Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, ja na minutkę
    u mnie już 4 dc wiec nie testuję
    buziak

• Enii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna czy Ty czasem nie z DE?? Czy cos mi się pomieszało O.O

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska to kciuki za ten cykl :)

Enii nic Ci sie nie pomieszalo ;) z De.

Kurcze szkoda ze wczesniej nie zamowilam sobie z Pl Acardu bo bym teraz brala a tak jak teraz zamowie to juz blisko terminu @ przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka, szkoda,że się nie udało :( trzymam kciuki za nowy cykl, oby był owocny!

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, hehe, aż się zaśmiałam ;-)
    Stety, niestety taki sam jak w poprzednich ciążach, ale miło że tak mówisz :-)

No właśnie chyba w drugą stronę będę się martwić wagą bo wcale nie tyję. W prawie 10 tyg. na plusie niecały 1 kg. W 2 poprzrdnich trochę więcej już było, ale w sumie i tak prawie po 15 kg przytyłam, więc chyba nadrobię ;-) ja generalnie mam małą niedowagę, całe 52 kg we wtorek na wizycie było heh. Przy 167 cm. a brzuch wyszedł szybko bo i mięśnie słabiutkie...
    Ale to też dopiero w ciągu ostatniego 1-1.5 tyg.

MamaTuska kciukasy :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:41

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    A powiedzcie mi. Czy picie wina po owulce ma jakis sens na to wieksze endometrium? Czy to by pomoglo w ewentualnym zagniezdzeniu? Czy to tylko przed owulka sie je pije?

Przed owulką poźniej to już nie ma sensu, a i orzechy też dobre, migdały no i ryby lub DHA. Wiesz co Podwójna wyczytałam ,że babeczki,które mają stymulację np. lamettą czy symletrolem mają mega endometrium , wiem,że zachodzisz z szybkością strzały hihi :) , ale może pogadaj z lekarzem na ten temat aby coś Ci dał, tak sobie tylko myślę ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzucho wywaliło już w 8 tyg, lekarz w szpitalu powiedział mi,że to ze względu na słabe mięśnie brzucha , było po mnie widać ,że jest ciąża.

• Enii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna bedę miała do Ciebie kilka pytan :D pózniej napisze

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi partnerzy chętnie rozmawiają/rozmawiali z dziećmi w brzuchu? Mój M jest dziwny i nie lubi gadać do brzucha ani do niego pukać...z Wiktorem jeszcze rozmawiał, z Werką już mniej a teraz to już w ogóle bo ciągle go w pracy nie ma a jak jest to czasem przyłożyć rękę do brzucha jak kopie i tyle. No i jak idzie do pracy to buziaka daje mi w usta i w brzuch i jak wraca. Mówi że nie lubi tak gadać i że będzie gadał jak się urodzi. No fakt ojcem dla dzieci jest świetnym i z naszymi dziećmi to czasem i 2 godziny siedzą się śmieją bo je gilgocze, jak jest w domu to i na spacery wychodzi itd i to on jest ten który bardziej rozpieszcza niż ja ale trochę mnie to wkurza bo tak wiecie na swój sposób to tłumacze jakby nie chciał tego dziecka i tak w ogóle się nim nie interesuje... a jak mu o tym mówię to mi mówi że tak samo się czepiam z Weronika jak była w brzuchu że nie gada a teraz przecież gada i się bawi...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale nieźle z tym krążkiem :o
    MamaTuśka kciuki za kolejny cykl

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jesteśmy my, jutro zaczynamy 28tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 11:25

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6080a88cc1b2.jpg

Justi77, Rybaaaa lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to dawaj namiary i wysyłam!!!! mam nawet jedno opakowanie pełne bo w końcu dotarły zamówione u dziewczyny z belly, które myślałam, że już nigdy nie dotrą :-) więc wyślę Ci wszystkie to będziesz miała od razu na 3 cykle :-)

Justi77 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, Rybka śliczne brzuszki :-) ja to w pierwszej ciąży miałam brzuch jak na bliźniaki :-) 17kg przytyłam i wszystko w brzuch mi poszło, aż dziwne że rozstępów się nie nabawiłam żadnych :-) a teraz też czuję że mi brzuch wystaje.... ale to pewnie dlatego że troszkę mi jednak zostało po Franiu :-)

Rybaaaa, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz witam sie z domu :) i nawet nie wiedzialam ze sie tak stesknilam za domem a dzieci to juz w ogole do swoich zabawek ;)

Enii to czekam na wiadomosc :)

Justi ja nigdy nie mialam problemow z wielkoscia endometrium, no ale ciaze sie nie utrzymuja, wiec gdzies musi byc problem.

We Wrzesniu mam wizyte u nowej ginki to pogdadam jak ona to wszystko widzi. Poki co nie mysle o tym co zle ;)

Hilary moj maz tez nie mowil za wiele do brzucha, ale uwielbial glaskac, przytulac sie, calowac i szturchac dzieci zeby troszke pokopaly, takze nie wbijaj sobie durnych mysli ;) maluszek sie urodzi to w tedy nadrobi te rozmowy z nim :) nic sie nie martw.

Jeju jaka Ty mlodziutka ;) jak nastolatka hi hi ale pieknie Ci w ciazy :)

Simon mi i bez ciazy brzuch wystaje ha ha ha

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak pomyślałam jak PodwojnaMama,Hilary, młodziutka , wyglądasz na 18 lat, ślicznie i szczuplutka !

Też nie wkręcaj sobie z tym gadaniem do brzucha, poza tym ma rację będzie gadał po porodzie. Ja też jakoś dużo do brzucha za każdym razem nie gadałam jakoś tak wyszło .

Simon, piszę do Ciebie wiadomość :)

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Weźcie ten mój młodzieńczy wygląd to moje utrapienie...wyobraźcie sobie mnie z brzuchem, roczną córką i 5 letnim synem za rękę hehe miny szczególnie babek że 500+się szerzy i nastolatki mają tyle dzieci :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no wlasnie wyobrazilas sobie miny tych wszystkich babc ha ha ha jeju kiedy to sie w Pl zmieni ze ludzie chca miec duze rodziny nie ze wzglad na kase!!!

No ja wlasnie zrobilam zamowienie w polskiej aptece i zamowilam sobie 10 testow :) moze te nasze polskie mi szczescie przyniosa ;) za 10-11 dni zaczynam testowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:10

Hilary, Justi77 lubią tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4241fd2fcae1.jpg

a oto i my :)

Hilary, PodwojnaMama, Rybaaaa lubią tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary mój nie dotyka brzucha ale z dziewczynami tez nie dotykał także jestem przyzwyczajona.
    kurde ale teraz zaczynam się męczyć szybko brzuch zaczyna przeszkadzać w zwykłych czynnościach typu schylanie, czy bieganie za młodsza a od kilku dni ma modę uciekania

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ