.masz takie krotkie cykle jak ja,..a u mnie owu jest ok 10-11 dnia cyklu!!(obserwacja potwierdzona monitoringiem).
    Jedyne do czego na bank bym sie przyczepila to tsh.jest za wysokie!!!!
    Idz do endokrynologa i powiedz,ze sie starasz-powinien ci przepisac euthyrox-tsh powinno byc w granicach 1.
    Jak masz pytania to pisz;)))
    Witamy w naszym gronie!!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Magada trzymam kciuki za nowy cykl :)

Karolina a ty kiedy suwaczek ciazowy wstawisz???:))))

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz cuda sie zyczanaja :( zaczelam plamic stara brudna krwia przy podcieraniu. Czy nigdy od poczatku nie moze byc tylko dobrze :( teraz lezenie plackiem i czekanie ma rozwoj sytuacji. W kazdej ciazy to samo.

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    U mnie juz cuda sie zyczanaja :( zaczelam plamic stara brudna krwia przy podcieraniu. Czy nigdy od poczatku nie moze byc tylko dobrze :( teraz lezenie plackiem i czekanie ma rozwoj sytuacji. W kazdej ciazy to samo.

Wiem, że łatwo mówić, ale musisz się starać nie denerwować. Najgorsze minie i w końcu będziesz mogła cieszyć się ciążą bez stresu. Tego Ci życzę :)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Kasiula hormony ok(pewnie to byla faza lutealna,albo tuz przed owu.masz takie krotkie cykle jak ja,..a u mnie owu jest ok 10-11 dnia cyklu!!(obserwacja potwierdzona monitoringiem).
    Jedyne do czego na bank bym sie przyczepila to tsh.jest za wysokie!!!!
    Idz do endokrynologa i powiedz,ze sie starasz-powinien ci przepisac euthyrox-tsh powinno byc w granicach 1.
    Jak masz pytania to pisz;)))
    Witamy w naszym gronie!!!

Ja we wcześniejszych cyklach robiłam testy owulacyjne i pozytywne wychodziły mi 10 dnia cyklu, więc owulacja wypadałaby na 12. Tylko to tsh wtedy rzeczywiście jest znacznie zawyżone. No i progesteron chyba też powinien być wyższy niż te 8,34 13d.c. i 10,5 18d.c. :( Do tego temperatura często spada mi już na kilka dni przed miesiączką i te nieszczęsne plamienia.. czasami zaczynają się już na tydzień przed... :(

Dziękuję za wszystkie rady, wszystko sobie notuję, pomaga mi to stworzyć listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że wrócę z niej pełna nadziei :)

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiulka i dziekuje! I kciuki trzymam za owocna wizyte.

Az sie poplakalam z tego wszystkiego i testy nawet zrobilam i ladnie sciemnialy. Kurcze czemu nie jest mi dane chociaz raz cieszyc sie ciaza? Trudne to. A mialam nadzieje ze w tej ciazy bedzie dobrze. Oby tylko sie utrzymala a cala reszte zniose.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 21:13

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:
    Kasiula witaj:) na tym watku dziewczyny bardzo szybko zachodza, wiec pewnie nie długo wasza rodzina się powiekszy:)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 18 a w drugiej 13.

Oby się to sprawdziło również w moim przypadku :)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg i myślałam, że to dużo.. do czasu drugiej ciąży... 30 kg :P

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Witaj Kasiulka i dziekuje! I kciuki trzymam za owocna wizyte.

Az sie poplakalam z tego wszystkiego i testy nawet zrobilam i ladnie sciemnialy. Kurcze czemu nie jest mi dane chociaz raz cieszyc sie ciaza? Trudne to. A mialam nadzieje ze w tej ciazy bedzie dobrze. Oby tylko sie utrzymala a cala reszte zniose.

Dziękuję :)
    I właśnie to jest najważniejsze! Jesteśmy w stanie naprawdę dużo znieść dla naszych dzieciaczków. I zobaczysz, będzie dobrze!!! Tylko odpoczywaj i staraj się zająć czymś myśli, jakaś ciekawa książka, wciągający serial... Coś co chociaż troszkę pozwoli Ci się odstresować!

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama kochana <3 <3
    Raju, będę się modlic by wszystko dobrze się zakonczylo

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Ja we wcześniejszych cyklach robiłam testy owulacyjne i pozytywne wychodziły mi 10 dnia cyklu, więc owulacja wypadałaby na 12. Tylko to tsh wtedy rzeczywiście jest znacznie zawyżone. No i progesteron chyba też powinien być wyższy niż te 8,34 13d.c. i 10,5 18d.c. :( Do tego temperatura często spada mi już na kilka dni przed miesiączką i te nieszczęsne plamienia.. czasami zaczynają się już na tydzień przed... :(

Dziękuję za wszystkie rady, wszystko sobie notuję, pomaga mi to stworzyć listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że wrócę z niej pełna nadziei :)

Progesteron miesci sie w normie.
    Moze dostaniesz duphaston na te plamienia przed okresem?
    Ja biore po owulacji.
    Mi tez temp spada kilka dni przed(nie sadze aby to byl problem).
    Ale oczywiscie poczekaj na komentarz lekarza;)

PodwojnaMama-czasem plamienia sie zdarzaja...masz duphaston?nie zaszkodzi wziac!!!
    Bedzie dobrze!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :* u mnie bez progesteronu to juz w ogole nie wiem jakby bylo, wiec biore od poczatku. Boje sie normalnie siku wstac. Poki co jak nie leci zywa jasna krew to nadzieja we mnie jest.

• P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójnamama modlę się za Was musi być dobrze:-*

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Lila36 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii
    Diagnoza z PPP. Trafiłam tam przypadkiem, w związku z badaniem gotowości szkolnej młodszego dziecka. Zapytałam się czy mogą mi pomóc z synem. Rozpoczął tam zajęcia (wcześniej miał gdzie indziej). Dostałam później ochrzan ze szkoły, że do PPP to oni sami zgłaszają dziecko jak ma problemy a nie rodzic, bo mu się tak podoba. W Poradni powiedziano, że to nieprawda. Po prostu w szkole widziano już w tym jakiś problem dla nich. Po tym jak Pani w Poradni z nim ćwiczyła i pracowała przez rok, sama zaproponowała diagnozę. Rozmawiałam potem jeszcze gdzie indziej z psychologiem i pedagogiem, nawet pediatrą i wszyscy twierdzili, żeby już synowi spokój dać. Pani z Poradni też twierdziła, że ćwiczenia i zmuszanie sensu nie mają a tylko zniechęcą go do nauki. Syn w ogóle jest trudny edukacyjnie, bo ma oprócz swojego problemu pewien talent. Trudno jest mu się odnaleźć w polskiej szkole typu moloch.

1 ciąża: 1 cykl, poronienie, pęcherzyk bez serduszka
    2 ciąża: 2 cykl, dziecko
    3 ciąża: 1 cykl, dziecko
    4 ciąża: 1 cykl, dziecko
    5 ciąża: 15 cykl i nic
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Trochę mnie nie było z Wami....odszedł mój Tata i jest mi cholernie,cholernie ciężko....

PodwojnaMama , pierwsza na tapetę :)bardzo Ci gratuluję i dorzucę coś od siebie , oprócz duphastonu jak możesz dodaj luteinę na plamienia ,jak jest to możliwe. Na duphastonie plamiłam w ciąży, jak lekarz dodał mi luteinę dopochwową polepszyło się, zero plamień.
    Aria, fajne imię Twój Mąż zaproponwał:), mam nadzieję,że atmosferę masz lepszą w domku?...

Magada , tulę i licz proszę na czerwiec!

Hilary, wpisz mnie proszę na testującą na 17 czerwca, dziękuję Kochana:)
    Kasiula, TSH masz za wysokie no i progesteron mógłby być fajniejszy, możliwe ,że nie masz owulacji, niestety jest to możliwe przy wysokim TSH.

Wybaczcie Dziewczyny,ale nie odniosę się do każdej z Was, ciężko mam na głowie teraz....

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam! i poproszę więcej kulinarnych tematów, poproszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 00:59

• Enii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna zmartwiłaś mnie. Trzymam kciuki by było ok. Lez i odpoczywaj.

Kasia oby wizyta byla owocna

Justi przykro mi.

Lila co za bzdury w te szkole mówią. Moj młodszy autysta wiec myślałam ze twój twz podobne ma problemy

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ