Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, pampejańska to jest 3 części (części, nie dziesiątki) różańca przez 54 dni. To trudne. Myślę że Justi ma dobry pomysł na omadlanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj modlimy się za Arię, i za zdrowe zaciążenie i pomyślny poród zdrowego dzidziusia.
    Ojcze Nasz i Zdrowaś Maryjo.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To zaczynamy od dzisiaj ☺

• aria40 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :)
    Myślę, że evve chętnie dołączy.

A wytłumaczcie mi, co to znaczy jedna intencja w pompejańskiej? Musi byc tylko jedna przez 54 dni?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,modlisz sie z jedna,ale wyczytalam,ze tez doswiadcza sie wiecej niz sie prosi....Statystycznie prawie kazdy doswiadcza wyciszenia wewnętrznego, dla mnie to wow...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w chwilach slabosci pomagala sw.Rita od spraw trudnych i beznadziejnych.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez modliłam sie do św.Rity.
    Zmieniajac temat znalazlam cosik takiego dieta dr Dąbrowskiej,wręcz post bo kalorycznosc do 800 kcal...Myślę, ze sprobuje na jakies 2 tygodnie i zobacze jak bede sie czula. Poczytalam i brzmi zachęcająco. Slyszalyscie może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr na swojej stronie napisala o kobiecie,ktora pi tej diecie dopiero zaszla w ciążę a wczesniej przez 8 lat się leczyla.... Dieta wyregulowala jej organizm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj do modlenia to wypada chyba Jaspis, zgadza się?

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza :)

O jeny, ale się narobiłam . Jak dziki osioł. Jutro zjeżdżają znajomi a pojutrze kolejni, więc mogę mieć mniej czasu na pisanie. Ale czytać będę :), chociaż tyle :)

Ktoś teraz testuje? Ja dopiero za kilka dni. Jak byłam na kontroli w 11 dc to na prawym jajniku była torbielka a na lewym pęcherzyki dwa, ale jeszcze małe. Jakoś nie napisaliśmy się ze staraniami, więc zobaczymy.
    Jak ma być, to będzie :).
    I co by nie gadać, wspaniałe jest mieć już dzieci. Taka walką o pierwsze to musi być strasznie trudne.
    A jeszcze sobie pomyślałam, że cholera, tu patrząc na listę chyba większość z nas ma poronienia za sobą. To jeszcze jeden argument, że dla natury to... nic nadzwyczajnego.
    Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 21:58

• Enii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska u mnie planowana @ 14.08. No chyba ze jak mnie cos najdzie to jutro bo już test kupiłam a chciała bym przed wyjazdem meza zobaczyć. Inaczej to z każdym dniem bede coraz bardziej sie nakręcać

Jejku jakbym chciała myśleć jal Ty

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcialabym tak myśleć...oj...Jestesmy w tym samym wieku ,ale mentalnie chyba jeszcze mi brakuje do Mamy Tuśka ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mialy lyzeczkowanie,mam takie pytanie,od 3 dni (dzisiaj mija 4 dzien od lyzeczkowania)mam taki raz na jakis czas (co kilka godzin)klujacy bol po lewo/srodkowej stronie podbrzusza ,jak myślicie czy mam powody do niepokoju. Temperatury nie mam,krwawienia sa delikatne i normalne w wyglądzie.Nie chce panikowac,ale tez nie chce czegos przeoczyc,hmm .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 09:39

• Hilary Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dawno nie zaglądałam ale teraz byłam u rodziców że swoją dwójką i jeszcze brat zostawił swoją córkę i siostra z dwoma synami więc trochę miałam zajęcia. Dzisiaj albo jutro rano wracamy.

Grochpaproch mocno trzymam kciuki żeby było wszystko ok !

Dziewczyny ja też się z chęcią dołączę do modlitwy ale to co po prostu każdego dnia modlimy się za inna osobę ojcze nasz i zdrowaś Mario ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak☺ ,modlilysmy sie juz za Arię i Jaspis,teraz Ana79.

A ja jadę niestety na izbe przyjec do szpitala bo te bole staly sie bardzo dziwne,promieniuja mi az do kolana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary,to trochę odsapniesz jak jesteś u Rodzicow,a i dzieciaczki towarzystwo mają, fajnie ☺.

Myśmy planów wyjazdowych nie robili bo ciąża zagrozona byla no i skonczylo sie jak skonczylo wiec pewnie nad nasze morze pojedziemy jak się pozbieram.

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin daj znać jak po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod drzwiami,ale sporo jest ciężarówek więc poczekam troszkę.

Naczytalam się o powiklaniach łyżeczkowania,że mam już dosyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, juz trochę nas się modli fajnie byloby gdyby bylo nas więcej...Dziewczyny,odezwijcie się, mamy piękną intencję o cud poczęcia i szczęśliwego urodzenia zdrowego malucha. Odzywajcie się bo w ilości też drzemie siła a my tutaj to same silne babeczki więc jak razem zlaczymy się w naszych prośbach to myślę, że niedługo zmienimy forum na mamy ze zdrowymi dzieciątkami.
    Modlą się: Aria,Hilary,Enii,Mama Tuśka,Evvi i ja.
    To jest prosta modlitwa Ojcze nasz i Zdrowaś Maryjo,o kazdej porze dnia da sie radę a moze zdzialac cuda bo za kazda z nas wszystkie sie pomodlimy.

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ