X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi super wiadomości!!!! Hatik witaj :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatik wrote:
    Hej :-) ja jestem mamą dwóch dziewczynek :) mam 27 lat. Jak na razie "akcja" trwa 6 miesiąc. Na razie cisza.
    A jak nie zwariować? Uśmiechać się jak najwięcej! Bywa ciężko, gdy pojawiają się choroby, ale Przeciez to mija i znów twarze się rozpromieniaja :-)
    Dzieci to czysta miłość :)
    Witaj :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams :)
    Gratulacje i super reakcja dzieci :-) U mnie młodsza córka ciągle prosi o brata haha Każde napotkane na ulicy dziecko musi obejrzeć :P i pyta mamusie czy pożyczą nam na trochę :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatik dokładnie tak samo reagował mój najmłodszy synek :) więc życzę by i Wam się szybko udało, my walczyliśmy ponad rok i jest wymarzone wypragnione :)
    Trochę wspomagana byłam stymulacja jajeczkowania i na pęknięcie pęcherzyka też zastrzyk, bo coś słabo to u mnie działało. :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii super wiadomość gratulacje ! :)

Hatik witaj :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zjadłam donata w czekoladzie, nektarynkę i podwójnego snickersa...teraz mi nie dobrze :O

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama przykro mi :( ... drink wino + sok bananowy + sok pożeczkowy (bodajże) jest ponoć b. dobry... choć nie zdążyłam go spróbować heh

Justi super ! :)
    Hatik witaj

Hilary haha jaki zestaw!.. mnie po słodkim często bardziej mdli .. i mimo, że ja cukrocholik jestem/byłam to teraz jakoś mniej zaglądam do szafki za czymś słodkim... może w końcu będzie ten upragniony chłopak ;) bo z dziewczynami to słoddkie było górą haha

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi super wieści!

Hatik, witaj :) napisz coś więcej o sobie - w jakim wieku córeczki?

Pari, a Twój suwaczek zgodnie z terminem w karcie ciąży? Bo Ty po mnie chyba z terminem na luty i jakoś tak "dziwnie" jak tak suwaczek galopuje u Ciebie z tymi tygodniami :-P

Hilary, ja mam taką ochotę na słodkie, ale ta glukoza ostatnio mnie dobiła... dzisiaj zrobiłam powtórkę i ciekawe jaki będzie wynik...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, potrzebujesz czasu.. Nie podejmuj decyzji pod wpływem emocji. Trzymam kciuki, żeby los się jeszcze do Was uśmiechnął :-*

Podwójna, również będę się za Ciebie modlić. Oby nowy lekarz potrafił poradzić sobie z problemem :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa nie mam jeszcze karty ciąży .. dopiero na następnej wizycie ... suwaczek jest na podstawie ostatniej @ ... ovu wyznaczyło mi na 2.02termin, belly na 1.02 a na ostatnim usg 5.02.. zobaczymy co mi wkartę wpisze

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest! Glukoza w normie! :-) 85 mg/dl :-) nie wiem co to ostatnio było, ale ze szczęścia nawpierdzielałam się słodkiego ;-)

Hilary lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa no to super :)
    ja w sumie też nie powinnam jeść słodkiego...kurcze no musze w końcu tą dietę wcielić w życie bo ma razie jem wszystko co nie powinnam :/

Rybaaaa lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi no piękna wiadomość.

Hilary najgorzej dupe ogarnąć heh;) dasz radę chociaż wiem jak ciężko wszytskiego sobie odmawiać

• karolinams Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no to nieźle zestaw boski :)
    mnie zaczęło mdlić ale delikatnie w zasadzie po wszystkim co zjem w większej ilości, więc zaczynam jeść częściej w mniejszych porcjach.

Rybaaa super , że glukoza w normie :)

już czwarteczek zaraz weekend :) super

Rybaaaa lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 no dokładnie ciężko tak sobie odmawiać szczególnie teraz w wakacje bo zawsze są jakieś imprezy, grille itd...

Właśnie już czwartek, dzisiaj musimy się spakować na wyjazd bo jutro rano ruszamy :D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Jestem pierwszy raz na forum, chciałabym więc przywitać się i krótko przedstawić oraz pogratulować ciężarnym ;-)

Mam na imię Maria, jestem mamą dwójki dzieci, córeczki i synka ( 4 i 2l). Marzę o trzecim szkrabie...
    Niestety, mój mąż mniej :( Stąd też na dzień dobry pytanie do Was :-) Jak u Was wyglądała decyzja o trzecim bądź kolejnym dziecku? Obie strony były tak samo mocno zainteresowane, czy może któraś ze stron bardziej? A może któraś z Was ma za sobą "przekonywanie" drugiej połówki?
    Może jednak odpuścić i po prostu zostawić jak jest, przecież jesteśmy fajną, zgraną rodziną..

Pozdrawiam ciepło
    M.

Jagna <3 15.04.2018
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiamarysia witamy

U mnie mój nie chciał nawet słyszeć o dziecku 3... Ale jakoś go przekonałam tzn tyle dupe mu trulam, że się zgodził. Jednak myślę że on nie chciał 3 dziecka powody społeczeństwa wiadomo jak patrzą na rodziny wielodzietne patologia z 500plus z resztą nie raz w tej ciąży usłyszałam głupie komentarze.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaMarysia witaj :)
    Ja za bardzo nie pomogę bo mój zawsze chciał mieć 3 dzieci, chociaż fakt jak się dowiedział że zaszłam to trochę chodził zdruzgotany bo doszło do niego że nie wie czy sobie poradzimy itd, ale przetrawił i teraz się bardzo cieszy :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testuje któraś w lipcu albo w sierpniu ? to wpiszę na listę

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MysiaMarysia

Mój chciał tak jak ja, tylko u nas nie chciało zaskoczyć u mnie mimo intensywnych starań, ale w końcu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 11:20

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ