Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi strasznie mi przykro....... Tulę Cię mocno Kochana!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczynki!!!! stęskniłam się za Wami ogromnie :-) ale urlop udał nam się wyśmienicie! pogoda dopisałam więc wróciliśmy wypoczęci i opaleni :-) najpierw tydzień u moich rodziców na wsi, potem tydzień nad morzem... aż się wracać nie chciało :-) a od wczoraj w pracy :-( no i dzisiaj wizyta o 14.30 :-) trzymajcie kciuki za mojego Kropka :-)
    p.s. o co chodzi z tą modlitwą? chętnie się dołączę :-)

Simon, wszytskie trzymamy kciuki za Was !, z modlitwą jest tak,że codziennie się modlimy za konkretną z nas, z listy z pierwszej strony. Modlitwa króciutka , ale z piękną intencją, o zdrowe ciąże i szczęśliwy poród zdrowego dzieciątka.
    Modlimy się z modlitwą Ojcze nasz i Zdrowaś Maryjo, czyli jak widzisz mega krótka.

Wczoraj modliłyśmy się za Swan a dzisiaj modlimy się za evve :)

Simon, hmmm według terapeuty tak DDA, ale takie zaawalowane, wyszło dopiero niedawno, jak Tata zmarł ,to padałam z żalu ,że to wszystko moja wina...
    W sumie to może i nawet wcześniej, w związakch mi się nie układało, nie potrafiłam otworzyć się i przede wszystkim bardzo złe wybory, bardzo złe. Dopiero niedawno bo jak miałam 35 lat trafiłam na swojego męża, dobrego człowieka, mamy ślub kościelny i coś się zmieniło na pozytyw. Sukcesy miałam tylko w pracy, teraz jest normalniej w moim życiu, że tak powiem ;)

Aria, wiem co masz na myśli z żalu też potrafiłam wypić wina ,ale jak rozmawiałam z psycho to nie mam ciągotek do alkoholu. Jest we mnie bojaźń i przykład jak to się skończyło z moim Tatą.
    Mój mąż jak jest lato to pije też piwo, ale potrafi się kontrolować i to widzę.

Z tym wszystkim to taka cienka granica i w sumie człowiek nie wie kiedy orientuje się,że jest z nim już ciężko.
    Strach wpływa na mnie motywująco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 10:53

• simon86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się dołączam do modlitwy :-)

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię musimy wybrać, mamy pustkę w głowie z M. napiszcie kilka fajnych imion dla dziewczynki...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie dolacze do modlitwy..

Justi77 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba co do twojego meza tak jak dziewczyny mowia na takiego ani grozba ani prosba...

Znam to z walsnego doswiadczenia..oczywiscie nie ja pilam.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, coraz więcej nas jest do modlitwy,cieszę się bardzo :)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon kciuki za wizytę!

Rybaa z tym alkoholem to tak właśnie jest jak dziewczyny piszą, cienka granica nad zwykłym piciem a uzależnieniem. Ciekawe czy u Twojego to już uzależnienie bo jeśli tak to będzie trudno i wszystko zależy od jego chęci...Trzymam kciuki żeby się ułożyło wszystko jak najlepiej ! Ma pewno musisz z nim pogadać, może ta modlitwa by pomogła...

U nas ok chociaż co raz ciężej już z brzuszkiem

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, dobrze,że niedługo zrobi się chłodniej to będzie Ci trochę lżej. Mam nadzieję,że masz możliwość odpoczęcia, że nie zapi...asz jak samochodzik przez cały dzień.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi na spokojnie mam bo nie muszę za dużo robić. Mąż cały dzień w pracy do 22 czasem 24. Wiktor jest u szwagierki i na wakacjach więc tylko ja z Werką w domu więc obiady tez małe i na 2 dni starczają Mąż mnie nie gania do sprzątania czy coś więc mogę cały dzień siedzieć ale ze nie jestem takim typem człowieka to przeważnie coś tam na spokojnie sobie robię czy ciasto czy sprzątanie ale mam dni lenia i nic wtedy nie ruszam :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie masz jak tylko z córcią, ale i tak pewnie się nachodzisz, my chyba kobiety większość tak ma,że na tyłku nie usiedzi bo zawsze jest coś do zrobienia w domu.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dokładnie zawsze jest coś do roboty :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś po wizycie. Szybki podgląd Fasola i jest wszystko ok. Następna wizyta we wrześniu i zaraz później połówkowe.

Z moim M to raczej nie uzależnienie, jeszcze nie. On potrafi nie pić, ale wtedy jak on chce, a nie liczy się z moim zdaniem w tej kwestii... np. Nie raz podczas wyjazdów już postawił mnie przed faktem dokonanym - prowadzisz. Koniec i kropka, bo on i tak nie może. Już nie mówię o tym, że ja bym mkała ochotę coś wypić, ale nawet bardziej doskwierało mi to w sytuacjach kiedy ja nie piję, bo karmię czy ciąża. A wtedy często jestem zmęczona albo źle się czuję.
    On potrafi nie pić jak chce. 2 razy od kiedy się znamy nie pił cały post. Ale aż patrzeć na to nie mogłam jak ze szwagrem tylko czekali aż post się skończy i w święta wódka lała się strumieniami...
    Mogłabym mnożyć przykładów... ale morał kest taki, że ja nie chcę zabronić mu picia alkoholu. Tylko chcę ustalić jakieś zasady. Kiedy i ile. A jak jeat impreza to nie że to on zawsze świętuje. I nie chodzi o to, że jedno z nas musi pić, bo ja rzadko piję, a od 3.5 roku praktycznie wcale, ale nie chcę mieć zawsze dzieci na głowie i do usypiania... Ehhh... Muszę dać trochę sobie odpocząć i może za kilka dni znowu spróbuję z tematem.
    Dziękuję Wam Kochane za rady. A z modlitwą.. spróbuję spróbować.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi Kochana, nie pomogę... zawsze miałam problem z imionami.. Jednak będziecie chować Aniołka? Przytulam mocno i życzę dużo siły na najbliższy czas :-*

P.S. A może ofiarujecie ją Matce Boskiej? Maria.. piękne imię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 02:45

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To melduję się po wizycie! z Kropkiem wszystko ok :-) wielkość odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak jak mi wyliczyło owu :-) termin na 01.04. 2018 r. żartowniś będzie na pewno :-) ale najważniejsze że widziałam ten maleńki pulsujący punkcik!!!!!! cudowny widok :-)
    Maria piękne imię, albo Anna :-*

Justi77, Rybaaaa, Hilary, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę Simon, takie dobre wieści są jak balsam...!!!!

Wybraliśmy imię Hania, Marysię już mamy w domku :)

Ryba, ja bym Ci uszy wytargała za to późne chodzenie spać, masz odpoczywać koniec kropka!

Będziemy chować , ciężko mi sobie inaczej wyobrazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 08:24

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybaa u mnie jest to samo ciałem kłótnie i wszystko o alkohol. najbardziej wkurza mnie jak mówi "mi się należy, ciężko na to pracuje" a mi potrafi wyrzygac bluzkę z lumpa za kilka zł. .. mam dość ma teraz urlop codziennie wychodzę na kilka godzin z dziewczynami by z nim nie być. jak był miesiąc dość fajny to teraz jakby odgruwal się za niego... mam dość codziennie ryczej, na dziewczynki ciągle krzyczy bo coś ciągle mu się nie podoba w ich zachowaniu. mam dość go najchętniej bym chciała żeby pojech gdzieś w cholerę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 09:10

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc, jakbym czytała o sobie... i on nie potrafi zrozumieć tego, że to jest źródło większości kłótni i nieporozumień w naszym domu! A ja po takim czasie ciągłego nerwa na niego już też mam dość...
    Mój też miał urlop o codziennie żałowaliśmy oboje, że nie idzie do pracy...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Dziewczyny znacie się ze swoimi M? pytam bo po około 6-7 lat są duże kryzysy i trzeba dużo pracować nad związkiem aby się nie rozpadł...
    Ja rozwiodłam się po 8 latach znajomości,do tej pory mam traumę po tym człowieku. Mam nadzieję,że z obecnym M. dotrwamy aż nas śmierć rozłączy.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam za miesiąc minie 9 lat związku i 4 małżeństwa.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ