X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi super wiadomości!!!! Hatik witaj :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatik wrote:
    Hej :-) ja jestem mamą dwóch dziewczynek :) mam 27 lat. Jak na razie "akcja" trwa 6 miesiąc. Na razie cisza.
    A jak nie zwariować? Uśmiechać się jak najwięcej! Bywa ciężko, gdy pojawiają się choroby, ale Przeciez to mija i znów twarze się rozpromieniaja :-)
    Dzieci to czysta miłość :)
    Witaj :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams :)
    Gratulacje i super reakcja dzieci :-) U mnie młodsza córka ciągle prosi o brata haha Każde napotkane na ulicy dziecko musi obejrzeć :P i pyta mamusie czy pożyczą nam na trochę :-)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatik dokładnie tak samo reagował mój najmłodszy synek :) więc życzę by i Wam się szybko udało, my walczyliśmy ponad rok i jest wymarzone wypragnione :)
    Trochę wspomagana byłam stymulacja jajeczkowania i na pęknięcie pęcherzyka też zastrzyk, bo coś słabo to u mnie działało. :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii super wiadomość gratulacje ! :)

Hatik witaj :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zjadłam donata w czekoladzie, nektarynkę i podwójnego snickersa...teraz mi nie dobrze :O

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama przykro mi :( ... drink wino + sok bananowy + sok pożeczkowy (bodajże) jest ponoć b. dobry... choć nie zdążyłam go spróbować heh

Justi super ! :)
    Hatik witaj

Hilary haha jaki zestaw!.. mnie po słodkim często bardziej mdli .. i mimo, że ja cukrocholik jestem/byłam to teraz jakoś mniej zaglądam do szafki za czymś słodkim... może w końcu będzie ten upragniony chłopak ;) bo z dziewczynami to słoddkie było górą haha

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi super wieści!

Hatik, witaj :) napisz coś więcej o sobie - w jakim wieku córeczki?

Pari, a Twój suwaczek zgodnie z terminem w karcie ciąży? Bo Ty po mnie chyba z terminem na luty i jakoś tak "dziwnie" jak tak suwaczek galopuje u Ciebie z tymi tygodniami :-P

Hilary, ja mam taką ochotę na słodkie, ale ta glukoza ostatnio mnie dobiła... dzisiaj zrobiłam powtórkę i ciekawe jaki będzie wynik...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, potrzebujesz czasu.. Nie podejmuj decyzji pod wpływem emocji. Trzymam kciuki, żeby los się jeszcze do Was uśmiechnął :-*

Podwójna, również będę się za Ciebie modlić. Oby nowy lekarz potrafił poradzić sobie z problemem :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa nie mam jeszcze karty ciąży .. dopiero na następnej wizycie ... suwaczek jest na podstawie ostatniej @ ... ovu wyznaczyło mi na 2.02termin, belly na 1.02 a na ostatnim usg 5.02.. zobaczymy co mi wkartę wpisze

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest! Glukoza w normie! :-) 85 mg/dl :-) nie wiem co to ostatnio było, ale ze szczęścia nawpierdzielałam się słodkiego ;-)

Hilary lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa no to super :)
    ja w sumie też nie powinnam jeść słodkiego...kurcze no musze w końcu tą dietę wcielić w życie bo ma razie jem wszystko co nie powinnam :/

Rybaaaa lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi no piękna wiadomość.

Hilary najgorzej dupe ogarnąć heh;) dasz radę chociaż wiem jak ciężko wszytskiego sobie odmawiać

• karolinams Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no to nieźle zestaw boski :)
    mnie zaczęło mdlić ale delikatnie w zasadzie po wszystkim co zjem w większej ilości, więc zaczynam jeść częściej w mniejszych porcjach.

Rybaaa super , że glukoza w normie :)

już czwarteczek zaraz weekend :) super

Rybaaaa lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 no dokładnie ciężko tak sobie odmawiać szczególnie teraz w wakacje bo zawsze są jakieś imprezy, grille itd...

Właśnie już czwartek, dzisiaj musimy się spakować na wyjazd bo jutro rano ruszamy :D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Jestem pierwszy raz na forum, chciałabym więc przywitać się i krótko przedstawić oraz pogratulować ciężarnym ;-)

Mam na imię Maria, jestem mamą dwójki dzieci, córeczki i synka ( 4 i 2l). Marzę o trzecim szkrabie...
    Niestety, mój mąż mniej :( Stąd też na dzień dobry pytanie do Was :-) Jak u Was wyglądała decyzja o trzecim bądź kolejnym dziecku? Obie strony były tak samo mocno zainteresowane, czy może któraś ze stron bardziej? A może któraś z Was ma za sobą "przekonywanie" drugiej połówki?
    Może jednak odpuścić i po prostu zostawić jak jest, przecież jesteśmy fajną, zgraną rodziną..

Pozdrawiam ciepło
    M.

Jagna <3 15.04.2018
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiamarysia witamy

U mnie mój nie chciał nawet słyszeć o dziecku 3... Ale jakoś go przekonałam tzn tyle dupe mu trulam, że się zgodził. Jednak myślę że on nie chciał 3 dziecka powody społeczeństwa wiadomo jak patrzą na rodziny wielodzietne patologia z 500plus z resztą nie raz w tej ciąży usłyszałam głupie komentarze.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaMarysia witaj :)
    Ja za bardzo nie pomogę bo mój zawsze chciał mieć 3 dzieci, chociaż fakt jak się dowiedział że zaszłam to trochę chodził zdruzgotany bo doszło do niego że nie wie czy sobie poradzimy itd, ale przetrawił i teraz się bardzo cieszy :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testuje któraś w lipcu albo w sierpniu ? to wpiszę na listę

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MysiaMarysia

Mój chciał tak jak ja, tylko u nas nie chciało zaskoczyć u mnie mimo intensywnych starań, ale w końcu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 11:20

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ